X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka współczuje, juz pare dni jak moj maz ma "swoje sprawy" to mnie cos trafia w domu;)

Wlasnie szykuje sie do spania, przeglądam neta i wyświetliła mi sie reklama gerbera o jakis krokach wlasnie jak te słoiczki podawać i zeszło na komentarze, full mam pisze tam ze zaczęły rozszerzać dietę od 3go miesiąca od 3,5mcy...jakies wyścigi kto wczesniej i ile dziecko juz je, no jestem w szoku

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila no ciekawe która mama z forum piersza ustawi ciążowy suwaczek ;)

Mila920 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym zdjęciem to oczywiście nie robiłam odrazu tylko walczyłam z nim tak kilka minut, bo co go kladlam to zaraz znowu się podnosił, a chciałam go nakarmić :-P. Ale za pierwszym razem zawał odrazu mi serce stanelo.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka ja właśnie ostatnio w dzień mu podałam z jednej miarki i następnego dnia na noc i dzisiaj 2 miarki na 120ml ale kurczę obudził się po 3 godz . Wodę pił mega zachlannie . Chciałam go uspac udało się ale kurczę jak odłożyłam do łóżeczka to się obudził. Już sama zglupualam czy głodny czy nie. Dałam mu znowu mm i śpi. Chyba wieczorną dawkę mu zwiększenie trochę i zobaczę jak będzie spał. Dziwne że Nie wytrzymuje dłużej :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy was dalej boli podczas seksu ? Ja przez to xrazilam się :/

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa u nas też po chyba po kaszce ból brzuszka i wybudzanie się w nocy. Nawet odstawiłam na kilka dni. Dziś znowu podałam. Zobaczymy. Małgosia mimo iż kaszkę pije na mm wcale nie śpi po niej dłużej.

l22ntv73brtiddsy.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj te wszystkie smaki wcina bez problemy, czy to jest dynia, marchewka czy brokuł i nawet jest w miarę czysto tylko muszę jedna rękę przytrzymywać zeby niedeklaratywna sobie do buzi i co ciekawe wystarczy tylko jedna to ta druga nie potrafi trafić, a jak nie przytrzymuje to wkłada raz jedna raz druga. Najgorsze jest ze nawet pół godz po posiłku jak sie ślini to te warzywa czy owoce nadal sa w ślinie i brudzi tym ubrania. Szwagierka daje wodę do popicia po słoiczku i mowila ze tak wyeliminowała ten problem, ale moj nadal nie chce z butli pociągnąć.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny trochę mnie podbudowałyście. Dzisiaj ja sie pobawię w masterszefa słoiczkowego i zaserfuję marchewkę a'la mama.

Teść mnie wkurzył. Wydzwania po całej rodzinie czy się obraziłam bo mu od tygodnia żadnego zdjęcia od Poli nie wysłałam. Co śmieszne do małża nie zadzwonił. Wysłałam wczoraj a on 'dzięki a wyślij mi jeszcze jak krzyczy bo słyszałem że okrutnie się drze' no już mi soę zagotowało, ale odpisałam w jakim celu - 'chciałbym sie pośmiać'
    Serio.... takie to smieszne...

Teściowa też, wydzwania o 22 bo się dowiedziała, że nie chcę jechać na przyszły weekend na mazury bo młoda ma wyniki nieciekawe. Ja nie odebrałam, małzu później dzwoni że się darła do słuchawki, że nic jej napewno nie jest i że my wydziwiamy jak zwykle. No tak bo ona jedzie się nachlać, a my się mamy podporządkować. Warunki sanitarne tam wołają o pomstę do nieba, a prababcia już zapowiedziała, że zrobi Poli jedzenie bo ja noe umiem. Ma już ponad pół roku to kotlety powinna jeść, a ja się cackam z łyżeczką warzywa

• dana222 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn oszalalabym, mam nadzieje ze maz jest po Twojej stronie. A teściu przesadził, w sumie tesciowa tez. Ja bym teściowi zaraz cos odpisała ze juz nic nie dostanie. Normalnie czytałam to i nie wierzyłam

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn dla własnego zdrowia psychicznego nigdzie nie jedź. No masakra ja też nie wierzę jak czytam. Dziwna ta Wasza część rodziny, u mnie podobnie jest, ze strony Lubego też sa takie 'sympatyczne' osoby. Tylko, ze my już jesteśmy na takim etapie, ze nie dopuszczamy ich do siebie, właśnie ze względu na zdrowie psychiczne :-D kontakty ograniczone do absolutnego minimum. Trochę szkoda, bo to w końcu rodzina, ale ja uważam ze trzeba otaczać się przyjaznymi ludźmi i takie mam podejście i do znajomych i do rodziny. Ja usłyszałam np po porodzie (4 dni po-gdy wyszłam ze szpitala) ze chyba jeszcze jedno dziecko mi w brzuchu zostało. Ogólnie, ze mam nasrane we łbie, ze kupilam nowy wózek i ze nie chciałam uwaga 17-letniego łóżeczka niewdzieczna ja. A gdy dostalam lozeczko na poczatku pierwszej ciazy, ktora sie nie udala to nie uslyszalam jak sie czuje tylko ze wszystko przez to ze wzielam to pieprzone lozeczko tak wczesnie ;-). Poza tym ciagne tylko kasę od mojego biednego, zajechanego robota Lubego i jestem nieskalana praca (pracowałam od 18rz?!) I uwaga te pieniądze przewalam na ciągłe robienie prania! :-D czyt. zuzywam za dużo wody haha.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Vayn a Twój Mężu gdzie się taki uchował pośród tej rodzinki? Bo z tego co piszesz to chyba fajny z niego facet.
    Mila u Was też wesoło!
    Dobrze że nie mam takich problemów.

Dana ja zawsze Małemu daję po jedzonku soczek. On mi wody za chiny ludowe nie chce pić. Próbowałam wszystkiego i nic. A że przy rozszerzaniu już coś powinien dostawać to daje mu soczki z hippa. Jabłkowy i jabłkowo-malinowy na razie. Rozrabiam z wodą 1:3 albo i 1:4 więc ledwo posmak jest ale takiego wypija z niekapka po 100-150ml dziennie.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się znaleźć perełkę :P A tak poważnie to ciężko było, parę razy wydawało się, że się rozstanimy. Zamieszkaliśmy razem po mojej maturze i on nauczony nic nie robić bo od tego jest mama. Ogólnie musiałam go wszystkiego nauczyć..... Ani nie pije, ani nigdzie nie wyłazi. Teraz też narzekają, że z kim oni będą pić bo ani on, ani jego brat nie pije. Zresztą ja też z tych co wolą się soku napić.

Co do teścia, zadzwoniłam do małża wściekła. To on powiedział, że mam ją nagrać jak tak wrzeszczy, wysłać mu i podpisać " Dziadek gdzie do cholery jest mój prezent na chrzciny?" Bo oczywiście nie przyjechał, fotki chciał i na tym się skończyło.

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj tak on się darl ja ryczalam z bezsilności. mąż przyszedł znów się darl to spróbował go na przetrzymanie wziąć ale tego ja nie wytrzymalam i się piryczalam. Zaselismy na godzinę pitem zakupy i jakoś tak poszło że mały mimo że dwa razy budził się w nocy to zjadł i spał i rano go budzik obudził. Trochę się naprawil. Po obiedzie dziś basen to może się zmeczy.Rocznicy ślubu i pół roczku razem chyba nie spędzimy bo wszystko wypada 2 a urlopu tyle nie dostanie . A ja muszę pojechać wcześniej żeby pomóc przygotowywać wszystko na te chrzciny. Mąż dojedzie Góra 4. Więc tak trochę do dupy.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Adelka ja właśnie ostatnio w dzień mu podałam z jednej miarki i następnego dnia na noc i dzisiaj 2 miarki na 120ml ale kurczę obudził się po 3 godz . Wodę pił mega zachlannie . Chciałam go uspac udało się ale kurczę jak odłożyłam do łóżeczka to się obudził. Już sama zglupualam czy głodny czy nie. Dałam mu znowu mm i śpi. Chyba wieczorną dawkę mu zwiększenie trochę i zobaczę jak będzie spał. Dziwne że Nie wytrzymuje dłużej :/
    Tusia ja przestałam dawać kaszkę na noc, bo wg mnie dla małej była za ciężka i też zamiast spać wybudzała mi się w nocy. Daję jej na śpiocha dodatkową butlę o 22.30 a kaszkę dostaje rano.

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziś jedliśmy chrupki kukurydziane. Ciężko z włosów się je wyjmuje ale ile radości.

vayn lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Najprostsze i najlepsze są ikei. Ale jak tu już pisałyśmy to raczej dla starszaków. Nawet z tą wkładką nie nadaje się dla naszych Maluchów. Ogólnie popatrz które Ci się podoba i poszukaj opinii w necie.

Nie mam u siebie w Ikei, więc odpada. Poza tym ma strasznie szeroki rozstaw nóg, więc nie pasuje mi to. Na pewno popatrzę opinie, ale te z allegro są często "no name", więc ciężko znaleźć jakieś recenzje.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to też prawda. Mega dobre opinie ma chicco polly i też bym je chciała ale wiadomo cena powala. Jestem prawie zdecydowana na caretero bistro. Funkcje takie same jak chicco a cenowo do 300 zł można znaleźć i ma dosyć dobre opinie. Też widziałam że chwalą sobie ze smyka krzesełko smiki. Ale nie ma tej wkładki dla maluszków więc jakoś nie bardzo do mnie przemawia.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za swoje dałam 199, na allegro już po zakupie jak przeglądałąm aukcje to znalazłam identyczne tylko bez nazwy na tacce i było tańsze o 10 czy 20zł...

Ja kupiłam bo Pola była zachwycona krzesełkiem kolegi. Bawiła się itp no bajka. U nas jest wrzask :P Na chwilę siądzie i to tyle. Małżu stwierdził, że jej się kolor nie podoba, bo oni mają brązowy w misie :P

Ogólnie z krzesełkami to jak z pieluchami czy wózkami. Każdej mamie pasuje co innego i każdy wybór napewno będzie dobry! :)

• d84 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn rób tak jak mowi Twój mąż :P

mój ryczał całą noc i teraz też nieciekawie

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja bym odpuściła kaszkę na noc. Bo za ciężka. Lepiej dać większą porcję mleka. Igor dostał przedwczoraj 180 na noc i spał do 6. Wczoraj też dostał 180 i spał do 4.20. Oczywiście stwierdził że to dobra pora żeby sobie troszkę z rodzicami pogadać i tak do 5 dyskutował. :) A i moje dziecko nauczyło się miauczeć. Od wczoraj wydaje z siebie takie dźwięki jak kociak. :D

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1859 1860 1861 1862 1863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ