X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous jakie krzesełko kupiliscie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 20:57

l22ntv73brtiddsy.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików chce ktoś kupić rwf? Albo zna kogoś kto taki ma? Szukam opinii czy to rzeczywiście takie super ale zdania są podzielone

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tylko rwf bierzemy pod uwagę. Swoją drogą już o następnym foteliku myślisz? Ja nie planuję szybciej niż wyrośnie z tego :o a to pewnie jeszcze z rok conajmniej

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwała foteliki joie. Zajebiaszcze foteliki dostali na grupie gdzie wygrałam pampersy było 10 sztuk od razu z bazą do samochodu ale foteliki bajer. No i zostają na stałe u nich.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżizas jakie ceny tych fotelików! Ja chyba nie będę tyle inwestować a raczej na pewno. Kuzynka kupiła ceretero diablo i sobie chwali i może też coś w tym kierunku pójdziemy.

Mi lekarka zapowiedziała że przy następnym również wdrażamy clexane, acard i lutkę tak więc będzie wesoło ;) A tak poza tym odstawiłam anty i czekamy na traf. Na razie na luzie a jak nie będzie efektów za kilka miesięcy to polecę z testami ovu.

Moja kuzynka karmiła piersią i jak Mała miała 8 miesięcy zaliczyli wpadkę :P

Gorgeous pokaż krzesełko!

Ja już dzisiaj wybrałam kilka i teraz tylko muszę się zdecydować :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi, ale fajnie że już powoli probujecie :-) mam przeczucie, ze niedługo pochwalisz nam się dwoma kreskami :-) swoją drogą ciekawe jak to jest przy drugiej ciazy, czy wszystko przezywasz na nowo czy po prostu wiesz już wszystko czego sie spodziewac i jest to dla Ciebie taki 'normalny' stan.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila-podobno kazda ciaza jest inna.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    My tylko rwf bierzemy pod uwagę. Swoją drogą już o następnym foteliku myślisz? Ja nie planuję szybciej niż wyrośnie z tego :o a to pewnie jeszcze z rok conajmniej
    Do stycznia na pewno go nie kupie ale ceny tych fotelików są wysokie więc jak się zdecyduje to coś powoli muszę odkładać :-)

201602111680.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj fotelik jest do 10kg, a Michał ma 7,5kg wiec chyba jeszcze wystarczy na 3-4 miesiace, bo Michał przybiera teraz mniej więcej 0,5kg na miesiąc. Choć jak zaczną zimne dni i bedzie trzeba kombinezon ubrać to moze szybciej bedzie trzeba zmienić, bo Michał jest szeroki w barach i moze mieć ciasno

A mnie od północy boli głowa nad prawym okiem i mam zaczerwieniony kącik oka ehh:/

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Gorgeous mogłabys karmić w tandemie jakby sie udało zajść, widziałam ze dziewczyny sobie chwalą ;) u mnie to nie ma szans pewnie przy drugiej ciazy tez bym musiała brać tonę leków.
    Dzis przymierzaliśmy krzesełko, niestety ale to jeszcze nie czas mimo, ze ma 3 poziomy ustawienia oparcia, no i fotelik do auta tez pewnie kupimy jakis porządniejszy, ale przy naszej kruszynce to nie musimy sie spieszyć

Niby tak, ale nie wiem, czy długo pociągnęłabym... Teraz karmię tylko Jasia, a kilogramy spadają bardzo, zaczęły pojawiać się zawroty głowy itd. - muszę zrobić morfologię, bo pewnie anemia... Wszyscy i tak mówią, że zaraz zniknę, a jak doszłoby drugie maleństwo do karmienia, to nie wiem, czy mój organizm pociągnąłby. Poza tym, tak jak pisałam, aby zajść w ciążę będę musiała pewnie znowu brać Clo, a przy nim nie można karmić, więc jakbym odstawiła Jasia, to bez sensu później znowu go przyzwyczajać, bo jak odzwyczaję to już na dobre.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelka77 wrote:
    Gorgeous jakie krzesełko kupiliscie?

O takie :)

https://zapodaj.net/images/5cebb218db7be.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 08:24

vayn, Lexi150, tysiaa93 lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Co do fotelików chce ktoś kupić rwf? Albo zna kogoś kto taki ma? Szukam opinii czy to rzeczywiście takie super ale zdania są podzielone

My będziemy taki kupować. Prawdopodobnie Joie Stages Stone, bo najtańszy jeśli chodzi o RWF.
    Z tym, że my musimy już bardzo poważnie myśleć nad fotelikiem, bo nasz jest do 10kg, a Jaś ma już 9.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 08:26

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous Po ile kupiłaś krzesełko ? :)
    Wow Lexi to szybko zaczynacie :) oby się szybko udało :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Gorgeous Po ile kupiłaś krzesełko ? :)
    Wow Lexi to szybko zaczynacie :) oby się szybko udało :)

stacjonarnie za 249zł ;)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous fajny fotelik! :o

I macie szare pasy, może będzie mniej widać plamy po jedzeniu. My mamy białe i już są całe ubabrane w marchewce :(

My z fotelikem mamy czas, nasz jest do 13... aktualnie Pola ma 6,5 także no.

Lexi trzymam kciuki! :) Wow może niedługo któraś będzie miała kolejny suwczek - oby nie ja :P

gorgeous, tysiaa93 lubią tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:

I macie szare pasy, może będzie mniej widać plamy po jedzeniu. My mamy białe i już są całe ubabrane w marchewce :(
    my mamy szare pasy a też widać żółte plamy, bo do końca nie można tego sprać.

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wieczór i znów krzyki i spazmy i zapowiedzialam że to pierwsze o ostatnie dziecko bo nie wyobrażam sobie mieć takiej dwójki jedno budziloby drugiego ;-) muszę się zacząć pakować bo jutro jedziemy do mamy i cały tydzień mam na przygotowania do tych chrzcin. Masakra. Już mi się odevhciewa a potem powrót i przeprowadzka. Wczoraj super wiadomość bo mąż znalazł inna pracę ale to będzie wiązało się z tym że będzie mniej miał czasu dla nas. Jakoś sobie tego wszystkiego nie mogę wyobrazić ten rok to jak armagedon. Ale trzeba dać radę.

Co do fotelików to chyba jeśli mały dostanie kasę na chrzviny to trzeba będzie ją ulokować właśnie w fotel. Bo ceny straszne a te joie foteliki są od 0-25 kg i coś mi tu śmierdzi jakiś inny zakres muszę znaleźć ale to na kompie.
    Szykam jakiejś fajnej interaktywnej zabawki dla małego może coś podpowiecie coś co gra a nie wkurzy bo 3 godzinach co się przekłada oglądałam wczoraj takie kostki interaktywne i inne pierdoly ale jakoś się zdecydować nie mogę.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Szykam jakiejś fajnej interaktywnej zabawki dla małego może coś podpowiecie coś co gra a nie wkurzy bo 3 godzinach co się przekłada oglądałam wczoraj takie kostki interaktywne i inne pierdoly ale jakoś się zdecydować nie mogę.
    Brusia teraz to chyba najlepiej zainwestować w coś co można wkładać do środka, takie do trzymania w rączkach to nasze dzieci trochę już duże, o ile dobrze myślę o jaką kostkę chodzi. W sensie, że pobawi się nią jeszcze z 2-3 tygodnie i mu się znudzi. Są jakieś takie z klockami co się wkłada do brzuszka jakiegoś misia, albo jakieś piłki się wkłada itp. Niby jeszcze wcześnie, ale te zabawki interaktywne trochę drogie i chyba lepiej zainwestować w coś trochę do przodu niż na już. Tak mi się przynajmniej wydaje. Są też jakieś takie co się np. coś naciska to gra, albo światełka się zapalają.
    My mamy taką kostkę i Blanka ostatnio to lubi nią przede wszystkim rzucać, ale wybawiła się nią jak ją kupiłam miała z 2,5 miesiąca
    http://www.smyk.com/bambam-aktywna-kostka-zabawka-interaktywna.html
    a teraz lubi to:
    http://www.smyk.com/smily-play-kroliczek-bibi-zabawka-interaktywna.html
    nie umie jeszcze tego wciskać ale dotyka tych guzików i on sam parę razy gada, żeby mu nacisnąć brzuszek, więc się cieszy, że jak dotyka to gada. Jest na przyssawki, ale tak naprawdę to taka typowo zabawka na za 2-3 tygodnie. Teraz to bardziej do pooglądania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 10:57

201602111680.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka, dlaczego coś Ci śmierdzi w zakresie fotelika 0-25? ;-) Joie ma tyle bajerów, że to tak jakby 3 foteliki w jednym - ma wkładki, regulację oparcia i tym podobne różności.

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chyba kupimy axkid Minkid 9-25kg tyłem do kierunku jazdy, drogi ale wystarczy na dlugooo

Lexi czekamy wiec na dobre wieści :)

Dana zamierzasz wrócić do pracy? Tak sie składa, ze tez mam długa drogę do pracy bo o nawet czasem w korku powrót 2h mi zajmował...Twoje 50km to pewnie tez godzina półtorej z głowy?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1874 1875 1876 1877 1878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ