X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Ja dalam wlasnie z malinami i jablkoem,nawet jej nie miksowalam, wcinala aby sie uszy trzesly:)

chyba też dam na słodko bo zupa jest na nie, po kilku łyżeczkach protest.

l22ntv73brtiddsy.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka super ! :) juz niedługo bedzie przemierzac cały pokój :)

Mój za to łapie sie nogi lub czegos innego i sie podciaga do przodu :D dupke tez do góry daje ale dziwnie przy tym nogi krzyzuje :P tez na rekach sie odpycha i sunie do tyłu hehe :D ale wszytsko tak po raz czy dwa razy .

Dałam dzisiaj kalafiora w zupie i oby mu nic nie było. Po brkule było ok wiec i mam taka nadzieje, że teraz tez :)

My mamy po 5 wrzesnia szczepienie i jestem ciekawa czy bedzie szczepiony jak miał katar pare dni temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 16:11

adelka77 lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jesteście w czarnej dupie z rozszerzaniem, weźcie pod uwagę że Polena starsza o miesiąc jest od większości :P

Jutro spróbujemy z jajecznicą :D znając życie wzgarci, ale to mamusia sobie da radę :P

Myśmy coprawda ciemieniuchy nie mieli, ale coś tam się próbowało na głowie pojawić. Od początku Pola ma głowę mytą szamponem oillan baby i on niby ma zapobiegać. Ile w tym prawdy nie wiem. młoda nadal ma tylko puszek zamiast włosów

• Tusiaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i musze sie pochwalic dałam Kubie tą pałke kukurydzianą :D jadł ale on to gryzł i kawałki memlał sobie w buzi. Myslałam że bedzie trzymał cała pałe w buzi i memlał no ale on woli gryżc dziąsłami :D

Ja tez mam ten szampon ale mój miał jednak ciemieniuche i to takie placki w sumie nie duze ale sie odznaczały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 16:19

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie wiem co to ciemieniucha, nie mieliśmy nigdy.
    Adelka zaraz bedziesz miec takie przeboje jak u nas :) dzis przyszła do kuchni zobaczyła taki pojemnik na reklamówki z plastiku ale duży, złapała, przewrócił sie oczywiście i ryk.
    Dopiero teraz wiem co to zmęczenie przy dziecku, pilnowanie cały dzien, a co to bedzie jak bedzie chciała chodzić nawet nie chce myślec...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa nam Małą szczepili z katarem ale co lekarz to inaczej.

Z tym rozszerzaniem diety, to do roku ja to traktuję jako zabawę i uczenie się smaków. Myślę że nie ma się co spinać tylko na spokojnie podawać nowości. W swoim tempie. Z resztą każda z nas ma swoje nawyki żywieniowe, swoje upodobania i tak samo będzie z karmieniem naszych dzieci.

Wy już o fotelikach. Mi nawet do głowy nie przyszło że to już niedługo. Wydaje mi się że dopiero co pierwszy kupowałam.

Byłam w Lidlu oddać troszkę ciuszków z tej biobawełny i wypatrzyłam kosmetyki dla niemowląt. Sroka je opisała pozytywnie. Kupiłam żel do mycia i chyba kupię jeszcze do kąpieli mimo że mamy inne ulubione. Ponoć fajny skład a i ręce po umyciu mięciutkie. Jak nie dziecko, to ja zużyję.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia z tego wszystkiego umknęły mi życzenia dla Florki.

Zdrówka i radości z pierwszych kroczków, słówek, zdrówka i wszystkiego naj naj naj.

Tuli Jagódce też uśmiechów, radości i wszyskiego co najlepsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 16:41

Zosia_wop lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Ja to nawet nie wiem co to ciemieniucha, nie mieliśmy nigdy.
    Adelka zaraz bedziesz miec takie przeboje jak u nas :) dzis przyszła do kuchni zobaczyła taki pojemnik na reklamówki z plastiku ale duży, złapała, przewrócił sie oczywiście i ryk.
    Dopiero teraz wiem co to zmęczenie przy dziecku, pilnowanie cały dzien, a co to bedzie jak bedzie chciała chodzić nawet nie chce myślec...

dokładnie, powoli kończy się ta łatwiejsza część macierzyństwa.

l22ntv73brtiddsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    aaa i musze sie pochwalic dałam Kubie tą pałke kukurydzianą :D jadł ale on to gryzł i kawałki memlał sobie w buzi. Myslałam że bedzie trzymał cała pałe w buzi i memlał no ale on woli gryżc dziąsłami :D

Ja tez mam ten szampon ale mój miał jednak ciemieniuche i to takie placki w sumie nie duze ale sie odznaczały.

U nas chrupki kukurydziane służyły jako pałka do okładania taty po głowie, a później ile radochy bo odkryła że można to połamać. Oczywiście nawet tego nie włożyła do buzi, bo po co.

adelka77, Tusiaa lubią tę wiadomość

• adelka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn wrote:
    U nas chrupki kukurydziane służyły jako pałka do okładania taty po głowie, a później ile radochy bo odkryła że można to połamać. Oczywiście nawet tego nie włożyła do buzi, bo po co.

Małgocha na styropian ( tak chrupki kukurydziane nazywa moja mama ) patrzyła jak na obcego z innej planety... " no mama ale co ja mam niby z tym zrobić ? "
    Ale za którymś tam razem w końcu zmemłała pół.

l22ntv73brtiddsy.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polenka to prawdziwa kobieta! Wie jak z facetami postępować :P

Może i ja spróbuję z chrupkami. Jakie kupić? A biszkopty dajecie?

Brawo Małgosia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2016, 16:53

adelka77, vayn lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo to już chyba ten etap kiedy należy przygotować mieszkanie pod Maluszka. Kupić zabezpieczenia do szafek, szuflad itp. Usunąć wszystkie niepotrzebne przedmioty z zasięgu rączek no i zablokować dostęp do gniazdek elektrycznych :)

adelka77 lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Joanna_88 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem chętna na kupienie biszkoptów. Ale nie wiem jakie, więc mam nadzieję, że któraś coś poleci :-)

ex2bx1hp35w324su.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję biszkopty z mamuta, kupiłam raz petitki to od razu pół ugryzła. Jednak wolę takie twardsze jej kupować, dłużej go memla

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chrupki to sprawdzone Tygryski z Lidla. A biszkoptów nie będę lipnych dawać. Przeraża mnie w nich ilość cukru..... Chyba, że ktoś coś o dobrym składzie zna i poleci...

gorgeous lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka mówisz o tych kosmetykach cien czy coś takiego z lidla?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys skopiowałam czyjś przepis na biszkopciki, najlepiej chyba zrobić samemu i do puchy uwaga cytuje :P

Robię z tego przepisu i przyznaje, daję cukier, czasem mniej niż w przepisie, próbuję ubitych jajek.
    2 jajka
    3 łyżki cukru
    6 łyżek mąki pszennej (tortowej)
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    Wychodzą trochę bardziej gumowe niż kruche, wg.mnie lepsze dla małego dziecka, bo nie rozpadaja się w ręku.
    A, no i pięke na oko, ok.10 minut, w 180 stopniach. Zazwyczaj robię w foremkach na muffiny, robię takie troszkę grubsze.

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa tak Cien tylko to limitka przy okazji tej biobawełny.

l22ntv73brtiddsy.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa to szkoda. Jutro podskocze i zobacze czy cokolwiek tam jest jeszcze...
    Adelka a dlaczego zwracałas ciuszki ? Ja jak byłam to były same wieeelkie rozmiary. Wygrzebałam pajaca w rozmiarze 74/80 albo 80 ale był ogromniasty więc nie wziełam. takie wielkie mi sie wydawało wszystko. Szkoda ze w sobote mi auto nie odpaliło. Moze by był rozmiar 62/68 albo 68/74 ..

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna mama z synusiem, jakos sobie wczesniej inaczej kojarzyłam Twoja twarz z poprzednich zdjec ;) na ulicy bym nie rozpoznała :P no i miałam juz wczesniej pisać, ze czekam z niecierpliwoscią na zdjęcie fasoli :)

Lexi150 lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 1961 1962 1963 1964 1965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ