X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem masakrycznie wkurzona, wszystko ja, nic dla siebie nie mogę zrobić bo mały. Pisk i jęk jak go zostawię. Mam dość.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ja bym nie dała, ale jak już widzi że my jemy to przychodzi a ja nie chce odmawiać. Jak jej nie smakuje to sie odwraca na tyłeczku i tyle jej widzę, jak zasmaczy no to mam kompana do jedzenia :P

Ogólnie ja poluzowałam strasznie z jedzeniem, w sumie to takie BLW :P Sama sobie wybiera co, gdzie i kiedy zjada

Kri u mnie też, nawet nie zdążyłam do łazienki dojść a ta już wyspana no kurde... Mąż ma angielski będzie koło 20, a ja zdążyłam aż pieczarki pokroić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 18:12

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tylko mama i mama. Także pocieszam się, że to okres przejściowy :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo wróciłam z siłowni i kapać sie nie moge w samotności bo stuka w drzwi i musi patrzeć, w dzien drzemki tez sie popsuły, a w nocy sie wierci i kręci, ze mimo źe spi to ja nie śpię, tylko sprawdzam czy spi.

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie usnęła :)
    U nas tez to najchętniej tylko mama mama.

Mandarynki wlasnie wczoraj zajadalam a ich zapach od razu przypomina swieta <3 jeszcze troszke i pokaza sie te przepyszne clementynki jak ja je uwielbiam mniammm :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie pociesza, że skoro tak u wszystkich, to znaczy, że minie :) u nas w ogóle ona popłakuje i woła mama mama, chociaż od wczoraj ma etap nie nie nie. Tak śmiesznie jak coś do niej mówię a ona na wszystko kręci główką i nie na wszystko. Bunt dwulatka jak nic :) na szczęście poszła spać o swojej porze.
    Mandarynki zawsze dla mnie były dobre w II połowie listopada, jak mam urodziny to zawsze pamiętam, że ich mega dużo jadłam. A jak byłam w ciąży to żywiłam się prawie samymi mandarynkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 20:00

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia wola mama tylko jak płacze, a tak to jest wszystko oprócz mamy, Foch :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ciazy non stop pomarańcze jałam. a dzis robiłam herbate z imbirem i ciekawa byłam czy dam rade wypic bo z miesiac temu powąchałam w sklepie i mnie odrzuciło miałam taka zgage cała ciaze ze tylko imbir mnie ratował ale pod koniec to juz nawet tego miałam dosc.
    u nas babci sranie sie skonczyło mały ruszył i buszuje w koncu :D

Mamusia_synusia, vayn, natalica06, Lexi150, Zosia_wop, Tusiaa, tysiaa93, Kri lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej mandarynki...... Mmmmmmm..... W ciąży mąż co 2 dni kupował mi skrzyneczkę 2 kg :D

Co do mufek to ja mam dwie i jestem mega zadowolona. Ale też widziałam kiedyś na allegro, że są też takie spinane w jedną. Na spacerze widziałam dziewczynę z jedną podwójną i trochę męczyła się prowadząc wózek jedną ręką bo w drugiej miała telefon. Ogólnie mam wrażenie, że w tej pojedynczej dla mnie byłby zbyt wąski rozstaw rąk, a podwójne to ustawiam jak chcę. I są smuklejsze.

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia cieszę się, że po burzy wyszło słońce ;)

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia dajesz nadzieję na przespane noce i ciepłą kawę :D

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    post nr 1000 :)

d84, Kri lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny wiecie co nam sie dzisiaj przydarzyło. Pojechaliśmy na zakupy, jak zwykle młodego daliśmy w foteliku na wózek sklepowy. Dzisiaj w sklepie było tak ciasno w alejkach, wszędzie rozstawili znicze i maz lekko przychaczyl jeden regał, fotelik z Michałem zrobili fikołka do tylu, tak ze Michał wylądował w wózku twarzą w dół. Chyba nie uderzył głowa o wózek bo nie było żadnego śladu, ale był meeega ryk, biedny sie wystraszył, juz nie mówiąc o tym jak ja sie wystraszyłam, nawet nie chce myślec jakby spadł na podłogę. Oczywiście wg męża to była moja wina bo on chciał wziac Michała na ręce ehhh

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a orientujecie się od kiedy czosnek? jako przyprawa można już podawać?

moj kolejny raz olał jajecznice więc spróbujemy omleta może podpasuje

własnie siedze w necie i szukam inspiracji na śniadania dla niego bo póki co tylko kaszki

2 pytanie co robicie z chrupkami żeby nie pochłaniały wilgoci, pakowania są dość duże i nie wiem jak je przechowywać, zakręciłam w słoiku ale i tak zrobiły się takie jakieś ciulowe

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop.

Ja dzisiaj miałam pierwsze wychodne. Byłam w kinie na "dziewczynie z pociągu". Tatuś sobie poradził. Dzidziuś był grzeczny i spał jak wróciłam. Znaczy można wychodzić :)

Brusia super, że balon pękł i mały teraz będzie wkurzający w inny sposób :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 21:32

tysiaa93 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D z tymi chrupkami to chyba nic sie nie da zrobić. Przynajmniej ja nic nie robię - zjadam kilka , trochę niemąż i tak znikają...

Dana jak to przekoziołkowałże aż twarzą w dół? Nie potrafię sobie tego wyobrazic. Choć pewnie też byłabym zesrana, bo tak wozimy małego po sklepach.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica my w zasadzie noce przesypiamy teraz tylko muszę go piciem oszukiwać i budzi się z 3 razy ale to chyba też dletego że razem śpimy i jak ją się wierce to on też się budzi a tak śpi w pokoju sam i się mniej budzi. To znaczy że dwa razy na jedzenie. Ale że ju strasznie ciężki jest to jedzenie nocne musi wyeliminować teraz picie i picie mleko dostaje dopiero o 3 i potem o 6

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana my małego zawsze stawiamy małego do środka wózka w foteliku później jest obłożony zakupam ale to chyba mbiejsze zło. U mojem mamy w realu kiedyś były takie foteliki na wózkach montowane i włożyli dziecko małe chyba miesięczne i wypadło i zginęło. Dlatego on jeździ w zakupach. W swoim cybeksie lub ostatnio jechał w tym siedzonku ale ciasno mu bo puszysty jest.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Blankę wożę dołem od wózka w foteliku samochodowym jak większe zakupy, jadę wtedy z mężem, a jak mniejsze to w wózku, zamiast koszyka np, w biedronce wkładam zakupy do reklamówki.
    Brusia chodziło mi o moje noce :) nie jestem zupełnie przyzwyczajona do wstawania do niej i jak raz nie śpi to cały tydzień jestem nieprzytomna :)
    A Twój Jasiu coś wcześniej kombinował zanim ruszył? Czy po prostu obudził się i stwierdził, że to już?
    Blanka zaczęła brać się za siadanie, w krzesełku odpycha się od oparcia i buszuje po stole, wtedy siedzi sama i coraz dłużej wytrzymuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 21:43

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez nieciekawie jest. Wczoraj myslałam że nie uśnie. Tak sie wyginał, krzyczał. Zostawiałam w łózeczku a;e i tak wstawał i płakał. Na rekach to moge zapomniec bo nigdy tak nie usypia. Jedynie na moim brzuchu usypia co jakis czas ale wczoraj tak sie wyginał ze szok :/ po niecałej godz udało mi sie go uspic . Na szczescie nocka tym razem była ok pobudka o 4 na jedzenie i spanie do 7. (poprzednie noce koszmar) dzisiaj jak rano sie obudził nie wuciagałam go z łózeczka . pobuszował i zasnał w takiej oto pozycji :O

http://static.pokazywarka.pl/i/7031041/846448/img-20161026-084758780.jpg

Dana chyba na zawał bym padła :(

Kuba mówi juz wyraznie mama , mama, mama. Podobno tata też mówi ale jakos tak mało wyraźnie. Od wczoraj konkretnie raczkuje bez pełzania :D siada tez juz od dłuzszego czasu bez chwiania i sie nie przewraca :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 21:48

natalica06, Lexi150, Bruśka, Zosia_wop, tysiaa93, Mila920, Kri, Biedroneczka29, gorgeous, L lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 2161 2162 2163 2164 2165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ