Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Roberta głowa do góry, trzymamy kciuki
13 w tym roku odpada ;(, a na święta w mój genialnej państwowej robocie nic nigdy nam tzn. szarm pracownikom nie przysługuje. Nawet na wigilię firmową każdy musi z domu przynosić coś do jedzenia, a pracodawca nawet pieprzonej kawy czy herbaty nie zapewnia.
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Polcia wszystkiego dobrego.
D myslalam o Tobie, a nie wiem czemu napisałam L pomyliło mi sietakich legginsów nie kupowałam na Ali to nie pomogę.
Tak czas leci, jsk widze kobiety w ciazy to czasem smutno, ze te wszystkie chwile za nami, ale cóż trzeba isc do przodu, przeciez duzo jeszcze przed nami -
Haha d84 to ja co miesiąc dostawałam pczke herbaty i 9 litrów mleka. Na szczęście w styczniu zaczęli wypłacać za to ekwiwalent. Choć nie powiem pireczne mi było mleko w 0,5 l kartonikach bo my dużo nie uzywalismy. A kupować samemu się nie opłaca.
-
Roberta trzymam za Was kciuki,musi byc wszystko dobrze.
A my dzis miałyśmy wiosnę na całego,21 na termometrze wiec spacer nad jeziorem był obowiązkowy
Kamyki super zabawatak nożkami w nóg grzebała,ze do piasku sie dokopała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 11:42
Bruśka, tysiaa93, Mila920, dana222, Tusiaa, Mamusia_synusia, vayn, Zosia_wop, Lexi150, Kri, L lubią tę wiadomość
-
Roberta nie wyobrażam sobie tego stresu, który przechodzisz. Na pewno wszystko będzie dobrze!
Jak zaszlam w ciążę nie pracowalam wiec dopóki sytuacja nam pozwala, to zostanę z małą w domu. Nawet nie mialabym jej z kim zostawić bo dziadek pracuje, obie babcie pracują więc musiałaby iść do żłobka.gorgeous lubi tę wiadomość
-
D84 No to fajne macie imprezy firmowe hehe, dobrze ze w ogole chce sie wam cos organizować jak ńic nie zapewńiaja.
Mnie w ten weekend ominęła impreza integracyjna z pracy. Szkoda ze młody nie ma lepszych nocek bo bym na chwile podskoczyła na nią, bo była ńiedaleko mnie. Ale z drugiej strony znowu bawić sie na trzeźwo, w zeszłym roku jak była, to byłam w ciazy, niedość ze nie piłam - wiadomo to padłam chyba juz przez 2 w nocy. Na drugi dzień wszyscy struci na śniadaniu a jak jak nigdy wyspana i wypoczęta.
Z socjalnego na święta powinnam dostać kase (choć ńie wiem czy w ogole bedzie) ale właśnie dla dzieci były organizowane mikołajki, mam nadzieje ze w tym roku nie zrezygnują z tego w ramach oszczędności.
-
Hej!
13 nam odpadaja w tym roku,bo trzeba swiadczyc prace min 0,5 roku. Za zeszly rok dostalam polowe,bo od sierpnia bylam na zwolnieniu. Na swieta u nas tez wyplacaja kase ale nie wiem czy sie nalezy. Ciekawe jak z paczkami bo my oboje pracujemy w tym samym zakladzie pracy i czy naleza sie 2? Nie wiem tez.
Ja po macierzynskim wykorzystam jeszcze urlop z 2015,2016 uzbiera sie kilka tygodni. No i urlop z 2017 juz bedzie,ale go zostawie w razie czego. Moi rodzice pracuja,z reszta mieszkaja 120 km ode mnie, nietesciowie sie nie nadaja bo wiekowo i schorowani. Moze pojde troche na wychowawczy. Zobaczymy,ale nie usmiecha mi sie nie miec wlasnej kasy. Moja mama tez trzymala urlopy odkad zaszlam w ciaze to pewnie troche pomoze zwlaszcza ze ona ma 46 dni urlopu w roku:) -
nick nieaktualnyDziękuję w imieniu Polki :*
Dajcie spokój to już 9 miesięcy, ja nawet tyle w ciąży nie byłamZa 3 miesiące roczek, urlop i mam nadzieję nowa praca a Polka do żłobka
Biedroncia pięknie
Ja z pracy nie dostanę nic, u nas trzeba pracować min. 3 miesiące przed samymi świętami żeby coś dostać. Małżu w pracy nie ma typowo paczek dla dzieci, ale liczę że w tym roku dostanie dodatek bo w zeszłym "zakład nie miał pieniędzy na premie świąteczne"
Wczoraj zrobiłam Poli 1 raz kalafiorową, dziewczyny musiałam dokładkę dawaćPrzy każdej łyżeczce był głos zachwytu AMMMMMMMM MMMMMMM. Nawet nie wiecie jaka dumna byłam przy obiadku
Kurde tyle chciałam napisać, a połowy nie pamiętamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 10:07
-
W zeszłym roku dostałam paczkę na swieta, a tak to ja w prywatnej firmie to 13nie ma. Wyjazdy mamy czesto fajne integracje mieliśmy w zakopcu dwa razy, w Hiszpani i w kraju skad pochodzi właściciel maja za tydzien i po nowym roku tylko pewnie sie nie załapie jeszcze.
Moje dziecko cały czas krzyczy az bębenki pękają i buczy. Nie spi od 5, budziła sie co 30min i mam dzis zły dzien, az nerwy mnie juz biorą ehhh -
Sto lat dla Polci!
Brawo Tymi i Miszka! Dzielne chłopaki
Ja 13 nie mam bo to korpo. Ale mamy fundusz więc będzie na świeta kasa i na mikołajki coś dla Młodego. Na dzień dziecka też dostał bony. Dostaje każdy, czy na zwolnieniu czy na macierzyńskim bo to w końcu nasze pieniądze (z odpisu od podatku). U nas w firmie fundusz mamy przeznaczony tylko na święta, dzień dziecka i mikołajki. Bez wyjazdów. Ale za to większa kasa na święta wpada.
Tuli jak świadczenia są z funduszu socjalnego to i od Ciebie i od Lubego twego Jagódka dostanie.
Ja mam zamiar zajść w ciążę no ale różnie może być więc w razie czego wykorzystam UW i może pójdę na wychowawczy bo też dziecka nie mam z kim zostawić. A żłobek tylko prywatny bo na państwowy się nie łapiemy. -
Bruśka wrote:Tuli jedno z rodziców pobiera w takim razie. Bo to samo dziecko.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziwczyny powiedzcie mi.. bo u nas piękne słońce, ale wieje tak że za przeproszeniem łeb może urwać. Polka nie była cały weekend na spacerze, myślałam że dzisiaj wyjdzie no ale nadal wieje. Robię źle że siedzimy w domu? Wy wyszłybyście na spacer w taką pogodę?
-
Ja zawsze wychodze na dwor, chociaż na chwile, juz cieplej nie bedzie raczej, przed nami zima przeciez
ubieram ciepło i heja na chwile, wczoraj to tak zmarzłam, ze juz mi by sie przydała czapka i te mufki niech przychodza szybko
z reszta wyjsc musze, bo trzeba cos jeść