X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • d84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta głowa do góry, trzymamy kciuki

13 w tym roku odpada ;(, a na święta w mój genialnej państwowej robocie nic nigdy nam tzn. szarm pracownikom nie przysługuje. Nawet na wigilię firmową każdy musi z domu przynosić coś do jedzenia, a pracodawca nawet pieprzonej kawy czy herbaty nie zapewnia.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia wszystkiego dobrego.

D myslalam o Tobie, a nie wiem czemu napisałam L pomyliło mi sie ;) takich legginsów nie kupowałam na Ali to nie pomogę.

Tak czas leci, jsk widze kobiety w ciazy to czasem smutno, ze te wszystkie chwile za nami, ale cóż trzeba isc do przodu, przeciez duzo jeszcze przed nami ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta współczuje i trzymam kciuki za Małego! Bedzie dobrze!

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha d84 to ja co miesiąc dostawałam pczke herbaty i 9 litrów mleka. Na szczęście w styczniu zaczęli wypłacać za to ekwiwalent. Choć nie powiem pireczne mi było mleko w 0,5 l kartonikach bo my dużo nie uzywalismy. A kupować samemu się nie opłaca.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta trzymam za Was kciuki,musi byc wszystko dobrze.
    A my dzis miałyśmy wiosnę na całego,21 na termometrze wiec spacer nad jeziorem był obowiązkowy :)

Kamyki super zabawa :) tak nożkami w nóg grzebała,ze do piasku sie dokopała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 11:42

Bruśka, tysiaa93, Mila920, dana222, Tusiaa, Mamusia_synusia, vayn, Zosia_wop, Lexi150, Kri, L lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta nie wyobrażam sobie tego stresu, który przechodzisz. Na pewno wszystko będzie dobrze!

Jak zaszlam w ciążę nie pracowalam wiec dopóki sytuacja nam pozwala, to zostanę z małą w domu. Nawet nie mialabym jej z kim zostawić bo dziadek pracuje, obie babcie pracują więc musiałaby iść do żłobka.

gorgeous lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84 No to fajne macie imprezy firmowe hehe, dobrze ze w ogole chce sie wam cos organizować jak ńic nie zapewńiaja.

Mnie w ten weekend ominęła impreza integracyjna z pracy. Szkoda ze młody nie ma lepszych nocek bo bym na chwile podskoczyła na nią, bo była ńiedaleko mnie. Ale z drugiej strony znowu bawić sie na trzeźwo, w zeszłym roku jak była, to byłam w ciazy, niedość ze nie piłam - wiadomo to padłam chyba juz przez 2 w nocy. Na drugi dzień wszyscy struci na śniadaniu a jak jak nigdy wyspana i wypoczęta.

Z socjalnego na święta powinnam dostać kase (choć ńie wiem czy w ogole bedzie) ale właśnie dla dzieci były organizowane mikołajki, mam nadzieje ze w tym roku nie zrezygnują z tego w ramach oszczędności.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    13 nam odpadaja w tym roku,bo trzeba swiadczyc prace min 0,5 roku. Za zeszly rok dostalam polowe,bo od sierpnia bylam na zwolnieniu. Na swieta u nas tez wyplacaja kase ale nie wiem czy sie nalezy. Ciekawe jak z paczkami bo my oboje pracujemy w tym samym zakladzie pracy i czy naleza sie 2? Nie wiem tez.
    Ja po macierzynskim wykorzystam jeszcze urlop z 2015,2016 uzbiera sie kilka tygodni. No i urlop z 2017 juz bedzie,ale go zostawie w razie czego. Moi rodzice pracuja,z reszta mieszkaja 120 km ode mnie, nietesciowie sie nie nadaja bo wiekowo i schorowani. Moze pojde troche na wychowawczy. Zobaczymy,ale nie usmiecha mi sie nie miec wlasnej kasy. Moja mama tez trzymala urlopy odkad zaszlam w ciaze to pewnie troche pomoze zwlaszcza ze ona ma 46 dni urlopu w roku:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kasa na święta jest wyplacana z funduszu świadczeń socjalnych ( chyba tak się to nazywa) i przysługuje każdemu :)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli jedno z rodziców pobiera w takim razie. Bo to samo dziecko.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję w imieniu Polki :*

Dajcie spokój to już 9 miesięcy, ja nawet tyle w ciąży nie byłam :O Za 3 miesiące roczek, urlop i mam nadzieję nowa praca a Polka do żłobka

Biedroncia pięknie :)

Ja z pracy nie dostanę nic, u nas trzeba pracować min. 3 miesiące przed samymi świętami żeby coś dostać. Małżu w pracy nie ma typowo paczek dla dzieci, ale liczę że w tym roku dostanie dodatek bo w zeszłym "zakład nie miał pieniędzy na premie świąteczne" :)

Wczoraj zrobiłam Poli 1 raz kalafiorową, dziewczyny musiałam dokładkę dawać :P Przy każdej łyżeczce był głos zachwytu AMMMMMMMM MMMMMMM. Nawet nie wiecie jaka dumna byłam przy obiadku

Kurde tyle chciałam napisać, a połowy nie pamiętam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 10:07

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym roku dostałam paczkę na swieta, a tak to ja w prywatnej firmie to 13nie ma. Wyjazdy mamy czesto fajne integracje mieliśmy w zakopcu dwa razy, w Hiszpani i w kraju skad pochodzi właściciel maja za tydzien i po nowym roku tylko pewnie sie nie załapie jeszcze.
    Moje dziecko cały czas krzyczy az bębenki pękają i buczy. Nie spi od 5, budziła sie co 30min i mam dzis zły dzien, az nerwy mnie juz biorą ehhh

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Polci!

Brawo Tymi i Miszka! Dzielne chłopaki :)

Ja 13 nie mam bo to korpo. Ale mamy fundusz więc będzie na świeta kasa i na mikołajki coś dla Młodego. Na dzień dziecka też dostał bony. Dostaje każdy, czy na zwolnieniu czy na macierzyńskim bo to w końcu nasze pieniądze (z odpisu od podatku). U nas w firmie fundusz mamy przeznaczony tylko na święta, dzień dziecka i mikołajki. Bez wyjazdów. Ale za to większa kasa na święta wpada.
    Tuli jak świadczenia są z funduszu socjalnego to i od Ciebie i od Lubego twego Jagódka dostanie.

Ja mam zamiar zajść w ciążę no ale różnie może być więc w razie czego wykorzystam UW i może pójdę na wychowawczy bo też dziecka nie mam z kim zostawić. A żłobek tylko prywatny bo na państwowy się nie łapiemy.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam i kasa sienalezy i paczki też robią oszczędności nie ma. Więc super.

d84 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Kri Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Tuli jedno z rodziców pobiera w takim razie. Bo to samo dziecko.
    U mnie w robo ( urząd) rodzice dostają dwie paczki na to samo dziecko jak razem pracują w tym miejscu. Bo składki na ten fundusz każdy odprowadza z pensji, natomiast np dwa dodatkowe dni opieki na dziecko przysługują tylko jednemu rodzicowi niezależnie gdzie pracuje. Ooo paczka na Mikołaja... Ciekawe czy dadzą ;-)

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie dostanę dodatkowego ale mam prawie 6 tys. Macierzyńskiego to mocno nie będę płakać :-) tak trochę zaczynam tęsknić za byciem w ciąży :-) chyba mam za mało roboty przy Blance :-) ostatnio nawet przegladalam ciuchy ciążowe co mi zostało :-)

201602111680.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuli Ty o Pianistce pisałaś, że w ciąży. Jak weszłam na 1 stronę naszego wątku to Monika90 jest już w 11 tc :P Niestety ja jej nie miałam okazji poznać

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwczyny powiedzcie mi.. bo u nas piękne słońce, ale wieje tak że za przeproszeniem łeb może urwać. Polka nie była cały weekend na spacerze, myślałam że dzisiaj wyjdzie no ale nadal wieje. Robię źle że siedzimy w domu? Wy wyszłybyście na spacer w taką pogodę?

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w sklepie po 8 i jest tak zimno że nawet wyrzutów nie będę miała. Przewietrz pokoje i będzie dobrze. U nas katar lekki więc bez ryzyka.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze wychodze na dwor, chociaż na chwile, juz cieplej nie bedzie raczej, przed nami zima przeciez :) ubieram ciepło i heja na chwile, wczoraj to tak zmarzłam, ze juz mi by sie przydała czapka i te mufki niech przychodza szybko :) z reszta wyjsc musze, bo trzeba cos jeść :P

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
‹‹ 2117 2118 2119 2120 2121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ