X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalimy się, że pięknie zjedliśmy pierwszą łyżeczkę marchewki :-) nic nie zostało wyplute :-)
    A jak D robisz szpinak? Bo mam na ogródku to może też mu zrobię na później.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez ostatnio o szpinak pytalam! Przyjme rady! Pilnie!!!:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sa 3 drzemki po 30-40 min. Lulane na bujaczku. A wieczorem cyc i sen. Raz zasnela sama. Wybryk:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez śpi zazwyczaj 2 razy dziennie po od pół godziny do 2. Oczywiście jak zaplanuje sobie pomalowanie paznokci jak śpi to akurat ma ta krótsza drzemkę.
    Jeju co moje dziecko wyczynia ostatnio przy jedziemy. Je jakieś 5-10 min a potem dźwiga sie do siedzenia, potem znowu pociągnie przez chwile cyca i znowu siada. Ja nie wiem czy on sie w ogole najada

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dalej bezzębni, chociaż lekarz mówił, że idą jakieś 1,5 miesiąca temu.. ba nawet mamusia moja mówiła ostatnio, że dzień dwa i będą (a przecież mamy wiedzą najlepiej!:-P) mi też wydawało się, że już je czuje.. Ten Tymonek to wszystko mamie na przekór - nawet teraz śpi już od 1,5 godziny.. a zazwczyaj go kładę już na noc spać o 20stej..

A piszę z innym tematem, dostałam antybiotyk przez nieszczęsną ósemkę... jestem spuchnięta i obolała, trzeba wyrwać, ale najpierw zaleczyć stan zapalny.. Ale niby nie ma antybiotkyku bezpiecznego przy karmieniu i muszę odstawić Tymoniastego od piersi na te kilka dni(niby i tak je tylko w nocy) i nie wiem co robic, bo boje sie ze calkiem mi pokarm zniknie.. laktator juz nie daje rady. bo sciagam nim 30ml z obu piersi..a Tymuś widze, ze duzo wiecej wyciaga. Moze masci i plukanki dadza rade? Wiecie boli jak cholera, szczegolnie w nocy, ale co to jest w porownaniu do porodu ;-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, a nie mogą dać jakiegoś antybiotyku odpowiedniego przy kp? A moze to amoksycylina i oni każą odstawić bo sie nie znają...kiedys widziałam na fb dziewczyna dała wpis ze nie mogła karmić bo antybiotyk, a pozniej okazało sie, ze jednak mogła tylko lekarz wprowadził w błąd. Z reszta hafija.pl nie raz pisała o tym. Współczuje ósemek mi jedna wyszła troche i tez mnie to czeka :(

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • L Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila spokojnie pokarm tak szybko nie zaniknie raczej może młody mniej chętnie chwytać ci pierś zwłaszcza że karmisz tylko w nocy.
    Ósemkę wyrywałam w ubiegłym tygodniu nic nie czułam tzn nie bolalo w momencie rwania tylko ze dwa dni kolejne. Współczuję bólu możesz spróbować płukać szałwią albo rumiankiem tylko nie wiem na ile przy takim stanie ci to pomoże :-\

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka a może mały skok rozwojowy przechodzi? Długo to trwa? U nas przeważnie są dwie drzemki do południa i popołudniu i trwają najczęściej 1-1,5 czasem mniej czasem więcej zależy od dnia. Co do spania na rękach to u nas normalka Ada śpi w łóżeczku jakies 15-20 min po czym zaczyna się wybudzać więc chcąc by pospała chociaż tą godzinę bujam ją na rękach :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 20:01

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    No jednak brzuszek mi został i nie tylko, bo w żadne spodnie/spódnice/koszule/marynarki/sukienki sprzed ciazy sie nie mieszczę, w zasadzie mam 3szafy ubrań i tak sobie wiszą, a ja ciagle w tym samym. Nigdy nie miałam super figury- taka budowa obfity dół, szczupła góra niczym Brazylijka haha, a teraz stałam sie obfitsza i ciezko mi z tym jakos, ale nie mam motywacji. Obiecałam sobie ze od połowy września jsk wrócimy z wakacji kupuje karnet na siłownie i bede śmigać

Ja tam w spodnie i bluzki wchodzę tylko w sukienkę na której najbardziej mi zależy jeszcze nie wejdę tzn zapnę zamek ale ciasna jest w okolicy klatki piersiowej. Piersi mam takie jak przed ciążą czy to możliwe że zebra w ciąży się rozeszły i przez to klatka piersiowa się poszerzyła? Wiem brzmi głupio .

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to obecnie mniejszy biust niż przed ciąża z czego bardzo się cieszę :-d Przestałam karmić niedawno. Może to dlatego. Mam nadzieję, że już nie urosną :-d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 20:25

ex2bx1hp35w324su.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L tez myślałam o skoku i mam nadzieje ze to ma wpływ i minie. Dziś chodziłam z nim w deszczu ludzie jak na wariatka na mnie patrzyli xd ale przynajmniej spał za każdym razem po godzinie

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L nie brzmi głupio. Normalnie narządy w ciązy przesuwają się trochę w górę więc żebra się rozszerzają. Zazwyczaj wraca to do normy ale czasami nie.

L lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Lexi oby u mnie wróciło nawet mnie nie strasz :-(

Myszko czego to się nie robi dla dziecka ;-)

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już prawie wszystkie szpargaly wywiezlismy i jest tak pusto i smutno w domu. Jutro czeka mnie ciężki dzień bo mąż wyjeżdża i będziemy sami do środy wieczór nawet do późna więc się obawiam jak bedzie. Mam nadzieję ze dam rade.
    9s9c7r.jpg
    e99b4o.jpgto my z dziś.
    Jutro od nowa zaczniemy rozszerzać dietę więc trzymajcie jciuki wracamy od początku. Marchew z ziemniakiem będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 20:33

L, vayn, Zosia_wop, Moniaa, Lexi150, tysiaa93, Mila920, d84, Biedroneczka29, dana222, marissith, Kri, Joanna_88, Evans lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja po rwaniu 8 dostałam duomox, karmiłam normalnie

• L Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki Jaś duży jejku na tym pierwszym zdjęciu taki pysio a na drugim juz nie ślicznie wyglądacie :-)

Bruśka lubi tę wiadomość

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia wyglądacie cudnie!

L wiesz co ja tam biust mam wiekszy, ale tez wlasnie mam wrazebie ze w klatce jestem szersza i buty na mnie jakies ciasne no masakra po prostu, chyba łeb mi tylko nie urósł choc kto wie...

Moniaa, Bruśka lubią tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • L Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia wielkość stóp wróciła u mnie do normy na szczęście...trochę tych butów jest :-P Zosia chyba faktycznie nas rozbiło od środka :-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2016, 20:45

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasio jaki szelmowski uśmieszek! Brusia no, no... Po was kobiety serio nie widać, że rodziłyście. CO prawda nie widziałam przed, ale teraz obiektywnie stwierdzam!

Bruśka lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia mi stopa też się zwiększyła całe 37 mam. A cycki mi zmalaly. Za to dupsjo urosli. Ale jak ja same slidycze jem to co się dziwię.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1936 1937 1938 1939 1940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ