X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi widocznie mamusia dobrze gotuje :)

Dzisiaj mielismy przymiarke do spacerówki :D myslałam że synio bedzie sie wydawał taki malutki w niej ale sie myliłam. Jakis taki duuuzy jest :D Póki co jeszcze wolę jak jeżdzi w gondoli. Jakis sentyment mam. POręczniej mi :)

BYłam dzisiaj w Lidlu i kupiłam kołdre :) z dwóch mozna jedną zrobic bo sie doczepia na zatrzaski. mam juz taka i jest fajna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 12:51

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Tymonku!!!

Tusia moj w nocy jeszcze sie budzi, ale pozostała noc zachowuje sie jak Kuba, czyli cały czas sie wierci, przekręca w poprzek łóżeczka i ostatnio jak sie obudził to nie zdarzyłam go wziac z łóżeczka a ten przyrabal nosem o szczebelki i oczywiście płacz, ten ochraniacz wokół łóżeczka jest za krotki.
    Jak je to tez czesto złapie za łyżeczkę i jedzenie jest wokół, jego krzesełko stoi w kuchni obok szklanego stołu i widać smugi na stole i kafelkach pod krzesełkiem ze było wycieranie

Mila920 lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze rozmowy z dziadkami
    Ja do mamy: sprawdź w gazetce z Kauflandu czy sa promocje na gerberki
    Mama: na kwiaty?

W czasie zakupów dziadek zajmował sie wnukiem, po przyjeździe
    Ja do taty: spał?
    Tata: właśnie w ogole nie spał, idź na cmentarz go uśpić bo dzisiaj jeszcze tam nie byłem

Wiec poszłam na cmentarz, na tych kostkach na cmentarzu moje dziecko zazwyczaj zasypia

Kupiłam pare rzeczy w ciuchoku na jesień. A byłam jeszcze w komisie z ubrankami i wzięłam 2 pary pajaców i patrzę ze wyglądają jak nowe i eskpedienta mi powiedziała ze one sa nowe ale były pakowane w 3 pakach i sa rozdzielone, potem patrzę ze na wieszakach sa ceny w funtach, wiec przywożą je z Angli, rozdzielają i tu sprzedają, ale bardzo fajne gatunkowo i nie drogo, bo nowy pajac na 86 za 15pln

tysiaa93, Zosia_wop lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana dobre :) Tak bez kontekstu to tekst dziadka o cmentarzu trochę upiorny :)

Tusia mam kartę i zawsze w koszyku mam owoc albo warzywo :)

Mówiłyście coś o bodziakach w Lidlu od 19 a ja tego nie mogę na stronie znaleźć...

atdc6iyei0o27of5.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga
    http://iulotka.pl/wybor-formatu/353-uniwersalny/48656-wybor-formatu-gazetka-lidl.html

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana haha dobre, przeczytałam mężowi też się pośmiał :)

A na ciuszkach można fajne rzecz wyhaczyćale mam wrażenie że raczej z tych małych rozmiarów bo na 74/80 to jakaś kicha. Ja ostatnio trochę na olx kupiłam ale różnie jest z uczciwością ludzi. Pisze stan bardzo dobry a przychodzi z plamami nie do odprania :/

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klucha była 3 godziny na spacerze z tatusiem a ja nie zdążyłam ogarnąć całej chałupki :/ no i zmęczona jestem.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi dobra kucharka z Ciebie. A tak na serio jedzenie które my gotujemy mawięcej aromatu i smaku niż te ze słoika. "Przeprowadziłam testy :) Często jak Kluska już się naje to chętnie dojadam po niej resztki bo smaczne :)

l22ntv73brtiddsy.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LASKI!!!!
    na internetowym rosmanie sa kremy jeden kupujecie drugi za darmo warunek aby był na dzień i noc. chyba sie oplaca ja sobie zakupiłam 3 komplety. do odbioru w drogerii za 3 godzinki sobie pojde ;) bo w sklepie promocja chyba nie obejmuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 14:43

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pampersy białe za 37,99 beda w netto ja ich nie kupuje wiec nie wiem czy warto . ja ostatnio tam kupiłam pomarańczowe 68 szt roz 4 za 29.99 wiec sie opłacało a zielone gdzie indziej bralismy chyba w tesco było promo.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Tusia mam kartę i zawsze w koszyku mam owoc albo warzywo :)

dostałas ja bez problemu w biedrze? bo ja ostatnio pytałam a babka powiedziała że już nie ma. Mają limit dzienny czy jak? aa no i kolezanka ma ale za chiny ludowe nie moze sie zarejestrowac.. za kazdym razem wyskakuje jakis bład. Czy karta musi przejechac przez czytnik apóźniej sie zarejestrowac? o ile sie uda.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam w pierwszy dzień promocji. Wszystkim dawali i mówili, że teraz służy do świerzaków a potem bedą jeszcze inne akcje. Siostra niemęża też miała problemy z rejestracją, ale się w koncu udało. No i rejestrowaliśmy zanim pierwsze raz daliśmy do podbicia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 16:25

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostałam tą kartę , zarejestrowałam, ale jeszcze nie am żadnego pkt :P truskawa fajna, ale drogo to wychodzi, a za marchewkę i brokuła w ikea dałam chyba 22zl i to ogromne są
    Tusia pisałam o tym krzesełku z ikea i nawet zdjęcie było musiałabyś sie cofnąć chyba do wtorku, bo w poniedziałek kupiłam to krzesełko i na drugi dzien o nim pisałam. Cena krzesełka 39zl ale tacka jeszcze 10zl i wkładka miekka do środka 23zl - no ale to juz nie ma konieczności. No i to krzesełko juz dla dzieci siedzących

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia znam ten bol, szczerze mówiąc to te zastrzyki mi sporo pomogły

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Myszko to co mały je tak sporo ze słoiczka? Moze szybko sie odstawi od piersi?

Zosia on je 5 razy na dobę a czasem 4, raz tylko ze sloika tak 1/3 tego wiekszego

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja wprowadzałam owoce niezależnie od warzyw. O 12 jest obiadek już teraz warzywno-mięsny a o 15 owoce. Jak jest coś nowego to podaję rano 10-11, a później lecę normalnie. Kaszki i kleiki też wprowadzałam po 3 dni z rana bo bałam się na noc. Ale wszystko było ok. Tylko po mm HA zwymiotował, ale na szczęście w dzień i dlatego nowości są przed południem

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Dziewczyny Igor karmiony butla a ja jak mam gdzieś wyjść sama to cały czas tylko myślę żeby jak najszybciej wrócić :)

Ja to śmieję się ciągle, bo jeszcze w ostatnich dniach ciąży mówiłam mężowi i wszystkim innym, że jak tylko dojdę do siebie, to jedziemy z mężem na imprezę. Po paru dniach po porodzie powiedziałam: "Kochanie, naprawdę tak mówiłam? Odwołuję to!!!" :D

Myszko, dziękuję za link! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 20:17

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    dalas juz jogurcik? tez chcialam ale czytalam w necie ze jogurt naturalny od 11 miesiaca a w sumie to zdrowy posilek by byl

Dałam, dałam. Dzisiaj kupiłam taki rzadki z Bakomy i podałam w kubku - o rany, jaki krzyk był, jak zabrałam, bo pół wypił... Wychodzą moje ciążowe upodobania kulinarne :P Powiem Ci, że ja nie bardzo stosuje się do wszystkich tabelek, tylko bardziej intuicyjnie i wiadomo - po malutku. Już maliny jadł, jutro pomidora będę dawała... Póki nie ma problemów, to będziemy tak odważniej trochę. Jeszcze za ogórkiem się rozglądam, ale rodzice coś nie mają urodzaju w tym roku :(

szara myszka lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, no niestety Gorgeus też jestem tym przykładem. Może nie odgrażałam się przy ludziach, ale dzięki temu teraz nie muszę tego odszczekiwać :)
    Np. dzisiaj poszlibyśmy na Jarmark, bo się u nas zaczął. No , ale kiedy tu wyjść, jak do obiadu za gorąco, a po obiedzie mały ma mieć dłuższą drzemkę (przynajmniej w założeniach)... NO to drzemkę trochę przyspieszyliśmy, podwieczorek zjadł i heja. Zanim doszliśmy do centrum to obeszliśmy "rynek" i trzeba było wracać, o mały marudził, tarł oczy i stawał na głowie. No po prostu nie da się go przetrzymać. Zaprogramował się i koniec.

gorgeous, Szpaczek lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Zosia on je 5 razy na dobę a czasem 4, raz tylko ze sloika tak 1/3 tego wiekszego

To rzeczywiście malutko (w porównaniu do nas), ale moze większe porcje zjada i na jedno wychodzi, widocznie taki rytm mu odpowiada :)

Byliśmy dzis znow na basenie i cicho liczę, ze wymęczona pośpi lepiej niz wczoraj :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 2003 2004 2005 2006 2007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ