X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli u nas z tymi krzykami to wszystko jest cofniete oststnie 4 dni znów banan z jabłkiem po pół słoika a dziś marchew z jabłkiem będzie. Kasze dawałam jakieś dwa miesiące temu zaczynałam bananowa do mleka ale po dwie łyżki tz miarki i nie było dobrze. Teraz dodaje znów do mleka tzn dwa dni dodałam nirmalnie do pircji mleka a wczoraj odjelam jedna łyżkę mleka i wsypalam półtorej miarki kaszy kukurydziano ryzowej humany jablkowej. Jak na razie jest dobrze. Łyżka jeszcze nie podaje aż tak się nie spieszę że wszystkim no ale ja nie mam problemu ze on pluje czy coś bo zje wszystko co mu dasz więc też trzeba uważać bo można przesadzić.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde to widze ze jeszcze czesciej wstajecie. nasz jak sie obudzi to je pelna porcje czyli ok 15-20minut i zasypia od razu ;/ ale w dzien nie jestem w stanie mu na sile wciskac wiecej, je co 3-4 godziny ;/ ale czasami malo zwlaszcza jak jest goraco
    kurde a spal juz przez miesiac cala noc ;/

vayn lubi tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalam dzis dwie lyzeczki brokulow z bobovity pierwszy raz. jak otworzylam sloiczek i powachalam to myslalam ze sie porzygam tak nie znosze brokulow ;/
    a kawaler?
    wcinal z usmiechem i mnie poganial zeby mu dawac wiecej :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na białe chyba promocji nie ma, zielone w giant boxie za 72,99 z clubcard w tesco do końca lipca.

Miałam iść z młodą po wyniki i na kontrolę, ale nie wyjdę z klatko. Nie ma prądu, drzwi się nie otworzą, ja nie mam klucza, dwie sąsiadki również.

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn to co to za drzwi tam macie, ze bez prądu sie nie otwierają?
    U mnie zwykła brama, pachniesz i juz jestes w środku, ostatnio ktos koło drzwi do sąsiadki piwnicy zostawił brzydko pachnąca "niespodziankę" juz nie moge doczekać sie, az sie stad wyprowadzimy...zeby było śmieszniej przyszła sąsiadka zapytać czy mam słoiki wolne, z tego co wiem od jej męża siostry jest w jakimś 15tc a waliło od niej alkoholem, a jest dopiero 10 rano :/ no patologia, zabierzcie mnie stad :P a no i sąsiad sie wyprowadzał ostatnio to zabrał pol piwnicy innego sąsiada, takie to historie

Moniaa lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Białe były w kauflandzie za 38,88 moze jeszcze sa bo gdzues czytałam, ze to promocja na troche dluzej, ale nie wiem czy to prawda

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia nie ma, bo moją mamę wysłałam już do KAuflandu. Zamówiłam na feedo.pl wychodziły po niecałe chyba 60 gr/szt ale zielone.

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś musimy polecieć do lekarza. Wczoraj Młody jak leżał na brzuszku wydawał z siebie takie dźwięki jakby nie mógł oddechu złapać. Oczywiście oddycha normalnie i nie wygląda jakby był chory, podejrzewam że po prostu nauczył się wydawać takie dźwięki i je ćwiczy ale wolę sprawdzić tym bardziej że dziś na tydzień do rodziców jedziemy. Mężu poleciał do Norwegii a my jedziemy wypoczywać na wieś :)

Jak patrzę ile tobołów mamy do zabrania to aż mi się wszystkiego odechciewa :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2lnxqtv.jpg

Lexi150, natalica06, Zosia_wop, vayn, tysiaa93, Tusiaa, dana222, Mila920, L, Moniaa lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica06 wrote:
    Zosia nie ma, bo moją mamę wysłałam już do KAuflandu. Zamówiłam na feedo.pl wychodziły po niecałe chyba 60 gr/szt ale zielone.
    Kurde, kurde a myslalam ze kupie jeszcze jedna paczkę, bo sa fajne

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie bez klamki wewnątrz, trzeba guzik wcisnąć.

Byłyśmy u lekarza, nie przybrała nic od zeszłego poniedziałku. Mocz wczorajszy już z leukocytaki 0-4 także ok

Mam się nie 'srać' tylko zupy na mięsie od dzisiaj co 2 dzień, żółtko za 2 tyg. Kaszki kukurydziane też od dzisiaj. Jak ją wysypie to podawać wapno. Ot takie zalecenia a Pola jadła marchewke z ziemniakiem i marchew z jabłkiem

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn brzmi jakbys u mojej teściowej na wizycie była :D

tysiaa93, vayn, Moniaa lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Kurde, kurde a myslalam ze kupie jeszcze jedna paczkę, bo sa fajne
    może zależy w którym Kauflandzie, bo to zależy jak ludzie wykupią czy co :)

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Vayn brzmi jakbys u mojej teściowej na wizycie była :D
    ja to trochę też z jednej strony nie rozumiem, czemu aż tak się bronisz przed tymi zupami, słoiczkami itp. ja sama jak mi Blanka nie jadła to wpychałam jej żeby chociaż coś jadła, bo to była dla nas alternatywa przed mlekiem, którego nie chciała pić. Wiadomo, że każdy robi jak uważa, ale taki trochę blady strach tu w kwestii rozszerzania diety, a przecież prędzej czy później to i tak to nastąpi :)

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas kolejna cieżka noc . Ja nie wiem co sie dzieje :( budzi sie z płaczem. Ciezko uspokoić :( głodny na pewno nie jest bo po 2 godz jak zje 150ml to to głód na bank nie. Wczoraj az kupiłam mu masc na dziąsła. NIe wiem czy to zęby idą (Nie widze nic szczególnego albo slepa jestem) albo może do gardła mu podchodzi ten kwas. No nie wiem. Kolejna noc jak musze go kłasc na swóim brzuchu i usypiac. Razem spimy a mnie wszystko boli. On musi byc obok mnie na boczku i musi mnie dotykać :( Posmarowałam mu te dziąsła w nocy no i dałam smoka i jakoś zasnął ale po dłuugim czasie :(

Ja swojemu kasze w butelce robię i wypija wszystko. Łyżka mu tak dobrze nie idzie :) Kupiłąm tez niekapek :) ciumka go sobie i troche popija . Dzisiaj az z nim na podłodze zasnął :D

Brusia ale Jasiek rozwalony :D jakbym swojego KUbe widziała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:34

Bruśka lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się np bałam i nadal boję dietę rozszerzać, bo u nas co rusz bóle brzucha i zaparcia . Teraz wychodzi na to, że mam wszystko na już wprowadzić co jest dla mnie głupotą. Pewnie od teściowej usłyszę, że oni mi już dawno mówili - "zupy od 4msca a schabowy od 6"

Nie rozumiem czemu ona nic nie chce przybierać. Cycka co 2 godziny chce, czasem co 1.5

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ja rozumiem że Polcia nie przybiera ale tak od razu zupki z mięskiem? Przecież to dzieciątko jeszcze nie przyzwyczajone do takiego pokarmu. Toż to stopniowo trzeba. No ale jak już jadła tą marcheweczkę i ziemniaka to do tego dodać troszkę mięska. Żeby nie było że znowu milion składników. A i tak myślę, że najwięcej "podtuczą" kaszki.
    Tylko czy to wszystko ma sens? Skoro piszesz że Pola je to może w czym innym tkwi problem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:40

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce któraś z Was sprzedać może nianię elektroniczną ? :)

201602111680.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor płucka ma czyste na szczęście ale dostaliśmy skierowanie do laryngologa bo ewidentnie słychać że charczy a w nosku nic nie ma. Lekarka właśnie podejrzewa wiotkość krtani i może to być dziedziczne więc łączę to z chrapaniem ojca. Też może mieć tą przypadłość.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    By ona jeszcze cokolwiek chciała, wybredne strasznie dziecię mam.

No nic spróbujemy z tymi kaszkami, jaką mi polecicie na początek? Mówiłam lekarce, że zakupiłam taką po 6 mscu 4 zboża to powiedziała, że taką mogę dać później nie na początku przygody kaszkowej.

Pytała się dzisiaj czy kupi robi, mówię że dzisiaj 3 dzień bez. UuuUuu to niedobrze trzeba będzie czopka dać, to też mnie zmartwiło trochę. Teraz był cyc i co, i nie słyszałam że coś robi. Za to mam pościel i poduszki z pieczątkami bo tak się nam po całym łóżku kręciła :D

‹‹ 1870 1871 1872 1873 1874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ