X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja biorę trochę warzyw z zupki i blenduję razem, to się zblenduje na taką względną papkę (ale nie taką jak ze słoika). Resztę teraz gniotę widelcem, bo mój grudki już je. A jak nie to wszystko razem blendowałam na gładko.

A zrobię tak jak resztę - podgotuję i do wybranego zestawu warzyw będę dodawać. Zależy co danego dnia będzie mi chodziło po głowie, albo co się wyjmie z zamrażarki :)

Gdzie się podziewa Mila?

Vayn obyś miała nam dużo cennych rad do przekazania po wizycie teściowej :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri może spróbuj spać u niego w pokoju tak żeby jak co cię widział ale w osobnym łóżeczku. Chyba że tak właśnie śpicie?

Tusia mój od2ch tygodni bawi się zwykłym plastikowym kubkiem jak do mycia zębów i chyba teraz to jego nr 1 poza mopem którego muszę chować przed nim

Dziś robię rosół to zostawię przed przyprawieniem dla małego na jutro troszkę i sprawdzimy, bo dziś mam jeszcze pół dużego słoiczka z rybą taki po 7ms z makaronem i tam są grudki i dobrze sobie radził. Więc wyjem pomrożone papki i już w gudki idziemy.

KJak ja na weekend w taką pogode mam 6h jechać na wesele to **** masakra.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Dawno mnie tu nie było. Podziwiam Was bo ja normalnie nie wiem gdzie mam wsadzic paluchy i nawet na neta czasu nie mam. Moj mały skonczy za trzy dni 8 miesiecy wazy około 11 kg je juz prawie wszystko0 ale racej gładkie bo inaczej wymiotuje. Gotuje sama troche słoiczków polecam przepisy na zupki z 1000 pierwszych dni fajne i moj mały wcina je chetnie. Czytam Was czasem ale tak duzo piszecie ze nie nadażam. mam do Was pytanko bo planujemy pojechac z mezem i małym do Dzwirzyna dzis w nocy nocleg za free wiec fajnie klimat zmienic ale troche mnie ta pogoda przeraza. Wiem ze kilka z Was jes z wybrzeza mozwecie poradzic jak to tam u Was w rzeczywistosci jest? Bo nie wiem czy wybierac sie czy nie

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn a czemu tak obgotowujesz mięso i zmieniasz wodę ma to coś na celu? wypłukuje coś z tego mięsa? o tej metodzie nie słyszałam

Ja póki co wrzucałam wszystko do parowaru na raz, ale rosołu tak nie zrobię hehh

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d ja nawet dałam mu łyzerczke i miseczke. łyz eczke nawet gryzie i ciaga ze soba czasem ale miseczką sie nie bawi. dałabym mu odkurzacz i rure to by siedział przy tym non stop . no ale juz pare razyu sie wspinał i sie przewracał na głowe :/

Mój grudek nie je. nie gryzie tylko połyka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 12:49

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kri ja tez czytalam o tej metodzie ale nie moglam sie zmusic. jest tez "lzejsza" ze jak placze to bierzesz na rece ale jak sie uspokoi to odladasz i tak az zasnie - metoda tracy hogg ale do mnie to tez nie przemawialo
    u nas chcialam odzwyczaic od usypiania na rekach bo sie w pewnym momencie nie dal odlozyc i udalo sie, zasypia teraz na lozku, klade go, daje kocyk i robie ciiii ciii klada csie obok i lekko go lulam reka i zasypia a ja na szczescie ide ale na noc to nie wiem co poradzic ;/

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia pytałam ostatnio o Ciebie :) Odzywaj się częściej.

D no mnie piana/ szumowiny denerwują i zamiast je zbierać łyżką to wolę wodę wylać i nalać nowej. Sobie jak gotuję to robię tak samo

Oj u nas z grudkami różnie, często z przyzwyczajenia robię papki bo ona też od razu wszystko połyka. Naleśniki czy placki to też pokrojone ma na takie dość sporawe jak na nią kawałki a i tak są na raz - nawet ich nie memla. Nie wiem może jak w końcu jakiś ząb wyjdzie to inaczej zacznie ta buzia pracować

• d84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vayn spróbuję dziś twoim sposobem:)

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri może ponoś na sobie pod bluzką jakiś jego kocyk aby czuł twój zapach jak go odłożysz do łóżeczka. Skoro nie śpi tam od miesiąca to pewnie wydaje mu się to miejsce obce i nie pachnie Wami. Może to pomoże. Ja zawsze jak kupię coś nowego do łóżeczka albo wypiorę to wkładam na kilka godzin do naszego łóżka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:06

atdc6iyei0o27of5.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn obiecuje poprawe. :))))))
    Jakie dajecie placuszki? Ja raz bananowe zrobiłam to muslałam ze sie udusi nimi. Jak je smazycie?

Co do usypiania u nas tylko kładzenie sie z małym daje skutki potem go do łózeczka przenosze i spi spokojnie. Inaczej był taki ryk ze bałam sie ze sasiedzi mi opieke wezwa:)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi hi u nas plastikowe kubki do mycia zębów notorycznie wnoszone są z łazienki. Nie ma zmiłuj aby Klara odpuscilas jak myje rączki -zdobycz musi być. ☺

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E-ness Klara myje rączki? O wow. Brzmi poważnie :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez myjemy w kranie raczki i buzie i to kilkla razy dziennie :D podlogi brudne hahahaha

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wasze maluchy już raczkuja?

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Kri Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O z tym zapachem nie pomyślałam, spróbujemy. Dzięki.
    D, nie chcę iść do niego do pokoju na tapczan bo tak pewnie już by zostało a łóżko małżeńskie opuszczać nie wyobrażam sobie :-) tez mamy wesele w te sobotę, ale w miarę niedaleko, ma być u nas 8 st i deszcz. Czyli odczuwalna z 5 Hehe. makabra.
    A tak wogóle Wojtek zaczął na nas warczeć. Piszczy od dawna, rzadko głoski składa, a zaczął warczeć i mruczeć jakby był zły ;-) A może jest?;-) przekomiczne to jest

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia.rka wrote:
    Dziewczyny Wasze maluchy już raczkuja?
    Mój nie ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga dzieki za pamiec :-) jestem, jestem i podczytuje caly czas(glównie w WC hahaha) ale czasu bylo brak, zeby cos napisac, tyle razy zaczynalam, ale nie konczylam. Na pewno o czyms zapomnialam, ale najwazniejsze to zalegle STO LAT solenizantą :-)

Z tym spaniem w lozeczku to moj Tymonek z dnia na dzien przestal chciec z nami spac(chociaz nam to jeszcze nie przeszkadzalo) nagle mu z nami za malo miejsca, ksieciunio jak nic :-P za to musze w nocy wstawac milion razy, poglaskac i dac dytka. Wiec jest nadzieja!

Ostatnio moj synek chcial mnie wykonczyc, a wszystko zmienilo sie o 180 stopni, gdy wybil sie calkiem ten drugi zabek. Teraz aniol, nie dziecko :-) no moze przesadzam, ale w porownaniu do tego co bylo to na prawde wielka zmiana.

Mialam maly szpital w domu, wszyscy bylismy chorzy, u malego na szczescie skonczylo sie na katarze i mam wielki problem, bo za nic nie daje sobie czyscic noska..musze mu glowe przytrzymywac :-( a on tak strasznie placze.. a trzeba czyscic, bo jak splywa to moze sie gdzies osadzic i choroba sie przypaleta..

W skrocie Tymoniasty nie raczkuje, co wcale nie przeszkadza mu w przemierzaniu calego pokoju, podnosi pupke i w koncu przyjmuje pozycje czworaczna, wtedy sie tak smiesznie buja, zaczyna podnosic sie o szczebelki lozeczka i moja noge, gdy robie cos w kuchni :-P no i sam nie usiadzie.. Leniuch z niego straszny, jak chce usiasc to lezy na brzuchu, prostuje raczki i ryczy, az go mamusia wyreczy.. wiem, moze jakbym tego nie robila to szybciej by zalapal, ale szkoda mi go. Jak ma dobry chumor to zaczyna sam kombinowac, a ze ostatnio jest go coraz wiecej to widze jego siadanie w niedalekiej przyszlosci :-)

Apetyt ma na wszystko.. Wiecie, ze Luby dal mu ostatnio sprobowac keczup? Tylko polizac, ale po co?! A co ja sie czepiam, lepsza byla swojska kielbasa Lubego na sniadanie :-) niby dal mu tylko kawalątek, ale jednak.. A wy narzekacie na tesciowe, ze dokarmiają :-D

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ta kiełbasa to i mnie kusi :) hahaha. Obydwoje bardzo lubimy. No ale to kolejne kwestie karmienia-wędzonego dziecko nie powinno jeść niby... Co wy na to moje drogie koleżanki? Może znowu to jakiś wymysł i niepotrzebnie sie tego trzymam ? :) Na święta zawsze kiełbaskę robimy. Mozna by dzieciowi zarobić. Odłożyć przed przyprawieniem i obgotować zamiast wędzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 13:48

atdc6iyei0o27of5.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga jak robicie swoją kielbaske to proponuję zrobić swojska parowke poprostu drobnej zmielone i dla dziecia w sam raz. A tak wogole zazdraszczam takiego swojskie kielbasiska :-)

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri ja dziś zmieliłam króliczka ale to brzmi :/ do tego dodałam marchew ziemniak burak i dolałam tego wywaru na którym ugotowałam marchewkę z zmienikiem :) była super konsystencja i mała zajadała :) bedziesz widziała ile trzeba dolać zeby była fajna konsystencja.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 2080 2081 2082 2083 2084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ