Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tuli tylko nie wiem ku jakiej szkole będziesz się skłaniać ale jedna mówi że przy karmieniu do 6 miesiąca wyłącznie piersią dobrze pomiędzy 5 a 6 miesiącem wprowadzić gluten pod osłoną piersi. Druga szkoła mówi że to nie ma najmniejszego znaczenia więc dokładnie nie wiem jak to jest
-
Tuli różnie. Mąż tego nie widzi ale wiadomo matka trochę lepiej zna swoje dziecko i ja to widzę. Dziś mamy wizytę u lekarza na 12. Czytałam o takich drżeniach ale u nas to raczej nie problem neurologiczny bo zmiany w zachowaniu żadnej nie zauważam, do tego rozwija się pięknie. Bardziej bym stawiała na niedobór jakichś składników albo tą anemię. Może mu wyniki w dół poleciały.
-
nick nieaktualnyTuli ja chcę rozszerzyć dietę po 6 msc. Mi się tam nie śpieszy
Chyba, że lekarka każe rozszerzać bo młoda mało przybrała teraz ale jeśli to jednorazowe to nie ma powodu do zmartwień. No i Pola jak robiła kupkę codziennie tak ostatnio mimo, że była pogodna to daliśmy jej czopek bo 11 dni bez dwójeczki to trochę zadługo. Jeśli znowu będziemy musieli jej pomóc to pewnie zacznie dostawać jakieś jabłuszko czy śliwkęWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 09:59
-
nick nieaktualny
-
Kurczę a ja tak chciałam po 4 miesiącu cos wprowadzić juz małej ale chyba nic z tego skoro nawet butli się nie chwyci. Starszej córce po 4 miesiącu juz wprowadzałam i źle na tym nie wyszła. Bardzo chętnie później próbowała nowych potraw. Miała 9 miesięcy i zajadała się owocami uwielbiała je
Oby i Ada miała smak do jedzenia.
-
nick nieaktualnyWiadomo, że nie ma nic lepszego od piersi. A to są tylko schematy - mm po 4 msc, przy kp po 6. Każda mama zna swoje dziecko najlepiej i to kiedy będziemy dawać dzieciom "dorosłe" jedzenie zależy tylko od nas.
Z tym wprowadzaniem glutenu to nie wiem do końca jak jest bo przecież przy kp alergeny przenikają do mleka matki. Można powiedzieć, że dzieć dostaje to co my jemy
Mi się nie śpieszy jak już pisałam, raz że to wcześniak a dwa mi się marzy blw więc koło 6msc żeby jako tako już umiała stabilnie w krzesełku -
nick nieaktualnytulipanna wrote:U nas tez kupa codziennie.
Ja nie zamierzam rozszerzac diety na razie. Czy jeszcze ktoras z Was zamierza karmic tylko i wylacznie piersia?
cycek wyłącznie do skończonego 6 m-ca, później blw
mleko jest bardziej kaloryczne niż "słoiczki" także nie dajcie się wkręcić, że jak "za mało" przybiera to trzeba odstawić od piersitulipanna, vayn lubią tę wiadomość
-
Tuli tu chyba raczej chodzi zwyczajnie o podanie raz czy dwa tego glutenu żeby sprawdzić reakcję organizmu a nie wprowadzanie posiłku do diety. Ale dokładnie nie wiem jak to jest bo raczej mnie to nie interesuje
Natrafiłam tylko na taką informację podczas czytania o rozszerzaniu diety.
-
U mnie "mądre głowy" dziwią się, że JUŻ nie wprowadzam słoiczków itp i że nie dopajam wodą. Ciężko zrozumieć, że skoro jest na piersi to dopajania nie potrzebuje, porażka
Wczoraj udało mi się wcisnąć jej kilka kropel rumianku to skrzywiła się i popatrzyła na mnie z takim wyrzutem, że mi się głupio zrobiło
vayn, marissith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
vayn wrote:Mi teściowa w niedziele powiedziała, że mam dopajać bo jak zaczną się prawdziwe upały to będę leżeć z cycem jak ta krowa na łące
A i vibowit mam młodej dodawać do wody co by jej smakowało i chciała pić
Ona to mnie kocha
Kocha Cie jak psy dziada w ciasnej ulicy:)vayn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTuli uśmiałam się z tego dziada
Nie słyszałam tego wcześniej.
Pisałam tu o mojej koleżance jej synuś ur 19.01 co po 12h śpi- też kp po 3 msc jadł jabłuszko, po 4 zaczęła marchewkę, teraz ma 4,5 i je zupki na mięsku. Zaczynała od razu od całego słoika bo mały aż się trząsł na widok łyżeczki. To tak odnośnie tego co napisałam, że każdy rodzic robi jak uważa.
Ja bym się na to nie odważyła bo wg mnie za wcześnie i za dużo, ale też nie mam prawa krytykować jej decyzjiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 11:05