X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka drugie foto super bo widać ze Wam humory dopisały do fotki!
    Zosia no uśmiałam się po pachy z tego ze tylko łepcinie urósł hehe
    Powiem szczerze że z wiekiem ciężej się gubi wagę. Ja dopiero nie dawno doszłam do wagi sprzed ciąży ... a jednak to nadal ponad 7 duszek haha pulchniaczek ze mnie patrząc na Biedronię. Ale pupka tez ładnie odstaje. Tylko po ciąży jakby opadła i musze jednak poćwiczyć.
    A mnie w piątek czeka leczenie kanałowe pod mikroskopem. Mam nadzieje że przejdę to łagodnie. Będą mi się wwiercać w most ... no i mam nadzieje ze nic tam przy okazji nie popsują bo popłynie finansowo jak bym musiała go wymieniać teraz tfuu tfuu

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zębów to w sobotę mało mleczaka nie straciłam i już sobie wyobrazalam że będę jak zul z dziura na przedzie na chrzcinach.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka .. mleczka ?!?!? A gdzie Ci on się uchwał? ??

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie dolne trojki

Moniaa lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U la la pozazdrościć

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia nie mam pewności bo w kapeluszach nie chodzę :P a no i jeszcze obrączki, pierścionka tez nie założę, zegarka z dopasowana bransoletką rownież, a palce to zawsze miałam chude i długie, a nadgarstki kość i skóra to ja nie wiem co jest grane

Brusia pewnie zeby stałe sie nie zawiązały? Mojej kuzynce chyba tylko trzonowe wyrosły nowe, tak to wszystkie ma mleczaki

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Chwalimy się, że pięknie zjedliśmy pierwszą łyżeczkę marchewki :-) nic nie zostało wyplute :-)
    A jak D robisz szpinak? Bo mam na ogródku to może też mu zrobię na później.

wypłukałam i taki w całości wrzuciłam na patelnię bez tłuszczu i przypraw, chwilę poddusiłam, odlałam wodę, zblendowałam i do foremek na lód

Kri lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mila920 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra.. prywatny dentysta co mało nie bierze, dzwoni dodatkowo do jakiejś lekarki skonsultować i NIE MA antybiotyku dla karmiącej.. Musze odstawic na kilka dni, zeby dziecka nie truc. Nosz kur.. a jednak każda z Was dostała taki co można karmić.. wrr..

Chwalę się! Wracam na studia, wlasnie zapisałam się na magisterke, bo otworzyli pod nosem i będę tylko 20 km dojeżdżać a wcześniej musialam dwa razy tyle ;-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Zosiu poprostu jeszcze są.
    O matko studia. Kiedy to było.

Moniaa lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła a jaki lek Ci wpisał?

• dana222 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładnie, ładnie Mila, ja mam zamiar zapisać sie ma kurs angielskiego, obiecałam sobie jak Michał skończy pół roku, skończył a ja dalej nic

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia clindamycin się nazywa.

Ja mam jeszcze wykupione godziny jazdy motorem, a też się zebrać nie mogę.. Ale jestem z siebie dumna, bo poszłam ostatnio do kosmetyczki na rzęsy i wstaje rano i jestem piekna (powiedzmy :-P) :-D. W końcu wyszedł mi naturalny efekt o jaki prosiłam każda kosmetyczkę, a one i tak robiły mi rzęsy do nieba :-D a teraz mam takie jak pewnie nie jedna z Was z natury :-P

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mila w leksykon ie napisali ze to bezpieczniejszy lek.
    http://www.kobiety.med.pl/cnol/index.php?option=com_content&view=article&id=131&Itemid=49

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka ale Jasio jest duży <3

co do wagi, ja wróciłam cięższa o 2 kg :( i do wagi sprzed ciąży zostało 6 kg :( ma-sa-kra!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 14:38

Lexi150, Mila920, vayn, d84, Kri, Tusiaa lubią tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo klindamecyna dobrze dziala na zeby i na bakterie beztlenowe. Duomox nie dziala na wszystko

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L wrote:
    Ehe to do gimnazjum chodziłam ale na pewno mniej ważyłam niż teraz hehe :-P gorgeous tylko ci pozazdrościć że z jedzeniem nie musisz się ograniczać i masz taką fajną figurę...jednak natura to nie jest sprawiedliwa :-D

Natura naturą - przed ciążą wystarczyło, że zjadłam coś wieczorem przez kilka dni i już waga szła do góry. Teraz widocznie karmienie piersią + ciągłe spacery + nieustanny ruch przy takim malcu i waga leci ;-)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mojemu dziecku ze wszystkich potraw, jakie do tej pory spróbował najbardziej smakuje... uwaga, uwaga.... woda!!! :D Oj, teściowie będą niepocieszeni, bo już męża pytali, kiedy soczki będzie Jaśko mógł pić. A on "biedny" tylko wodę musi... jak mamusia... bo niektórzy nie rozumieją, jak można pić samą ohydną wodę! :D i to niegazowaną, niesmakową... Dobrze, że syn poszedł z tym we mnie. A jakby tego było mało to nie pije wody z butelki, ale kubka, bo bidonu jeszcze nie ogarnia. Toż pozalewa się... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 10:19

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka jaka podróżniczka!

My dzisiaj do laryngologa z Małym lecimy. Ciekawe co nam powie.

marissith lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari chciałam zapytać czy Nina już na plecach ale zdjęcia mówią wszystko :) Ja mam jeszcze obawy :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta wrote:
    Mari chciałam zapytać czy Nina już na plecach ale zdjęcia mówią wszystko :) Ja mam jeszcze obawy :P
    mi mąż pomaga, bo Nina zazwyczaj się prostuje i jej materiał spod tyłka wyjeżdza

‹‹ 1937 1938 1939 1940 1941 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ