X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli Ty juz nie karmisz cycem ? i jak pokarm sam zanikł ?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia no właśnie mam 2 poziomy - mam łóżeczko z ikea, ale to pewno kwestia przyzwyczajenia.

Mojemu się cos przestawilo bo zasypia po 22 dopiero sam z siebie. wczesniej zasypiał 20:40 lub 21:30 a teraz 22:10 muszę go chyba zacząć usypiać. Ciekawe czy takie dzieci się dostosowuja do zmiany czasu czy dalej swoim trybem jadą? Tylko jak mojego zaczne usypiać i powidzmy ze sie uda to się boję że wstawać będziemy nie jak teraz ok 7-7:20 tylko o 5-6.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilyscie budyń same ? Zastanawiam się czy mojemu zrobić ale boję się ze bedzie go brzuszek bolał. Macie sprawdzony przepis ? :)

D - wspczuje . Mi się wydaje ze muszę się tyle schylac do mojego hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 15:05

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja budyniu nie robilam.

A robilyscie moze jakies zupki?

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię niby te zupki. Ale one takie papkowate wychodzą. Ze słoiczka zawsze chętniej je niż te moje...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

Wysłany: 2 października 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro planuje tez zrobic.Ugotuje ziemniaka z burakiem i na tym wywarze zmiksuje warzywa i zrobie taka konsystencje nie za gesta ani rzadka,zobaczymy czy posmakuje.
    Po 4 dniach dodam kalafior.

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja robiłam byduń na mm jak miał 6,5msca,

Polka zjadła pół mojego naleśnika z jagodami. Nieplanowane, ale weź nie daj jak przyraczkowała do mnie, siadła wyciągnęła rączkę i wołała am :P

Duma mnie rozpiera :), mam nadzieję że brzuszek boleć nie będzie

d84, Tusiaa, Lexi150, Mila920, Mamusia_synusia, Kri lubią tę wiadomość

• d84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robie zupki i B woli moje niż sklepowe, ze sklepowych bede kupowac rybne bo nie mam sprawdzonego źródła ryb.

ja robię tak wrzucam do maszyny na parze
    kawałek mięska oraz
    warzywa jakie mam zazwyczaj są to ziemniak + pietruszka + marchew
    do tego dodaję np. brokuła lub buraka lub cukinię lub buraka
    potem wrzucam do miski dodaję jakiegoś tłuszczu (olej, masło, oliwa)
    od niedawana dorzucam żółtko lub 2 zależy od porcji i trochę białka
    i czasami troszkę jakiejś kaszki jeszcze daję,
    dolewam trochę przegotowanej wody i blenduję daję do jedzenia i zostawiam na 2gi dzień resztę mrożę.
    Za jakieś 2-4tyg będę rozgniatać tylko nie wiem czym bo widelcem to mi się nie chce takiej ilości, może tłuczkiem do ziemniaków?

budyniu jeszcze nie robiliśmy, deserek u nas to poki co owocki lubjogurt

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gotuje normalnie w wodzie i w garnku, żadne na parze czy coś. Generalnie zupy czy mięso robie jak dla nas tylko osobno bo bez soli, pieprzu itp. W przyszłym tygodniu dam jej rosół z lanymi kluseczkami, trenowałem od kilku dni żeby mi wyszły :-) my mieliśmy problemy brzuszkowe tylko na początku po glutenie a teraz w sumie raczej nie mamy żadnych. Czytałam ostatnio w książce żywienie niemowląt, że w 6 miesiącu organizm zaczyna wytwarzać jakiś enzym i przez to dzieci wola smak mięsa i rosołu. U nas się to sprawdziło, bo był czas ze nie chciała mi jeść obiadów, a zaczęłam jej dolewac rosołu i dokładać miecha i wcina jak szalona. Jest taka lakoma ze trzeba jej dawać odmierzona porcję., bo potrafi jeść aż zwymiotuje :-/ w sumie też bez problemu przeszliśmy z papek na drobinki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 20:53

201602111680.png

Wysłany: 2 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak ziemniak z burakiem bedzie smakować No i mięsko :) teraz przez 3 dni bedziemy testować buraka a pozniej dorzucimy żółtko :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronki a jak tam sofijka ? Zeszło to ?

Vayn z Jakiego przepisu robiłaś budyń ?

U mnie Kuba je te papki. Bo grudki zamiast gryźć dziaslami to polyka . Dzisiaj mu dałam wafelki ryżowe. coś tam jadł ale bez rewelacji, czasem się zakrztusil.
    Kuba Dzisiaj jak zwykle warowal przy wózku i tak się wspinal na kolanach ze mało nie wlazł do kosza :D a do tego nie wiem jak to zrobił ale poleciał na plecy i głowę na dywan. Zauważyłam ze lubi się trzymać jedną ręką a druga sobie machac, patrzeć do góry , czy do tyłu i traci równowagę. Dzisiaj tak się schował ze nie było go widać. wszedł pod stół z krzesłami to miejsce też lubi. Normalnie przeraża mnie to dziecko, cały cAs w ruchu , nie zabaw i się żadna zabawka :/

Zupki/obiad robię już chyba od 4.5- 5msc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 21:37

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testuje nowy telefon męża w robieniu zdjęć, muszę jeszcze nad światłem popracować. Na pierwszym zdjęciu Michas jest ubrany w fajny kombinezon na spacer, który jest dresowy a pod spodem ma polar. Pod tym ma ubrane body na krótki rękaw, koszulkę z długim rekawem i cienkie spodnie, na spacerze było mu ciepło, nic sie przynajmniej nie podwija, bo mnie wkurzaja swetry i kurtki ze sa niedopasowane. Na drugim zdjęciu je serek w gryzaku, a ze on woli go sciskac w reku to mozna sobie wyobrazić jak wyglądał on i wszystko wokół

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 20:39

d84, Biedroneczka29, Tusiaa, Lexi150, vayn, L, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png

Wysłany: 2 października 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiące dziekuje ze pytasz :* :* smarujemy jej tym kremem co dała lekarka i jest poprawa,zobaczymy co bedzie dalej.

Danna ale świetny ten kombinezon gdzie kupilas ? Alez On ma wloski:)

Sofija <3
    201602294556.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalica a jak rosół robisz normalnie warzywa w wodzie i mięso w tej samej czy osobno je gotujesz i dodajesz liścia laurowego i ziele angl? I potem to rozgniatasz że masz wodę i cząstki warzyw czy jednolite bardziej?

Michaś super, jutro jedziemy po krzesełko z ikei zeby w rodzinnym domu zostało

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko to dobrze ze schodzi :) Żadnych nowości jej lepiej nie dawaj :) niech zejdzie całkiem

Dana - Michaś super chłopak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 22:15

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha my dziś zapomnieliśmy że mamy 8 miesięcy. Zdjęcie teraz robiłam na spiocha. Rodzice z nas zajebisci.
    Kupiliśmy pampersy dady mąż chciał jak w biedronce byliśmy i co całe dupsko czerwone. Już je sprzedalam. 100 szt co ja z tym bym robiła.
    Ja się wzięłam za gotowanie w sobotę dwa rondelki zrobiłam jedna to marchew pietruszka korzeń plus zielona, ziemniak, dynia plus pierś a druga to dynia, burak, marchew pietruszka korzeń plus zieloba oraz pierś. Myślałam że 10 sloiczkow zrobię wyszły mi nie całe 5 tych dużych i jeden mały piersi samej.
    Jutro zaczynam tydz że męża nie będzie do 19 i się chyba potne bo mały jest przeokropny. Na 30 sek z oka go spuscic nie można.
    zdjęcia cudasne slemy całusy.

Lexi150, vayn, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    natalica a jak rosół robisz normalnie warzywa w wodzie i mięso w tej samej czy osobno je gotujesz i dodajesz liścia laurowego i ziele angl? I potem to rozgniatasz że masz wodę i cząstki warzyw czy jednolite bardziej?

Michaś super, jutro jedziemy po krzesełko z ikei zeby w rodzinnym domu zostało
    Normalnie warzywa z mięsem, z liściem zielem porem marchwia selerem i lubczykiem. Mięso kroje nożem, a gotuje je na bardzo miękko więc kawałki są nieduże, a warzywa gniote widelcem, daje jej z tego rosołu tylko marchew i seler reszta idzie do kosza. Bardziej woda i cząstki ona właśnie nie lubi takiej gęstej papy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 22:47

201602111680.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica a czemu tylko marchew i seler? Reszty nielubi? A mięsko?

atdc6iyei0o27of5.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za komplementy, gdyby tak dziecko od nich lepiej spało ehhh a tu nic

Biedronko ja ten kombinezon mam po chrześniaku, ale jest późniejszej firmy, jak widzę ciekawe ciuszki maja
    https://kids.showroom.pl/marki/108,piotr-czachor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 00:48

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu tak-juz nie karmie cycem wcale od 4 nocy. Kagoda bardzo sie budzila,cyc ja uspokajal ale na chwile,przez ten czas jak sie budzila ssala,memlala,gryzla,niesamowicie mialam poranione sutki,ktore coagle sie noe goily,pękaly. Stopniowo zrezygnowalam z karmienia wieczornego-dalam kaszke,zaczelam usypiac Jagode w lozeczku i wieczorny rytual karmienia do zasniecia znikl-dalam bitle z kasza i zaczelo buc lepiej. Jeszcze w nocy karmilam a jak juz przywykla do smaku mm (Nan Pro) to zaczelam dawac w nocy. Mleko jeszcze mam,troche musze sciagac-raz na dobe bo boli,ale coraz mniej. Do uczucia ulgi sciagam 30 ml. A Jagoda na noc zjada 280 mleka,na bank w cyckach tyle nie mialam:) no i spi:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 2073 2074 2075 2076 2077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ