Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tuli oczywiście, że na początku pluł pepti bo to smak i zapach brudnej szmaty, ale jeszcze wtedy miałam cyce jak donice więc podstępem zaczynałam mieszać. Ja potrafiłam ściągnąć laktatorem 200 ml z jednej, więc pierwszego dnia 40 ml pepti i reszta mojego i codziennie o 10 więcej. Tym sposobem udało się.
Biedronko ja robiłam takie same podchody do soczkówmój też nie chciał wody, ale polubił pić na spacerze. Wiadomo, że jak gorąco to się wypije
Mari jak nie masz pomysłu na jedzonka, to poczytaj skład na słoiczkachrozwiązanie gotowe
Dziewczyny, ale laski i bobaskisuper!
tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość
-
Tysia Vayn ale fajnie, ze sie spotykałyście
Polcia to chyba bedzie wysoka po mamie
Gabrysia rzeczywiście do niej spora, a to tylko 2kg z reszta i tak pozniej sie to wszystko wyrówna
tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość
-
Próbuję Was nadrobić po dłuuuugich wakacjach
))
Przeczytałam, że niektóre z Was podają już maluchom serki i jogurty podpowiedzcie czy traktujecie je jako osobne dania czy np. na śniadanie zamiast kaszki?
My już mamy wprowadzone i mięso i gluten i jajko to mi teraz uświadomiłyście, że kolej na nabiał tylko nie wiem jak się do tego zabrać
-
Mooniq ja tez mysle o nabiale, chyba zaczne od jogurtu naturalnego lub sera białego bo moja lubi grudki jeść, a pozniej zrobie koktajl z owocem jakimś jak bedzie ok
-
nick nieaktualnyMój małżu to 10 razy się pytał czy Gabrysia naprawdę młodsza
Bo wizualnie różnica niesamowita
Wagi faktycznie nie czuć. Jak ją brałam 1 raz na ręce to myślałam, że mi kręgosłup siądzie - serio jak psychika potrafi działać
Pola 9/10 spotkania przebuczała:/ Następnym razem już obie będą uśmiechnięte na zdjęciach
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Fajnie Wam, że możecie się spotkać
Ja będę podawała kaszkę bez mm na wodzie, tak robi moja bratowa i jest ok.boje się o to mleko w składzie...
A pietruszkę i np. buraka to jak podać? pietruszkę korzeń zblendować czy dawałyście z czymś? Mari ja tez mam zagwozdkę, dziś lecimy z cuknią moją własną wyhodowanątysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Kri sama pietruszka bedzie mdła, ja kiedys zrobiłam buraka i pasternak (podobny do pietruszki) to miała odruch wymiotny bo to i to słodkawe, najlepiej w to wpasowywuje sie chyba ziemniak lub ryż
-
Ja dawałam już Jasiowi serek naturalny Bieluch, a w najbliższym czasie dam jogurt naturalny - nie mogłam znaleźć Bielucha, to kupiłam Bakomę z dobrym składem. Moje dziecko nie przepada za warzywami i owocami, za to z chęcią je chleb, bułkę i nawet kaszkę, tylko to parę łyżek i tak
-
Kri ja też byłam na diecie bezmlecznej. Jak chcesz wprowadzić mm ale obawiasz się mleka to zacznij od mleka HA. Wystarczy ta mała buteleczka Bebilon HA 1 za 3 zł. Jak zauważysz, że coś jest nie tak, to wtedy lekarz ma podstawę do wypisania recepty na pepti.
-
Tak, dalej jestem na bezmlecznej, wolę nie ryzykować...U nas temat jeszcze nie zakończony z tym podkrwawianiem.Ale jak karmię swoim mlekiem to nie ma potrzeby przy rozszerzaniu wprowadzać mm. Mam w razie w puszkę HA w domu. tylko to nie zawsze dzieci lubią z tego co od Was czytam. mamy imprezę w pt i nie wiem jak ja ściągnę mleka, przecież takie dziecię to już dużo wypija na raz a nie chce mi się ślęczeć z laktatorem 3 dni.