X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia a jesteś pewna, że to nie zęby? Taka z niej lekarka, że w tym tez sie mogła pomylić. Może fizycznych objawów nie ma, ale zęby się mu wyrzynają... daj mu na próbę kilka kropelek pedicetamolu bo może go boleć

Ja obstawiam zęby i upał. Sam nie wie co ze sobą zrobić to krzyczy :(

Trzymam kciuki za Was

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia, Mila :(

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia z całego serca współczuje :( bardzo dobrze tej babie powiedziałaś. Co za lekarze. A jakbys spróbowała czopek dac ten viburcol? chociaz raz na pare dni żeby miec chwilę wytchnienia.

Mila widzę, że tez nie masz ciekawie :(

Tysia a ten podgrzewacz musisz miec cały czas właczony i podłaczony pod prad jak nagrzeje sie do odpowiedniej temp?

Mamuska miała dzis wychodne :) byłam na zakupach ale zbyt wiele nie kupiłam :D Nic mi sie nie podoba ehh :(

Lexi moze faktycznie Igorek ulewa przez te upały. Jesc sie az tak bardzo nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 16:41

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia tak, musi byc wlaczony i pod pradem. Bo jak sie woda wychladza to on sie automatycznie zalacza i sogrzewa do odpowiedniej temperatury.

Ulewa przyszla, cudne ochlodzenie :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechalam do rodzicow-rano-super. Po 12 jaki sie ryk zaczal... Straszny placz... I co? I wyszedl nam ząb!!!! Skonczone 5 miesiecy i mamy zeba-lewa dolna jedynke!!!!!
    5 miesiecy-kiedy zlecialo???

vayn, Zosia_wop, Kri, Lexi150, dana222, natalica06 lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki, no to mamy pierwszego forumowego zabka ;)

Zosia_wop lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia, Mila współczuje moze rzeczywiście ten przeciwbólowy by cos dał? Raz na spróbowanie nie zaszkodzi, a wtedy moze da odpowiedz czy to z bólu czy nie

Jagódka super!! Pierwsze miejsce ;) czekamy do kogo teraz trafi wróżka zębuszka :D

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. Plakala biedna strasznie.. Ja jeszcze czegos takiego nie slyszalam.. Zupelnie inny placz.. I masa łez leciala.. Ewidentnie Jagoda ma tak ze jak ja boli/zaboli to leca łzy. Zawsze na szczepieniu i dzis.
    Dalam jej paracetamol i Calgel na dziaselka

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Tuli! Powiedz czy ten otulacz z lulujo dobrze się sprawdza? Bo właśnie szukam czegoś dobrego. On jest z włókien bambusowych?
    Nadrabiam Was. Otulacz jest super. Jest w 100% z bawlny. Jest muslinowy. Z kazdym praniem barziej miekki. O ile dobrze pamietam to wlokno bambusowe zawiera dodatek poliestru.. A ja nie lubie.. Otulacz oceniam na 5! Widzialas na zdjeciu jaka zamotana byla w to Jagoda. To jest jak 6 pieluch tetrowych.. Duuuze

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska-ja po dzisiejszej akcji musle ze to zeby u Twojego synka.. Dzieci nagle tak nie zaczynaja plakac.. Pomacaj czystym palcem..

Mila920 lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • L Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Przez te upały to i Kuba nie chce spac :( wczoraj niby zasnął po 2 godz od kąpania. Obudził sie po 3 godz od jedzenia. Dałam cyca i mleka odciagnietego a on tak sie darł że aż caly dom na nogi postawił :( nie dało go rady uspokoic. Zrobiłam mm 30ml i wypił ale dalej sie darł. Tak jakby był w jakimś amoku alke na szczescie głośniejsze "ciii" niż jego krzyk i spokój koniec darcia. Zasnał na rekach ale co z tego. Odłozyłąm go do łózeczka i po 10 min zaczeło sie kopanie nogami o materac i jeczenie. wziełam go do łózka połozyłam na moim brzuchu i zasnał. Miałam z nim spac i nawet go obok siebie połozyłam ale stwierdziłam ze sie nie wyspie i odłozyłam go do łózeczka i zasnął na ok 3,5 godz :P

U nas to samo tej nocy bylo z tym ze do rana walczyliśmy :-\ obecnie w pokoju mamy 29 stopni i jak tu spać przy takiej temperaturze!

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam koleżankę która w kwietniu, przy braku słońca ma w mieszkaniu 25,5 C. W lato maja ponad 40 :)

• L Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta wrote:
    Dziewczyny mam koleżankę która w kwietniu, przy braku słońca ma w mieszkaniu 25,5 C. W lato maja ponad 40 :)

Współczuję. Lubię ciepło ale bez przesady ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak radzicie sobie w te upały? u mnie kompletny brak apetytu,choć wiem,że jeść powinnam. Jedynie staram sie jak najwiecej płynów wlewac w siebie:) Rano jako tako coś tam chrupne,ale jak pomyśle o obiedzie,ze musze cos zjesc to az mnie cofa.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny vibrucol nic nie daje a dziąsła nie są nawet rozpulchnione w buzi brak aft zębów i innych rzeczy

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Mamy w pokoju coś ok 25 stopni ale jak byłam u koleżanki i u niej było 31 stopni coś koło 14 to stwierdziłam ze jednak nie mam tak źle.

Brusia cóż można ci doradzić :( jedynie modlić się żeby ten płacz się skończył . A probowalas jednak dziaselka mu czymś posmarować ? Może nie widać ząbków bo jest wczesny etap ...

Sylwcia ja jem też mało tzn słodkie wpierniczam jak małpa kit :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzieci zaczna mowic to bedzie latwiej bo przynajmniej beda potrafily powiedziec co je boli, a teraz musimy zgadywac i niestety nie zawsze umiemy pomoc.

Tez jestem uzalezniona od slodkiego heh :D i jak tu sie odchudzac skoro w domu sa pyszne paczki i wodza na pokuszenie... :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Brusia,wcale te dziasla nie musza byc rozpulchnione.. U nas wcale nie byly.. Byly w normalnym kolorze,moze wlasnie stad taki bol..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodycze to i moja zguba.. Myślę, ze jakby nie one to bym dawno zgubiła to co chcę.. bo żre jak głupia na potęgę :-D

Z innej beczki, zdecydowała się któraś z Was na wiaderko do kąpieli? Ja niby nie, ale gdy miałam cyrki, ze maly po wsadzeniu do wanienki wrzask jakby ze skóry obdzierali to znajomi pozyczyli nam wiaderko, bo dobre na kolki i ze ich dzieci bardzo lubily kąpiele. Mój Tymon tez polubił :-) taki szczęśliwy jest, gdy go wsadzamy ze az miło patrzeć :-D No i super że mogę sama go kapac. A jak slodko wygląda w tym wiaderku :-) polecam dziewczyny, bo był temat kąpieli samemu, te gowniane pianki itd.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila920 a od kiedy można kapać w wiaderku? Słyszałam też duzo dobrego: 1) jedna osoba może to zrobić, 2) dziecku jest bardziej ciepło, 3) mniej wody idzie (to i tak mniej istotne)

‹‹ 1796 1797 1798 1799 1800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ