Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Brusia włóż palca mu do buzi i wtedy poczujesz jak Cię ugryzie. Ja czasem prowokuje otwarcie buzi smoczkiem lub gryzakiem . Dotykam dolna warge i wtedy otwiera a ja patrzę w paszczaka
Mila wodę swievona możesz wziąć z kościoła tam gdzie jest balans gdzie palce się moczy i się żegnaa jak nie będzie to idź do księdza i powiedz ze chcesz trochę wody święconej
tylko zaraz będzie pytanie typu a po co Ci itd
A czy Wy chodzicie do kościoła w niedzielę ze swoimi dzieciaczkami ?
Sciagnelam sobie dwie książki witkiewicz z chomikuj bo mam konto. Mam nadzieję że strony się zgadzają z orginalem :d opowieść niewiernej i ta druga ale nie pamiętam tytułuKubuś
-
Tusiaa ja nie chodzę, grzesznik ze mnie
Byli u nas dzisiaj goście i Gabrysia była tak zainteresowana, że dopiero niedawno usnęła, nie wiem skąd ona ma tyle energii bo na pewno nie po rodzicachWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 23:51
-
Ja jak kiedyś nie chodziłam do kościoła to teraz zaczęłam. Bo ze mną jest tak ze jak rano nie pójdę to w ogole ńie pójdę, wiec jak pracowałam to nie chciało mi sie w niedziele wstawać i odsypiałam, a teraz muszę wiadomo wstać, wyszykować sie i wyjsć na spacer, wiec psy okazji idziemy do kościoła, z tym ze u nas ńie da sie wejść do kościoła z wózkiem i stoimy na zewnątrz albo chodzę wokół po cmentarzu zeby uśpić Michała. Nie chodziliśmy co niedziele bo ostatnio w niedziele rano wybieraliśmy basen,a jak sie zimno zrobi to tez nie bede z nim stała pod kościołem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 03:28
-
My byliśmy parę razy. W lecie staliśmy pod kościołem a raz niedawno byliśmy w kościele. Tyle że y m ie w kościele mega dużo ludzi i ciasno jest . Jest też gorąco strasznie a jak na dworze zimno to wiadomo trzeba ubrać dziecko a później kurczę weź rozbieraj i ubieraj
może to głupie ale mam też myśli ze jak zacznie mi płakać to nie będę mogła ho uspokoić i ludzie będą na mnie patrzeć jak na watiatke
Dana rozumiem na dworze to i ja bym nie stała jak zimno . Niby się chodzi na spacery ale wydaje mi się że to całkiem coś innego. Godzinę chodzić a godzinę stać . Może głupia jestem ze tak myślę no ale cóżKubuś
-
My nie chodzimy
Mały dziś się tak kręcił w nocy, i tak mnie walił ręką bo buzi ze już miałam dość. A wszystko oczywiście na śpiocha. No o znowu był ryk w nocy. Daliśmy ibufen i zasnął.
Ale za to piękne słonko mamy od rana. W końcu! -
nick nieaktualnyWitam się i ja po przespanej nocy, oby Polce się nie odwidziało z tym spaniem
Mam zamiar wyjść zaraz na spacer jeśli ktoś nie zaśnie, wstała o 7.30 a słąnia się na nogach i oczy trze jakby z 5 godzin nie spała
Wstyd, ale my nie byliśmy w kościele od chrztu Polki w czerwcu, naszego księdza przenieśli do mojej rodzinnej miejscowości a nam rzucili kogoś innego. Jakoś tak straciłam cały zapał -
A roczek będziecie robić w kościele?
Bo u nas roczki i chrzty sa razem w trzecia sobotę miesiąca i słyszałam ze jak nie ma żadnego chrztu to roczkow nie robią. Myślałam nie robić ale ostatnio spojrzałam w kalendarz i tak wychodzi trzecia sobota miesiąca blisko jego urodzin wiec chyba jednak zrobię w kościele
-
nick nieaktualnyDana u mnie w rodzinie jest zwyczaj robienia roczku w kościele, rodzina małża tego nie zna - ale pozna
Jakoś tak bardziej uroczyście dla mnie, najpierw kościół a później impreza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 09:37
-
Ja jeszcze na żadnym roczku nie byłam
Ale w tą niedziele w która będziemy robić imprezke zamowie msze w kościele a potem przyjęcie w domu.
W ogóle wiecie co? Juz sie zastanawiam w jakim temacie robić roczek ha ha haChyba padnie na myszkę minnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 09:53
-
nick nieaktualny
-
My grzesznicy. Dosłownie,więc też nie chodzimy
Roczek w kościele? Nigdy na takim nie byłam. Nie ma u nas takiej tradycji. Tak samo nie mógłby być w niedziele, bo na drugi dzień do pracy. A u nas roczki są huczne, czasami nawet z (co prawda nieplanowanymi) tańcami do późna.
Nie wiem, gdzie urządzimy. Co sądzicie? Wydać więcej pieniędzy, ale zrobić w ładnej knajpce. Czy mniej kasy, w knajpie rodzinnej, ale jej wygląd daleko odbiega od eleganckiego...
Tak w ogóle pozdrawiam was. Tez mamy ładna pogodę, wiec idę umyć pomnik na cmentarzu. -
U nas też nie ma tradycji roczków w kościele. Ale moja rodzinka często przy większych okazjach zamawia mszę w intencji także może okazać się że będzie.
Póki co nie wiem gdzie będzie roczek. Prawdopodobnie w domu rodzinnym. No chyba że dostaniemy kredyt i kupimy mieszkanie to wtedy u Nas -
Mi szkoda kasy na przyjęcie w lokalu, już na chrzest tyle wydaliśmy, że masakra, no ale ludzi było sporo i w domu by się za bardzo nie pomieścili. Na roczek zaprosimy góra 15 osób więc wszyscy się w domu zmieszczą, ładnie przystroję i chyba będzie spoko
-
No u nas nawet po najmniejszej linii oporu to będzie 10 osób więc nie ma szans żebyśmy się pomieścili. Już nie mówiąc o tym że miejsce dla Igora musi być do zabawy
A w domu będziemy mogli zaprosić też pradziadków bo są na miejscu i może kuzynki z dzieciakami by wpadły i zawsze byłoby wesoło bo to w końcu impreza Robaka więc fajnie by było żeby miał jakieś dzieci do zabawy a nie samych dorosłychWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 10:58
-
nick nieaktualnyRoczek w kościele to trochę zadużo powiedziane, w trakcie błogosławieństwo dla dziecka i rodziców, modlitwa i tyle.
U nas tyle co na chrzcinach - 13 osbób. U mnie w mieszkaniu się tyle osób nie zmieści, zwłaszcza że moi rodzice będą zajmować jeden pokój. No i my niepijący, także w lokalu obiad i niech każdy spada do siebie. Do nas jak rodzina małża przychodzi w odwiedziny to z własnymi kieliszkami i wódką -
A co do alkoholu to chrzciny były bez bo moim zdaniem to nie wypada ale już na roczek pozwolę
Co prawda nie jakoś żeby się napić ale kupimy wino dla pań a dla panów whisky. Bez wódki.
Jak mój Mężu prosił ojca o moją rękę to kupił mu 12-letnią whisky. Mieli wypić razem z teściem na jakimś spotkaniu, potem na chrzcinach ale że nie mieli okazji to czeka do roczku
Wtedy będzie już 16-letniaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 11:03
-
nick nieaktualny