X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym fajne by było zaskoczenie. Lubię robić prezenty niespodzianki :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga buraczka jednak nie dałam,ale jutro dam juz na pewno :) wysypka w dzien jakby zanikała jakby łagodniejsza a po kąpieli czerwona sie robi.

Aaa ja tak sobie leżę jak co wieczor w wannie napełniona gorąca woda i ciesze sie jak dziecko :) tak mi tego brakowało rok temu ze szok :) wtedy leżąc w wannie w wodzie cieplej a nie gorącej rozmawiałam do brzuszka,a dzis ta fasolka spi obok w pokoju i ma 7msc <3 szok jak to zleciało !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2016, 21:04

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana222 sorry za jakość tego piktogramu ... ale pomogłam trochę?

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie szału nie robi a cena nie mała bo 70 zł wolę dołożyć i kupić coś z fp. Choć nie powiem wykonanie bardzo dobre dopracowane no ale ten alfabet aż w uszy gryzie.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica, bo ty dajesz rosół już swemu bobo. Tylko na kurczaczku czy mieszany? Bo chyba na niedzielnym obiedzie dam swojemu już.

Wiecie ze na tej grupie na FB już krążą wypowiedzi, że szkodliwość wywaru z mięsa została obalona? Jeśli to prawda to idzie zgłupieć z tymi zaleceniami. Jeszcze człowiek jednego nie odchował a już się zmieniają?

atdc6iyei0o27of5.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko ja bym Sofijkę wykąpała za 2-3 razy w krochmalu. Mój bobas jak miał nawet jakiegoś "enterowirusa" (nie wiem co to) i lekarka zaleciła właśnie 2-3 kąpiele w emolientach to wykąpalam go w krochmalu i jak ręką odjął. Wiem, że macie podejrzenie azs, ale taki krochmal robi na skórze warstwę łagodzącą no i nie zaszkodzi bo nie ma chemii. No strasznie mi jej szkoda :(

Wysłany: 4 października 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga tak się zastanawiam nad tymi ciągle zmieniającymi się teoriami, że to wszystko o kant d... potłuc. Ja w ogóle nie zwracam na to uwagi. Jednego dnia dzwoni moja Mama, że wyczytała w necie jakie to zdrowe są np. pomidory. No och, ach. Za parę dni już piszą o ich szkodliwości, a ta biedna Mama znowu się wczuwa ;) A o wywarach też słyszałam, ale że niby te gotowane na kościach są niezbyt zdrowe. Znam dużo innych rzeczy bardziej szkodliwych w naszych dietach, a jednak żyjemy ;)

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia synusia właśnie wyczytałam ze pomaga tez w leczeniu trądziku niemowlęcego.Jak robiłaś ten krochmal ??

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia no pewnie, ale jak tak jesteś świeżą mamą to choć nie zastanawiasz się przez chwilę? No ktoś mądry chyba nad tym pracuje. Nie dałam rosołu zaraz na początku, ale jakoś czuję, ż jest na to gotowy. Do tej pory te moje przeczucia sie sprawdziły. Tylko nie wiem czy taki prawdziwy mieszany z warzywami i pieczoną cebulą (bez grzybka)

Biedro mąkę ziemniaczaną rozpuszczają w wodzie. To wszystko.

atdc6iyei0o27of5.png

Wysłany: 4 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stołową łyżkę mąki ziemniaczanej rozpuszczam w zimnej wodzie (mała ilość tylko do rozmieszania np. pół szklanki), ale robię to w garnku. Później wlewam ukrop cały czas mieszając. I gotowe. Ja robię ok. 2-3 litry tak na oko, poprostu żeby był na tyle rzadki, aby dało się go przelać do wanienki no i żeby nie powstały grudy już w wanience. Wyrównujesz temperaturę zimną wodą. Do takiej kąpieli nie leję dużo wody, żeby przeważał ten krochmal. Myjesz dzidzię i już nie spłukujesz. Włoski będą sztywne ale później zmiękną ;)

Wysłany: 4 października 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga owszem zastanawiam się nad tym co daję małemu i robię to też z wyczuciem, ale my jedliśmy dużo więcej rzeczy niż nasze bobasy w tym wieku. I to mnie bardzo zastanawia. A co do mądrych pracujących nad dietami bobasów to nie wiem jak wytłumaczyć, że 2 razy dałam resztkę słoiczka psiakowi i za pierwszym razem czyściło go 3 dni, a za drugim wymiotował krwią...

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomidory i jabłka należy myć porządnie że względu na możliwość obecności mykotoksyn. Wywary z kości mogą być toksyczne że względu na pasze która są karnione zwierzęta. Kuedys karmiono świnie pokrzywami. A teraz drób i świnie pasza z momem. Dlatego. Prawda taka że nigdy nie ominiemy toksycznych związków tego co jest obecnie w żywności nie da się wyeliminować nawet pijąc deszczowke kupę syfu byśmy jedli.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 4 października 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia bo w słoiku zapesne były ziemniaki a psy ich jeść nie powinny

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia,wez powiedz chlopu na wsi zeby resztek ziemniakow psowi nie dal:) i burki zyja po 20 lat.
    Nic nie slyszalam o szlodliwosci rosolu.. Wrecz przeciwnie,ze to naturalny antybiotyk

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, chciałam wczoraj spróbować, ale moje dziecko 5 sekund noe mogło beze wytrzymać, mam nadzieje ze dzisiaj bedzie spokojniejsze i mi sie uda

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem Tuli. Trąbi się w nowych (? Czy jeszcze?) zaleceniach Who że nie daje sie dzieciom wody z gotowania mięsa (a czym innym jest rosół?). Stąd nasze dywagacje.

A Brusia ma rację psy nie trawią ziemniaków i nie powinno im sie ich dawać. No ale nie zdychają zaraz od tego i dziwne, ze po tak małej ilości pies Mamusi od razu miałby problem z brzuszkiem. Chyba ze to taki wrażliwiec :)

Mamusiu pewnie ze jedliśmy więcej, ale zdrowsze to było. Mniej chemii. Teraz wszystko nią jest naszpikowane i nasże dzieci tego nie unikną, ale tak sobie myśle (ja- dla kogoś innego może to nie byc istotne) że jak mogę to chcę tą ekspozyjcję opóźńić albo zminimalizować. Ostatnio skończyła mi sie działkową marchewka i kupiłam w markecie. Mały dostał krostek na buzi. Ciekawe czy to tylko zbieg okoliczności...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 06:54

atdc6iyei0o27of5.png
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo :)

My już po uroczystościach, smutno było wiadomo ..... ale spotkanie z moja teściową przy jednym stole to było wyzwanie.

Baba co dopiero pochowała byłego meża a bez oporów nadawała na niego i jego drugą zone jaka to perfidna, że go uwiodła, choć sama spotykała się z żonatym facetem który miał 2 dzieci. Normalnie brak kręgosłupa moralnego tej kobiety wprowadza mnie w osłupienie.
    Brzydzę się takimi ludzmi, zero zasad, moralności....

U nas zmiany, kroki milowe w rozwoju, :)
    Klara staje już przy wszystkim, nie można jej nigdzie samej zostawić, wczoraj prawie wlazła do pralki , już tylko jedna noga pozostała poza pralką :)

Zazdroszczę Wam tego apetytu Waszych dzieci, u nas to masakra, tylko cycujemy ,reszta to tak do polizania .

EChhh pogoda pod psem, leje, wieje, zima idzie :(

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • d84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas znowu pogoda do d... leje i leje

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • e-ness Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

aaaaa zapomiałam napisać , widziałm temat zabawek polecam

Kule sensoryczne wszelkiego rodzaju

Wszystkie moje dzieci poświecały im najwięcej czasu w zabawie, Klara je uwielbia, zarówno te gumowe pobudzające dotyk, jak i te Fischera kolorowe, bardziej na wzrok.

Suuuper zabawki!!!!!

Córeczka lipiec 2007, synek luty 2009,
    córeczka luty 2013, córeczka luty 2016

Moja Wielka Rodzina 2+4+kot
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 5 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rannnyyy!
    patrzcie, znowu:

http://www.pakamera.pl/batkids-0_s12315141.htm

masakra!!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
‹‹ 2078 2079 2080 2081 2082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ