Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My dziś na obiad zjedliśmy ilość całego małego słoika jarzynowej. Żeby mieć miarę to przekladam do sloikow. Na raz. Popilusmy butla herbatki i poszedł spac.. Spał z 2,5 h ogólnie dwa razy dziś przebimbal jedzenie raz o godzinę później o 2. Cud normalnie.
-
Adelka tutaj u nas gotuje "rosół" z jednego ziemniaka i jednej marchwi i pozniej w 200ml gorącego rosołu dodaje trzy łyżki maki kukurydzianej badz ryżu I się robi taka "kaszka" do tego łyżeczka oliwy z oliwek. Dokładnie coś takiego :
http://static.pokazywarka.pl/i/6883696/808949/image.jpg
I kukurydza jej smakuje bardziej bo zjada całe 200ml a ryżu polowe,od dwóch dni dodaje kukurydze i dwa dni nie ma kupy,a po ryżu była.
Joanna No wlasnie dzis dałam spróbować trzy łyżeczki śliwki i nic,zjadła poł gruszki i tez nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 23:31
-
Mały w nocy jakby stekal czy wył a teraz się z płaczem strasznym obudził
chyba go brzuch boli
tylko czy to po tym ziemniakilu czy po czymś co ja zjadłam kurde bo mnie wczoraj wieczorem tez bolał brzuch
-
Biedroneczko dopóki nie będzie kupki nie dawaj nic poza mleczkiem bo później nie będzie wiadomo od czego dokładnie. Może być od tej maki. Nasz z kolei straszne zaparcia ma po gruszce.
Myszko oby to nic takiego.
Adelka wszystkiego najlepszego dla Małgosi!
Bardziej chodzi o ten gryzak, ma inne trzymadełko
http://www.przyjazna.pl/produkt/1029488/gryzak_do_podawania_pokarmu_rozmiar_m_limonka/gclid-cj0keqjw6am-brctk4wzhlfd4-obeiqa3yda3upgoxc2u5vm4dcawmgj1esgxseeoldegmtzyp5b5niaascu8p8haq.html
Podaje też linka do sklepu z lullalove
http://moncziczi.pl/index.php?strona=szukaj&fraza=Lullaloveadelka77 lubi tę wiadomość
-
Nasz wczoraj kolo 23 obudził się i zaczął tak przeraźliwie płakać. Oczywiście oczka zamknięte. I niczym nie mogłam uspokoić. Aż normalnie oddechu nie mógł złapać. Dałam dyda i normalnie jakbym go wylaczyla. W sekundę. I tak już ładnie spał do rana. Ale takiego wrzasku to u nas w domu jeszcze nie było.
-
ten placz to byl taki dokladnie jak piszesz lexi - z zamknietymi oczami jakby dalej spal
a moze oni maja koszmary? gdzies czytalam ze po 6 miesiacu moga byc bardzo intensywne u dzieci -
dziewczyny czy ktoras z was ma moze ekspres do kawy boscha na kapsulki? juz mi sie przepila rozpuszczalna a nie mam czasu parzyc kawy w zwyklym ekspresie a te kapsulkowe sa wygodne
tylko nigdzie nie moge znalezc skladu tych kapsulek, czy tam jest serio kawa czy sama chemia, bo kiedys widzialam sklad dolce gusto i to byla zgroza
ale ponoc w tassimo jest kawa ale wole to zobaczyc na wlasne oczy -
Myszko ja mam właśnie dolce gusto i jest masakra. Z resztą wszystkie te kapsułkowe wychodzą dosyć drogo w sensie samego robienia kawy. Ja bym dołożyła troszkę kasy i kupiła jakiś nieduży ciśnieniowy. Albo (tyle że u nas w polsce ciężko dostać te ekspresy) polecam Phillips Senseo. Jest na saszetki a nie kapsułki. Wychodzą one dużo taniej i kawa jest super. Moi teściowie mają. My właśnie się zbieramy do zakupu. Przeglądam niemieckie gazetki z reala i jak tylko będzie w promo to kupujemy
-
Niby gdzieś tam było że takie budzenie się w nocy z płaczem to objawy skoku. Nam się już od jakiegoś czasu nie zdarzało a wczoraj znowu.
Ale za to chciałam się pochwalić, że od 1,5 tyg moje dziecko już nie je w nocy i jak kładziemy się spać ok 21 to budzimy się 6-7 -
Wszystkiego dobrego dla Gosiaka
Witaj mamusiu_synusia!
Szara myszko lepszy skład mają ekspresy tchibo podobno naturalna kawa w środku a nie juz rozpuszczona jak w gusto, koleżanka była hostessa swojego czasu w tvhibo i mowila, ze rzeczywiście ekspres duzo lepszy, ze swojej strony polecam philps saeco xsmall - kawę robi jednym kliknięciem, tyle ze trzeba spóźnić samemu spienic mleczko, ale to chwila, za tą cenę chyba lepszego nie ma, no i spokojnie bardzo łatwy w obsłudze
Wczoraj wzielam mała do łóżka i o wiele lepiej spała az do 7:30, a w łóżeczku 5-6
A teraz tak wariuje, no strasznie, upada co chwile, nie upilnuje jej każdego kroku, tak duzo to jeszcze nigdy nie ryczałaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 11:31
adelka77, szara myszka lubią tę wiadomość
-
Ja mam ekspres Tchibo i jestem zadowolona. Chociaż dla mojego lenia w dupie dużym minusem jest fakt, ze muszę sama spienic mleko. No, ale te 'samopieniace' sa duzo droższe. Kawka pyszna, duży wybór kapsułek i w porównaniu do innych wychodzi chyba najtaniej, ale jak dla mnie wciąż drogo.
-
Ja miałam Tchibo. Pozbyłam sie. Tzn zepsuł sie i sie ucieszyłam. Za drogo kapsułki wychodzą. Ale kawa rzeczywiście pyszna, więc z czystym sercem polecam. Naprawdę wsadzasz naciskasz i masz. Mozna sobie ustawienia spersonalizować - jaka ilośc wody na jaka kawę itp. Dla mnie problem był z kapsułkami, bo w mojej miejscowości nie ma tchibo a z netu zamawianie mi sie nie opłacało. W Biedronce widziałam ichni. Tani. Ciekawe jak z kawa...
-
My mamy stary ciśnieniowy ekspres Saeco i jest super. Niestety mleko trzeba samemu spieniać ale warto. Kupiję kawę w sklepie Tchibo na wagę, mielą mi na miejscu i smak jak kawa z kawiarni. Pycha. Też myślałam żeby kupić taki na kapsułki bo łatwo i szybko kawę zrobić ale smak tej kawy to nie to samo co z ciśnieniowego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 12:35
-
Bagabaga wrote:Adelka ja nie dawałam, bo jeszcze nie smażyłam na nim, ale jak bede juz jakies placuszki smażyć to na nim, bo podobno najzdrowszy. Sama go często używam.
ja myślałam o dodawaniu do zupek/obiadów. Tylko pytanie czy młoda zaakceptuje smak. Sama dodaję sobie nawet do owsianki, na kanapki, do obiadu. Bardzo lubię ale nie każdy smak kokosa toleruje.
No zdrowy właśnie ponoć. Zdrowy jest też olej lniany Budwigowy ale tego nie można podgrzewać żeby nie stracił właściwości więc odpada.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 12:37