Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie tez brak apetytu pffff zaraz zrobię ziemniaki w piekarniku i rybkę
Co do owoców to obecnie zajadam sie kiwi,bananami,nektarynkami,brzoskwiniami,truskawkami,arbuzem,jabłkami i winogronem i popijam sok pomarańczowy wyciskany świeżo
Risotto ze szparagami tez lubie ,zreszta w każdej postaci lubię
-
Max wrote:Truskawki podobno dlatego, że rosną blisko ziemi a nie ma pewności, ze się je dokładnie wymyje... Ja też jadłam truskawki jak jeszcze nie wiedziałam, ze ciąża jest i mam nadzieje, ze bedzie ok...
Dziewczyny, miewacie jeszcze takie a'la okresowe bóle?
U mnie występują takie bóle brzucha a'la okresowe,ale występują one co jakis czas.
-
Mila witaj! My tu z chęcią kciuki potrzymamy Gratki kochana i dużo pozytywnego myślenia dla Ciebie
Cynamonowa ślicznie dziękuję! Lubię bardzo szparagi, a czegoś takiego jeszcze nie robiłam. Na pewno wykorzystam przepis. Uwielbiam gotować
Szara myszko idealnie to ujęłaś! Jakbym monety wylizała...bleeee.....masz na to jakiś sposób? Ja mam tego szczerze dość Bezpiecznej podróży Ci życzę kochana!
Max co tej toxo i truskawek. Ta sama zasada tyczy się większości warzyw itd, ale wystarczy zachować odpowiednie zasady higieny i jest ok Rozumiem jednak, jeśli się boiszNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
Max wrote:
Dziewczyny, miewacie jeszcze takie a'la okresowe bóle?
Tak. Wczoraj nawet dość silne,że aż byłam w gotowości dzwonić do szpitala, ale ustąpiły same. W I trymestrze są normalne niby, choć ciężko ocenić, jak silne są Twoje. W razie gdyby bardzo dokuczały, podpytaj lekarza
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
Mila920 trzymam kciuki za wizytę!!
Rano mnie mdli i nie mogę zaglądać do lodówki, za to po godzinie 10 zjadłabym konia z kopytami... zawsze jadłam niezbyt dużo, a teraz mój apetyt mnie aż przeraża. Tyle posiłków dziennie - szok
Tylko niepokoję się, bo coś mnie gardło trochę boli -
Odkurzone, ubieram się i jadę po Olę
Skierka masz rację, to dotyczy wszystkich warzyw i owoców. Trzeba dobrze myć, najgorzej właśnie z malinami, ja ich nigdy nie myję, bo taka ciapa z nich się robi. No ale tak jak pisałam, w obu ciążach mi wyszło, że toxo przechodziłam, więc podchodzę na luzie. Mam nadzieję, że drugi raz nie da się przejść, skoro przeciwciał mam mnóstwo... -
Hej Lutóweczki :* właśnie wróciłam z wizyty i jest serducho Dzidziuś odpowiada wiekowi ciąży i na razie jest wszystko pięknie i oby tak zostało teraz czas na wstawienie suwaczka
zosiaaa, Biedroneczka29, Agnesia, Mila920, Sylka, szara myszka lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Biedroneczka29 wrote:U mnie występują takie bóle brzucha a'la okresowe,ale występują one co jakis czas.
U mnie też co jakiś czas ale mimo wszystko zastanawiam się czy wszystko ok. Ale jestem spokojniejsza jesli ktoś jeszcze tak ma -
magdalenka_ka wrote:Hej Lutóweczki :* właśnie wróciłam z wizyty i jest serducho Dzidziuś odpowiada wiekowi ciąży i na razie jest wszystko pięknie i oby tak zostało teraz czas na wstawienie suwaczka
Aaaaaa....cudnie! Gratuluję kochana Rośnijcie zdrowo!Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
zosiaaa wrote:Odkurzone, ubieram się i jadę po Olę
Skierka masz rację, to dotyczy wszystkich warzyw i owoców. Trzeba dobrze myć, najgorzej właśnie z malinami, ja ich nigdy nie myję, bo taka ciapa z nich się robi. No ale tak jak pisałam, w obu ciążach mi wyszło, że toxo przechodziłam, więc podchodzę na luzie. Mam nadzieję, że drugi raz nie da się przejść, skoro przeciwciał mam mnóstwo...
To jesteś bezpieczna Najgorsze są te owoce i warzywa rosnące blisko ziemi. Ja zawsze starannie myję, a na koniec przelewam szybko wrzątkiem truskawki Ogórki zielone gruntowe myję (w skórce) np płynem do naczyń. Jakoś trzeba sobie radzić Sprawdziłam wyniki swoje i ja akurat muszę być ostrożna.zosiaaa lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
-
Magdalenka cudowna wiadomosc ja juz sie nie mogę doczekać swojej wizyty,aż zobaczę serduszko
Max przeczytaj sobie ten artykuł :
http://m.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/bol-brzucha-w-ciazy-norma-czy-powod-do-niepokoju_35115.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 14:36
-
Max wrote:U mnie też co jakiś czas ale mimo wszystko zastanawiam się czy wszystko ok. Ale jestem spokojniejsza jesli ktoś jeszcze tak ma
U mnie też występują bóle a'la okresowe i też zastaawiam sie czy to normalne czy nie i z tych mysli tylko stresuję się ale jutro wizyta więc mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.... -
zosiaaa wrote:Odkurzone, ubieram się i jadę po Olę
Skierka masz rację, to dotyczy wszystkich warzyw i owoców. Trzeba dobrze myć, najgorzej właśnie z malinami, ja ich nigdy nie myję, bo taka ciapa z nich się robi. No ale tak jak pisałam, w obu ciążach mi wyszło, że toxo przechodziłam, więc podchodzę na luzie. Mam nadzieję, że drugi raz nie da się przejść, skoro przeciwciał mam mnóstwo...
Z tego co wiem to jak przechodzilas to nie masz się czym martwic... Mnie niestety nie ma co bronić, bo przeciwciał brak..zosiaaa lubi tę wiadomość
-
magdalenka_ka wrote:Hej Lutóweczki :* właśnie wróciłam z wizyty i jest serducho Dzidziuś odpowiada wiekowi ciąży i na razie jest wszystko pięknie i oby tak zostało teraz czas na wstawienie suwaczka
Monkey lubi tę wiadomość
-
Max wrote:Monkey - no mnie cholernie męczy, dzisiaj rano zdarłam sobie gardło, bo musiałam odkasływać wszystko - coś mnie dusiło. Nie planuję leków brać bez zalecenia.
Dziewczyny, Wy już wszystkie po pierwszych wizytach, czy któraś jeszcze nie widziała serduszka? Ja na wizycie będę w 6 tygodniu i 2 dniu - jest już szansa na serduszko wtedy? Bo nie chcę iść za wcześnie, żeby się nie denerwować, że jeszcze nic nie ma..
Ja jeszcze nie widziałam (pierwsza wizyta 5+4) następna wizyta: 30 czerwca wtedy będzie 9+1 więc serduszko musi już być widoczne (chyba)