Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A i mam do Was pytanie dziewczyny co już podajcie dzieciaczką jako przekąskę chrupek ,ciastko czy zupki nadal czyste gotujecie tzn.nie przyprawiacie? Moja Ada w ogóle mi zup nie chce jeść
zrobiłam jej ostatnio kaszke manną z jabuszkiem to buziaka opierała a poczuje zupkę i jest szczekoscisk:-( w ogóle to kiepsko mi je w ciągu dnia a przyjdzie noc to budzi się co 3-4 H na butelkę. Jak u was jest z jedzeniem?
-
L Igor od kilku dni też kiepsko je obiadki. Owocki lepiej ale dziś ciężko było nawet z tym. Za to na widok butli aż się trzęsie. Dziś dostał kila łyżeczek jogurtu. Jutro podam więcej właśnie jako przekąskę. Do podgryzania dawałam i chrupki i te wafelki ryżowe z hippa ale on tylko poczuje jakąś grudkę i od razu odruch wymiotny. Ogólnie dałabym mu bułeczkę z masełkiem ale tu też jak mu gdzie większy kawałek pójdzie to pluje.
-
A zupki możesz przyprawiać ziołami i zieleniną ale soli lepiej unikać. Z kolei moja kumpela podaje swojemu synkowi też z lutego ziemniaki z sosem takie jak dla siebie. Ja też w tym wieku już jadałam takie rzeczy i żyję
Mama to w ogóle się śmieje że my teraz za dużo wiemy. I czasami ciężko jej zrozumieć że jeszcze czegoś Igorowi nie podaję. Wcześniej tego nie komentowała ale teraz uważa że on już praktycznie wszystko może jeść. No i trochę mnie to irytuje. Teściowie zresztą też myślą że jak skończył pół roku to mu normalny obiad mogę podać
-
Hej
wczoraj późno wróciliśmy od mojej siostry, taka byłam zmeczona a moje dziecko musiało chyba odreagować i pobudka 1, a pozniej 2 i nie spała do 5, i przed 7 juz na nogach...tragedia...chodzę jak cień
Tyle zabawek jak u cioci moje dziecko nie widziało, dzis tato bierze na spacer, a ja Allegro i zamawiam
Kuzyn 6mcy starszy, a jeszcze nie bardzo chce mu sie chodzić, właściwie wielkością juz mie wiele sie różnią, obydwoje raczkują i stają przy meblach, takze ruchowo podobnie, tylko u niego ruchy są płynniejsze, stabilniejsze...ale on mentalnie juz sie różni, pokazuje palcem co chce, robi papa, puszcza buziaki....tu widać różnice, to moje dziecko chce byc takie do przodu z tym chodzeniem. Sie śmiejemy,że to mały diabeł
Hitem u nas są teraz owoce z tubki, jak z łyżeczki po paru juz sie nudzi, tak dzis cała tubka poszła...prawie bo zanim mama zaczaiła, to nacisnęła i troche eksplodowało jej na nogi
Tak troche Was nadrobiłam na szybko, ale co vhwila inny wątek to juz połowy nie pamietam -
mój też kijowo je, kilka łyżeczek ok 1/3 słoiczka na obiad, rano od 2ch dni kaszki z owockiem też ciut ciut i staram się dawać albo ok 11 lub ok 17 owocka to tez ciut a tak to cyc i cyc. Nie wiem kiedy on mi zje cały posiłek bez cycny.
Dziś nanana przeszło w namamaale jojczoli cały dzień a mnie jeszcze głowa boli
chciałam mu dziś kupic mięsko bio to kurde mieli jakieś trefne bo dziś dostawe mieli a okres do spożycia do jutra i mówie im o tym a oni sie wkur**** że nie zauwazyli co im dostawca dałzaś słoiczek musze dać bo mięska sprawdzonego nie mam.
co do doprawiania to mojej koleżanki syn w ogoe zupek nie chciał jeść i mu doprawiała ziołami, muszę spróbować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 16:02
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
A my dziś próbowaliśmy pierwszy raz kaszkę ryżowo kukurydzianą z nominala.wcale nie smakowało, zjadł może łyżeczkę. Jakieś rady? Dodać owoc? Trochę się boje że tylko słodkie rzeczy będzie chciał mi jeść. Teraz też jak same warzywa to słabo idą a jak owoce to krzyczy, że już koniec i chce jeszcze.
Taki artykuł mi wpadł, ciekawe na ile to spr info http://www.popularne.pl/ryz-preparowany/ -
L- Chrupki, chlebek, brokuła, kalafiora, makaron, jajko mamy za sobą;
Chrupki na początku memlała, a od paru dni gryzie i czasem spory kawałek, a ja juz prawie zawał dostałam, ale spoko sobie porodzila, bez problemu, choc chrupek nie lubię bo to sie ubrudzi buzia cała, ręce, wole dac chlebek lub bułkę -
Moje dziecko łyżeczka nie lubi byc karmione, a jak dam do rączki czy ta tubka że sobie ssie ją to od razu lepiej idzie.
Kri spróbuj owoce, u nas na początku tez kiepsko szły, myslalam nie lubi warzyw, moze owoce polubi taaaa 2lyzki i kobiec -
Kri spróbuj dodać owocki nawet ze słoiczka ja na początku dałam śliwki i coś tam zjad, mój zazwyczaj jak pierwszy raz mu coś daję to je więcej niż kolejnym razem.
A to fotki z nowej zabawy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 10:06
e-ness, Lexi150, Zosia_wop, tysiaa93, Kri, vayn, Mamusia_synusia, L, Mila920, adelka77, dana222, Tusiaa lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Kri u nas lustro to tez hicior. Tusia Gabrysia to niesłabnącą kombinatoryka ☺
Baga z chrupiące dziećmi to jest tak ze jak spadnie im gorączka to nie poznasz ze chore, dorosły w tym czasie kona
tysiaa93 lubi tę wiadomość
Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
córeczka luty 2013, córeczka luty 2016
Moja Wielka Rodzina 2+4+kot -
Haha no rzeczywiście z tym lusterkiem buzi buzi z dzidziusiem
nie mamy takiego do ziemi, czasem tylko do wiszącego ją na rękach podnosimy to sie cieszy
Mysle, ze to jakos samo wyjdzie, tak naturalnie, ze zacznie jeść wiecej, szczególnie jak juz beda domowe obiady w całości koło roku. W koncu i nasze dzieci przestaną pic mleko -
My jedziemy na zupach z mięsem cały słoik na raz. Chrupki memla z tym że je obslini a czy zje to nie wiem m wrażenie że wszystko jest w ciuchach. Dziś odroilam jabłko obralam ale musiałam zabrać bo moje dziecko pół ugryzlo od razu. Wyjmowalam paluchem. Potem ugryzł mniejszy i się lekko zakrztusil więc paluch znów w akcji. Zakończyliśmy jedzenie jabłka na skrobaniu łyżka. Był tak głodny że przrd zupa próbowaliśmy to jabłko w sensie takie świeże a nie sloikowe.
Jakoś źle się czuję wczoraj od jazdy mdlilo mnie i coś rozkladalo teraz na zakupach też nie halo znów mnie mdli i chyba mam gorączkę.