SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy kurczaka, indyka, łososia, cielęcinę i wołowinę. W przyszłym tyg podam jajko a za dwa spróbuję z jakimś serkiem.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi ma rację z tym WHO. Mój mały dał znać ok. 5 m-ca że jest gotowy, gdyż przy nim nie mogłam normalnie zjeść bo tak na mnie patrzył jak bym go głodziła. A laktację miałam idealną. I lekarka potwierdziła, że właśnie takie zachowanie wskazywało na rozpoczęcie rozszerzania diety.

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, no pewnie dziewczyny. Mi nie o to chodzi. Tylko, że ktoś rzuca jakieś komentarze (tak jak Vayn pisała, ze też widzi w komentarzach na różnych grupach), a nie ma czym poprzeć. Ja serio bym się zapoznała z tymi wytycznymi. Tylko wątpię, że istnieją...

atdc6iyei0o27of5.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie no teudno zeby potrzeby malego Afrykanczyka byly takie same jak malego Eskimoska:) te normy wjo to tylko orientacyjne,usrednione,nie ma co sie przejmowac.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli a jaki model macie tego ekspresu Saeco?
    A tak wogóle to przez ile czasu dawać pojedyncze smaki zanim podam np zupkę?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys wklejałam zalecenia polskiego stwiezyszebua pediatrycznego i gastroenterologi dziecięcej czy jakis tak...teraz z pamięci pisze, wiec moge sie mylic ale wg nich rozszerzamy dietę pomiędzy 17 a 25tyg życia ze wskazaniem karmienia piersią i teraz mm do ukończenia 6mca życia
    Swiatiwe dni karmienia piersią 2016 i prezentacja who z reszta u nich wszędzie gdzie die nie wejdzie jest napisane ze po 6mż
    http://www.who.int/nutrition/global-target-2025/infographic_breastfeeding.pdf?ua=1

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzak z pepco u nas tez totalny niewypał, a dzis wróciła od mojego taty i co widze okruchy za pampersem dzwonię co dostała, ale na szczęście chlebek bo na imprezie teraz byliśmy to teściowa i teść chcieli jej torta dawać bo raczki wyciągała...i do męża "ty juz w jej wieku jadles" teraz dopiero na dovrą sprawe widze, ze rzeczywiście by cos zjadła to co ja jem, a nie wyciąga tylko tak o rączki bo chce to dotknąć, niby tak samo rączki wyciąga, ale jednak wtedy to nie było to. Wczoraj szliśmy z lodami i tak sie w wózku obracała bo jechała przodem i miała minę zbitego psa - ewidentne zeby tez jej dac :P za chwile bede sie chować ze słodyczami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 20:57

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli przed chrztem (czyli jak mały miał 2 m-ce) to ja nawet nic nie jadłam nowego żeby go nie sypnęło ;) a byłam praktycznie na takiej diecie jak Ty

Kri ja każdą nowość wprowadzam 3 dni. Jak by miało uczulić to nawet po 1 łyżeczce, a 3 dni to już kumulacja. I wtedy z tych składników śmiało gotujesz.
    Wyjątkiem jest jak bobasa coś uczulało. Wtedy warto wprowadzać dłużej, czyli przez tydzień.

• dana222 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia tez juz mam musli ze bedzie sie trzeba chować z słodyczami. Moi kuzynowie mieli uczulenie na czekoladę to ciocia z wujkiem jedli w łożku jak dzieciaki juz spały.

Z tym rozszerzaniem diety to ja jestem strasznie leniwa, muszę sie w końcu zmobilizować i dac skórkę chleba do memlania, dobrze ze cyc to na razie podstawa.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja jednego dnia np marchewka drugi łączyłam z ziemniakiem(robiłam na 2dni zupy) i znow co innego np. Cukinia z ziemniakiem i nie bawiłam sie w pojedyncze smaki, bo w takim tempie to zanim bym dała zupke to by minelo nie wiem ile, to chyba tyczy sie bardziej rozszerzania po 4mcu

A koleżance pediatra (prywatnie) juz w ogole zaleciła dziwnie robic tzn zaczynała od dyni z ziemniakiem od łyżeczki potem na drugi dzien 2 na trzeci 3 ito samo az nie zje w ten sposób cały słoik, a jak juz zje to wyjąc z dyni i ziemniaka jedna łyżkę i zamienić marchewka zamiast niej i znow zacząć ale juz od 3kyzeczek - no i ona tak robiła, jak dla mnie ciut to dziwne było

Ten słownik w tel mnie dobije, musze edytować kazdy post :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 21:09

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Mamusia synusia moja jabłko je tarkuje jej na tarce i nie pomaga,juz myslalam o jakimś soczku,zeby kupic.

u nas na kupki działa kompot z jabłek. Myję, obieram, zalewam wodą, gotuję, studzę i Mała pije aż miło. Tak samo robię z gruszek, czy śliwek. Co tam mam. Ogólnie uwielbia takie kompoty i wypije nawet kwasotę.

l22ntv73brtiddsy.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko, a ja robię dzien przerwy z rozszerzaniem diety i tylko kp i zawsze kupa jest na drugi dzien, próbowałam tez soku z jabłek i śliwek, ale bez szału

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się my. Mały cudowny bardzo grzeczny wszystko super. Tort wyszedł piękny a jaki dobry. Wart był ceny. Aż mi żal było go pokroić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 10:14

Tusiaa, adelka77, Mila920, d84, Lexi150, Zosia_wop, marissith, dana222, tysiaa93, szara myszka, Kri, vayn, L lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was i ja jakoś strasznie się ociągam z rozszerzaniem diety. Jakoś mam obawy, że zrobię Małgosi rewolucję w brzuszku. Ona i tak ostatnio tak bączy głośno że hej.

l22ntv73brtiddsy.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia ale ładny torcik i w ogóle fajnie wygladacie :) ciesze sie ze Jaś spokojny :)

Adelka mój dzisiaj tez baczki głośne puszczał. No ale lepiej niech puszczają dzieciaczki niz jakby miało ich wzdymac.

Ja na poczatku dałam samą marchewke a poźniej z ziemniakiem. Na poczatku bawiłam sie w dawanie po 2-3 łyzeczki a później jak widziałam że z każdym nmowym warzywkiem czy owockiem nie było problemów to zaczełam dawac po pół słoiczka. Planuje dać łososia i pewnie pierwszego dnia dam 3 łyzeczki i jak nic nie bedzie to nastepnego reszte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 21:29

Bruśka lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia super rodzinka, Jaś jaki duży, fajny chłopak :)

Bruśka lubi tę wiadomość

l22ntv73brtiddsy.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa wrote:
    Brusia ale ładny torcik i w ogóle fajnie wygladacie :) ciesze sie ze Jaś spokojny :)

:-*

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. Elegancko wglądacie Brusia! Widać szczęście po was.
    Cieszę sie, ze wszystko sie udało.

Dziewczyny czy któraś z was może polecić skuteczny magnez. Może któraś bierze, albo jest farmaceutką lub zna się na tym i może polecić...?

Bruśka lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia super! ta sukienka to z orsay?
    musze coś na wesele w październiku zakupić a nienawidze kupować sukienek,

Przed chwila mierzyłam moj strój kąpielowy tzn. tankini - mieszczę się więc tragedii nie ma.

Ja Was będę jeszcze męczyć o kaszki. Czy te bezmleczne można robic na samej wodzie czy na swoim mleku, a na wodzie nie ma sensu ?- nie wiem jaką drogą iść mleczne czy bez mleczne.

Bruśka lubi tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia piękni Wy!

Bruśka lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
‹‹ 1978 1979 1980 1981 1982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ