X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny!!!!
    pisalam wam ze ostatnio malego nie dalo sie odlozyc po ululaniu na rekach i go kladlam na siebie i tak z nim spalam co nie?
    dzis jakas bylam od rana pelna werwy mimo ze wstal o 5 i o 8 juz go trzeba bylo usypiac to sie zawzielam, pochmurno jest to wzielam go do naszej sypialni, zaslonilam rolety i obok niego sie polozylam, dalam mu jego kocyk i robilam tak cicicicic jak go usypiam i lekko go za ramie jakby lulalam, czasem plkakal troszke, ale bylam twarda nie podnioslam go, bo widzialam ze juz blisko zasniecia i zasnal!!! nie podnioslam go ani razu i spi sobie juz 20 minut!!!! brawo ja!

adelka77, Lexi150, Zosia_wop, tysiaa93, Tusiaa, vayn, e-ness lubią tę wiadomość

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli u nas tez tak. Mały je mleko o 7 a później dopiero obiadek o 12 nie chce szybciej nic.
    Ta małą mate zmieniłam juz ok 3 miesiąca bo palaki przeszkadzały.

Mila my mamy lovi ale smoczki już 6+. Jedynie na noc jemy z tego 3+ bo wtedy lubi sobie dłużej pociamkac.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój odkrył teraz nowe uroki karuzeli a przez jakieś 1-2ms nie zwraca uwagi na nią, a teraz od jakiś 3tyg ja łapie i szarpie i jak zerwie maskotkę to się nimi bawi. Ale ja kupowałam od razu z takimi maskotkami do zabawy jak dziecko starsze będzie,
    A mata u mnie funkcjonowała tylko jak mały miał 3-4ms przed i po była be... ale to też może kwestia maty, do kolejnego dziecka kupuje inną, tą co mamy teraz jest po rodzinnie i chyba się mu nie podobała, bo jak byliśmy 3tyg temu u innej rodziny i tam mu przygotowali matę po ich dzieciach to szalał na niej

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza mata 6m+ ale nie wiem czy w tym wieku dziecko jeszcze zainteresuje, najlepiej chyba 3-5mcy, a teraz obrywa z niej wszystko, podnosi, wywraca i tyle z niej zabawy. Nie sprzedam po sama mata sie popruła na szyciach, a nie była wcale taka tania. Juz mi prawie usnęła, ale zadzwonił telefon mąż z jakas pierdołą i oczy juz otwarte, cyc wypity i teraz marudzi, myslalam ze go zabije :/ ostatnio brak mi cierpliwości

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D to krzesełko bardzo fajne sie wydaje, ja wczoraj kupiłam jednak to z ikea bo cena fajna, a chicco mam w zanadrzu jak bedzie większa

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja mam butelki Twistshake, kiedyś już pisałam. Bardzo fajnie się je czyści, mają świetne kolory i super smoczki. Od 0 do +. My używamy w większości M (dla 2m+). Mały długo je, wszystko się ładnie trawi itp... Czasami większego jak widzę, że śpiący i głodny zarazem aby zjadł szybko i mógł iść w kimę.

My chyba w większości tutaj same siedzimy. A zwłaszcza te, których panowie mają nietypową pracę. No i w dużych miastach ile czasu traci się na dojazdy...

Ja nie mam źle, bo mój w szkole pracuje i jest w domu w miarę szybko, ale robotę przynosi często do domu, więc na jedno wychodzi. No i lubi pogrzebać przy samochodzie, coś zrobić w garażu czy w ogrodzie. Tak ostatnio jemu się rozżaliłam, że on chce coś robić i idzie to robić a ja czasu dla siebie nie mam. W łóżku poczytać te 10 zanim oczy mi się zamkną. Ot tyle mam tak całkiem dla siebie :) No i tak jak Mila. Jestem ostatnio jak bomba. Chodzę napięta, denerwuję się czasami bzdetami. Sama siebie nie poznaję. Myślicie, ze to jeszcze hormony?

atdc6iyei0o27of5.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bagabaga ja mysle ze to zmeczenie, troche tez frustracji, w koncu juz pol roku sie opiekujemy naszymi dzidziusiami i od pol rok duzo czasu dla siebie nie mamy. niektore dziewczyny wciaz wstaja w nocy po kilka razy. nie da sie nie byc zmeczonym. a reakcja na zmeczenie jest frustracja i jest sie wlasnie taka bomba ;(
    ja czasami tez jestem straszna osa ale wtedy wiem ze musze odespac. i jak odespie to jest znowu dobrze:)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi 2 niezależne lekarki stwierdziły ten refluks osłuchowo, no i miał lekki kaszel, który miał być spowodowany tą cofającą się treścią żołądkową. Dziecko nawet nie musi ulewać, może przełykać.
    No i zjada co 3-4 godz. I tak daję mu 140-150 bo te 120 to wystarczało na 2 godziny :/
    O 9 zjada kaszę na gęsto, 12 słoiczek obiadkowy 120 ml, 15 deserek 120 ml, 17 mleko, 20 mleko zagęszczone kleikami i później 3 razy mleko

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śpi poltorej godziny! masakra nigdy w domu tyle nie spal. jendak jak dziecko w miare spokojnie zasnie to lepiej spi
    siedze na kompie cicho jak myszka a kurde moglabym posprzatac za ten czas
    ale co tam :D

Tusiaa, e-ness lubią tę wiadomość

f2wlj48apsehglf6.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem jak tykająca bomba :D tez brakuje mi cierpliwości :(

A ja mam smoczki lovi do kaszki i uzywam tego chyba sredniego bo mini był za wolny.
    Uzywam tez tomme tippee i mały pije z 2. Musze gdzies 3 zamówic na wrazie czegoś jalby zaczał sie złoscic :)

dzisiaj wszystko sie poprzestawiało. Wczoraj Kuba poszedł spac o 21 tzn juz zasnął przed 20 w hustawce ale go nie ruszałam bo byłam pewna ze sie obudzi. No ale chcac czy niechcac musiałam go obudzic i wykąpać bo był megaa klejący od banana i od tych pałek kukurydzianych :D obudził sie na jedzenie przed 2 póżniej przed 6 i oczywiscie w łozeczku wykrecał sie na wszystkie strony mimo że był w tym spiworku. wziełam go do łózka a on jak zwykle krecił sie wkoło, zaczepał kaloryfer , az w koncu połozył głowe w moich nogach, jego nogi były przy mojej twarzy i zasnął. a przed 8 mnie obudził. Jeju on nie ma lejącego kataru ale tak charczy rano strasznie a tych glutów juz nie daje wyciagac sobie, krzyczy, płacze , odpycha rekami, wygina sie na wszystkie strony. goraczki , kaszlu ani nic innego nie ma. na szczepienie miałam isc za tydzien ale jeszcze poczekam. Z jednej strony poszłabym zeby go zbadał czy gardełko czyste. a do dzieci chorych jakos nie usmiecha mi sie isc .

Aaa i widze juz ząbki które podchodzą. Moze to na zeby tak ma. Kolezanki syn miał na zeby ale katar meega lejący.

Tel to ja zawsze mam wyciszony albo ustawiony na wibracje bo bym sie wkurzyła jakby mi ktos dziecko odbudził :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i my tez na mleku 2 :)

Myszko - myszki siedzą cichutko i nawet nie pisknał :D także siedz i odpoczywaj hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 10:15

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tusiuu tylko sie juz nudze na tym kompie, nie wiem co kiedys godzinami na nim robilam :D

f2wlj48apsehglf6.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam o tych ekspresach caly czas, kapsulkowy odrzucilismy z mezem teraz myslimy miedzy saeco poemia, clatronic albo sencor, wszystkie baaaardzo podobne i w podobnej cenie

f2wlj48apsehglf6.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od ponad siedmiu miesiecy nie pamietam jaki mam dzwonek w telefonie

vayn, tulipanna lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym żeby Polena po posiłku o 7 upomniała się dopieor o 12 :P Nie wiem czy to przyzwyczajenie czy nadal tyle potrzebuje, ale cyc co 2h.

Dałąm na próbę jej tego soku 100%, nie wiem w jakich proporcjach z wodą robiłam bo stwierdziłam że i tak nie wypije. Wciągła 90ml na jednym oddechu :P
    Z małżem w szoku musieliśmy aż spróbować co myśmy jej do picia dali. Takich dobroci dawno nie piliśmy. Muszę jeszcze kupić ze 2 takie soki

Teściowa mnie wczoraj zastrzeliła... przyszła o 19 bo "tak sobie stwierdziła, że przyjdzie zobaczyć jak się malutka kąpie.." niezły powód nie ma co. Polka spała, to do niej paluchem. Mężu ją opierdzielił i powiedział, że teraz to kąpiemy o 21 to stwierdziłą że tyle czekać nie będzie.

A no i.. " Po co dajesz mleko modyfikowane, przecież to drogie. Ja PAtrykowi zrobiłam zwykłego w proszku i spał całą noc. Modyfikowane to sam syf, jutro kupie mleko w proszku i będziesz Poli dawać" :D
    Te jej mądre mądrości. Ja to mam teściówę na medal. Nie wiem czym sobie nagrzeszyłam żeby mnie tak karać

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że osluchowo refluksu sprawdzić nie można. Potrzebne jest chyba udh brzuszka. Ale może niedouczona jestem. ;)

Mężu wczoraj wrócił o 23, nawet się nie odezwalam do niego. Na 5 pojechał na rozliczenie i ponoć zaraz wraca. Ma szczęście.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn no świętą Cię ogłosić powinni za życia. :)

vayn, tysiaa93, Moniaa lubią tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie takie huśtawki dla dzieci? Takie na stelażu, pokojowe? to jak już maluchy siedzą dobrze.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn spisuj te madrości. Hahaha! Bo w mleku w proszku to same zdrowe rzeczy są... Kiedyś będzie z tego beka :)

Najgorsze dziewczyny, że my kiedyś też będziemy teściowymi :/ Myślicze, że nasze synowe, zięciowie też będą nas tak obgadywać... ?

Tusiaa lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja bym chciała kupić, ale Polka nie siedzi jeszcze bez podparcia sama :(

Do mleka w proszku wystarczy dodać vibowit. Będzie to samo, tylko zdrowiej bo bez zagęstników i innego dziadostwa :P

Kri lubi tę wiadomość

‹‹ 1985 1986 1987 1988 1989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ