Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Brusia jak cos sie dzieje to isc musisz Iran powiedz jaka jest sytuacja.
Vayn pewnie u naszych dzieci jak zeby sie zaczną to wszystkie na raz...
Moj egzemplarz nie pamietam kiedy po położeniu wieczorem spał dluzej niz 3h, potem juz sie budzi co1-1,5h ehhh i w dodatku juz od 5 nie spi, a mnie ze zmęczenia boli juz żołądek. Mam kryzys. Troche Wam pomarudzę -
nick nieaktualnyZosiu no pewnie i tak będzie
Może akurat nie będzie tragedii
Dziewczyny mam pytanie świąteczneMam kuzynostwo - bliźniaki z lutego/ wujek i ciocia dla mojej Polki ;d. Zastanawiam się co im sprawić pod choinkę żeby też nie wydać milionów. Myślę raczej o jednym prezencie dla dwójki, miałam kupić stolik edukacyjny ale właśnie im kupili. Mam pustkę w głowie
-
Jestem poszliśmy z rana na jeden rejon i padlam bo tam była ta lekarka co się kiedyś tak z nią klocilam na weekendowym dyzurze nie wiem skąd ona tam i stwierdziła że jest za gruby i mam mu mięso dawać a nie kasze. Prawda taka że kaszke manne je dopiero od tygodnia jak przyjechaliśmy do mamy. Dalej mówię jej o szpitalu jak byliśmy to twierdzi że dziecko nie może mieć zapalenia płuc bez kaszlu i kataru a tak u nas było bo dopiero na rentgenie było. Zawinelam się poszłam do drugiej przychodni bo nie mogłam się dodzwonić. Przyjęci od razu sprawdzone gardło brzuch uszy płuca wszystko ok. Tylko żeby dwa na dole już jeden wyszedł ale i dwa na górze idą i będą za jakieś dwa trzy dni Góra do tygodnia. Oczywiście lekarka mówi że to możliwe że było zapalenie płuc bezobjawowe bo najczęściej u dzieci tak jest. Bo pytała czy choruje to mówiłam o wszystkim. No i mam dawać Wit c 3 razy a dawałam 1, wodę psikac jak będzie katar to nasivin a i więcej ibum bo ja dawałam 1,25 a mam dać 2,5 bo on więcej waży niż ma miesięcy. I razem mogę viburcol i ibum dawać że to dwa leki od siebie mające zupełnie inne działanie. Więc wszystko mamy a ta złość jest przez zeby.
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Tusia zalezy dlaczego chcesz zwrocic towar, jesli Ci po prostu nieodpowiada to Ty placisz za przesylke, ale jezeli jest np. uszkodzony to oni, tutaj jest wszystko napisane:
http://faq.allegro.pl/artykul/26591/koszty-zwrotu-towaru-przesylki-przy-odstapieniu-od-umowy-lub
Zosia duzo sily! ja wczoraj przeryczalam pol dnia, dzis troche lepiej, ale bol plecow jest nie do ogarniecia..
-
Vayn może sanki?
Mój od 3 miesiąca przesypiał całe noce (tzn. było jedno karmienie w nocy ale dalej śpioch). Od 6 miesiąca w nocy nie je. Niestety od jakiegoś miesiąca też nam się wszystko posypało. Nie pamiętam kiedy całą noc w łózeczku przespał. Zawsze musi w nocy dołączyć do nas. I niby cały czas śpi ale spaceruje po nas, siada, raczkuje i wszystko na śpiąco. Także my jesteśmy totalnie niewyspani. Jak bierzemy go do siebie ok 3-4 to jeszcze luz ale wczoraj już o 23 musieliśmy go zabrać a są noce kiedy w ogóle się nie daje do łóżeczka odłożyć. -
nick nieaktualnyNo właśnie myślałam o tym pchaczu jak usłyszałam ile za niego dałaś. U nas bieda w mieście, najbliższe tesco większe to Warszawa - 40km. Zastanawiam się kiedy będzie noc zabawek w tesco, -50% wtedy rzucają. Nie pamiętam czy w grudniu przed świętami czy końcem listopada było rok temu.
Myślisz, że szczeniaczek wystarczy? No fakt on drogi, ale jakoś tak mniej efektywnie będzie wyglądać niż np pchaczAle wymyślam o matko
Lexi właśnie sanki już mająjeszcze takie stare po wujku. Moja mama też w nich śmigała kiedyś
Wiem, wiem najłątwiej byłoby zapytać, ale jakoś ciężko nam rozmowa wychodzi ostatnimi czasy -
Mila - mi nie odpowiada towar. Wszystko z nim ok. I jeszcze pytanie. to ja bede 2 przesyłki w plecy? kiedys zwracałam łózeczko turystyczne ale z jakiejs stronki i byłam w plecy tylko jedna przesyłke (jak wysylałam kurierem ).
Lexi ja na Twoim miejscu bym probowała do skutku. Mój tez sie nieraz niechce odłozyc do łózeczka ale czasem po 30min spania jak dobrze spi próbuje albo po godzinie. Odkładam i cicho sie kłade do łózkaMOze tak byc ze Wasz Igi przyzywczaił sie do spania z Wami. mam kolezanke która mówiła ze raz pojechali do tesciów i dziecko spało z nimi [pare nocy a mial wtedy niecały rok. PO tym wyjezdzie dalej spi z nimi a ma juz 3 lata .
Kubuś
-
Tusia ja bardziej obstawiam że jak się kręci to mimo ochraniacza uderza o łóżeczko i się wybudza. Dziś rodzice mają nam przywieźć turystyczne. Jutro rozłożymy i może będzie mu się lepiej spało. Najgorsze że ja w nocy jestem tak nieprzytomna że nie chce mi się z nim siedzieć i go uspokajać tylko ide na łatwiznę i biorę do nas. Najwyżej później się będę martwić
-
Vayn teraz wyprzedaż od jutra zabawek jest w auchanie poluje na nocnik fp bo też widziałam 80 zł a na allegro 120 taki zielony z podlokietnikami. Poszłam na drugi dzień po niego a wszystkie zabawki zgarneli do magazynu bo budowali wielki plac na tą wyprzedaż. I jutro chyba będą już wyprzrdawac.
-
Brusia zastanów się jeszcze nad tym nocnikiem. Ja też go chciałam kupić ale wyczytałam że strasznie tandetnie wykonany i ogólnie nie wart swojej ceny. A najważniejsze co mnie odstraszyło, że ponoć ma ogólnie małe siedzisko i później dzieciaki w wieku np. 2latek nie mieszczą się z pupcią. A jak Jaśko z tych większych Maluchów to może być problem. W zeszłym tyg kupiłam w netto za 50 zł taki z szufladką i kierownicą
Ale narazie Igor się go boi
-
Ja juz śpię z nią sama,bo tak sie kręci, siada, łazi i co na mnie spojrzy to uśmiech od ucha do ucha i chce wstawać i po spaniu juz. Tez do 6mca było super.
Vayn moze kup jakis pchacz na Allegro tam zawsze taniej. A gdzieś czytałam ze tej nocy zabawek w Tesco juz nie bedzie bo sieć upada
Dzieki Mila Tobie tez duzo siły i zeby plecy przeszły :*Mila920 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo właśnie rowerki mają im chrzestni na roczek kupić ze strony mamy bliżniaków, ze strony taty jest brat i moja mama i mają pustkę
Klocki fajny pomysł, wiem że chciała garnuszek na klocuszek bo mówiła że obserwuje na olx jakieś ogłoszenia. No, ale to też ryzyk fizyk bo dublować nie ma sensu, a kupić coś podobnego to też takie no nie wiem sama -
hmm.. różnie mozna trafic. Kolezanka kupiła za 50zł jak sie nie mysle akurat w tesco. Póki co sie nie popsuł ani razu
Ja mam zamiar kupic zwykły nocnik. Koleznaka miała grakjacy w sumie nadal ma , do tego chyba wode mozna było spuszczac ale dzieci sie bały tegonadal go ma ale melodyjek nie uzywa
Kubuś