X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma temperatury, te czopki viburcol sa homeopatyczne, a ja jakoś w to nie wierzę :-P paracetamol podalam wczoraj z bezsilności to w sumie zaraz poszedł spać, ale dzisiaj jeszcze nie dawalam, bo szkoda mi w niego pchać i nie wiem czy dzisiaj znowu dawać..

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila mój ma tak samo ostatnio czytałam że teraz od ok 22-26tyg kolejny skok rozwojowy, mój ma jeszcze mega wachania nastroju króluje smiecho-płacz

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w domu. Wypis na żądanie, wyniki czynnika krzepliwosci krwi ma dużo za małe :-( nie wiadomo z czego to wynika, jakbyśmy zostali to może robiliby kolonoskopie w znieczuleniu ogólnym, a tak mamy obserwować badać krew i podawać Wit.k. Trochę się boje bo nie wiadomo co może być przyczyną... Trzeba konsultować ze specjalistami. A to krwawienie w pieluszce to nie wiadomo od czego być może alergia, mam ścisłą dietę bezmleczną. I ma krew utajoną w kale wiec pokrwawia i tego nie widać. Jakby się pokazała znów to szpital. Tfu tfu. jestem jak zombie a jutro chrzest...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila a kiedy Tymek kupe robił ? mój ostatnio te z wdzien obudził sie z placzem i płakał poźniej chyba przez godzine z przerwami. Obstawiałam ze to brzuch bo kupy nie było 2 dni no ale na szczescie dzisiaj zrobił i od razu humor lepszy :)

Kri a to już nie wracacie do szpitala?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie kupy bez problemu codziennie jedna, czasem więcej. Nie jak kiedyś 10 dni bez :-P

D no smiecho placz też przez reszte dnia co nie krzyczy :-P czyli może to być skok.. po tym skoku to powinien chodzić i mówić :-P a no i masowac placki mamusi swojej ukochanej haha

Tusiaa, Lexi150 lubią tę wiadomość

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila wiadomo nie na każdego działają czopki ale u nas się sprawdziło. Raz miał taki mega marudny dzień. Nic nie pomagało. Krzyczał, płakał. Po kilku godzinach skapitulowałam i dałam czopka. Po 20 min był spokój. Moim zdaniem warto spróbować.

Wiecie dziecko może marudzić ale marudzić. A jak już ciągle płacze albo krzyczy to znaczy że na coś się skarży, inaczej tego nie umie wyrazić.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:

Kri a to już nie wracacie do szpitala?
    O ile nie będzie krwi dużo znowu to nie.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ma książkowo jak w opisie skoku - płacze przez sen jakby koszmary miało

http://www.osesek.pl/wychowanie-i-rozwoj-dziecka/rozwoj-dziecka/1214-skoki-rozwojowe-w-pierwszym-roku-zycia-niemowlecia.html

zamówiłam w końcu wózek parasolkę do samolotu i wyjazdy - chicco london na promocji za 318

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam co robić w takiej sytuacji. Wczoraj uspalam Michała ok 15, myślałam ze pospi max do 16-16:30, a spał do 18:15, nie byłoby problemu gdyby nie zrobił przerwy w jedzeniu prawie 6 godzinnej. Uznałam moze poprostu potrzebował tyle snu, ale potem w nocy sie czesto wybudzal bo 6 razy w tym 4 razy karmiłam, chyba nadrabiał tego co nie zjadł w dzień. Cży Wy wybudzacie dzieci jeśli przesypiają porę karmienia w dzień?

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana my na mm to pewnie trochę inaczej ale daję Igorowi jakieś 0,5 h rezerwy. Jak dalej śpi to go wybudzam.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri pewnie przy każdej kupie zanim otworzysz pieluszkę to jest teraz stres...oby juz to przeszło, a Ty pisalas kiedys ze mały miał szorstkie plamy na ciele?dobrze pamietam? To całkiem możliwe, ze tu mleko jest winne

Dana u nas sie to rzadko zdarza zeby tyle spała, ale nie wybudzam, jak Wam to raz sie zdarzyło to nie ma vo sie przejmować, ale te zauważyłam, ze jak w dzien mniej razy pije to w nocy pozniej nadrabia

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tego budzenia z płaczem to u nas jest tak od jakichś 3 tygodni. Mały zasypia a po jakiejś godz budzi się z takim żalem strasznym. Trzeba wziąć go na ręce i pokolysac chwile. Zasypia i tak już spokojnie śpi do rana. I tak prawie każdej nocy. Czasami wystarczy pogłaskać po pleckach. Tylko jak byliśmy u rodziców to był spokój. Nie wiedziałam, że to ma związek ze skokiem.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi mój na szczęscie ma tak tylko w dzień i nad samym ranem - przynajmniej póki co

Zosia a jaki masz ten niekapek ze słomką, bo dziś oglądałam ale od groma tego jest i opinie skrajne bardzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2016, 23:57

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mój Niuniek miał atak płaczu jak go u mamy zostawiłam na godzinę, bo na urodziny poszliśmy.. Tak szybko autem wracałam, ze za 5 min byłam, a mały juz tak się rozkrecil, ze nie widział nawet ze to już ja go na rękach mialam, nic nie pomagalo, ale w końcu się przytulił i chyba poczul,ze wyrodna mamusia wróciła i mi wybaczył :-)

Kri to Wy nie chcieliście robić tego badania pod znieczulenie? Baliście sie? Wiesz skoro niewiadomo do końca skad ten problem z krzepliwoscia to moze warto by bylo zrobic jak najwięcej badań? Pamiętam jak, któraś z naszych ukrytych forumowiczek miala podobny przypadek i pisała, ze mala miala to badanie pod znieczuleniem i cos zdiagnozowano. Oczywiście to Wasza decyzja i ja nie znam wszystkich szczegółów to tylko moja sugestia :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No każda kopa to stres... Wiecie, nie wiadomo czy wogle i kiedy chcieliby mu robić to badanie. Oni przez weekend i tak nic nie robiliby i też mogliby wypisać tylko po weekendzie. Sama będę kontrolować morfologię, jak dalej będzie nie tak to będę konsultować z lekarzami z tego szpitala i zobaczymy. wogle wyniki nie zgadzają się z tym jakie jest dziecko, bo jak niska krzepliwosc to i siniaki i po pobraniu długo by krew leciała itp a tu nic takiego nie było. Wogle dziwna sprawa.mamy nadzieję, że po Wit. K to się poprawi.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie w dodatku choroba rozklada. Błogo.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila współczuję oby małemu przeszło a ty się kuruj co by na dobre się nie rozchorować.

Ja od wczoraj na forum wejść nie mogłam a wy widzę normalnie pisałyście hhmmm chyba mnie blokują bo głupoty pisze :-P

Dziewczyny dziecko mi się rozregulowało. W nocy budzi się co 3 h na jedzenie a spala juz po 4-5 h :-\ myślałam że jak więcej je w ciągu dnia bo i zupki i kaszkę i owocka to nocka będzie spokojniejsza a tu gorzej :-( może to przez skok...oby .

Moniaa lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri a to ktoś ci doradził ten wypis czy sami podjęliście taką decyzję? Kurcze ciekawe co to faktycznie dolega małemu :-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila łączę się w bólu. Mnie też coś rozkłada. Gardło boli i się czuję taka ble :/

Kri udanych chrzcin!

Brusia co u Was? Jak Jasiek?

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz śpi bo przed 6 wstał zjadlbo 9 już po kroplowce i drzemie. Ja dziś zaczynam dyżury calonocne i dniowe bo mąż musi wracać.
    Zostaniemy conajmniej do czwartku bo wtedy 10 doba wypada.
    Mały ma się dobrze śmieje się wszystkich zaczepia. Tylko dramat jest z jedzeniem jak przrsypual nam jedno karmienie tak teraz co 3. A problem jest taki że samemu się mleka nie robi. Dziś się w nocy ibudzil krzyk pisk mleko nie gotowe kuchnia zamknięta, dietetyczki nie ma, o ile klucz do pokoju jest to do szafki nie ma. I jak zrobić mleko trzrba czekać. No i oczywiście nie wiem jak oni robią że robi na kółka karmien i w lodówce trzymają i w ostatniej chwili najczęściej zimne i musisz jeszcze pidgrzac w archaicznym pidgrzewaczu szklana butle co trwa wieki.

On po tej glukozie to z 10 kg będzie ważył jak wyjdzie. Bo nic innego do picia nie ma. Ale ogólnie samopoczucie lepsze. Jutro znów mamy mieć mocz cewnikowany i posiewy robione. Więc trzeba czekać.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1895 1896 1897 1898 1899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ