Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem masakrycznie wkurzona, wszystko ja, nic dla siebie nie mogę zrobić bo mały. Pisk i jęk jak go zostawię. Mam dość.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ja bym nie dała, ale jak już widzi że my jemy to przychodzi a ja nie chce odmawiać. Jak jej nie smakuje to sie odwraca na tyłeczku i tyle jej widzę, jak zasmaczy no to mam kompana do jedzenia :P

Ogólnie ja poluzowałam strasznie z jedzeniem, w sumie to takie BLW :P Sama sobie wybiera co, gdzie i kiedy zjada

Kri u mnie też, nawet nie zdążyłam do łazienki dojść a ta już wyspana no kurde... Mąż ma angielski będzie koło 20, a ja zdążyłam aż pieczarki pokroić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 18:12

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też tylko mama i mama. Także pocieszam się, że to okres przejściowy :P

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo wróciłam z siłowni i kapać sie nie moge w samotności bo stuka w drzwi i musi patrzeć, w dzien drzemki tez sie popsuły, a w nocy sie wierci i kręci, ze mimo źe spi to ja nie śpię, tylko sprawdzam czy spi.

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie usnęła :)
    U nas tez to najchętniej tylko mama mama.

Mandarynki wlasnie wczoraj zajadalam a ich zapach od razu przypomina swieta <3 jeszcze troszke i pokaza sie te przepyszne clementynki jak ja je uwielbiam mniammm :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę mnie pociesza, że skoro tak u wszystkich, to znaczy, że minie :) u nas w ogóle ona popłakuje i woła mama mama, chociaż od wczoraj ma etap nie nie nie. Tak śmiesznie jak coś do niej mówię a ona na wszystko kręci główką i nie na wszystko. Bunt dwulatka jak nic :) na szczęście poszła spać o swojej porze.
    Mandarynki zawsze dla mnie były dobre w II połowie listopada, jak mam urodziny to zawsze pamiętam, że ich mega dużo jadłam. A jak byłam w ciąży to żywiłam się prawie samymi mandarynkami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 20:00

201602111680.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia wola mama tylko jak płacze, a tak to jest wszystko oprócz mamy, Foch :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w ciazy non stop pomarańcze jałam. a dzis robiłam herbate z imbirem i ciekawa byłam czy dam rade wypic bo z miesiac temu powąchałam w sklepie i mnie odrzuciło miałam taka zgage cała ciaze ze tylko imbir mnie ratował ale pod koniec to juz nawet tego miałam dosc.
    u nas babci sranie sie skonczyło mały ruszył i buszuje w koncu :D

Mamusia_synusia, nick nieaktualny, natalica06, Lexi150, Zosia_wop, Tusiaa, tysiaa93, Kri lubią tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej mandarynki...... Mmmmmmm..... W ciąży mąż co 2 dni kupował mi skrzyneczkę 2 kg :D

Co do mufek to ja mam dwie i jestem mega zadowolona. Ale też widziałam kiedyś na allegro, że są też takie spinane w jedną. Na spacerze widziałam dziewczynę z jedną podwójną i trochę męczyła się prowadząc wózek jedną ręką bo w drugiej miała telefon. Ogólnie mam wrażenie, że w tej pojedynczej dla mnie byłby zbyt wąski rozstaw rąk, a podwójne to ustawiam jak chcę. I są smuklejsze.

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia cieszę się, że po burzy wyszło słońce ;)

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia dajesz nadzieję na przespane noce i ciepłą kawę :D

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    post nr 1000 :)

d84, Kri lubią tę wiadomość

201602111680.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny wiecie co nam sie dzisiaj przydarzyło. Pojechaliśmy na zakupy, jak zwykle młodego daliśmy w foteliku na wózek sklepowy. Dzisiaj w sklepie było tak ciasno w alejkach, wszędzie rozstawili znicze i maz lekko przychaczyl jeden regał, fotelik z Michałem zrobili fikołka do tylu, tak ze Michał wylądował w wózku twarzą w dół. Chyba nie uderzył głowa o wózek bo nie było żadnego śladu, ale był meeega ryk, biedny sie wystraszył, juz nie mówiąc o tym jak ja sie wystraszyłam, nawet nie chce myślec jakby spadł na podłogę. Oczywiście wg męża to była moja wina bo on chciał wziac Michała na ręce ehhh

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a orientujecie się od kiedy czosnek? jako przyprawa można już podawać?

moj kolejny raz olał jajecznice więc spróbujemy omleta może podpasuje

własnie siedze w necie i szukam inspiracji na śniadania dla niego bo póki co tylko kaszki

2 pytanie co robicie z chrupkami żeby nie pochłaniały wilgoci, pakowania są dość duże i nie wiem jak je przechowywać, zakręciłam w słoiku ale i tak zrobiły się takie jakieś ciulowe

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop hop.

Ja dzisiaj miałam pierwsze wychodne. Byłam w kinie na "dziewczynie z pociągu". Tatuś sobie poradził. Dzidziuś był grzeczny i spał jak wróciłam. Znaczy można wychodzić :)

Brusia super, że balon pękł i mały teraz będzie wkurzający w inny sposób :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 21:32

tysiaa93 lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D z tymi chrupkami to chyba nic sie nie da zrobić. Przynajmniej ja nic nie robię - zjadam kilka , trochę niemąż i tak znikają...

Dana jak to przekoziołkowałże aż twarzą w dół? Nie potrafię sobie tego wyobrazic. Choć pewnie też byłabym zesrana, bo tak wozimy małego po sklepach.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica my w zasadzie noce przesypiamy teraz tylko muszę go piciem oszukiwać i budzi się z 3 razy ale to chyba też dletego że razem śpimy i jak ją się wierce to on też się budzi a tak śpi w pokoju sam i się mniej budzi. To znaczy że dwa razy na jedzenie. Ale że ju strasznie ciężki jest to jedzenie nocne musi wyeliminować teraz picie i picie mleko dostaje dopiero o 3 i potem o 6

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana my małego zawsze stawiamy małego do środka wózka w foteliku później jest obłożony zakupam ale to chyba mbiejsze zło. U mojem mamy w realu kiedyś były takie foteliki na wózkach montowane i włożyli dziecko małe chyba miesięczne i wypadło i zginęło. Dlatego on jeździ w zakupach. W swoim cybeksie lub ostatnio jechał w tym siedzonku ale ciasno mu bo puszysty jest.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja Blankę wożę dołem od wózka w foteliku samochodowym jak większe zakupy, jadę wtedy z mężem, a jak mniejsze to w wózku, zamiast koszyka np, w biedronce wkładam zakupy do reklamówki.
    Brusia chodziło mi o moje noce :) nie jestem zupełnie przyzwyczajona do wstawania do niej i jak raz nie śpi to cały tydzień jestem nieprzytomna :)
    A Twój Jasiu coś wcześniej kombinował zanim ruszył? Czy po prostu obudził się i stwierdził, że to już?
    Blanka zaczęła brać się za siadanie, w krzesełku odpycha się od oparcia i buszuje po stole, wtedy siedzi sama i coraz dłużej wytrzymuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 21:43

201602111680.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez nieciekawie jest. Wczoraj myslałam że nie uśnie. Tak sie wyginał, krzyczał. Zostawiałam w łózeczku a;e i tak wstawał i płakał. Na rekach to moge zapomniec bo nigdy tak nie usypia. Jedynie na moim brzuchu usypia co jakis czas ale wczoraj tak sie wyginał ze szok :/ po niecałej godz udało mi sie go uspic . Na szczescie nocka tym razem była ok pobudka o 4 na jedzenie i spanie do 7. (poprzednie noce koszmar) dzisiaj jak rano sie obudził nie wuciagałam go z łózeczka . pobuszował i zasnał w takiej oto pozycji :O

http://static.pokazywarka.pl/i/7031041/846448/img-20161026-084758780.jpg

Dana chyba na zawał bym padła :(

Kuba mówi juz wyraznie mama , mama, mama. Podobno tata też mówi ale jakos tak mało wyraźnie. Od wczoraj konkretnie raczkuje bez pełzania :D siada tez juz od dłuzszego czasu bez chwiania i sie nie przewraca :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 21:48

natalica06, Lexi150, Bruśka, Zosia_wop, tysiaa93, Mila920, Kri, Biedroneczka29, gorgeous, L lubią tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
‹‹ 2161 2162 2163 2164 2165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ