Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tulipanna, piękna beta!
Ja rozmawiałam z przyjaciółką, która wie o staraniach i mówiła ok 3 tygodnie temu, że śniłam jej się w ciąży...
A kilka dni później mówiła, że śniła jej się mała dziewczynka o czarnych włosach i oczach, i że musi być moja
No fakt, my z mężem oboje mamy czarne włosy i bardzo ciemne oczy
A co do Norwegii to poziom życia jest bardzo wysoki ale tutaj raczej nikt nie panikuje z powodu straty wczesnej ciąży...
Dla nich ciąza biochemiczna nie istnieje, dopiero gdy jest potwierdzona z bijącym serduszkiem dzidzi... -
Tulipanna gratuluję! piękna beta
Dziewczyny, jaki magnez polecacie? Ja kupiłam teraz Magnelle, ale coś mi w niej nie pasuje, skład taki obszerny i jakoś mam wrażenie, że niby ten chelat nie wchłania się tak dobrze (200mg) jak mówią. Miałam wcześniej Polomag B6max, ale tam dawka magnezu 100mg i 5mg witaminy B6, tyle że ten w formie cytrynianu magnezu i wiem że wchłanianie lepsze. Zastanawiam się, czy nie brać dalej Polomagu ehh. Zapytam jeszcze lekarza ale konsultacja we wtorek, mam nadzieję że do tego czasu nie będzie mnie nic męczyć, jak coś to zapytam w aptece.
Co do jedzenia, mój jest mało wybredny , jedyne czego nie zje to śledzie, a tak może nawet zupę jeść 4 dni z rzędu jedną i nie marudzi -
Iriss, ja biorę magnez taki do picia musujący albo mam takie w białym słoiczku ASMAG FORTE ale to 500mg Ale miałam duży niedobór magnezu, bolały mnie stawy, miałam ciągle skurcze mięśni i bóle głowy... Nie wiem jak na to wpływa klimat, ale wiele osób które mieszkają w No mają niedobór magnezu... brak słońca czy co... nie wiem, ale biorę magnez i lepiej... wcześniej co noc budziły mnie skurcze albo mrowienie w nogach..
Poza tym w ciąży zapotrzebowanie na magnez też jest większe -
Monkey wrote:Tulipanna rewelacja
Iriss Ty jesteś na bezglutenowej?
Tak tak, jestem na bezglutenowej a żeby było śmiesznie to mam też nietolerancję laktozy, bo to zwykle idzie w parze
zosiaaaa Magnella ma tlenek magnezu...ale niby jakaś chelatowa forma, no ale żałuję że się skusiłam. Mam w domu jeszcze jakiś Magnez B6 tez właśnie w postaci mleczanu. Sprawdzę, który ma większą dawkę. Zresztą ta Magnella niby dla kobiet w ciąży ma napisane, ale ma barwniki i dużo niefajnych rzeczy w składzie, brałam to kilka dni, ale wracam do wcześniejszego.. ma prostszy skład. Na wizycie doradzę się lekarza, czy mogę jakąś większą dawkę lub co on poleca -
Ale mój mąż będzie miał szkołę życia w weekend 2 dzieci w domu a ja pracuję cały weekend Przyjaciele jadą na weekend do Szkocji i podrzucą nam dzieciaki
a co na to mój mąż "fajnie, będzie komu z psem wychodzić" xD
P.S piersi znów bolą przy dotyku i to bardzo
zosiaaa lubi tę wiadomość
-
chyba 3 lutego my będziemy w ciąży tylko 9 miesięcy, nie jesteśmy słonicami
haha
Mi się humor poprawił, ale i tak jutro jeszcze zatestuje bo ta niepewność mnie zeżre od środka.. ale na luzie, w razie co jadę do Pl 22 czerwca i będziemy szukać przyczynyzosiaaa, tulipanna lubią tę wiadomość
-
Pianistka wrote:chyba 3 lutego my będziemy w ciąży tylko 9 miesięcy, nie jesteśmy słonicami
haha
Mi się humor poprawił, ale i tak jutro jeszcze zatestuje bo ta niepewność mnie zeżre od środka.. ale na luzie, w razie co jadę do Pl 22 czerwca i będziemy szukać przyczyny