Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny!!!!
pisalam wam ze ostatnio malego nie dalo sie odlozyc po ululaniu na rekach i go kladlam na siebie i tak z nim spalam co nie?
dzis jakas bylam od rana pelna werwy mimo ze wstal o 5 i o 8 juz go trzeba bylo usypiac to sie zawzielam, pochmurno jest to wzielam go do naszej sypialni, zaslonilam rolety i obok niego sie polozylam, dalam mu jego kocyk i robilam tak cicicicic jak go usypiam i lekko go za ramie jakby lulalam, czasem plkakal troszke, ale bylam twarda nie podnioslam go, bo widzialam ze juz blisko zasniecia i zasnal!!! nie podnioslam go ani razu i spi sobie juz 20 minut!!!! brawo ja!adelka77, Lexi150, Zosia_wop, tysiaa93, Tusiaa, vayn, e-ness lubią tę wiadomość
-
Tuli u nas tez tak. Mały je mleko o 7 a później dopiero obiadek o 12 nie chce szybciej nic.
Ta małą mate zmieniłam juz ok 3 miesiąca bo palaki przeszkadzały.
Mila my mamy lovi ale smoczki już 6+. Jedynie na noc jemy z tego 3+ bo wtedy lubi sobie dłużej pociamkac. -
a mój odkrył teraz nowe uroki karuzeli a przez jakieś 1-2ms nie zwraca uwagi na nią, a teraz od jakiś 3tyg ja łapie i szarpie i jak zerwie maskotkę to się nimi bawi. Ale ja kupowałam od razu z takimi maskotkami do zabawy jak dziecko starsze będzie,
A mata u mnie funkcjonowała tylko jak mały miał 3-4ms przed i po była be... ale to też może kwestia maty, do kolejnego dziecka kupuje inną, tą co mamy teraz jest po rodzinnie i chyba się mu nie podobała, bo jak byliśmy 3tyg temu u innej rodziny i tam mu przygotowali matę po ich dzieciach to szalał na niej17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Nasza mata 6m+ ale nie wiem czy w tym wieku dziecko jeszcze zainteresuje, najlepiej chyba 3-5mcy, a teraz obrywa z niej wszystko, podnosi, wywraca i tyle z niej zabawy. Nie sprzedam po sama mata sie popruła na szyciach, a nie była wcale taka tania. Juz mi prawie usnęła, ale zadzwonił telefon mąż z jakas pierdołą i oczy juz otwarte, cyc wypity i teraz marudzi, myslalam ze go zabije
ostatnio brak mi cierpliwości
-
Mila ja mam butelki Twistshake, kiedyś już pisałam. Bardzo fajnie się je czyści, mają świetne kolory i super smoczki. Od 0 do +. My używamy w większości M (dla 2m+). Mały długo je, wszystko się ładnie trawi itp... Czasami większego jak widzę, że śpiący i głodny zarazem aby zjadł szybko i mógł iść w kimę.
My chyba w większości tutaj same siedzimy. A zwłaszcza te, których panowie mają nietypową pracę. No i w dużych miastach ile czasu traci się na dojazdy...
Ja nie mam źle, bo mój w szkole pracuje i jest w domu w miarę szybko, ale robotę przynosi często do domu, więc na jedno wychodzi. No i lubi pogrzebać przy samochodzie, coś zrobić w garażu czy w ogrodzie. Tak ostatnio jemu się rozżaliłam, że on chce coś robić i idzie to robić a ja czasu dla siebie nie mam. W łóżku poczytać te 10 zanim oczy mi się zamkną. Ot tyle mam tak całkiem dla siebieNo i tak jak Mila. Jestem ostatnio jak bomba. Chodzę napięta, denerwuję się czasami bzdetami. Sama siebie nie poznaję. Myślicie, ze to jeszcze hormony?
-
bagabaga ja mysle ze to zmeczenie, troche tez frustracji, w koncu juz pol roku sie opiekujemy naszymi dzidziusiami i od pol rok duzo czasu dla siebie nie mamy. niektore dziewczyny wciaz wstaja w nocy po kilka razy. nie da sie nie byc zmeczonym. a reakcja na zmeczenie jest frustracja i jest sie wlasnie taka bomba ;(
ja czasami tez jestem straszna osa ale wtedy wiem ze musze odespac. i jak odespie to jest znowu dobrze:) -
Lexi 2 niezależne lekarki stwierdziły ten refluks osłuchowo, no i miał lekki kaszel, który miał być spowodowany tą cofającą się treścią żołądkową. Dziecko nawet nie musi ulewać, może przełykać.
No i zjada co 3-4 godz. I tak daję mu 140-150 bo te 120 to wystarczało na 2 godziny
O 9 zjada kaszę na gęsto, 12 słoiczek obiadkowy 120 ml, 15 deserek 120 ml, 17 mleko, 20 mleko zagęszczone kleikami i później 3 razy mleko -
śpi poltorej godziny! masakra nigdy w domu tyle nie spal. jendak jak dziecko w miare spokojnie zasnie to lepiej spi
siedze na kompie cicho jak myszka a kurde moglabym posprzatac za ten czas
ale co tamTusiaa, e-ness lubią tę wiadomość
-
Ja tez jestem jak tykająca bomba
tez brakuje mi cierpliwości
A ja mam smoczki lovi do kaszki i uzywam tego chyba sredniego bo mini był za wolny.
Uzywam tez tomme tippee i mały pije z 2. Musze gdzies 3 zamówic na wrazie czegoś jalby zaczał sie złoscic
dzisiaj wszystko sie poprzestawiało. Wczoraj Kuba poszedł spac o 21 tzn juz zasnął przed 20 w hustawce ale go nie ruszałam bo byłam pewna ze sie obudzi. No ale chcac czy niechcac musiałam go obudzic i wykąpać bo był megaa klejący od banana i od tych pałek kukurydzianychobudził sie na jedzenie przed 2 póżniej przed 6 i oczywiscie w łozeczku wykrecał sie na wszystkie strony mimo że był w tym spiworku. wziełam go do łózka a on jak zwykle krecił sie wkoło, zaczepał kaloryfer , az w koncu połozył głowe w moich nogach, jego nogi były przy mojej twarzy i zasnął. a przed 8 mnie obudził. Jeju on nie ma lejącego kataru ale tak charczy rano strasznie a tych glutów juz nie daje wyciagac sobie, krzyczy, płacze , odpycha rekami, wygina sie na wszystkie strony. goraczki , kaszlu ani nic innego nie ma. na szczepienie miałam isc za tydzien ale jeszcze poczekam. Z jednej strony poszłabym zeby go zbadał czy gardełko czyste. a do dzieci chorych jakos nie usmiecha mi sie isc .
Aaa i widze juz ząbki które podchodzą. Moze to na zeby tak ma. Kolezanki syn miał na zeby ale katar meega lejący.
Tel to ja zawsze mam wyciszony albo ustawiony na wibracje bo bym sie wkurzyła jakby mi ktos dziecko odbudziłKubuś
-
czytam o tych ekspresach caly czas, kapsulkowy odrzucilismy z mezem teraz myslimy miedzy saeco poemia, clatronic albo sencor, wszystkie baaaardzo podobne i w podobnej cenie
-
nick nieaktualnyChciałabym żeby Polena po posiłku o 7 upomniała się dopieor o 12
Nie wiem czy to przyzwyczajenie czy nadal tyle potrzebuje, ale cyc co 2h.
Dałąm na próbę jej tego soku 100%, nie wiem w jakich proporcjach z wodą robiłam bo stwierdziłam że i tak nie wypije. Wciągła 90ml na jednym oddechu
Z małżem w szoku musieliśmy aż spróbować co myśmy jej do picia dali. Takich dobroci dawno nie piliśmy. Muszę jeszcze kupić ze 2 takie soki
Teściowa mnie wczoraj zastrzeliła... przyszła o 19 bo "tak sobie stwierdziła, że przyjdzie zobaczyć jak się malutka kąpie.." niezły powód nie ma co. Polka spała, to do niej paluchem. Mężu ją opierdzielił i powiedział, że teraz to kąpiemy o 21 to stwierdziłą że tyle czekać nie będzie.
A no i.. " Po co dajesz mleko modyfikowane, przecież to drogie. Ja PAtrykowi zrobiłam zwykłego w proszku i spał całą noc. Modyfikowane to sam syf, jutro kupie mleko w proszku i będziesz Poli dawać"
Te jej mądre mądrości. Ja to mam teściówę na medal. Nie wiem czym sobie nagrzeszyłam żeby mnie tak karać -
Mi się wydaje, że osluchowo refluksu sprawdzić nie można. Potrzebne jest chyba udh brzuszka. Ale może niedouczona jestem.
Mężu wczoraj wrócił o 23, nawet się nie odezwalam do niego. Na 5 pojechał na rozliczenie i ponoć zaraz wraca. Ma szczęście. -
Vayn spisuj te madrości. Hahaha! Bo w mleku w proszku to same zdrowe rzeczy są... Kiedyś będzie z tego beka
Najgorsze dziewczyny, że my kiedyś też będziemy teściowymiMyślicze, że nasze synowe, zięciowie też będą nas tak obgadywać... ?
Tusiaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny