X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w Orsay kupowana w 15 min więc chyba źle nie wyszło.

Mi zaufana farmaceutka koleżanka pracująca w polfie poleciła magne b6 lub magne b 6 forte. Ja nie narzekalam super uzupelbia nawet teraz miałam takie skurcze od roboty przy tym wszystkim i super ulga na drugi dzień.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam z doppelherza. Brałam w ciąży bo potrzebowałam dużych dawek.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia super, ze wszystjo sie udało , torcik ekstra! Super rodzinka z Was ;)

Baga kazdy magnez zarejestrowany jako lek - brałam magne b6, a w szpitalu dawali mi slowmag

Bruśka lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D jeśli dzidzia nie ma problemów z mlekiem to kupuj zwykłe. A te bezmleczne możesz robić jak chcesz. Ja na początku robiłam na wodzie a teraz przemycam mm bo zjada już na śniadanko ok. 60 takiej gęstej i popija 100 ml mleka. Stwierdziłam, że sama woda to tak cienko więc dosypuję mm.

Pamiętajcie, że w tym wieku bobaski już mocno kumają smaki. Ja miałam super laktację, więc nic innego nie dawałam do 6 miesiąca. Później 3 dni stresu i przemęczenia sprawiło, że cycki padły. Tzn. zbierały się na 2 karmienia w nocy. I jak rozszerzyłam małemu dietę to od razu przestało mu smakować moje mleczko. Z nocnej wygody pociągnełam tak jeszcze 2 tygodnie i koniec. Mały ewidentnie nie chciał pić.

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi mam pytanko. Tak jak Ty kupiłam krzesełko chicco polly magic. Czy ta taca, gdy jest na maxa przysunięta to ten pałąk od dołu też wbija się Igusiowi w pampersa? Mój ostatnio prawie się popłakał bo nie skumałam, że go tam ciśnie.

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manusia Synusia,i tak Mu bebilon pepti smakuje? Jagodzie to wcale.
    D84 na kaszkach bezmlecznych jest napisane "dodaj mleko" zatem raczej nie wode,chociaz mize tez mozna. Chociaz pewnie juz inna wartosc jest.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia synusia tak wiem,ze w tych sokach jest cukier dlatego dwa razy robiłam podchody,zeby kupic i jednak nie kupiłam :)
    Wody moja to zbytnio nie lubi weźmie trzy łyki i wypluwa.

Zrobie jutro kompocik tak tez mi radziła siostra i jutro będzie pauza w obiadkach,sam cycus :)
    Brusia super rodzinka :* pieknie .
    Dobranoc

Bruśka lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka świetnie wyglądacie, Jasio to przystojniak :) musimy się umówić!

Vayn ja mam w rozpisce, że mleko i produkty mleczne po 1 rż.

My do tej pory przerobiliśmy dynie i buraczki, nie wiem co dalej... jakieś propozycje, oprócz marchewki?

Bruśka lubi tę wiadomość

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith no ziemniaczki, cukinia, batat, kalafior, pasternak, brokuł, pietruszka, kalarepka, awokado. ja bym dała nawet swojskiego pomidora jeśli masz dostęp.

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojemu cukinia smakowała,kalafior i brokuł.do cukinii dodałam ziemniaka

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam to stawiam! : image_293.jpg

Lexi150, Kri, Tusiaa lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruska wow, Wy piękni a tort cudny.

Dzisiaj moj maz rozmawiał z swoim bratem co ma syna z marca. Kupił juz kolejny fotelik, zamówił go na necie, my mu mówiliśmy ze lepiej pierwsze w sklepie przymierzyć do samochodu, i sie okazało ze cos ńie pasuje, bo fotelik złe leży, a on ma dość mocno wyprofilowane siedzenia z tylu. Wiec jak macie możliwość sprawdzeńia fotelika w samochodzie to lepiej to zrobic

Bruśka lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten ryż to taki zywkly co my jemy czy jest jakiś specjalny dzieciowy? :-D

Z tym glutenem tak dopytuje, bo ja wporwadzalam jakies 1,5 miesiaca codziennie mieszalam glutenową z bez i ostatnio dostał tylko glutenową i dziwna kupa była, ale to też mogło być po szczepieniu, więć sprobujemy z kaszka jeszcze raz.

Lexi gdzie kupujesz enfamil? Bo ja zawsze w rosmannie, ale widze, ze na gemini i w innych aptekach taniej.

A z tym nielubym to ja się już wyzalilam na swiezo tyle, ze tego nie wyslalam, bo bym pol strony zajela :D ha ha. W skrócie to rece i cycki opadają. Mialam w sobote urodziny przyjaciolki (a mam tutaj tylko jedna taka bliską) taki typowy babski wieczor na dzialce z domkiem, wielkie ognicho itd, cieszylam sie na to wychodne jak dziecko i trąbilam mu o tym z 2 tygodnie... Wszystko super tylko, że jak wrocilam z zakupow z malym to on już po pracy zdazyl dwa piwka wypic, no to mowie ze przeciez zostaje z Malym, a ja ide na impreze, no to w czym ja widze problem przeciez to tylko dwa piwka. Dobra pojechalam, wracam po niecalej godzinie, bo maly strasznie plakal, ewidentnie chcial mamusi, bo zaraz sie uspokoil i zasnal. No to mysle wracam na impreze, bo to dopiero 20sta byla, patrze a on kolejne piwko otwiera i mowie mu, ze jest niepowazny i ze ktos musi byc trzezwy i ze ten jeden dzien by sobie odpuscil to sie smiertelnie obrazil,ze w czym ja problem widze bo przeciez spi. Tylko, ze moze jeszcze 10 razy sie budzic.. No i zostalam. Bo nie potrafilam wyjsc i sie zamartwiac.. To tez mial pretensje czemu tam nie wracam. Ostatecznie zakonczylo sie klotnia gdzie powiedzial mi kilka bardzo przykrych slow, Cholernie mi sie przykro zrobilo i ryczalam jak dziecko, ale wzielam sobie Tymusia do lozka i odrazu lepiej na sercu. Słaby ten skrót ;-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Ediii Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w kaszkach "dodaj wode" w skladzie jest juz mm, wiec raczej nie ma potrzeby go dodawac, balabym sie o problemy brzuszkowe.
    Edit, juz doczytalam ze chodzilo o bezmleczne, czyli trzeba dodawac mm :-)

Co do krzeselek to ja kupilam Lionelo Milan, krzeselko z hustawka, ale gdybyscie mialy kupic teraz to juz sie nie oplaca, bo z funkcji hustawki nasze klocki pokorzystaja mkze jeszcze miesiac moze dwa, ale dla maluszka byla super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 09:22

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelka spóźnione sto lat dla Małgosi :)

Bruśka super wyglądaliście, torcik rzeczywiście wygląda pysznie :)

Nas w sobotę odwiedziła Polcia i Vayn, goście pierwsza klasa :D Mała fotorelacja... :P

d5c30c30d4d1f391med.jpg
    ed7185f4ed720f51med.jpg
    269f7f5f6622309dmed.jpg
    31d00a660018e058med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 09:34

gorgeous, tulipanna, Mila920, Mamusia_synusia, Kri, Bruśka, d84, Lexi150, Zosia_wop, szara myszka, marissith, vayn, dana222, She86, Ediii, Biedroneczka29, Tusiaa, adelka77, L, Iwa2016, Moniaa lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam fajnie! Tysiu, ile Gabrysia waży? Jaśko ponad 10kg, ale jakiś mniejszy się wydaje. Czyżby dziewczyna go przeganiała? Nieładnie!! :D Chyba, że dłuższy jest, bo teraz nosi rozmiar 86, rzadko 80 :)

Piękne dziewczyny! wszystkie cztery :)))

tysiaa93, vayn lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio było 9200 ;) Nie wiem jak na długośc bo nie była mierzona. Ciuszki nosimy 74 albo 80, zależy jaka rozmiarówka. Polcia przy Gabrysi to wygląda jak okruszek hihi :) Ale już jak się weźmie na ręce raz jedną, a potem drugą to jakoś nie czuć za bardzo tej różnicy, Vayn potwierdzi ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 09:45

gorgeous lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super spotkanie. Fajna pamiątka dziewczyny. Całusy :-*

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale słodkie Dziewczyny! Zazdraszczam... ;)

Mamusia szczerze przyznam, że tacy jeszcze nie zakładałam to nie wiem. My cały czas jeszcze karmimy się w pozycji półleżącej bo jak trochę podniosę to Igor skupia się na siedzeniu zamiast na łyżeczce i nic nie je.

Mila na melissie kupuję. Odrobinkę taniej jest na gemini ale ja tam już nie kupuję bo zawsze długo czekam na przesyłkę a w melissie po 2 dniach max zawsze mam kuriera.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny super że się spotkałyście, ale między córami widać różnicę - nawet w samej główce

moj nienawidzi owoców toleruje tylko maliny wepchane w kawałku na siłę i banana i już nic więcej nawet jak jest to zmieszane z bananem. Już nawet próbowałam mu podać w formie rozrzedzonej z dioidy cup i tez nic, a wodę z tego pije tak 1/4-1/3 kubeczka na raz wypije. ani domowe, ani słoikowe mu nie smakują.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 1979 1980 1981 1982 1983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ