X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli w cocodrilo brałam 3 i są takie nie za bardzoza duże. a w naszym przypadku to nie wiem czy wszystkiego nowego nie będę musiała kupić. Niby jest przeniesione na 4 a czy damy radę i się ogarniemy to ja nie wiem.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Tuli nie wiem czy jest się z czego cieszyć, haha :D Ręce to boleśnie odczuwają :D
    Co do bucików to kupowałam na bazarku i mierzyłam na oko. Jak w domu przymierzyłam, to były trochę większe niż stopa ale i tak nie było tego widać, przynajmniej trochę luzu było
    Najgorsze ze on taki ciężki i nie siada jeszcze tzn jak się go posadzi to siedzi ale tego nie praktykuje. Teraz ma manie tak podnoszenia się na lokciach ale ma za ciężka głowę i oponę na brzuchu. A ma fazę że non stop musi ktoś przy nim być bo szału dostaje. Nawet jak się zabawi to w pobliżu ktoś być musi. Najlepiej jak ja. Jak w nowym mieszkaniu był z nami to jak tato go nosił to źle bo mama uwagi nie zwracała i robiła swoje. Więc taka była pomoc ze mąż musiał z nim wychodzić bo nic nie dało rady zrobić i zamiast raz dwa w dwójkę to w pojedynkę walka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 16:06

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia,siki sprobuj zlapac po przebudzeniu albo po piciu. Domyslam sie ze to nie lada wyczyn

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli mega wyczyn tylko jest problem bo najpierw sprzęt trzeba wymyc i wypsikac i wtedy najczęściej on atakuje z nienacka. A zanim zdążysz odkręcić to pudełeczko bo też nie można tego nieskończenie długo trzymać otwartego no parodia.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Najgorsze ze on taki ciężki i nie siada jeszcze tzn jak się go posadzi to siedzi ale tego nie praktykuje. Teraz ma manie tak podnoszenia się na lokciach ale ma za ciężka głowę i oponę na brzuchu. A ma fazę że non stop musi ktoś przy nim być bo szału dostaje. Nawet jak się zabawi to w pobliżu ktoś być musi. Najlepiej jak ja. Jak w nowym mieszkaniu był z nami to jak tato go nosił to źle bo mama uwagi nie zwracała i robiła swoje. Więc taka była pomoc ze mąż musiał z nim wychodzić bo nic nie dało rady zrobić i zamiast raz dwa w dwójkę to w pojedynkę walka.
    To Gabrysia podobnie, jak się ją posadzi to siedzi i już się tak nie chwieje na boki jak wcześniej. No i jak leży na plecach, da się jej palce to się ciągnie i siada. Na łokciach też się zapiera, ale żeby samej próbować siadać to nic z tego. Jeszcze ogarną temat ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia u nas za palce to on od razu stoi. I na mnie jak jest hm oparty czy jak to określić trzyma mnie za szyję i non stop skacze po mnie. Ale żeby siedzieć. Nie no po co.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z tym skakaniem też tak jest :D Jak siedzę i trzymam ją przodem do siebie to jest hop hop hop. Kurde, chyba jak dzieci podobne wagowo to i podobne umiejętności mają hehe :D

Bruśka lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli rozmiarówka rozmiarówce nie równa. Najbardziej jeśli chodzi o buciki. Ja zamówiłam 18 ale patrzyłam na długość wkładki a nie sugerowałam się rozmiarem. U nas to 11 cm. I będą ok.

Matka dziś się wyrwała i poszła paznokcie na sobotę zrobić :) Wyszły pięknie. W tym czasie kazałam tatusiowi dać trochę obiadku Młodemu. Nie chcecie wiedzieć jak on wyglądał. Bodziaki, skarpetki nawet mata była pomarańczowa! :D Później wzięliśmy Małego i rodzice poszli na dobry obiadek i spacer. A Igor grzecznie dał rodzicom zjeść. Rano była dr ze szpitala (bo bierzemy udział w jakimś programie badawczym) i mówiła że Niuniek mega długi jest. Zmierzyła no i 80 cm wyszło! Normalnie szok!

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi a co to za program badawczy?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Tuli nie wiem. Tzn gdzieś mam dokumenty ale nie wiem gdzie :) Chodzi o jakiś rozwój jelit czy coś takiego. Przy każdym spotkaniu pobierają kupkę dziecka i wymaz z pupci. Dodatkowo w ramach tego programu mieliśmy nadprogramowe badanie tej krwi z piętki za granicą. U nas badają pod kątem kilku podstawowych chorób metabolicznych a my mieliśmy poszerzone.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 78 cm. Też sporo.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi najlepsze życzonka dla Igusia :*:*

Ja kupowałam młodej buty ze smyka wkładka niby 11cm miała i były za małe :) No, ale tak to jest jak się zamawia przez neta na ostatnią chwilę

Kurde "ciężkie" macie te dzieciaczki, u nas nadal 6,7kg...

Lexi150, Bruśka lubią tę wiadomość

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystkie prawie buty za szerokie, fajne nawet i nie drogie mają w kiku
    Buty na chrzcie skokosiła po 5min w kościele takze mogła ich wcale nie miec

9kg zacna waga, jest co nosić :)
    Florka na łazienkowej 6900g

Musiałam przes słownik milion razy pojawiać post grrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 18:38

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Evans Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, Dziewczyny za odzew!!!!
    Bede uzywac wody dla niemowlat tak zdecydowalam, a soki hahahah no pewnie , ale slowo honoru moj syn nietoleruje cukru on tego jablkowego pic nie da rady tak go trzacha :D trzeba wody duuuuzo lac , tak wlasnie jak rowniez wspomnialyscie ....
    Ps dzisiaj dostal pierwszy banan tak dopiero teraz :) :) :) :) I nie znosi za slodkie , as normalnie kaszlal I glowa machal !!!! Za slodkie chyba , no tak to jest jak od warzyw sie zaczyna , ale to chyba lepiej, hm... Moze , nieznaju :P
    Moj syn 74 cm I 8.25 kg , waga to idealnie !!! Posrodeczku, natomiast wzrost to poza do gory , czyli ze dluuuugi bardzo , wobec powyzszego 80 cm to meeeeega dlugi :) :) :) bedzie wysoki ;)

A jeszcze polskie kaszki sa meeeeeega slodkie, ja uzywam tylko na weekend jako ze tak powiem cukierek .... A pozostale dni to amerykanskie, one maja tylko niecaly 1 g cukru , te naturalne z beechnut ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 19:11

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dopowiem odnosnie klimatyzacji, ja nie uwazam , ze to zlo, moj caly Dom jest chlodzony centralna klimatyzacja, a moj syn ubrany jest na krotki rekaw, a spi tylko w samym body I nie byl chory jeszcze w ogole , wiec to chyba byl przypadek , ze dziecko sie tak rozchorowalo, lub nie przyzwyczajone ....

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Evans Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Evans ale mi się Ciebie fajnie czyta, pisz częściej :-) ja paruje na zwykłej wodzie kranowej. Przecież i tak to tylko para :-)
    Dziewczyny jak zaczęłam dawać pierwsze łyżeczki i wiadomo, że zje łyżeczkę tylko to podawać mam już wodę?

Hihihihihihi dzieki ;)
    Czyli ze zrobilo sie kolorowo :) :) :)

f2wle6ydurxmnzb6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans myślę że to tylko te smakowe takie słodkie kaszki. Zwykłe nie są słodzone. :)

gorgeous lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evans dlatego że u Ciebie klima na co dzień i masz inny klimat. A tu zmiana plus klima taki efekt dały.

Mam ochotę na wyciskacz łez. Obejrzalabym stalowe magnolie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam dopiero te ciuchy z Lidla o których pisałyście. Trzeba będzie jechać bo fajne :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi biegła jesteś w superpharmie powiedz mi widziałaś aby soflens soczewki były w promocji?

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 1942 1943 1944 1945 1946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ