X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jednego nie ogarniam przy tym blw, a mianowicie: czy dziecko będzie potem umialo korzystać ze sztućców?

ex2bx1hp35w324su.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A karmiac papkami będzie potrafiło. Można przy blw podawać jawalki w siatce specjalnej bo przy moim lakomczuchu źle by się to skończyło. Potem daje się łyżkę i widelec i nadziewa i je. Zresztą przy serkach itp to i tak lepiej się je ręką.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • L Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mała pociągła butelkę jupi!!! Kupiłam butelkę nuka ze smoczkiem kauczukowym i wypila prawie 40 ml :-D nie krzywiła się tylko ciągła jak z piersi...ależ mi ulżyło :-) mam nadzieje że jutro też pociągnie...oby.

tysiaa93, Bruśka, vayn, marissith, Biedroneczka29, Zosia_wop, dana222, tulipanna, e-ness, Kri, adelka77 lubią tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mam pecha do tych bobovit i hippów bo ja sie zarejestrowałam w pazdzierniku lub grudniu i nic nie mam . wczoraj własnie w hippie im napisałam ze nic nie dostała do tej pory i sprawdzaja :P
    a co najlepsze to wychodzi na to ze nawet i zaproszenia nie dochodzą. Wczoraj sie mnie koleznaka ze stódiów 2 raz pyta czy na slub i wesele przyjedziemy. ja mysłałam ze ona nas tak w ostatniej chwili przez fb zaprasza ze moze ludzie jej porezygnowali czy co a ona mi w lutym wysłala zaproszenie które nigdy nie dostarło i sie dogadujemy jak dwie sieroty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 20:46

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia może listonosz sam zjadł zamiast Ci przynieść :-D

Bruśka lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie jakoś to blw nie przemawia. Tzn na pewno jak Igor będzie większy będzie dostawał coś do rączki do jedzenia ale zaczniemy od papek. Z resztą wydaje mi się, że to jak na początku będzie karmione dziecko nie ma większego wpływu. Ważne jest w późniejszym czasie nauczenie jedzenia łyżeczka czy widelcem. Moja bratanica była karmiona łyżeczką papkami a w wieku 1,5 roku pięknie radziła sobie ze sztuccami.

natalica06, Tusiaa, Joanna_88 lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie samo zdanie :-)

Tusiaa lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w zasadzie wszyscy pozniej maja blw :) widze to po znajomych dzieci po 7-8-10mcy i wszystkie w rączce jedzonko trzymają i jedzą obiad z rodzicami, a zaczynali od papek / chyba w tym chodzi zeby tylko papek nie było wcześniej...czy mylę sie :P tak na chłopski rozum rozkminiam ;)

Lexi150, Joanna_88 lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Vayn aż mnie ciarki przeszły bo nie doczytałam i myślałam, że to dzisiejszy test :D Wszystkiego dobrego z okazji małej wielkiej rocznicy :)

Tysia tak mnie zestresowałaś tym wpisem, że dla spokojnego snu sikałam na patyk. Kurde no niby w żartach napisane a cały dzień siedziało w głowie bo @ nadal brak :P

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Zosiu też mi się tak wydaje. :) jak dziecko będzie większe to takie stałe pokarmy proszę bardzo niech je samo. Ale jakieś jogurciki czy coś w tym stylu wolałabym jednak podać łyżeczką. Raz na jakiś czas dać Maluchowi frajdę z ciaptanoa czemu nie ale codzienne sprzątanie wszystkiego do okoła średnio mi się widzi ;)

Zosia_wop lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lexi je samo ale na swoim miejscu. nie wyobrazam sobie ganiania za dzieckiem zeby cos zjadło jak moja kuzynka. ale ona wychodziła z załozenia ze mu nie da bo sie pobrudzi albo jej nakruszy. a w efekcie było tak ze kanape prala sredni dwaq razy w tygodniu bo biegała za nim z łyzka a on smarował wszytsko. ale u nich była tez taka sytuacja ze aby za bardzo nie nabrudził to ja go nakarmie w efekcie 6 latek sam nadal je jak pokraka. albo było Piotrek zle kotleta rozbiłes bo nie chce jesc. Taka sierote z niego zrobili. krzesło siada i je nie chce to dziekuje.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała zeby to wyszło tak naturalnie, ze moze podam jakas papkę zobacze jak tam idzie, a pozniej nie bede sie bawic w mielenie tylko dam np. kawałki marchewy i zobacze jak sobie z tym poradzi, dzis widziałam dziewczynkę na oko z 7mcy trzymała w rączce banana :) zobaczymy co i jak bedzie smakować i przede wszystkim do stałych pokarmu to musi siedzieć dobrze i musze byc pewna ze sie tym nie zadławi

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia to że dziecko musi jeść na swoim miejscu to bezwzględnie. Sami jemy przy stole i Mały też musi wiedzieć że to jest miejsce do posiłków. No ale to wiadomo jak będzie starszy bo teraz to go do stołu nie przystawię :P

Rozglądam się właśnie za fajnym fotelikiem do karmienia żeby można było rozłożyć siedzisko na teraz póki jeszcze nie siedzi. Chicco Polly Progres ma taką funkcję tylko cena mnie powala. Ale spodobało mi się z firmy Espiro tylko mmuszę je dokładnie oblukać co i jak. A może Wy macie jakieś inne na oku?

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziękuję kolejna akcja płaczu, krzyku bo w cyckach mało. Chciałam spróbować czy damy radę bez mm ale nie ma mowy. Nie będę męczyć dziecka i siebie. Mówią żeby częściej dzieci prxystawiac to się będzie mleko produkować. Głowno prawda :D i zresztą jeszcze spadł na wadze80 dag od poniedziałku.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lexi ja kupiłam ale taki w drugą strone bo zaraz lezenie bedzie nudne i kupilismy takie ze pozniej masz stolik i krzesło do malowania http://www.caretero.pl/produkt/primus/

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wolałabym coś mniejszego. Mąż i tak na mnie patrzy jak na wariatkę że gdzie ja chcę jeszcze krzesełko zmieścić ;)

Tusia ty się absolutnie nie stresuj. Mm to nie trucizna ;) Mi ciężko się było pogodzić z tym że nie karmię piersią. Nawet teraz czasami serducho zakłuje jak o tym pomyślę ale tak się złożyło. Te 3 tygodnie walki bo inaczej tego nazwać nie można było dały w kość i Igorowi i mi. Dla nas mm to było wybawienie i to skutecznie wyleczyło mnie z jakichkolwiek wyrzutów. Mam szczęśliwe dziecko i to najważniejsze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 22:21

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Wasze wyobrażenia sobie, a życie czasem pisze zupełnie inne scenariusze. Też uważałam, że bez sensu karmić dziecko na śpiąco, jak nie jest głodne to niech nie je, ale był czas, że moje dziecko nie jadło ani na śpiąco, ani w żaden inny sposób i wiem, że jeśli cały dzień nie zje nic to pójdę za nią z Krakowa do Gdańska żeby zjadła chociaż łyżeczkę marchewki. Nie życzę tego żadnej z Was, kiedy dziecko płacze z głodu a nie chce czy nie może pić butli, dlatego nie dziwcie się komuś, że biega za dzieckiem z jedzeniem, bo w polskiej służbie zdrowia minęły 2 miesiące zanim znaleźli przyczynę czemu moje dziecko nie je, a dzieci nie chcą jeść nie bez przyczyny. Ja też się nasłuchałam, że może nie jest głodna, może jest drobna i je mniej, a może mniej potrzebuje, a ja cały dzień wtykałam jej butlę po 10 ml. Jak widać nie jest niejadkiem, po prostu była chora.

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica a co jej było jesli mozna wiedzieć?

Lexi widziałam, ze rodzice chwała sobie to najprostsze krzesełko z ikea

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica ale ja piszę tu o ganianiu za 1,5 /2 letnim dzieckiem które jest kumate i uparte. I ma swoje widzimisię. A nie za berbeciem.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia no moja bratanica miała to z ikei ale to już do niego dziecko musi ładnie siedzieć.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1740 1741 1742 1743 1744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ