X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma temperatury, te czopki viburcol sa homeopatyczne, a ja jakoś w to nie wierzę :-P paracetamol podalam wczoraj z bezsilności to w sumie zaraz poszedł spać, ale dzisiaj jeszcze nie dawalam, bo szkoda mi w niego pchać i nie wiem czy dzisiaj znowu dawać..

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila mój ma tak samo ostatnio czytałam że teraz od ok 22-26tyg kolejny skok rozwojowy, mój ma jeszcze mega wachania nastroju króluje smiecho-płacz

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu. Wypis na żądanie, wyniki czynnika krzepliwosci krwi ma dużo za małe :-( nie wiadomo z czego to wynika, jakbyśmy zostali to może robiliby kolonoskopie w znieczuleniu ogólnym, a tak mamy obserwować badać krew i podawać Wit.k. Trochę się boje bo nie wiadomo co może być przyczyną... Trzeba konsultować ze specjalistami. A to krwawienie w pieluszce to nie wiadomo od czego być może alergia, mam ścisłą dietę bezmleczną. I ma krew utajoną w kale wiec pokrwawia i tego nie widać. Jakby się pokazała znów to szpital. Tfu tfu. jestem jak zombie a jutro chrzest...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila a kiedy Tymek kupe robił ? mój ostatnio te z wdzien obudził sie z placzem i płakał poźniej chyba przez godzine z przerwami. Obstawiałam ze to brzuch bo kupy nie było 2 dni no ale na szczescie dzisiaj zrobił i od razu humor lepszy :)

Kri a to już nie wracacie do szpitala?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie kupy bez problemu codziennie jedna, czasem więcej. Nie jak kiedyś 10 dni bez :-P

D no smiecho placz też przez reszte dnia co nie krzyczy :-P czyli może to być skok.. po tym skoku to powinien chodzić i mówić :-P a no i masowac placki mamusi swojej ukochanej haha

Tusiaa, Lexi150 lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila wiadomo nie na każdego działają czopki ale u nas się sprawdziło. Raz miał taki mega marudny dzień. Nic nie pomagało. Krzyczał, płakał. Po kilku godzinach skapitulowałam i dałam czopka. Po 20 min był spokój. Moim zdaniem warto spróbować.

Wiecie dziecko może marudzić ale marudzić. A jak już ciągle płacze albo krzyczy to znaczy że na coś się skarży, inaczej tego nie umie wyrazić.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:

Kri a to już nie wracacie do szpitala?
    O ile nie będzie krwi dużo znowu to nie.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ma książkowo jak w opisie skoku - płacze przez sen jakby koszmary miało

http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.html

zamówiłam w końcu wózek parasolkę do samolotu i wyjazdy - chicco london na promocji za 318

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam co robić w takiej sytuacji. Wczoraj uspalam Michała ok 15, myślałam ze pospi max do 16-16:30, a spał do 18:15, nie byłoby problemu gdyby nie zrobił przerwy w jedzeniu prawie 6 godzinnej. Uznałam moze poprostu potrzebował tyle snu, ale potem w nocy sie czesto wybudzal bo 6 razy w tym 4 razy karmiłam, chyba nadrabiał tego co nie zjadł w dzień. Cży Wy wybudzacie dzieci jeśli przesypiają porę karmienia w dzień?

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana my na mm to pewnie trochę inaczej ale daję Igorowi jakieś 0,5 h rezerwy. Jak dalej śpi to go wybudzam.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri pewnie przy każdej kupie zanim otworzysz pieluszkę to jest teraz stres...oby juz to przeszło, a Ty pisalas kiedys ze mały miał szorstkie plamy na ciele?dobrze pamietam? To całkiem możliwe, ze tu mleko jest winne

Dana u nas sie to rzadko zdarza zeby tyle spała, ale nie wybudzam, jak Wam to raz sie zdarzyło to nie ma vo sie przejmować, ale te zauważyłam, ze jak w dzien mniej razy pije to w nocy pozniej nadrabia

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego budzenia z płaczem to u nas jest tak od jakichś 3 tygodni. Mały zasypia a po jakiejś godz budzi się z takim żalem strasznym. Trzeba wziąć go na ręce i pokolysac chwile. Zasypia i tak już spokojnie śpi do rana. I tak prawie każdej nocy. Czasami wystarczy pogłaskać po pleckach. Tylko jak byliśmy u rodziców to był spokój. Nie wiedziałam, że to ma związek ze skokiem.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi mój na szczęscie ma tak tylko w dzień i nad samym ranem - przynajmniej póki co

Zosia a jaki masz ten niekapek ze słomką, bo dziś oglądałam ale od groma tego jest i opinie skrajne bardzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 23:57

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mój Niuniek miał atak płaczu jak go u mamy zostawiłam na godzinę, bo na urodziny poszliśmy.. Tak szybko autem wracałam, ze za 5 min byłam, a mały juz tak się rozkrecil, ze nie widział nawet ze to już ja go na rękach mialam, nic nie pomagalo, ale w końcu się przytulił i chyba poczul,ze wyrodna mamusia wróciła i mi wybaczył :-)

Kri to Wy nie chcieliście robić tego badania pod znieczulenie? Baliście sie? Wiesz skoro niewiadomo do końca skad ten problem z krzepliwoscia to moze warto by bylo zrobic jak najwięcej badań? Pamiętam jak, któraś z naszych ukrytych forumowiczek miala podobny przypadek i pisała, ze mala miala to badanie pod znieczuleniem i cos zdiagnozowano. Oczywiście to Wasza decyzja i ja nie znam wszystkich szczegółów to tylko moja sugestia :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No każda kopa to stres... Wiecie, nie wiadomo czy wogle i kiedy chcieliby mu robić to badanie. Oni przez weekend i tak nic nie robiliby i też mogliby wypisać tylko po weekendzie. Sama będę kontrolować morfologię, jak dalej będzie nie tak to będę konsultować z lekarzami z tego szpitala i zobaczymy. wogle wyniki nie zgadzają się z tym jakie jest dziecko, bo jak niska krzepliwosc to i siniaki i po pobraniu długo by krew leciała itp a tu nic takiego nie było. Wogle dziwna sprawa.mamy nadzieję, że po Wit. K to się poprawi.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie w dodatku choroba rozklada. Błogo.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila współczuję oby małemu przeszło a ty się kuruj co by na dobre się nie rozchorować.

Ja od wczoraj na forum wejść nie mogłam a wy widzę normalnie pisałyście hhmmm chyba mnie blokują bo głupoty pisze :-P

Dziewczyny dziecko mi się rozregulowało. W nocy budzi się co 3 h na jedzenie a spala juz po 4-5 h :-\ myślałam że jak więcej je w ciągu dnia bo i zupki i kaszkę i owocka to nocka będzie spokojniejsza a tu gorzej :-( może to przez skok...oby .

Moniaa lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri a to ktoś ci doradził ten wypis czy sami podjęliście taką decyzję? Kurcze ciekawe co to faktycznie dolega małemu :-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila łączę się w bólu. Mnie też coś rozkłada. Gardło boli i się czuję taka ble :/

Kri udanych chrzcin!

Brusia co u Was? Jak Jasiek?

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz śpi bo przed 6 wstał zjadlbo 9 już po kroplowce i drzemie. Ja dziś zaczynam dyżury calonocne i dniowe bo mąż musi wracać.
    Zostaniemy conajmniej do czwartku bo wtedy 10 doba wypada.
    Mały ma się dobrze śmieje się wszystkich zaczepia. Tylko dramat jest z jedzeniem jak przrsypual nam jedno karmienie tak teraz co 3. A problem jest taki że samemu się mleka nie robi. Dziś się w nocy ibudzil krzyk pisk mleko nie gotowe kuchnia zamknięta, dietetyczki nie ma, o ile klucz do pokoju jest to do szafki nie ma. I jak zrobić mleko trzrba czekać. No i oczywiście nie wiem jak oni robią że robi na kółka karmien i w lodówce trzymają i w ostatniej chwili najczęściej zimne i musisz jeszcze pidgrzac w archaicznym pidgrzewaczu szklana butle co trwa wieki.

On po tej glukozie to z 10 kg będzie ważył jak wyjdzie. Bo nic innego do picia nie ma. Ale ogólnie samopoczucie lepsze. Jutro znów mamy mieć mocz cewnikowany i posiewy robione. Więc trzeba czekać.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1895 1896 1897 1898 1899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ