X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś ugotowalam małemu zupka buraczkowa masakra nie chciał jeść odruch wymiotny. Moje dziecko nie lubi buraczkow. Poszedł w ruch kupczy słoiczek echhh a matka się tak namczyla. Rany ale mam zagwostke z tym wyjazdem. Jechać czy nie. Gdyby to było bliżej a tu 6 godzin jazdy i pogoda.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Kri Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez buraki beee. No to właśnie tak jest nastoisz się w kuchni nad tym obiadkiem, a zjadł ze dwie łyżeczki. A słoiczki to wchrzania. Swoją drogą kurczak ze słoiczka to śmierdzi karmą dla psów :-S

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po szczepieniu mały waży 10,600. Był mega dzielny nawet nie zaplakal. Rano po mleku był śpiący i ładnie spał ale musieliśmy się obudzić.teraz śpi uwaga już 1,5 h. Lało niemiłosiernie.
    Moje mrożone zapasy się prawie skończyły i zupa na jutro się gotuje z marchewki dyni pietruchy korzenia i zielonej ziemniaka i buraka.
    Tak mbie nerki bolą. Przeziebilam sobie pęcherz chyba wczoraj tak wiało.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Brusia widzę że Twój mały też nie taki mały. A jak mrozisz? Bo mi koleżanka podpowiadala że w tych sloiczkach gerbera itp. Ja pasteryzuje w słoika po musztardzie i pudliszkach bo te obiadkowe drugi raz nie chcą się zassac.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała swojska kielbache to na pewno bym dała. Jeszcze jakby była ze swojskiego mięsa to na pewno lepsza taka kiełbasa niż pierś z kurczaka ze sklepu. Jednak to moje zdanie no i tez zależy na jakim etapie jedzenia jest dane dziecko, Blanka je już wszystko i to w kawałkach wielkości ugotowane ryżu, ale niektóre dziewczyny dopiero zaczęły wprowadzać, wiec kiełbasa wtedy wg mnie słaby pomysł. Madzia.rka na wybrzeżu -gdansk tragicznie. Pizdzi, pada i wieje, cały dzień siedziałam w domu, bo strach wyjść :-/

201602111680.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Natalica za info. Zrezygnowalismy z wyjazdu. Jak się poprawi choć trochę pogoda to pojedziemy ale to pewnie w przyszłym tygodniu.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mroze w słoiczkach, ale uzupełniam tak 3/4 czy 4/5 słoiczka, rosołek na jutro zrobiony

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia Jasiek spory chłop :D

Ja gotuję na 2 dni młodej obiad.

Natali co do kiełbaski mnie ostatnio tak kusiło żeby małej leczo dać, no ale zorientowałam się jak już przypraw nasypałam. ylko kurka nie wiem jak jej dać taką kiełbachę, pogryźć nie pogryzie, blendować nie ma chyba szans. Pociumkać poprostu?

A co do teściowej, przyszła powiedzieć że jutro jej kupi słoiczków owocowych i że ma już połowę naklejek na świeżaka. Zaczęła pracę w biedronce i doszła do wniosku, że Polce napewno się spodoba bo ona lubi wszystko co czerwone. O dziwo nic się nie mądrzyła, a mi obiad przyniosła :O :O :O

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba tak drobniutko posiekala jak siekam inne mięso. Póki co nie mam swojskiej więc się nie zastanawiałam.
    Zawsze jak trzymalam mała na rękach to się tak lasilam do jej czoła a wczoraj ona sama główka się lasila do mnie :-) a jak M z nią leżał do spania to wyjela cycora oddała mu a sobie wzięła drugiego. Mój kochany misiu - tulisiu :-)

201602111680.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka na gorąco miksuje bo jak grudka to nie zje. Uzupelniam te duże słoiki po kolniez zakrecam jak ostygnie do zamrażarki.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn, uważaj, może chce uśpić Twoją czujność! :-D

vayn lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a takie zmielone mięso z krolika to ile moze poleżeć w lodowce? Dzis gotowałam to pewnie jutro moge dac a w pt juz nie ??czy takie mięso ugotowane zmielone mozna zamrozić ?

Co do buraka moja na spróbowanie pierwszej łyżeczki tez sie wykrzywiła,ale pozniej juz zajadała.

A co do wysypki nadal twierdzi lekarka ze to AZS.Rano miała tylko takie suche plamki u lekarki jak ja rozebrałam to czerpane ale moze dlatego ze maz ja trzymał ręka na brzuszku.Stwierdzila ze na pewno to nie od mojego jedzenia bo w ciazy przeciez tez jadłam nabiał itp pomyslałam sobie a co ciąża ma do 7msc dziecka.Nawet mowi ze juz moge podawać ser rocotte.I badz tu mądry.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Natalica oczywiście chodziło o "zaawansowanych jedzących"nie o początkujących. Gdzie kiełbasa jak jakiś dzidziuś dopiero rozpoczyna swoją przygodę.

No to Jasiu dał dzisiaj popis. Dzielny chłopczyk.

No Madzia dobrze, że odwołałaś, bo widziałam właśnie wybrzeże i tam sztorm :O ale to najzdrowsza pogoda podobno. Tylko weź wyjdź w taką to jak Brusia nery sobie przeziębić można :/

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my się meldujemy z domku. Wyjazd udany. Nawdychaliśmy się jodu. Pogoda w kratkę ale nam to nie przeszkadzało. Odpoczęliśmy i się zrelaksowaliśmy.

Młody dziś jojczy ale wczoraj zaczął raczkować i sam pięknie siadać więc może to właśnie dlatego.

Na wyjeździe dałam Młodemu zupkę koperkową z hippa po 7 miesiącu, miała takie większe kawałeczki i zajadał aż mu się uszy trzęsły.
    Ja swoje obiadki paruje warzywa i blenduję na papki, wrzucam do słoiczków po obiadkach tak 3/4 i mrożę.

No i też się zastanawiam jak to dziś będzie w nocy bo nad morzem Mały spał z nami w łóżku a kręci się nieziemsko więc obawiam się że będzie co chwila się obijał i będzie jęk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:59

madzia.rka, adelka77, vayn, Tusiaa, d84, L, Mila920, Kri, Mamusia_synusia, Biedroneczka29, dana222, Moniaa, Zosia_wop lubią tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój nie raczkuje - pełza :D ale na kolanach czestpo stoi, kleczy i czasem ruszy jednym kolanem do przodu i drugim :D

Ma któras was spiworek do spacerówki ? Jak one wygladaja?

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • madzia.rka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi słodziaki z Was. Dobrze ze Wam się wyjazd udał ja jestem zdolowana. Dziec dziś mega marudny. Mój mąż powtarza że Mała Madzia się wkurza wrrrrrrrrrrr że niby ja nerwus no kto by pomyślał ;-) Śpiworek do spacerówki chce uczyć na necie jest blog chyba mama uszyje czy coś i tam są fajne ale jakoś mi ostatnio weny brak. tak z innej beczki czy Wy przy karmieniu piersią przytylyscie? Ja już nie karmie od dwóch miesięcy bo mały nie chciał ssać a laktatorem wytrzymałem miesiąc. Przytyłam karmiąca osiem kilo teraz dopiero mi waga stanęła ale nie mogę się zmobilizować do odchudzania.

relganlia0g8wnrx.png
    Nasz kochany Olus <3
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi super zdjecia :) Fajnie że wyjazd sie udał :)
    Igus szalony , ładne postepy robi :) u nas nadal nie siada sam ,posadzony chwieje sie nadal na boki.
    Znależlismy zabawe :D wchodze do łazienki zamykam drzwi i ptwieram i mówie lalala albo akuku :D i znowu zamykam i znowu to samo a na kocu wyskakuje z drzwi a Kuba sie smieje :D :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia.rka przeważnie chyba przy kp się chudnie, bo org zużywa kalorie na produkcję mleka. Ja teraz wychudłam do wagi licealnej. Brzucha nie mam wcale, wiec może nawet gimnazjalnej hihi. Na prawdę nie pamiętam kiedy tak ostatnio wyglądałam. A wszystko przez odstawienie mleka i nabiału i kp. polecam spróbuj nie jeść żółtego sera i dosładzanych jogurtów.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie dobijajcie :(
    Same laski tu?

Ja po porodzie jak karmiłam schudłam pięknie. Tzn straciłam to, co przybralam i odrobinkę. Ale byłam szczęśliwa. Przez następne pół roku przybralam tyle, ile ważyłam w 7-8 M-cu :( to chyba zemsta. Bo przytyłam tylko 9 kg w ciąży i brzuch dopiero pod koniec 6 M-ca dostałam. Tak sie cieszyłam.

Najgorsze to ze od miesiąca z wyzwaniem Chodakowskiej walczę i waga ani drgnie.

A tak sie wyżaliłam...

atdc6iyei0o27of5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziarka mi waga spada sama ,fajnie jakby tak u mnie było ze w czasie karmienia piersią kilka kg w gore idzie :)

Lexi super sie prezentujecie :*

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 2081 2082 2083 2084 2085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ