X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mądra dałam wczoraj na spróbowanie pomarańcza, tylko taki kawałek jak paznokieć i dzis ma całe czerwone policzki :/ chyba na te pomarańcze? Bo co innego by to mogło byc...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia moja Blanka generalnie śpi dość dużo ale też pobudka jest o 5 i chyba nigdy się do tego nie przyzwyczaję :/
    Poza tym porobiły nam się krostki na buzi wokół ust myślałam, że to od śliny ale to chyba od mokrych chusteczek, zawsze jak jadła to jej przecierałam nimi buźkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 08:49

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia to może być od pomarańczy a nie musi, musisz poczekać aż minie i spróbować jeszcze raz, jak się znów powtórzy to będziesz miała odpowiedź. Poza tym obstawiałabym, że to prędzej od skórki. Myłaś ręce po tym jak ją obrałaś i zanim dałaś Florce? Może to od tego.

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie myłam rąk po obieraniu, tylko umyl pomarańcza przed obraniem, nie miałam dawać, ale przyszła i otwierała buzie to dałam kawałeczek i teraz mam zagwozdke, dałam wapono moze cos pomoże.

Ostatnio takie wokół ust zrobiło jej sie jak dałam na spróbowanie szybkę taką niby eko bez fosforanów i barwników i zaraz czerwona buzia, a w zasadzie nie wiem czy cos w ogole połknęła czy tylko dotknęła ustami i juz było, takie krostki tez miała od smoczka, a Wy używacie?

U nas prószy snieg...

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam nie nadrobię, tylko tak przeleciałam na szybko co skrobałyście.

Ja robię Poli kaszke manne na krowim, naleśniki na krowim. Samo do picia w szklance po roku, po obróbce, w czymś jako dodatek można już. Oczywiście jeśli nie ma alergii ani innych problemów.

Lexi Poli zeszła wysypka po 2 dniach, tak jak to wyczytałam na internetach :P Jakby była dłużej to do lekarza

U nas też biało, zastanawiam się czy Pola się nie będzie bała śniegu :P No ciekawa jestem reakcji jak na spacer wyjdziemy.

Wszystkiego Najlepszego dla solenizantów, gratuluję nowych ząbków :)

Aaa Tuli rozmawiałam ze swoją dentystką - stomatolog dziecięcy na dobrą sprawę - mi kazała przyjść na taką pierwszą "zabawową" wizytę ok 2 rż. Ty masz łątwiej bo Jagódka zna swojego dentystę, jednak obcym nie każde dziecko sobie da pogmerać w buzi a po co straszyć dziecko i dawać powody do traumy już na samym początku?

Brusia, trochę spóźnione... Najlepsze życzenia urodzinowe <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 09:18

tysiaa93 lubi tę wiadomość

• natalica06 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Nie myłam rąk po obieraniu, tylko umyl pomarańcza przed obraniem, nie miałam dawać, ale przyszła i otwierała buzie to dałam kawałeczek i teraz mam zagwozdke, dałam wapono moze cos pomoże.
    To ja bym obstawiała, że to od skórki bardziej niż od samej pomarańczy :) Też kiedyś miałam całą spuchniętą twarz, czerwoną po mandarynkach, lekarz powiedział, że to pewnie od skórki, skoro nigdy nie miałam uczulenia na cytrusy. Więcej się to nie powtórzyło, odkąd myję ręce po obraniu. Swoją drogą co oni za syf dają na te owoce, że się takie rzeczy robią.
    U mnie śnieg to pewnie będzie 3 dni w styczniu i tyle. Nie pamiętam już jak to jest jak są zaśnieżone chodniki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 09:18

201602111680.png
  • L Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jakie witaminki dajecie maluchom? Coś oprócz d3?

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje DHA. Tak miałam na wypisie ze szpitala.

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie daje oprócz D

Natalica no oby to było jak mowisz, nie chcemy wiecej problemów ;) niech to schodzi dzisdostwo szybko :D

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję dodatkowo probiotyk i wit.c ale często zapominam także co drugi dzień mniej więcej dostaje. Ostatnio myślę żeby dawać tran zamiast d3. Ale z drugiej strony to kwasy omega są też w mm i nie wiem czy nie za dużo.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pada, takie duże płatki i znika.

Ale zaszalałam z tymi rzeczami na imprezkę.... Chyba, ba! napewno!, mam wszystko co możliwe! ;) włączając urządzenie do robienia waty cukrowej ;) miałam też kupić fontannę czekoladową, ale nie wyobrażam sobie myć tego, więc poprzestałam na podgrzewaczu do foude, który też przyda się do sera ;) ojojojoj, ale ubaw :D
    Dzisiaj mają przysłać pierwszy karton!!! :)

tysiaa93, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję D bo resztę ma w mm. Dawałam też C, ale mój Księciunio ma refluks, więc przestałam.
    Lexi mi lekarka odradziła tran bo dublowałby się z mm.

Zosia możesz też dać Florci oprócz wapna fenistil. Jest naprawdę skuteczny

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pada śnieg, i tak grube płaty, że szok :) Gabrysia była biedna zaskoczona co to w ogóle jest jak wyszłyśmy na dwór :D

Podaję tylko witaminę d

Mamusia zaszalałaś, aż mam ochotę sama wpaśc na wasz roczek :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 11:16

Mamusia_synusia lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • L Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Tak się właśnie zastanawiam czy teraz jak taka pogoda kiepska nie wprowadzić Wit C.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • L Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak się ciemno zrobiło jakby zaraz też miało sypnac śniegiem.

bl9cdf9hb2lk5j8d.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak myślałam Mamusia. Nawet lekarka mówiła, że w mm jest tyle witamin że nic więcej nie potrzeba.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich maluszkom zębów, nowych umiejętności i ukończonych 9 miesięcy. ;-) Niewiele tu mnie teraz, bo mam codziennie po średnio 15 pobudek między 19/20 a 6 rano, więc generalnie śpię jakieś 30 minut, w porywach do godziny, jeśli wszystko złączyć. Dzisiaj w końcu Jaśkowi wylazła druga jedynka na górze, więc oficjalnie ma cztery zęby.

Kri, Lexi150, tysiaa93, natalica06, L, Mamusia_synusia, Zosia_wop, dana222, Joanna_88, Tusiaa lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach sypią się te zębuchy jak grzyby po deszczu :D

Mój synek od wczoraj nauczył się charczeć jak Lord Vader i tak cały dzień demonstruje nowe dźwięki :P

Miałam dziś ambitny plan choćby nie wiem co zostawić Igora w łóżeczku i nie brać do nas. Obudziłam się w środku nocy bo Młody zaczął jęczeć pomiędzy nami. Do tej pory nie pamiętam kiedy i jak go przeniosłam bo Mąż twierdzi że to ja to zrobiłam. :P Ale za to wczoraj obydwie drzemki były w łóżeczku i zasnął na noc też w łóżeczku. Trochę to trwało ale się nie dałam :) No i dzisiaj drzemka w łóżeczku też już zaliczona. Brawo My! :D

L, Mamusia_synusia, tysiaa93, Zosia_wop, Tusiaa lubią tę wiadomość

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Lexi :)

Ja sobie też ambitny plan założyłam, że obiad zrobię i ciasto. Niestety dzisiaj jeden z tych gorszych dni - wszystko musi z mamą robić :) Ale ciasta nie chce...

U nas pięknie świeci słońce. Jak mi zaraz nie uśnie na drzemkę, to chyba go wezmę na spacer znowu, bo i tak nic nie zrobię z nim na ręku.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Gorgeus nic cię nie widać tutaj. Ale się nie dziwię skoro mały tak ci daje w kość. Może przestanie jak już mu te zęby wyszły :)

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 2191 2192 2193 2194 2195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ