X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko odrobinkę, tak na oko ;)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj pisze łyżeczkę oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego albo odrobina masła.

Moje gotowanie zakończyło się płaczem Tymoniastego, bo mama nie pomyślała, ze dziecko moze się blendera wystraszyc.. ostatecznie musialam dac szybko mleczko na uspokojenie, więc jeść będziemy jutro :-P Ale buraczki super slodkie :-) dałam jeszcze marchewkę i ziemniaka.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D bardzo bogaty w żelazo jest amarantus i do tego jest zbożem bezglutenowym. Można dodawać do zupek, deserów.

d84 lubi tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie to kupić lexi? Bo jakoś tak nigdy mi w oko nie wpadło.. a co do Twojego męża to nie martw się myślę, ze każdy facet jest taki, rzadko bywa taki ogarnięty, a to dlatego ze my ich do tego przyzwyczajamy :-) myślę, ze jesteś ciepłą osobą i dbasz o męża i dlatego też zawsze myslisz o wszystkim. Myślę, ze tylko 'osy' maja facetów jak w zegarku ustawionych ;-) mój facet widać, ze się stara, ale takie gafy typu co to za problem z dzieckiem do ginekologa to codzienność. On do tej pory nie rozumie dlaczego nie tankuje auta z dzieckiem. Albo tekst 'jakos wszystkie matki na świecie sobie jakoś radzą,a Ty masz zawsze problem' oo! A najlepszy jest tekst 'to jak to robią samotne matki?' Wtf?! A czy ja jestem samotna matka? Hehe :-D

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Mila serio mój też właśnie dziś mi powiedział, że inne matki jakoś chodzą do lekarza z dziećmi. Serio?! Do ginekologa? Dziwne, że jakoś nigdy żadnej z dzieckiem nie spotkałam :P

A amarantus w lidlu można kupić.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tymi naszymi facetami... Mój mi takie tekstu nie puścił na szczęście. To ja raczej go do pionu sprowadzam i mówię, że samotną matką nie jestem... No nie moge generalnie na niego narzekać, ale jak palcem nie pokarzę, nie powiem albo nie zrobię awantury to sam nie pomyśli. Do tego teraz by ciągle siedział na dworze, bo "trzeba wykorzystać lato". A dom magicznie sam ma się ogarniać.... (bo ja i mały mamy z nim siedzieć).

Niektóre z was już wywoływały zdjęcia dzieciaków, no nie? Czy tylko ja mam na jego punkcie taką fobię, ze wszystko fotografuję? (oprócz kupki...:) Czy ktoś jeszcze wydał fortunę?

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chłop to z takiego gatunku, że trzeba mu wszystko powiedzieć, bo inaczej nawet nie widzi wody w wanience, która czeka na to aż się ją wyleje :P

Ja mam zdjęcia posegregowane miesiącami i w każdym takim folderze jest mniej więcej 300 zdjęć :D Ostatnio puściłam do wywołania 1000 zdjęć i wydałam dwie stówki więc to nie taka duża sumka na tyle zdjęć :) Albumy też dzisiaj przyszły. Będę to potem nocami segregować haha

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rzadza kapcie i gazeta albo ksiazeczki. I taka dzwoniaca wrozka z tiny love:)
    Tysia a gdzie wywolywalas? Jak jakosc?

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli na uwolnijkolory.pl ale jeszcze nie doszły, we wtorek powinny być. Z tej stronki zamówiłam też fotoksiążkę i jakość super więc ze zdjęciami też powinno być ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 19:59

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też robię fotoksiazki na colorland i polecam ja robię zawsze rocznikami.

a jakie deserki robicie, bo ja póki co to daje jakieś owocki banan czy 4 maliny.
    A gatunki mięsa też się wprowadza pojedynczo jeden gatunek parę dni? A w ogole to co się daje drób, królik i cielęcina? wołowinę można?? Ja się zastanawiam jak będę w tej grecji jakie mu tam owocki dawać, bo obadki wiozę z PL. A owoce chcę świeże

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też segreguję miesiącami. Ale się ograniczam baaardzo i wszystkich mam parę setek. Łącznie z tymi dla babć.
    Albumy puste czekają. Ale takie całkiem puste. Lubię scrapbooking i mam nadzieję mu takie własnoręczne książeczki porobić, ale wiadomo jak to z tym czasem...

Właśnie chcę posłać do wywołania. Zawsze robię w Rossmanie. Czy tam gdzie wy robicie jest taniej?

atdc6iyei0o27of5.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na uwolnijkolory za 1000 zdjęć 210 zł a na tym colorland 190 zl więc tam gdzie D poleciła jest taniej. Te scrappbooki są super ale ja to nie mam talentu, wszystko by koślawo powychodziło hehe

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w necie są pakiety np na 300 500 itp ilość odbitek zobacz sobie na kilku stronach, nie wiem po ile są w rossmanie

dorkama lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze zdjęcia miałam z empik foto, cenowo bardzo ok ale co do jakości to nie mam porównania

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh moje dziecko po ojcu je na wieczór a rano mógłby nie jeść. Do reszty wyjada cycki na noc a potem twarde cały dzień bo dopiero kolo 17 zaczyna porządnie jeść ; (

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • L Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze że nie tylko u mnie pojawiły się problemy z jedzeniem i marudzeniem...wybaczcie dziewczyny szczerze wam współczuje ;-) Ada na chwilę obecną gardzi zupkami i kaszką najlepsze mleko :-\ aaa co do zabawy to uwielbia wszystko zrzucać nic nie może leżeć na stole czy łóżku. Ja podnoszę ona zrzuca i tak w kółko. A zabawki mało ciekawe woli tak jak u was różne sprzęty typu pilot siatka czy butelka po wodzie.

Jasiu kochany dużo zdrówka ma kolejne 7 miesięcy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 20:51

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze gotuje na oko, troche tego troche tamtego kawałek mięsa i tak nigdy nie zjada do końca, wiec niema obawy że bedzie czegoś za duzo.

Olej surowy jest ważny rownież dlatego, ze zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, ktore odpowiadają za dobra prace serduszka, wspomagaja układ immunologiczny i rozwój mózgu, w ogole sa ważne rownież dla dorosłych :)

Najlepszego dla Jasia!

Szara myszko jakis skok ma i chyba Ci sie młody na cyca obraził?! U nas rozszerzanie diety w polu, ale mleczko czasem popije tylko sie przy tym wierci, bo juz chce gdzieś isc

Byliśmy dzis na imprezie i był chłopczyk pare dni młodszy i bardzo widać różnice w wielkości mojej małej, a tego chłopca, ona przy nim rzeczywiście wyglada jakby 4mce miała, nie dziwie sie, ze ludzie tak myślą.

No i w restauracji były krzesełka z ikea do karmienia kurde super są, nasze chicco sie umywa, tam wszystko współgra, stolik jest blisko, mała cała weszła mogła sie opierać, nie latała na boki, pasy potrzebne tylko przy próbie wstawania. Aaaa no i wstaje mi w wózku, zamiast spac to cyrkuje, bez pasów ani rusz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 20:52

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze zabawki to kolorowe piłki za którymi sobie raczkuje, butelki wszelakie, smoczek, kapcie a do memłania zabawkowe koty z ikea , a no i mamy taka lalkę co kał sie naciśnie to gra to sie do niej śmieje i jest ubaw, ale dotykać jej nie bardzo chce, jedyna rzecz której do buzi nie pcha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 20:56

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • L Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Haha Mila serio mój też właśnie dziś mi powiedział, że inne matki jakoś chodzą do lekarza z dziećmi. Serio?! Do ginekologa? Dziwne, że jakoś nigdy żadnej z dzieckiem nie spotkałam :P

A amarantus w lidlu można kupić.

Kurcze no jakoś ciężko jest mi sobie wyobrazić jak z takim bobasem miałaby wyglądać wizyta :-\ no ale przecież my kobiety to zawsze widzimy problem tam gdzie go nie ma...eh faceci.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia a próbowałaś digital scrapbooking? Wystarczy aplikacja i można tworzyć świetne kolaże. Są ozdoby, tła, efekty itp. Ja te robię w wolnych chwilach, np. jak mały śpi, albo, ekhem, na kibelku :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 1971 1972 1973 1974 1975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ