Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Brać ręczniczek, szlafroczek jak masz i pieluszki do kąpieli. Ja kupiłam w biedrze.
Gorgeous a Wy przecież byliście u neurologa. Nie mówił nic nt. ciemiączka? Sama możesz iść pobrać krew Jaśkowi i sprawdzić poziom wit.D. Jak będzie za wysoki wtedy trzeba albo odstawić albo dawać co kilka dni. -
nick nieaktualnyGorgeous niektórym dzieciaczkom ciemiączko zarasta już w okolicach 9 miesiąca, podobno do 18 czy do 20 miesiąca jest czas na to. To tak jak z chodzeniem, jedne wcześniej drugie później. Jeśli Cię to niepokoi to wybierz się do pediatry niech podotyka ciemiączka
U nas po 2 śniadanku, Polena dostała kiwi. Początkowo kwaśna mina, ale tak zasmakowało że aż się trzepałaPołowę zblendowałam, a resztę dawałam jej do pociumkania
-
Mój Synuś wstał dziś o 8, zjadł, pobawił się chwilkę i po 9 już odpadł. I tak śpi już z godzinkę. Ale się nie dziwię bo pogoda do bani. Pada od rana więc nawet się dziś nigdzie nie wybierzemy. Chyba, że coś się zmieni.
-
Baga przed basenem to sobie daruj bo dziecko w basenie zgubisz. Bo befzie bardzo śliskie. Na noc przrd grubo czymkolwiek i będzie git. Ja zabieram dwa rrczniki dla małego pieluszki do basenu dwie lub trzy balsam po ubranie i na zapas coś bo może zamoknac czasem ludzie ciule i wodę w szaflach zostawiają. patyczki do uszka lub waciki. I to wsio.
-
nick nieaktualnyLexi cytrusy też już można po 6 mscu. Miód, orzechy, pieczarki to po roku.
Pomelo ostatnio jadłam też jej dałam do polizania. Jeśli ją obsypie to więcej nie dostanie, niech próbuje jeśli ma ochotę
Baga o widzisz o mango zapomniałam! Tylko kurka żadne z nas go nie lubiWięc jeśli jej nie zasmaczy to trzeba wyrzucić a ja tego bardzo nie lubię :<
A ananas świeży czy taki z puszki?
Tylko ja to musiałabym blendować jeszcze bo Polka zębów nie ma i z tym sobie nie poradzi :<gorgeous lubi tę wiadomość
-
Lexi kiwi to nie cytrus
kiedyś tez tak uważałam, ale zostałam wyśmiana przez mojego niemęża i zgłębiłam temat.
Co nie zmienia faktu, że to owoc egzotyczny i moze byc przed nim obawa. Ale ma dużo vit. C i teraz na niego sezon. Przydaje sie w okresie przeziebieniowym. -
nick nieaktualny
-
No patrzcie a ja przekonana, że nie można.
A tak a propos cytrusów to jak miałam chyba 7czy 8 miesięcy to moja mama nakarmiła mnie mandarynkami. Bo to przecież takie zdrowe. Dostałam takiej biegunki, że trafiłam do szpitala a mama dostała zrypę od lekarki -
Ananas świeży ale tak sobie czekam zawsze aż mega dojrzeje to potem nawet plaster kroje i sobie ssie ten soczek. A my mango uwielbiamy
gorzej z jabłkami:(
Masz racje Brusia śliski bedzie i rzeczywiście mi moze zanurkowaćvayn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLexi ja to się sugeruję grupą blw na facebooku. Tam widzę jak 7 miesięczniak wcina mandarynkę, paprykę itp Stwierdziłam, że nie ma się czego bać i jedziemy z tym koksem. Zwłaszcza że mój dzieć to ma apetyt. Wczoraj jadła z nami udko i ziemniaczki z piekarnika
gorgeous lubi tę wiadomość