WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Ja robiłam jakiś miesiąc skalpel chodakowskiej, coś tam widać efekty, ale wolałabym więcej na brzuchu ;-) teraz mam lenia :-) ale ja po sn jestem.
    A tak wogle to polecam ćwiczenia aerobowe rano, przed śniadaniem :-) np. Orbitrek jak masz możliwość.

A u nas zaczęło się to co pisałyście - jak spanie było od 21 do 5 rano tak teraz jest dodatkowa pobudka koło 2 i wogle w nocy wierci się i stęka przez sen. Juz tak zostanie czy powróci mój śpioch? :-)
    mój powrócił to i pewnie Twój powróci :)

Kri lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • niecierpliwa_92 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c7280e89c37c8021med.jpg
    Aż mi głupio tyle czasu się nie odzywalam ale nawet nie miałam kiedy, podczytywalam was czasem :) moja Zuzia waży już 9.5 kg i ma 80 cm rośnie mi kobietka :) smacznie wcina marchewkę i kleik ryżowy ale nic nie zastąpi mleka ;) powoli widać dole jedynki :p to tak w dużym skrócie , pozdrawiamy wszystkie mamy i dzieciaczki :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 11:13

Bruśka, vayn, dana222, Lexi150, Tusiaa, Zosia_wop, Kri, Mila920, d84, L, Moniaa lubią tę wiadomość

l22nio4pat68ge0a.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja mam czarno-biale. Sa zwierzatka,samochod,wozek,smoczek,butelka,owoce. Sa super. Wieszam czasem na macie
    Też były poszłam już krok dalej. Boże dziewczyny zmobiluzujcie mnie do brania leków. Wszystko mnie boli na nic czasu nie mam. Stawy to mi wysiadaja głównie te w kostkach u nóg a jak wezmę leki to mnie tak głową boli że ledwo funkcjonuje. Sypie się.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam z Jagoda na masazu,bo ma te lekka asymetrie. Czy Wasi lekarze zwracaja na to uwage? Moja od razu wychwycila,ale wiem ze nie wszyscy sie przykladaja. A wierzcie mi-tego jak jest lekkie to nie widac jak sie czlowiek nie zna. Jagoda ma wysunieta lopatke. No i ten masaz boli..wcale to nie jest przyjemne, a po zasnela tak ze az w szoku jestem.Jakby jej ulzylo

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Bylam z Jagoda na masazu,bo ma te lekka asymetrie. Czy Wasi lekarze zwracaja na to uwage? Moja od razu wychwycila,ale wiem ze nie wszyscy sie przykladaja. A wierzcie mi-tego jak jest lekkie to nie widac jak sie czlowiek nie zna. Jagoda ma wysunieta lopatke. No i ten masaz boli..wcale to nie jest przyjemne, a po zasnela tak ze az w szoku jestem.Jakby jej ulzylo
    Ci lekarze na NFZ to chyba nie tyle co nie zwracają uwagi a moim zdaniem tych dzieci nie oglądają. Jak idę do lekarza prywatnie to jestem tam pół godziny, a na NFZ 10 minut, to o czymś jednak świadczy. Nie wiem czy nas nie wyślą na ćwiczenia w związku z tym, że Blanka się nie przekręca na brzuch. Dr odpisała mi, że musi ją zobaczyć, a wizytę mamy 2.08. Chyba nie ma tutaj żadnej mamy i dziecka, które nie miało by z czymś jakiś kłopotów większych czy mniejszych. W klinice leczenia niepłodności o tym ulotek nie było hehe :D

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja zawsze na spacerze mijam mamusie z wózkami ćwiczące w parku :) Moja koleżanka bardzo sobie chwali taką formę ćwiczeń(jest 3 mce po cc). Fajna opcja, mama zadowolona dziecko też. Może u Ciebie w mieście też coś będzie takiego.

Niecierpliwa wow! No faktycznie kawałek kobietki :)

Ja dzisiaj zakupiłam młodej kaszkę, ciekawe czy zasmakuje. Mam taką z mm, jak ona nie zje to ja z chęcią dojem :P

Odebrałam wyniki morfologii - wszystko ok. Hematokryt o 1% poniżej normy, ale to jest ok bo ma b. dużo czerwonych krwinek i jak to lekarka ujęła bardzo małych które domagają się czegoś innego niż cyc.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn czyli Ty na mm przeszlas?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa masz co nosić, moj bedzie miał powyżej 7kg a kręgosłup juz wysiada, taka pokrzywiona chodzę, jakbym miała garba.

Moje dziecko ma kolejny skok rozwojowy. Potrafi sam sciągnąć spodnie. Był z dziadkiem na spacerze, chciał mu poprawić kocyk a wnuczek bez spodni leżał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 12:06

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli nie :) Kaszkę z mm kupiłam bo swojego tyle nie odciągnę, a na wodzie jakoś tak mi to nie pasuje.

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh u nas też coś na rzeczy. Młody w dzień jęczy i jęczy. Najchętniej to tylko by chciał żeby go nosić albo podrzucać do góry. Leżenie ble. A ja tego mojego klocka to ponoszę 3 minuty i ręce mi wysiadają. Już pewnie 8 kg przekroczył. Jutro mamy szczepienie to zobaczymy. Do tego gryzie wszystko jak szalony a zębów dalej nie widać.
    A do tego coś mi się z biodrem stało. Jak źle się ułożę czy stanę to ból nieziemski. Jakby mi coś na nerw uciskało.

My już mamy za sobą marcheweczkę, ziemniaka, kalarepkę, jabłuszko i banana. Dziś dostał jarzynową z bobovity ze słoiczka ale strasznie gęsta i nawet po dodaniu odrobiny wody mu nie smakowało. Jutro będzie dynia z jabłuszkiem.

A Wasze Maluchy potrafią już się przewracać z brzucha na plecy? Igor jakoś tego nie łapie :/

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Tuli nie :) Kaszkę z mm kupiłam bo swojego tyle nie odciągnę, a na wodzie jakoś tak mi to nie pasuje.
    Ale te kaszki z mm przecież na wodzie robisz, albo na mleku mm tak czy siak wychodzi ze z mm :-). Blanka od zeszłego tygodnia jakoś tak dużo śpi ze powoli zaczyna mi się nudzić. Chodzi spać na noc o 17 a w dzień śpi 3-4 godziny. Ja od zeszłego tygodnia daje zupkę z kurczakiem :-)

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natali chodziło mi o to, że można kupić kaszki bezmleczne :P do nich nie odciągnę tyle. Dlatego kupiłam taką już z mm

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Natali chodziło mi o to, że można kupić kaszki bezmleczne :P do nich nie odciągnę tyle. Dlatego kupiłam taką już z mm
    Wiem wiem tak się tylko trochę czepiam :-D wiem ze zrobisz jak uważasz ale ta kaszka jest z mlekiem z 2 a jak Pola ma problemy z kupa to radzę Ci dawać jej ta kaszkę dość rzadką nie taka jak w przepisie, bo ja zapcha. Tez taka na początku miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 12:42

vayn lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na start kupiłam taką zbożową. Za jakiś czas już będę jej robić takie jak sobie - jaglana, kuskus i inne z owocami.

Zobaczymy jak to będzie. Ogólnie to miałam plan co dawać, jak, kiedy, a teraz jak mam rozszerzać to pustka w głowie :(

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zrobie mannę na wodzie, albo najpierw zaczne od bezglutenowej jeszcze nie wiem w sumie, na mm jesli dziecko nie piło wczesniej to mogą byc przeboje brzuszkowe mysle
    Oczywiście zakupy w smyk kończą sie tym ze połowa zamówionych rzeczy nie ma w magazynie to po &€@" to wisi na stronie, oni to powinni sie pytac czy chce sie ta paczkę dalej czy nie, a nie tak naciągać klienta

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi Kuba już dawno zaczał sie przekrecac na plecy ale robił to raz na miesiac :D teraz jak zajarzył jak sie przekreca na brzuch to i na plecy tez znowu zaczał :)

My mamy za sobą, marchew, ziemniaka, dynie, zupke jarzynowa, śliwkę, banana, jabłko, i wszystko wpiernicza aż mu sie uszy trzesą. Dynia z ziemniakiem taka ochydna a jemu tak smakowała :) Dzisiaj zaczynamy podawac kaszke do mleka :) jedna miarka juz poszła i czekam na reakcje.

dzisiejszej nocy kuba strasznie zle spał . obudził sie po niecałych 2 godz od jedzenia i płakał. dałam wody , wziełam do łózka i zasnał na szczescie. pospał dodatkowo 2 godz i sie na jedzenie obudził. od 5 do 7 nie spał i krzyczał :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi to samo u nas!oni są z tego samego dnia, widocznie to skok :-)z tym, że Wojtek lżejszy... ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    Na start kupiłam taką zbożową. Za jakiś czas już będę jej robić takie jak sobie - jaglana, kuskus i inne z owocami.

Zobaczymy jak to będzie. Ogólnie to miałam plan co dawać, jak, kiedy, a teraz jak mam rozszerzać to pustka w głowie :(
    Zbożową czyli glutenowa? Ja mam póki co ryżowa, glutenowa dam od 6 miesiąca. Zastanawiałam się ile moje dziecko jest w stanie zjeść i dałam jej wczoraj "najeść się do syta". Wypiła 700 ml samego mleka, zjadła 140 kaszki na gęsto łyżeczka, słoik gruszek, pół słoika marchwi z ryżem. Powiem szczerze nie doceniałam jej :-o może dlatego tak śpi bo się wczoraj dobrze najadła :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2016, 12:59

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasbnie byłam w Tesco po sa 3bobovita w cenie 2 ...tylko marchewka została i owoce no ale kurczaki były z promo bo ja na diecie :P no i ide tymi alejkami młoda zaczęła piszczeć i dwie baby skomentowały ze masakra i sie oburzyły dobrze ze sie nie postały z tego :P

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    700ml mleka?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 1851 1852 1853 1854 1855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ