X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia włóż palca mu do buzi i wtedy poczujesz jak Cię ugryzie. Ja czasem prowokuje otwarcie buzi smoczkiem lub gryzakiem . Dotykam dolna warge i wtedy otwiera a ja patrzę w paszczaka :D

Mila wodę swievona możesz wziąć z kościoła tam gdzie jest balans gdzie palce się moczy i się żegna :P a jak nie będzie to idź do księdza i powiedz ze chcesz trochę wody święconej :P tylko zaraz będzie pytanie typu a po co Ci itd :P

A czy Wy chodzicie do kościoła w niedzielę ze swoimi dzieciaczkami ? :P

Sciagnelam sobie dwie książki witkiewicz z chomikuj bo mam konto. Mam nadzieję że strony się zgadzają z orginalem :d opowieść niewiernej i ta druga ale nie pamiętam tytułu :)

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiaa ja nie chodzę, grzesznik ze mnie :P

Byli u nas dzisiaj goście i Gabrysia była tak zainteresowana, że dopiero niedawno usnęła, nie wiem skąd ona ma tyle energii bo na pewno nie po rodzicach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 23:51

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak kiedyś nie chodziłam do kościoła to teraz zaczęłam. Bo ze mną jest tak ze jak rano nie pójdę to w ogole ńie pójdę, wiec jak pracowałam to nie chciało mi sie w niedziele wstawać i odsypiałam, a teraz muszę wiadomo wstać, wyszykować sie i wyjsć na spacer, wiec psy okazji idziemy do kościoła, z tym ze u nas ńie da sie wejść do kościoła z wózkiem i stoimy na zewnątrz albo chodzę wokół po cmentarzu zeby uśpić Michała. Nie chodziliśmy co niedziele bo ostatnio w niedziele rano wybieraliśmy basen,a jak sie zimno zrobi to tez nie bede z nim stała pod kościołem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 03:28

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy parę razy. W lecie staliśmy pod kościołem a raz niedawno byliśmy w kościele. Tyle że y m ie w kościele mega dużo ludzi i ciasno jest . Jest też gorąco strasznie a jak na dworze zimno to wiadomo trzeba ubrać dziecko a później kurczę weź rozbieraj i ubieraj :/ może to głupie ale mam też myśli ze jak zacznie mi płakać to nie będę mogła ho uspokoić i ludzie będą na mnie patrzeć jak na watiatke :D

Dana rozumiem na dworze to i ja bym nie stała jak zimno . Niby się chodzi na spacery ale wydaje mi się że to całkiem coś innego. Godzinę chodzić a godzinę stać . Może głupia jestem ze tak myślę no ale cóż :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie chodzimy :P

Mały dziś się tak kręcił w nocy, i tak mnie walił ręką bo buzi ze już miałam dość. A wszystko oczywiście na śpiocha. No o znowu był ryk w nocy. Daliśmy ibufen i zasnął.

Ale za to piękne słonko mamy od rana. W końcu!

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po przespanej nocy, oby Polce się nie odwidziało z tym spaniem :D

Mam zamiar wyjść zaraz na spacer jeśli ktoś nie zaśnie, wstała o 7.30 a słąnia się na nogach i oczy trze jakby z 5 godzin nie spała

Wstyd, ale my nie byliśmy w kościele od chrztu Polki w czerwcu, naszego księdza przenieśli do mojej rodzinnej miejscowości a nam rzucili kogoś innego. Jakoś tak straciłam cały zapał

• dana222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A roczek będziecie robić w kościele?
    Bo u nas roczki i chrzty sa razem w trzecia sobotę miesiąca i słyszałam ze jak nie ma żadnego chrztu to roczkow nie robią. Myślałam nie robić ale ostatnio spojrzałam w kalendarz i tak wychodzi trzecia sobota miesiąca blisko jego urodzin wiec chyba jednak zrobię w kościele

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana u mnie w rodzinie jest zwyczaj robienia roczku w kościele, rodzina małża tego nie zna - ale pozna :D Jakoś tak bardziej uroczyście dla mnie, najpierw kościół a później impreza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 09:37

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze na żadnym roczku nie byłam :D Ale w tą niedziele w która będziemy robić imprezke zamowie msze w kościele a potem przyjęcie w domu.

W ogóle wiecie co? Juz sie zastanawiam w jakim temacie robić roczek ha ha ha :D Chyba padnie na myszkę minnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 09:53

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy jakieś tematyczne będą. Bo to "tylko" obiad w lokalu.

Zamówiłam Polce już spódniczkę tutu na roczek :D Jeszcze jakieś bodziaki ładne muszę dorwać :)

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My grzesznicy. Dosłownie,więc też nie chodzimy :)

Roczek w kościele? Nigdy na takim nie byłam. Nie ma u nas takiej tradycji. Tak samo nie mógłby być w niedziele, bo na drugi dzień do pracy. A u nas roczki są huczne, czasami nawet z (co prawda nieplanowanymi) tańcami do późna.

Nie wiem, gdzie urządzimy. Co sądzicie? Wydać więcej pieniędzy, ale zrobić w ładnej knajpce. Czy mniej kasy, w knajpie rodzinnej, ale jej wygląd daleko odbiega od eleganckiego...

Tak w ogóle pozdrawiam was. Tez mamy ładna pogodę, wiec idę umyć pomnik na cmentarzu.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nie ma tradycji roczków w kościele. Ale moja rodzinka często przy większych okazjach zamawia mszę w intencji także może okazać się że będzie.
    Póki co nie wiem gdzie będzie roczek. Prawdopodobnie w domu rodzinnym. No chyba że dostaniemy kredyt i kupimy mieszkanie to wtedy u Nas :)

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi szkoda kasy na przyjęcie w lokalu, już na chrzest tyle wydaliśmy, że masakra, no ale ludzi było sporo i w domu by się za bardzo nie pomieścili. Na roczek zaprosimy góra 15 osób więc wszyscy się w domu zmieszczą, ładnie przystroję i chyba będzie spoko :)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas też by było około 20 osób. Więc dom rodzinny to też opcja, ale babcia chora to nie wiem czy mama się zgodzi. A u siebie mamy wszędzie skosy i brak miejsca :(

atdc6iyei0o27of5.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas nawet po najmniejszej linii oporu to będzie 10 osób więc nie ma szans żebyśmy się pomieścili. Już nie mówiąc o tym że miejsce dla Igora musi być do zabawy :P
    A w domu będziemy mogli zaprosić też pradziadków bo są na miejscu i może kuzynki z dzieciakami by wpadły i zawsze byłoby wesoło bo to w końcu impreza Robaka więc fajnie by było żeby miał jakieś dzieci do zabawy a nie samych dorosłych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 10:58

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roczek w kościele to trochę zadużo powiedziane, w trakcie błogosławieństwo dla dziecka i rodziców, modlitwa i tyle.

U nas tyle co na chrzcinach - 13 osbób. U mnie w mieszkaniu się tyle osób nie zmieści, zwłaszcza że moi rodzice będą zajmować jeden pokój. No i my niepijący, także w lokalu obiad i niech każdy spada do siebie. Do nas jak rodzina małża przychodzi w odwiedziny to z własnymi kieliszkami i wódką

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do alkoholu to chrzciny były bez bo moim zdaniem to nie wypada ale już na roczek pozwolę :) Co prawda nie jakoś żeby się napić ale kupimy wino dla pań a dla panów whisky. Bez wódki.

Jak mój Mężu prosił ojca o moją rękę to kupił mu 12-letnią whisky. Mieli wypić razem z teściem na jakimś spotkaniu, potem na chrzcinach ale że nie mieli okazji to czeka do roczku :P
    Wtedy będzie już 16-letnia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 11:03

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pozwalam, niesety tutaj umiaru nie mają i to się źle kończy... Także u mnie w domu tylko kawka herbatka i tyle, szkoda moich nerwów

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na chrzcinach był alkohol i na roczek też będzie, mi to nie przeszkadza

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle Gabrysia coraz częściej mówi mama (już nie tylko jak płacze), doczekalam się, tata poszedł w odstawkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 11:18

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
‹‹ 2165 2166 2167 2168 2169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ