Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszytskiego dobrego dla Ninki i Kubusia! Jak ten czas szybko leci...
Dzisiaj w nocy probowalam nie podawac cyca od razu. Stawal w lozeczku z zamknietymi oczami, uderzyl sie glowka w barierke, zaczal plakac, wiec go wzielam do nas. Uspokoilam go nieco, probowalam odlozyc i wrzask... Znowu uspokoilam, odkladam i wrzask. Zaczal po nas chodzic, ciagnal mnie za wlosy, uderzal glowa w poduszki. Walczylam ponad godzine i poleglam... dostal cycka i od razu sie uspokoil i zasnal... glodny nie byl, bo nie jadl dlugo... chyba trzeba przeczekac, tak jak mowi Lexi. A metoda zostawiania placzacego dziecka tez do mnie nie przemawia...Tusiaa lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Blanka zaczęła naśladować jak się w coś puka albo mlaska buzia, jak się robi papa nie nie nie główka, wyciąga rączkę i tak piastki zaciska jak chce żeby ją wziąć na ręce. Myślałam że przez to nie chce zasnąć wieczorem, ale problem nie minął więc czekamy dalej na nowe umiejętności
jeśli chodzi o zasypianie to zasypia przy kimś tak się wtula i raczej to się nie zmieni bo to dla każdego przyjemność
bycie takim misiem tulisiem
-
Kri,a jak zaśnie juz u Was to nie mozesz odlozyc czy sie budzi od razu? Niby mowia zeby dziecko odkladac takie kolowate ale jeszcze nie spiace by nie budzilo sie w obcym miejscu. Ja staram sie tak wlasnie odkladac chuba ze dokumentnie zasnie przy butli. Ale i tak odkladam. A w dzien usypiam w lozeczku.
-
eee mój sie nie przytula
co chce go przytulic to sie odpycha. Jak w cos sie uderzy i mega ryczy i chce go przytulic toi tez nie chce. Mój chłop nie z tych misiów tulisiów. chociaz czasem jak leże na podłodze to przypełznie do mnie i ja go biore na klate a on tak na sekunde połozy głowe na klacie i od razu dalej idzie
Ja mojemu nie czytałam jeszcze nic a mam wrazenie, że go nie zainteresuje. A kiedy czytacie dzieciom? mój na kolanach albo miedzy nogami nie posiedzi zbytnioKubuś
-
Nasz wlasnie zaczal sie budzic jak go sie tylko odlozy. Nawet gdy juz niby porzadnie zasnie, zaraz sie budzi. Dziwne, bo do pierwszej pobudki spi bez problemu w lozeczku. W dzien tez tylko w lozeczku, no chyba, ze na spacerze.
Poki co zamierzam karmic piersia, ale tak sie zastanawiam czy np rocznemu dziecku mozna juz podawac mleko krowie. Niby pisza, ze po 3 roku zycia najlepiej wprowadzac, ale co zrobic gdy dziecko nie przekona sie do mm?Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
U nas tez tak było, ze tylko odłożyłam i od razu sie budziła dlatego teraz spi ze mną, choc dalej tak niespokojnie, ale jest ciut lepiej, mam za to inny problem -niby spi, a jak tylko przykryje kołderką to sie zaczyna kręcić.
Moj maluch tez ostatnio lubi sie przytulać, szczególnie jak jest zmeczona, albo gdzieś zostanie bez nas -
Pełen szacun dla dziewczyn w drugiej ciąży! Ja nie wyobrażam sobie przy teraźniejszej ruchliwości naszych bobasów całodobowych mdłości i zmęczenia + ciągłego podnoszenia. Kosmos!
W kwestii spania, to co z tego, że mojego mogę spokojnie przenosić jak zaśnie, skoro KAŻDA próba przykrycia nawet kocykiem doprowadza do szału i pobudki. Od wyrośnięcia z beciku jak tylko poczuje jakieś przykrycie na nogach to kopie aż nie zrzuci. W rezultacie jak teraz zrobiło się chłodniej to śpi w puchatym pajacyku
Dzisiaj w nocy miał katarek więc spał z nami bo się budził często. I odkrył nową pozycję. Już nie w poprzek z głową u mnie pod pachą i nogami na tacie, tylko siada blisko mnie i przewraca się główką na moją szyję lub policzek. I tak zasypia -
Wszystkiego najlepszego z okazji 8 miesiecznicy dla Ninki i Kubusia rosnijcie zdrowo :-*
Ja miała dzisiaj imprezę urodzinową mojej starszej córki jest z 19stego ale chciała dziś więc było kilka koleżanek i rodzinka. Wszystko fajnie tylko tyle sprzątaniaNajważniejsze że młoda zadowolona.
Roberta jak tam mały ? Obserwujesz to miejsce ukąszenia?marissith lubi tę wiadomość
-
Wszystkiego Najlepszego dla solenizantow
Zaraz nadrobię zaległości
Moje dziecię dzis cos nie chce spac
Dziewczyny sorry ale musze sie pochwalić tym cudem :
http://static.pokazywarka.pl/i/6997629/288045/image.jpg
Mila920, L, tysiaa93, Lexi150, dana222, Tusiaa, marissith, Mamusia_synusia, Zosia_wop, vayn lubią tę wiadomość
-
Oho widać, ze niedziela
Chwalę się! Moje dziecko dzis stanęło w łóżeczku i podnosi się od kilku dni o wszystko co ma w pobliżu i drepta nóżkami, jeszcze nie można powiedzieć że chodzi przy meblach, ale bardzo się stara. Raczkowania dalej brak. Usiadł sam doslownie 3 razy i dalej nie załapał, bo próbuje wstawać głową heh zamiast rączkami sie odpychac to głowa próbuje biednak moj Kochany
vayn, tysiaa93 lubią tę wiadomość