X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super spotkanie!!!! :))

tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buy uuu jaka pogoda :(((
    Nie pójdziemy na spacer :( jak ja ho uśpie :(

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor z kolei owoce uwielbia. Wszystkie.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli oczywiście, że na początku pluł pepti bo to smak i zapach brudnej szmaty, ale jeszcze wtedy miałam cyce jak donice więc podstępem zaczynałam mieszać. Ja potrafiłam ściągnąć laktatorem 200 ml z jednej, więc pierwszego dnia 40 ml pepti i reszta mojego i codziennie o 10 więcej. Tym sposobem udało się.

Biedronko ja robiłam takie same podchody do soczków ;) mój też nie chciał wody, ale polubił pić na spacerze. Wiadomo, że jak gorąco to się wypije :)

Mari jak nie masz pomysłu na jedzonka, to poczytaj skład na słoiczkach ;) rozwiązanie gotowe :)

Dziewczyny, ale laski i bobaski :) super! :)

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia Vayn ale fajnie, ze sie spotykałyście :) Polcia to chyba bedzie wysoka po mamie :) Gabrysia rzeczywiście do niej spora, a to tylko 2kg z reszta i tak pozniej sie to wszystko wyrówna :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Mooniq Znajoma

Wysłany: 5 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję Was nadrobić po dłuuuugich wakacjach :-)))

Przeczytałam, że niektóre z Was podają już maluchom serki i jogurty podpowiedzcie czy traktujecie je jako osobne dania czy np. na śniadanie zamiast kaszki?
    My już mamy wprowadzone i mięso i gluten i jajko to mi teraz uświadomiłyście, że kolej na nabiał tylko nie wiem jak się do tego zabrać

l22ngu1rlio7j0gy.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooniq ja tez mysle o nabiale, chyba zaczne od jogurtu naturalnego lub sera białego bo moja lubi grudki jeść, a pozniej zrobie koktajl z owocem jakimś jak bedzie ok

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małżu to 10 razy się pytał czy Gabrysia naprawdę młodsza :P Bo wizualnie różnica niesamowita

Wagi faktycznie nie czuć. Jak ją brałam 1 raz na ręce to myślałam, że mi kręgosłup siądzie - serio jak psychika potrafi działać

Pola 9/10 spotkania przebuczała:/ Następnym razem już obie będą uśmiechnięte na zdjęciach :)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• Kri Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Wam, że możecie się spotkać ;-)

Ja będę podawała kaszkę bez mm na wodzie, tak robi moja bratowa i jest ok.boje się o to mleko w składzie...

A pietruszkę i np. buraka to jak podać? pietruszkę korzeń zblendować czy dawałyście z czymś? Mari ja tez mam zagwozdkę, dziś lecimy z cuknią moją własną wyhodowaną ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Mooniq Znajoma

Wysłany: 5 września 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu ja chyba też od serka białego zacznę bo Zoja ostatnio wszystko "przeżuwa" chociaż ma dopiero 2 ząbki. Marchewkę albo bataty do zupki ostatnio rozgniatam jej widelcem bo straszna radocha z tym "gryzieniem" :P

l22ngu1rlio7j0gy.png
  • Mooniq Znajoma

Wysłany: 5 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cukinii - to ja taką młodą z miękką skórką dokładnie myję (nie obieram) i gotuję na parze potem blenduję

l22ngu1rlio7j0gy.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri sama pietruszka bedzie mdła, ja kiedys zrobiłam buraka i pasternak (podobny do pietruszki) to miała odruch wymiotny bo to i to słodkawe, najlepiej w to wpasowywuje sie chyba ziemniak lub ryż

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cukinie obrałam i takie plastry na pare

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri,a Ty nadal na diecie bezmlecznej???Chyba pepti Ci lekarz moze wypisac skoro Maly mial uczulenie

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Sliczne zdjecia!!!

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mooniq Znajoma

Wysłany: 5 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o pomysły na obiadki to dla gotujących polecam stronę http://www.annabelkarmel.com/recipes?=35&category=35&open=1

l22ngu1rlio7j0gy.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam już Jasiowi serek naturalny Bieluch, a w najbliższym czasie dam jogurt naturalny - nie mogłam znaleźć Bielucha, to kupiłam Bakomę z dobrym składem. Moje dziecko nie przepada za warzywami i owocami, za to z chęcią je chleb, bułkę i nawet kaszkę, tylko to parę łyżek i tak ;)

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja też byłam na diecie bezmlecznej. Jak chcesz wprowadzić mm ale obawiasz się mleka to zacznij od mleka HA. Wystarczy ta mała buteleczka Bebilon HA 1 za 3 zł. Jak zauważysz, że coś jest nie tak, to wtedy lekarz ma podstawę do wypisania recepty na pepti.

• Kri Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dalej jestem na bezmlecznej, wolę nie ryzykować...U nas temat jeszcze nie zakończony z tym podkrwawianiem.Ale jak karmię swoim mlekiem to nie ma potrzeby przy rozszerzaniu wprowadzać mm. Mam w razie w puszkę HA w domu. tylko to nie zawsze dzieci lubią z tego co od Was czytam. mamy imprezę w pt i nie wiem jak ja ściągnę mleka, przecież takie dziecię to już dużo wypija na raz a nie chce mi się ślęczeć z laktatorem 3 dni.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajne spotkanie dziewczyny. Super zabawa. Mój to nawet nie ma się z kim bawić, bo nikt nie ma dziecka w jego wieku. Najbliżej 3,5 roczny kuzyn, który nie jest nim za bardzo zainteresowany :(

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 1980 1981 1982 1983 1984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ