Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro siedem miesięcy stuknie, szok .

l22ntv73brtiddsy.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po szczepieniu waga 8035, długosć 67,7

pytałam o ten tran lekarka mi powiedziała, że mozna brac ale właśnie żeby wówczas wit D nie dawać
    co mnie wkurwi** ostanio jak byłam kazali mi przestać dawać wit D a teraz - a to czemu Pani wit D nie daje!!!! i na nowo mam dawać.
    Napletka mam nie ściągać, ona przy mnie ściągneła sama prawie cały żeby sprawdzić, a mi może jak póbowałam to z 10% z tego co ona się udawało ściągnąć.

A i z mojego planu rozszerzania diety nici mialo być warzywa, owoce, kaszki, mięcho, i dalej a muszę już mięso dać bo mi powiedziała że hemoglobinę ma w dolnej granicy normy i żeby się nie pogorszyło to już mięso dawać. Na dziś mam jakiś słoiczek, ale powiedzcie jak to się robi - trzeba osobno ugotować mięso i potem blendować z warzywami?? i ile 10gr na dzień?? Muszę jutro gdzieś kupić ekologicznego kurczaka i chyba pomrożę w takich kosteczkach. I czy jak daję mięso to tłuszcz też trzeba jeszcze dodać?

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn które będą gotować ja robię tak:
    Myszko: Tyle warzyw ile twój mały zjada (czyli około 45-50g - skoro zjada pół, ale jak na dwa dni to 90-100g) ugotuj w wodzie. Nie za dużo, byle były przykryte i się nie przypaliły. Jak będą miękkie to dodaj zdrowego tłuszczyku i zblenduj i już :) Jakie warzywa to zależy od tego co już je i twojej wyobraźni :)

d84: około 20 g mięska gotuję w osobnym garnuszku i bez tej wody dodaję do warzyw i blenduję z tłuszczem.

Lexi super ta mata - taka przyszłościowa. Mój już szaleje za literkami, więc chyba się skuszę. Martwi mnie jedynie to czy będzie się na rogach podwijać (żeby się nie zahaczyć czy co... i zębów nie powybijać). Jak to się sprawuje u twojej kumpeli?

szara myszka lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ilości mięska tutaj jest jakaś rozpiska:
    http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/jadlospis-doskonaly/840-mieso-w-diecie-niemowlecia-i-malego-dziecka.html

d84 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi a gdzie kupujesz ten sok z aloesu? Siostra mi mówiła własnie że aloes super jest.

D tak ugotuj mięsko osobno a później zblenduj z warzywami. zawsze masełko daje. A jesli chodzi o proporcje to ja daje wszystkiego na oko :D i tak ma to na 2 dni. A nie myslałas żeby buraka tez dawac? sprawdz w jakich warzywach jest też żelazo i działaj :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, a ile tego maselka? i to jest tak, ze do warzyw masełko, a do mieska oliwę z oliwek czy jak? Zamówiłam sobie kurę taką z wolnego wybiegu. A buraka to z czym podawalyscie? Z ziemniaczkiem i masełkiem mogę?

Dzięki Lexi, dziś już jest lepiej, więc omine lekarza, ale dobrze wiedzieć na przyszłość :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja buraka planuję podać z kalafiorem, bo mój kalafiora lubi.
    A mięso zacznę od cielęciny bo mam w domu akurat taki słoiczek.
    A ile razy mięso na tydzień podajecie - wszędzie pisze mięso x5, ryba x2 - ale na starcie z mięsem tez czy jakieś dni wege też się robi - że tak to ujmę :D

co do mat to mój z klocków na brzegu wyciąga litery i z uporem maniaka chce zjeść te wystające fragmenty z puzli

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ściskam mocno. Ba zdjęciach nie poznałam Igus cała mama.
    Jejku już nie wiem która pisała czy mały dał w kosc ale chyba tak bo zbytbio nie komebtowali dnia pierwszego ale po drugim już było że malegi trzeba nosić bie wolno z nim siadać na co odparlam że lekko nie ma. I że następnym razem to ten jego skoczek lub leżaczek przzyniesc. Wypompowani byli.

Dziś mamy 7 miesięcy.
    U lekarza zdrowy osluchowo czysty gardło też tylko ta chrypaaaa... to co daje dawać dalej Wit c wapbo. Marudny bo ząb idzie więc się nie dziwię. 2199jtk.jpg

ae38fm.jpg

d84, Mila920, tysiaa93, nick nieaktualny, Lexi150, Tusiaa, dana222, Zosia_wop, Kri, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Jaśku!

Adelka mój mniej wiecej w tym samym wieku i tez go nie poznaje. Zwłaszcza z tym jedzeniem. Poza tym całe dnie jak nie śpi pub nie je to brzęczy. Ni to płacz ni to wkurw ni to gadanie. Mi to ciśnienie podnosi.

Dziewczyny ja raz w tygodniu rybę daje, raz same warzywka, resztę mięsko. A czy masełko czy oliwa z oliwek czy olej rzepakowy to nieważne chyba do czego ważne by dodawać.

A burak to jak na razie ulubione warzywo mojego. Zwłaszcza jak sie taki slodziutki trafi (ponoć te podłużne najlepsze, ale ostatnio okrągły miałam i sama słodycz była). Dzisiaj nawet go zjadł z marchewka i pietruszką i cielęcinką. Oczywiście musiałam prawie wymuszać, bo ostatnio jedzenie jest be. Nawet jego ulubiony biały serek z jabłkiem i cynamonem:(

atdc6iyei0o27of5.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Dla dziewczyn które będą gotować ja robię tak:
    Myszko: Tyle warzyw ile twój mały zjada (czyli około 45-50g - skoro zjada pół, ale jak na dwa dni to 90-100g) ugotuj w wodzie. Nie za dużo, byle były przykryte i się nie przypaliły. Jak będą miękkie to dodaj zdrowego tłuszczyku i zblenduj i już :) Jakie warzywa to zależy od tego co już je i twojej wyobraźni :)

d84: około 20 g mięska gotuję w osobnym garnuszku i bez tej wody dodaję do warzyw i blenduję z tłuszczem.

Lexi super ta mata - taka przyszłościowa. Mój już szaleje za literkami, więc chyba się skuszę. Martwi mnie jedynie to czy będzie się na rogach podwijać (żeby się nie zahaczyć czy co... i zębów nie powybijać). Jak to się sprawuje u twojej kumpeli?

czy ten tluszcz trzeba dodac? w sumie w skladzie sloiczkow tez jest zawsze jakis olej - jednak jutro dam samego ziemniaka narazie, ugotuje na parze i zblenduje

dziewczyny wezcie jakas mala zabawke ktora wasze dzieci lubia i wsadzcie sobie do buzi i tak jakby ja wyplujcie, ja tak zrobilam bo humor u Misia kiepski i normalnie chichotal przez pol godziny jak tak zrobilam hahahahah

a w ogole moze podzielicie sie czym wasze maluchy lubia sie bawic teraz? bo u nas zabawki poszly w odstawke, teraz jest pudelko po wapnie, pudelko po jogurcie, pokrywka, miseczka plastikowa, generalnie kuchennie :D

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i doszedl mi juz ten gryzak kidsme do podawania pokarmu - zachecilyscie mnie do tego :) tylko powiedzcie - daje tam np normalnie kawalek banana czy jakos go rozgniatam i wtedy dopiero?

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ta kaszka nominal to np taka tak? :)

http://allegro.pl/kaszka-instant-jaglana-kukurydziana-300-g-nominal-i5212129968.html

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny powiedzcie jeszcze jak tam u Was z kp przy wprowadzaniu nowych posilkow? bo ja nie moge dojsc do ladu zeby mi sie laktacja unormowala znowu :( dzis jadl o 3 w nocy mleko a potem o 12 i reszte nie chce a ja mam piers jedna twarda jak kamien :( chcialam mu dac tak jak zwykle o 15 ale nie chce no to nic na sile. o 9 zjadl ta dynie a o 12 mleko i wiecej nic dzis

ps. sorki za tyle spamu :D

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na babyonline jest do testowania interaktywna piłka zapusujcie się.
    Myszko mojego nic nie ibteresuje czasem zabawi się piciagiem czasem gitara a tak to tylko nerwy. Teraz usilnie wpycha grzechotke i nim ciska że się nie mieści. Dziś nawet kierownica go nie interesuje. A nowość.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ja pytałam :P Sto lat dla Jasia :*

Ja dodaję masełko do wszystkiego, bez masełka jest be.

Teraz omemlała 150ml pomidorowej z wczoraj :P i jeszcze moją bułką z masłem poprawiła... a godzinę wcześniej był cyc.

Myszko u nas mimo, że Polena tyle je to cyc i tak jest co 2h :>

Ogólnie 3 dzień się drze za przeproszeniem uj wie o co. CO mnie wku*wia ludzie na ulicy się mnie pytają czego ona tak wrzeszczy i komentują że rozwydrzone dziecko. Ja tak mogę powiedzieć o niej bo z nią cały dzień siedzę, ale jak ktoś komentuje z boku to się aż we mnie gotuje. No leży bawi się i nagle pisk, wrzask...

• d84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój uwielbia się bawic zwykłym foliowym woreczkiem -miętoli go, albo zakładam mu go na nogę i się męczy żeby go ściągnąć, a najbardziej lubi jak ja go założę na rękę i gilgam go po brzuchu.Hit nr 2 to rogal do karmienia - jak leży na plecach to jednym koncem trącam go w brzuch lub nos - chichra się jak .... Ostatnio dostał też od kogoś zabawkę muzyczne kluczyki niby jest od roku ale też długo się nią zajmuje.
    http://www.manfi.pl/product-pol-6452-KAICHI-TOYS-MUZYCZNE-KLUCZYKI-ZE-SWIATLEM.html

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tłuszcz jest konieczny do tego żeby witaminy miały się w czym rozkładać i powiem Ci szara myszko że mój ziemniaki w formie stałej jada a w zblendowanej nienawidzi :P

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Jasia :)

Lexi a ty jak się czujesz?

U nas słabo z tym wprowadzaniem nowych pokarmów, prawie nic nie chce jeść, a jak juz zje to tylko troszkę eh. Nadal cyc całym światem. A dzisiaj to juz nawet nim gardzi.

Vayn to Pola tyle wcina ze szybiutko przybierze na masie :)

Myszka w ten gryzak do podawania pokarmów wsadzam kawałek banana i jak go tam wpycham to się sam ugniata ha ha

Z "zabawek" to ciągnie ją do gniazdek i kabli... Najwyzsza pora to wszystko zabezpieczyć. A bawić się lubi pustą butelką po napoju :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 16:23

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas największą furorę robią kapcie, kartony, piloty i telefony a zabawek żyrafka sophie i taka grzechotka z gwiazdką-gryzakiem na górze.

Tłuszcz musi być. Może być masełko, oliwa z oliwek albo olej rzepakowy. Tak jak napisała D rozpuszczają się w nich witaminki.

Wszystkiego dobrego Jasiu! <3

My dziś jedliśmy rybkę z ziemniakami i marchewką a na deser suszone śliwki. Nie minęły dwie godziny a kupa taka że klękajcie narody!

Tusia ja kupiłam w aptece w ampułkach nazywa się Biostymina. Ale można pewnie kupić też w innej formie.

Tysiu ogólnie jest ok. Dziś miałam trochę skurczy ale z kolei przestałam krwawić a tylko trochę plamię. Jutro jadę powtórzyć betę i zobaczymy co w trawie piszczy.

A z tego wszystkiego pożarłam się Mężem. Bo w pon miałam się zglosić do gina jak coś będzie nie tak z betą a Luby miał wziąć wolne. Oczywiście nic nie załatwił a do mnie z pretensjami że niby czemu z Młodym nie mogę iść. No pewnie będę siedzieć na samolocie z dzieckiem na rękach. Jezu ten mój facet czasami ma takie pomysły że szok. A poza tym w pon szczepienie Młodego także matka z wizytą musi poczekać do wtorku. A ja to wszystko muszę ogarniać i o wszystkim pamiętać. On to nie ma zielonego pojęcia co, kiedy i gdzie z Małym. Wygadałam się...

Baga póki co się nie podwija, ładnie leży na podłodze ale użytkowana dopiero od kilku tyg więc cieżko powiedzieć co będzie dalej. Ale jest fajna i mięciutka.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to widzicie! To dodam rzepakowego bo tylko jego mam w domu
    A ile go dodać tak mniej więcej?

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 1970 1971 1972 1973 1974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ