SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi widocznie mamusia dobrze gotuje :)

Dzisiaj mielismy przymiarke do spacerówki :D myslałam że synio bedzie sie wydawał taki malutki w niej ale sie myliłam. Jakis taki duuuzy jest :D Póki co jeszcze wolę jak jeżdzi w gondoli. Jakis sentyment mam. POręczniej mi :)

BYłam dzisiaj w Lidlu i kupiłam kołdre :) z dwóch mozna jedną zrobic bo sie doczepia na zatrzaski. mam juz taka i jest fajna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 12:51

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Tymonku!!!

Tusia moj w nocy jeszcze sie budzi, ale pozostała noc zachowuje sie jak Kuba, czyli cały czas sie wierci, przekręca w poprzek łóżeczka i ostatnio jak sie obudził to nie zdarzyłam go wziac z łóżeczka a ten przyrabal nosem o szczebelki i oczywiście płacz, ten ochraniacz wokół łóżeczka jest za krotki.
    Jak je to tez czesto złapie za łyżeczkę i jedzenie jest wokół, jego krzesełko stoi w kuchni obok szklanego stołu i widać smugi na stole i kafelkach pod krzesełkiem ze było wycieranie

Mila920 lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsze rozmowy z dziadkami
    Ja do mamy: sprawdź w gazetce z Kauflandu czy sa promocje na gerberki
    Mama: na kwiaty?

W czasie zakupów dziadek zajmował sie wnukiem, po przyjeździe
    Ja do taty: spał?
    Tata: właśnie w ogole nie spał, idź na cmentarz go uśpić bo dzisiaj jeszcze tam nie byłem

Wiec poszłam na cmentarz, na tych kostkach na cmentarzu moje dziecko zazwyczaj zasypia

Kupiłam pare rzeczy w ciuchoku na jesień. A byłam jeszcze w komisie z ubrankami i wzięłam 2 pary pajaców i patrzę ze wyglądają jak nowe i eskpedienta mi powiedziała ze one sa nowe ale były pakowane w 3 pakach i sa rozdzielone, potem patrzę ze na wieszakach sa ceny w funtach, wiec przywożą je z Angli, rozdzielają i tu sprzedają, ale bardzo fajne gatunkowo i nie drogo, bo nowy pajac na 86 za 15pln

tysiaa93, Zosia_wop lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana dobre :) Tak bez kontekstu to tekst dziadka o cmentarzu trochę upiorny :)

Tusia mam kartę i zawsze w koszyku mam owoc albo warzywo :)

Mówiłyście coś o bodziakach w Lidlu od 19 a ja tego nie mogę na stronie znaleźć...

atdc6iyei0o27of5.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga
    http://iulotka.pl/wybor-formatu/353-uniwersalny/48656-wybor-formatu-gazetka-lidl.html

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dana haha dobre, przeczytałam mężowi też się pośmiał :)

A na ciuszkach można fajne rzecz wyhaczyćale mam wrażenie że raczej z tych małych rozmiarów bo na 74/80 to jakaś kicha. Ja ostatnio trochę na olx kupiłam ale różnie jest z uczciwością ludzi. Pisze stan bardzo dobry a przychodzi z plamami nie do odprania :/

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klucha była 3 godziny na spacerze z tatusiem a ja nie zdążyłam ogarnąć całej chałupki :/ no i zmęczona jestem.

l22ntv73brtiddsy.png
  • adelka77 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi dobra kucharka z Ciebie. A tak na serio jedzenie które my gotujemy mawięcej aromatu i smaku niż te ze słoika. "Przeprowadziłam testy :) Często jak Kluska już się naje to chętnie dojadam po niej resztki bo smaczne :)

l22ntv73brtiddsy.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LASKI!!!!
    na internetowym rosmanie sa kremy jeden kupujecie drugi za darmo warunek aby był na dzień i noc. chyba sie oplaca ja sobie zakupiłam 3 komplety. do odbioru w drogerii za 3 godzinki sobie pojde ;) bo w sklepie promocja chyba nie obejmuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 14:43

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pampersy białe za 37,99 beda w netto ja ich nie kupuje wiec nie wiem czy warto . ja ostatnio tam kupiłam pomarańczowe 68 szt roz 4 za 29.99 wiec sie opłacało a zielone gdzie indziej bralismy chyba w tesco było promo.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Tusia mam kartę i zawsze w koszyku mam owoc albo warzywo :)

dostałas ja bez problemu w biedrze? bo ja ostatnio pytałam a babka powiedziała że już nie ma. Mają limit dzienny czy jak? aa no i kolezanka ma ale za chiny ludowe nie moze sie zarejestrowac.. za kazdym razem wyskakuje jakis bład. Czy karta musi przejechac przez czytnik apóźniej sie zarejestrowac? o ile sie uda.

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam w pierwszy dzień promocji. Wszystkim dawali i mówili, że teraz służy do świerzaków a potem bedą jeszcze inne akcje. Siostra niemęża też miała problemy z rejestracją, ale się w koncu udało. No i rejestrowaliśmy zanim pierwsze raz daliśmy do podbicia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 16:25

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dostałam tą kartę , zarejestrowałam, ale jeszcze nie am żadnego pkt :P truskawa fajna, ale drogo to wychodzi, a za marchewkę i brokuła w ikea dałam chyba 22zl i to ogromne są
    Tusia pisałam o tym krzesełku z ikea i nawet zdjęcie było musiałabyś sie cofnąć chyba do wtorku, bo w poniedziałek kupiłam to krzesełko i na drugi dzien o nim pisałam. Cena krzesełka 39zl ale tacka jeszcze 10zl i wkładka miekka do środka 23zl - no ale to juz nie ma konieczności. No i to krzesełko juz dla dzieci siedzących

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia znam ten bol, szczerze mówiąc to te zastrzyki mi sporo pomogły

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Myszko to co mały je tak sporo ze słoiczka? Moze szybko sie odstawi od piersi?

Zosia on je 5 razy na dobę a czasem 4, raz tylko ze sloika tak 1/3 tego wiekszego

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja wprowadzałam owoce niezależnie od warzyw. O 12 jest obiadek już teraz warzywno-mięsny a o 15 owoce. Jak jest coś nowego to podaję rano 10-11, a później lecę normalnie. Kaszki i kleiki też wprowadzałam po 3 dni z rana bo bałam się na noc. Ale wszystko było ok. Tylko po mm HA zwymiotował, ale na szczęście w dzień i dlatego nowości są przed południem

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi150 wrote:
    Dziewczyny Igor karmiony butla a ja jak mam gdzieś wyjść sama to cały czas tylko myślę żeby jak najszybciej wrócić :)

Ja to śmieję się ciągle, bo jeszcze w ostatnich dniach ciąży mówiłam mężowi i wszystkim innym, że jak tylko dojdę do siebie, to jedziemy z mężem na imprezę. Po paru dniach po porodzie powiedziałam: "Kochanie, naprawdę tak mówiłam? Odwołuję to!!!" :D

Myszko, dziękuję za link! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 20:17

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    dalas juz jogurcik? tez chcialam ale czytalam w necie ze jogurt naturalny od 11 miesiaca a w sumie to zdrowy posilek by byl

Dałam, dałam. Dzisiaj kupiłam taki rzadki z Bakomy i podałam w kubku - o rany, jaki krzyk był, jak zabrałam, bo pół wypił... Wychodzą moje ciążowe upodobania kulinarne :P Powiem Ci, że ja nie bardzo stosuje się do wszystkich tabelek, tylko bardziej intuicyjnie i wiadomo - po malutku. Już maliny jadł, jutro pomidora będę dawała... Póki nie ma problemów, to będziemy tak odważniej trochę. Jeszcze za ogórkiem się rozglądam, ale rodzice coś nie mają urodzaju w tym roku :(

szara myszka lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, no niestety Gorgeus też jestem tym przykładem. Może nie odgrażałam się przy ludziach, ale dzięki temu teraz nie muszę tego odszczekiwać :)
    Np. dzisiaj poszlibyśmy na Jarmark, bo się u nas zaczął. No , ale kiedy tu wyjść, jak do obiadu za gorąco, a po obiedzie mały ma mieć dłuższą drzemkę (przynajmniej w założeniach)... NO to drzemkę trochę przyspieszyliśmy, podwieczorek zjadł i heja. Zanim doszliśmy do centrum to obeszliśmy "rynek" i trzeba było wracać, o mały marudził, tarł oczy i stawał na głowie. No po prostu nie da się go przetrzymać. Zaprogramował się i koniec.

gorgeous, Szpaczek lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara myszka wrote:
    Zosia on je 5 razy na dobę a czasem 4, raz tylko ze sloika tak 1/3 tego wiekszego

To rzeczywiście malutko (w porównaniu do nas), ale moze większe porcje zjada i na jedno wychodzi, widocznie taki rytm mu odpowiada :)

Byliśmy dzis znow na basenie i cicho liczę, ze wymęczona pośpi lepiej niz wczoraj :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 2003 2004 2005 2006 2007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ