X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • L Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że też nie mam w pobliżu Lidla:-( dwie Biedronki ale rzadko kiedy zdarzają się w niej fajne ubranka dla dzieci buuu.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znacie zdrowego dorosłego, który nie siedzi albo nie chodzi? No właśnie, każde się nauczy :)

Wlazłam przez was na to ali, ile tam jest pięknych kiecek... Aż mnie kusi, żeby zamówić jakąś kreację na roczek... :P

Tusiaa lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam do Was pytanie dziewczyny co już podajcie dzieciaczką jako przekąskę chrupek ,ciastko czy zupki nadal czyste gotujecie tzn.nie przyprawiacie? Moja Ada w ogóle mi zup nie chce jeść :-/ zrobiłam jej ostatnio kaszke manną z jabuszkiem to buziaka opierała a poczuje zupkę i jest szczekoscisk:-( w ogóle to kiepsko mi je w ciągu dnia a przyjdzie noc to budzi się co 3-4 H na butelkę. Jak u was jest z jedzeniem?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L Igor od kilku dni też kiepsko je obiadki. Owocki lepiej ale dziś ciężko było nawet z tym. Za to na widok butli aż się trzęsie. Dziś dostał kila łyżeczek jogurtu. Jutro podam więcej właśnie jako przekąskę. Do podgryzania dawałam i chrupki i te wafelki ryżowe z hippa ale on tylko poczuje jakąś grudkę i od razu odruch wymiotny. Ogólnie dałabym mu bułeczkę z masełkiem ale tu też jak mu gdzie większy kawałek pójdzie to pluje.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi super, mój jeszcze nie wstaje.

ale mamy nowa zabawę układam mu matę przed dużym lustrem i on łapie swoje ręce w lustrze i nosem nos dotyka

tysiaa93, Tusiaa lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zupki możesz przyprawiać ziołami i zieleniną ale soli lepiej unikać. Z kolei moja kumpela podaje swojemu synkowi też z lutego ziemniaki z sosem takie jak dla siebie. Ja też w tym wieku już jadałam takie rzeczy i żyję ;) Mama to w ogóle się śmieje że my teraz za dużo wiemy. I czasami ciężko jej zrozumieć że jeszcze czegoś Igorowi nie podaję. Wcześniej tego nie komentowała ale teraz uważa że on już praktycznie wszystko może jeść. No i trochę mnie to irytuje. Teściowie zresztą też myślą że jak skończył pół roku to mu normalny obiad mogę podać :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi no właśnie ja to się boję nawet chrupka dać z obawy o zaksztuszenie a z drugiej strony myślę że już czas na coś narmalniejszego :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widzi nasz posiłek to rączki wyciąga i sięga do talerza. Faktycznie przecież mogę ziołami przyprawić jeszcze do smaku.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) wczoraj późno wróciliśmy od mojej siostry, taka byłam zmeczona a moje dziecko musiało chyba odreagować i pobudka 1, a pozniej 2 i nie spała do 5, i przed 7 juz na nogach...tragedia...chodzę jak cień

Tyle zabawek jak u cioci moje dziecko nie widziało, dzis tato bierze na spacer, a ja Allegro i zamawiam :)

Kuzyn 6mcy starszy, a jeszcze nie bardzo chce mu sie chodzić, właściwie wielkością juz mie wiele sie różnią, obydwoje raczkują i stają przy meblach, takze ruchowo podobnie, tylko u niego ruchy są płynniejsze, stabilniejsze...ale on mentalnie juz sie różni, pokazuje palcem co chce, robi papa, puszcza buziaki....tu widać różnice, to moje dziecko chce byc takie do przodu z tym chodzeniem. Sie śmiejemy,że to mały diabeł :)

Hitem u nas są teraz owoce z tubki, jak z łyżeczki po paru juz sie nudzi, tak dzis cała tubka poszła...prawie bo zanim mama zaczaiła, to nacisnęła i troche eksplodowało jej na nogi :P

Tak troche Was nadrobiłam na szybko, ale co vhwila inny wątek to juz połowy nie pamietam :P

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też kijowo je, kilka łyżeczek ok 1/3 słoiczka na obiad, rano od 2ch dni kaszki z owockiem też ciut ciut i staram się dawać albo ok 11 lub ok 17 owocka to tez ciut a tak to cyc i cyc. Nie wiem kiedy on mi zje cały posiłek bez cycny.

Dziś nanana przeszło w namama :P ale jojczoli cały dzień a mnie jeszcze głowa boli

chciałam mu dziś kupic mięsko bio to kurde mieli jakieś trefne bo dziś dostawe mieli a okres do spożycia do jutra i mówie im o tym a oni sie wkur**** że nie zauwazyli co im dostawca dał :P zaś słoiczek musze dać bo mięska sprawdzonego nie mam.

co do doprawiania to mojej koleżanki syn w ogoe zupek nie chciał jeść i mu doprawiała ziołami, muszę spróbować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 16:02

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia u nas tez tubka z owacomi jest lepsza niz domowe czy z łyżeczki na wczasach testowałam i zjadał dużo

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś próbowaliśmy pierwszy raz kaszkę ryżowo kukurydzianą z nominala.wcale nie smakowało, zjadł może łyżeczkę. Jakieś rady? Dodać owoc? Trochę się boje że tylko słodkie rzeczy będzie chciał mi jeść. Teraz też jak same warzywa to słabo idą a jak owoce to krzyczy, że już koniec i chce jeszcze.
    Taki artykuł mi wpadł, ciekawe na ile to spr info http://www.popularne.pl/ryz-preparowany/

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• L Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha czyli nie tylko ja mam niejadka. D U nas dokładnie jak piszesz dwie trzy łyżeczki i koniec :-/

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L- Chrupki, chlebek, brokuła, kalafiora, makaron, jajko mamy za sobą;
    Chrupki na początku memlała, a od paru dni gryzie i czasem spory kawałek, a ja juz prawie zawał dostałam, ale spoko sobie porodzila, bez problemu, choc chrupek nie lubię bo to sie ubrudzi buzia cała, ręce, wole dac chlebek lub bułkę

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko łyżeczka nie lubi byc karmione, a jak dam do rączki czy ta tubka że sobie ssie ją to od razu lepiej idzie.

Kri spróbuj owoce, u nas na początku tez kiepsko szły, myslalam nie lubi warzyw, moze owoce polubi taaaa 2lyzki i kobiec

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • d84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri spróbuj dodać owocki nawet ze słoiczka ja na początku dałam śliwki i coś tam zjad, mój zazwyczaj jak pierwszy raz mu coś daję to je więcej niż kolejnym razem.

A to fotki z nowej zabawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 10:06

e-ness, Lexi150, Zosia_wop, tysiaa93, Kri, vayn, Mamusia_synusia, L, Mila920, adelka77, dana222, Tusiaa lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri u nas lustro to tez hicior. Tusia Gabrysia to niesłabnącą kombinatoryka ☺
    Baga z chrupiące dziećmi to jest tak ze jak spadnie im gorączka to nie poznasz ze chore, dorosły w tym czasie kona ;)

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no rzeczywiście z tym lusterkiem buzi buzi z dzidziusiem ;) nie mamy takiego do ziemi, czasem tylko do wiszącego ją na rękach podnosimy to sie cieszy

Mysle, ze to jakos samo wyjdzie, tak naturalnie, ze zacznie jeść wiecej, szczególnie jak juz beda domowe obiady w całości koło roku. W koncu i nasze dzieci przestaną pic mleko :)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na zupach z mięsem cały słoik na raz. Chrupki memla z tym że je obslini a czy zje to nie wiem m wrażenie że wszystko jest w ciuchach. Dziś odroilam jabłko obralam ale musiałam zabrać bo moje dziecko pół ugryzlo od razu. Wyjmowalam paluchem. Potem ugryzł mniejszy i się lekko zakrztusil więc paluch znów w akcji. Zakończyliśmy jedzenie jabłka na skrobaniu łyżka. Był tak głodny że przrd zupa próbowaliśmy to jabłko w sensie takie świeże a nie sloikowe.
    Jakoś źle się czuję wczoraj od jazdy mdlilo mnie i coś rozkladalo teraz na zakupach też nie halo znów mnie mdli i chyba mam gorączkę.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaraziłyscie mnie Ali :-) zamawiał ktoś zabawki jakieś fajne dla naszych szkrabów tam?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

‹‹ 2027 2028 2029 2030 2031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ