X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja daje w poludnie typowo obiadowe rzeczy tzn warzywka. Owocki beda na podwieczorek. Dzis dalam jablko-papierowke z ogrodu,zero oprysku. Z kleikoem ryzowym.. No nie wpadla Jagoda w zachwyt:) ani nad samym jablkiem ani nad polaczeniem:) ochoczo stwierdzilam ze dojem po niej i malo nie rzygnelam-kleik jest paskudny!!! Za to jabluszko bylo pyszne kwaskowe,lekko slodkie::)
    Tuli jak Jagodzie wyłażą zęby to nie dawaj jej kwaśnego jabłka, sama zjadłam a rośnie mi 8. Masakra. Może dlatego jej nie podeszło.

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Dzis spotkałam sie z koleżanka która ma rocznego synka, dzis byli na szczepieniu i wazy 8900, pani dr uznała ze mało. Koleżanka karmiła samą piersią chyba z miesiąc, pozniej wprowadzała mm i od 3 był tylko na butli. Rozszerzała dietę od 4mca, je wszystjo teraz i co i tak nie przybiera wg norm, tylko on zawsze mleka czy kaszki pił mniej niz "norma" takze wszelkie rady pediatrów i tak na nic w tym wypadku, bedzie drobny i nie da sie go utoczyć
    Zosia pisałaś kiedyś, że Twoje dziecko mało je i to nie chodzi o to, że ma utyć tylko więcej jeść, może akurat coś jej podpasuje. Poza tym pisałaś, że mieliście problem z odwodnieniem, pisałam kiedyś, że dziecko nie dlatego powinno wypić około 700 ml mleka żeby się najeść, ale do życia potrzebuje tyle właśnie płynów. Wydaje mi się, że Twojej teściowej o to chodzi cały czas, a nie o samą wagę. No i szukasz argumentów, że nie wszystkie dzieci dużo ważą, ale ciągle też o tym piszesz, więc widać, że ciągle to w Tobie siedzi, że się martwisz i zastanawiasz. Będzie dobrze, moja mama zawsze mówi, że dzieci zawsze małe nie będą :) Niczym złym nie jest, że dziecko mniej je czy mniej waży, ale wg mnie też nie ma co przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę, czyli nie tuczyć na siłę, ani nie bagatelizować zjadania znikomych ilości mleka, czy czegoś innego. Dzieci mogą pić zamiast 700 ml mleka 600 czy nawet 500 ale jak piją 200 to chyba coś nie halo. To samo w drugą stronę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 22:25

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam oddam trochę apetytu Jaska i się wyrowna.
    Dziewczyny jeśli waga się utrzymuje a nie spada to źle nie jest gorzej by było gdyby malalo. Jest ciepło samemu się nie chce. Może żeby oszukać brzuszki dawajcie więcej pić rozciagnie się trochę żołądek to i wiecen zjedzą. Jak dla mbie to bez przesady aby na gwałt teraz wszystko dac i to w ilości ogromnej. Jak dla mbie Natalica nie obraz się ale zakitowanie pół słoika na raz tez nie przemawia do mnie.mialyscie szczęście że nic nie było tak jak u nas. Bo po jednej łyżce były bóle spazmy i uważałam że głupia byłam że dałam. A ekscesow po połowie bym sobie nie wybaczyla i teraz takim tempem ogromnym Vayn jak masz ten bolacy brzuch to też tak powoli trzeba. Na spokojnie po kolei. Zresztą Zosia co ja Ci będę mówić jak Ty technolog jesteś. Słuchaj siebie olej wszystko i uwolnij głowę bo coś czuję że te wszystkie rady to Was dziewczyny przytlaczaja.przrz to jesteście znerwicowane i tylko cyfry się liczą. A jak tesciowe tak naciskaja to dajcie dzieci na dwa dni niech nakarmia i później spijaja tego skutki noszą bujaja i jeżdżą po IP.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiek dziś jadł trzy razy po 120 i 4 po 90 i do tego wypił 300 ml bobofruta pół na pół z wodą i herbaty koprowej z 60. Ma taki dzień i wypił. Może też wprowadzcie te klarowne soki zmieni się zmak i zaczną słoiki i inne produkty lepiej jeść. Ja po nim widzę że rzrczy bezsmakowe go wcale nie interesują tylko to co wyraziste ma to po mnie bo ja dużo przypraw używam.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo to tak jest, ze ja juz sobie to poukładam w głowiei nagle ktos przychodzi i nagle mowi, ze nie jest dobrze, a wczesniej mówił ze jest ok zeby sie nie przejmować i daje swoje złote rady. I tak w kółko jak nie ten to tamten. chyba z reszta siedzi to w głowie wzystkich rodziców, ktore dzieci odbiegają od "norm"po prostu chce sie cos zrobić ale jednak nie za wszelką cenę czy to tyczy sie przybierania czy obracania na brzuszek czy innych rzeczy

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja kumam Zosia ja mam ten problem jak on mi tak płacze. Ze białej gorączki dostaje. Ale idź swoją drogą, dziecka nie krzywdzisz. Ona idzie swoim torem jest śliczna dziewczynka zadowolina i pięknie się rozwijającą. Normy who to też taki trochę pić pewnie też to miałaś że to jest zestawienie wszystkich danych z każdej populacji i ujednolicone wrzucone do jednego wora i o tak to powstaje. Ja trzymam za Ciebie i Vayn kciuki abyście nie zwariowaly bo serio można się przrkrecic od gledzenia. Moja mama tez uważała że głupoty gada ze on ryczy i nic mu nie pomaga. Po tym jak zobaczyła na własne oczy to mnie przepraszala. Jak ktoś tylko stoi z boku i hasla rzuca nie maja pojęcia o realiach to nic nie da. Trzymajcie się dobranoc.

Zosia_wop, Lexi150 lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyłączoną poduszkę pasażera. Mała jeździ obok mnie. Powiem szczerze że Ne ma bezpiecznego miejsca w aucie i tyle. Jak jest drobna kolizja to dziecko poczuje jakiś lekki wstrząs. A jak jest poważny wypadek to w tym momencie jest tylko loteria gdzie usadowimy malucha a gdzie przyeslimy my autem albo gdzie ktoś w nas przyfasoli. Taka prawda.
    Ja praktycznie codziennie z małą pokonuje minimum 60km i jak mi płacze ze aż się zanosi ... to sorry lusterkiem to mogę tylko patrzeć i podziwiać dziecko a smoczka nie dam rady podać bądź grzechotki.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Zosia ja też dziś z małą byłam na szczepieniu. Za tydzień kończy 5 miesięcy.
    Waży 5910. Lekarka mówi ojj slaboutko przybiera ... chudzinka haha i jak z rozszerzaniem diety. Wiec odpowiadam ze jem juz coraz więcej warzyw i owoców ... a małej nie wsypuje wiec jest git!
    A ta ze jej chodzi o malutka
    Yo ja ma to ze ona za tydzień dopiero 5m skończy. Ale ta nadal ze za mało przybiera i tak dalej.
    No to pytam się ile powinna przybierać minimalnie. Uyszalam ze 15 gram dziennie.
    Po liczyłam ile przybrała od ostatniego szczepienia to wyszło 14.79 wiec mała różnica. Ale może za tydzień podam ten kleik ryżowy czy siak czy co tam innego. Poczytam co yo za wynalazki. S co niech se mała popluje.
    A waga idzie 10 centylem a wzrost 97 i skoczył do góry teraz.

Zosia_wop lubi tę wiadomość

• dana222 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojaaa jak jest gorąco, siedzę i karmie a po plecach czuje jak mi sie leje.
    A wczoraj wyczułam pod palcem pierwszy ząbek, wmawiam mężowi ze musi mi teraz pierścionek z brylantem kupic, a on twierdzi ze podobno sie flaszkę stawia, wole moja wersje

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też denerwują komentarze o wadze synka waży pewnie z 9kg juz no i jest taki bobas ale nie jakiś gruby. A tu u teściów zawsze ale pulpet a Karolek kuzynki starszy ale chudszy zgrabny a tu taki baleron czym ja go tucze żebym zwolniła itd :/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ja mam wyłączoną poduszkę pasażera. Mała jeździ obok mnie. Powiem szczerze że Ne ma bezpiecznego miejsca w aucie i tyle. Jak jest drobna kolizja to dziecko poczuje jakiś lekki wstrząs. A jak jest poważny wypadek to w tym momencie jest tylko loteria gdzie usadowimy malucha a gdzie przyeslimy my autem albo gdzie ktoś w nas przyfasoli. Taka prawda.
    Ja praktycznie codziennie z małą pokonuje minimum 60km i jak mi płacze ze aż się zanosi ... to sorry lusterkiem to mogę tylko patrzeć i podziwiać dziecko a smoczka nie dam rady podać bądź grzechotki.
    Nam tłumaczyli że właśnie niebezpieczne jest to że dziecko jest pod ręką. Jak płacze to się rozprazasz. Podajesz smoczek , zabawiasz zamuast skupić się na jeździe i wtedy latwiej o wypadek. A jak jest z tyłu i płacze to się po prostu zatrzymasz i tyle. Wiadomo że nie zawsze można od razu się zatrzymac i po to jest lusterko. Żeby sprawdzić co się dzieje. Do mnie to przemawia.

tysiaa93 lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie problemy z wagą dzieci a my ze wzrostem. A na to wpływu nie mam. Mała jest chyba w 3 centylu no ale ja mam tylko 158 cm. Mąż za to 188 cm. Widać po mnie odziedziczyła a szkoda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 04:44

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała właśnie zjadła i bryka. Przecież jest 4 nad ranem. Najlepszy czas na zabawę.

l22ntv73brtiddsy.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka. .. jaka 4 juz 5 dochodzi. Moja na szczęście nakarmiona. Odłożyłam do łóżeczka, miała oczy jak 5 złoty. Ale teraz już raczej śpi bo jej nie słychać.

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka dlaczego uważasz że podanie pół sloiczka to zakitowanie ?

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Adelka. .. jaka 4 juz 5 dochodzi. Moja na szczęście nakarmiona. Odłożyłam do łóżeczka, miała oczy jak 5 złoty. Ale teraz już raczej śpi bo jej nie słychać.
    Ona zjadla o 4 i od 4 bryka .

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głodna jestem . Chyba coś zjem .

l22ntv73brtiddsy.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowej jeszcze nie probowanej rzeczy. Bo potem jak pójdzie gladkobtobi cały na raz zamiast mleka.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Tymonek zjada już po całym małym słoiczku - oczywiście czegoś co juz próbowaliśmy i co mu smakuje :-) owocki zawsze pójdą całe, a warzywa różnie, czasem pół sloiczka to max moich możliwości latania samolocikiem etc.

A najlepsze jest z cycowaniem - na dobranoc ble, w nocy super, nad ranem super, jak wstaje 6-7 to JAKOŚ nam się udaje, a reszta dnia blee placz i wrzask :-P a mleko mam bo wczoraj chodziłam bez biustonosza to cała bluzka mokra jak się położyłam. A jak laktatorem ściągam to z drugiego tez leci jak szalone, tryska dosłownie. Może jakieś pomysły? Ja sądzę, ze mój syn jest charakterny po tatusiu, Luby też zawsze na przekór mi robił hehe :-D teraz już się tak tym nie przejmuje, bo jest na tyle duży, ze moze z butli jesc, ale brakuje mi cycowania, bo bardzo to lubiłam.

Wczoraj było tak gorąco, ze poszłam się z małym popluskac w brodziku(mamy spory prysznic i gleboki brodzik). Ale było zabawy, mama nauczyła chlapac rączkami i nóżkami, a wczoraj kupilam w rosmannie taki skuter wodny nakrecany co pływa na wodzie - ale się cieszył jak udało mu się złapać ;-) aż żałuję, ze nie kupiliśmy tego basenu na ogród, ale to też trochę bez sensu skoro nie siedzi jeszcze.

To się rozpisalam przy porannej kawce! Miłego dnia :-)

Zosia, vaynx jestem pewna, ze nie żyjecie w ciemnogrodzie, na pewno przeczytalyscie cały internet i nie tylko, dzień i noc myślicie co dla dziewczynek najlepsze i na pewno wybierzecie najlepszą dla Was opcję. Nie dajcie sobie narzucić czyjejś racji, róbcie tak jak Wam instynkt matczyny podopowiada - w końcu po coś go mamy ;-)

natalica06 lubi tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Ja Wam oddam trochę apetytu Jaska i się wyrowna.
    Dziewczyny jeśli waga się utrzymuje a nie spada to źle nie jest gorzej by było gdyby malalo. Jest ciepło samemu się nie chce. Może żeby oszukać brzuszki dawajcie więcej pić rozciagnie się trochę żołądek to i wiecen zjedzą. Jak dla mbie to bez przesady aby na gwałt teraz wszystko dac i to w ilości ogromnej. Jak dla mbie Natalica nie obraz się ale zakitowanie pół słoika na raz tez nie przemawia do mnie.mialyscie szczęście że nic nie było tak jak u nas. Bo po jednej łyżce były bóle spazmy i uważałam że głupia byłam że dałam. A ekscesow po połowie bym sobie nie wybaczyla i teraz takim tempem ogromnym Vayn jak masz ten bolacy brzuch to też tak powoli trzeba. Na spokojnie po kolei. Zresztą Zosia co ja Ci będę mówić jak Ty technolog jesteś. Słuchaj siebie olej wszystko i uwolnij głowę bo coś czuję że te wszystkie rady to Was dziewczyny przytlaczaja.przrz to jesteście znerwicowane i tylko cyfry się liczą. A jak tesciowe tak naciskaja to dajcie dzieci na dwa dni niech nakarmia i później spijaja tego skutki noszą bujaja i jeżdżą po IP.
    Brusia my po łyżeczce jadłyśmy dwa miesiące temu. Nie uważam, że mam jej przez pół roku dawać po łyżeczce. Ty nie masz pojęcia co ona odstawia mi przy mleku i cieszę się, że chociaż obiadek zje.

201602111680.png
‹‹ 1872 1873 1874 1875 1876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ