WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka zawsze możesz karmić ten raz czy dwa razy w nocy skoro od marca wracasz do pracy. Tylko nie wiem czy tak łatwo to osiągnąć, ze te dzienne karmienia znikają. Oczywiście najlepiej by było gdyby dzieciaki zaczęły przesypiac calutkie noce ;) ja chciałam karmić do dwóch lat ale jednak nie dam rady, nie z tymi zębami i nie z tym przygryzaniem :/ fakt ze ta bliskość jest cudowna i mam nadzieje zd jak przyjdzie czas to Gabrysia się sama odstawi

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu na grupie dziewczyna wrzucila piękny komplecik. Prawdopodobnie pomyłka paczki albo gratis. Potrafiłabyś go zlokalizować na ali? I ten komplecik od Tuli bo jej link wygasł :)

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosienko... Nooo lepiej Jagoda spi... Pamietam na cycu budzila sie pierdylion razy... A teraz o 19 zjada (UWAGA!) 300 ml rzadkiej kaszki (270 wody) i spi do 21,22 . Przebudzi sie placze, poloze obok i spi do 1-2-3-4 roznie, ale na mleko sie budzi. A czasem o 7 dopiero, czy jak dzis przed 7. Ogolnie- budzi sie, ale spi duuuzo lepiej. Ale musiala przywyknac, bo na poczatku przechodzenia na mm tez sie budzila i to z ryyyyyykiem, i jak posalam Vayn w dzien poplakiwala. Trwalo to ze 3-4 dni.
    Ja mysle ze tej Hafiji nie ma co do siebie odnosic strasznie bardzio, mysle ze do siebie powinny to nrac dziewczyny, ktore nie podniosly rekawicy i nie wlozyly trudu zeby o kp powalczyc. A sa takie ktore juz w szpitalu kaza sobie podac bromergon, albo potajemnie w szpitalu karmia mm, bo takie maja widzimisie. Ona jest takim PIS-em karmienia piersia dla mnie- radykal :-) Co do blizniat to osobiscie znam kobiete ktora ko blizniaki ale kurdr na poczatku to nic innego nie robila tylko karmila i przewijala

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko wrzucę zdjęcie w weekend, póki co fotelik w samochodzie. Sprzedawca powiedział, że foteliki montowane przodem nigdy nie będą się rozkładać tak jak te do 13 kg bo to niebezpieczne. Ja jestem zadowolona.
    Dana, tak w Tychach- https://www.matfi.pl/pl
    Najlepiej zadzwonić i zapytać czy mają model, który Cie interesuje. Jak pojedziesz to się nie wystrasz, bo to są dwa sklepy połączone. Trochę byliśmy z mężem zdziwieni bo lataliśmy po całym osiedlu i szukaliśmy ;)

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica najlepszego!
    Moje paczuszki już są w pl więc może już niedługo będą. Skrzynkę sprawdzać muszę. Od soboty zacznę go częściej sądząc bo załapał o co kaman.

natalica06 lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie cy też tak macie jak wstanę do mało tak o2/ 3 to nie możecie już zasnąć no cały tydz się męczę. Co wstaje to zasnąć już nie mogę. Makabra. Choć fakt że wczoraj to już 21;15 poszłam spać a we wtorek o 21;40 no ale poniedziałek grubo po 22 i dupa.to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 07:51

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia tez myślałam zeby cycka dawać jak np bede wracać z pracy i w nocy zeby mała sama sie odstawiła.Ale czas pokaże jak to wszystko sie poukłada.

Tuli rozumiem ze robisz kaszkę na wodzie tak ? Jaka to kaszka taka manna ?czy cos innego?

Ale mam max wkurwienie przyszła przeklęta @!!!!!! Nienawidzę jej jeszcze bardziej !:( :(

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Brusia dziękuję :)ale przyczaiłaś :)
    jestem w Niebie!! pierwszy raz od ponad tygodnia mogę w spokoju wypić kawę! moje dziecko nie jęczy tylko śpi :) albo ma jakiś skok rozwojowy albo nie podchodzi jej kaszka gryczana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 08:08

201602111680.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko,nie,nie,kaszke pijemy na mleku. Pisalam ze 270 wody bo jak dodasz mleko,kasze to poziom wzrasta do 300 ml

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalica urodzinki masz? W takim razie wszystkiego naj naj :)

Ja robię kaszke na wodzie i jemy łyżeczka, x butli wcale nie chciała a z miseczki je.

Jaka cudowna noc, tylko dwie pobudki, dawno się tak nie wyspalam :) Brusia nie znam tego problemu bo zasypiam od razu jak głowę przyloze do poduszki haha

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysiaa dziękuję, ale imieniny :) razem z moją Blanką :D

vayn lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Natali!

Urodzinki czy imieninki? Ale chyba urodzinki :) Pochwal się później co dostałaś :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga dzięki, urodziny już były w listopadzie :) dostałam od męża prawdziwego szampana i moje ulubione perfumy.

201602111680.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas noc tragiczna i jedzenie śniadania jeszcze bardziej.
    Mój ma jakąś wysysypke już kilka dni, od tego spagetthi idę dziś mu kupić calcium syrop i będę podawać jak do pon nie zejdzie to do lekarza. boję się teraz chodzić z nim do przychodni bo znowu coś przyniesie.

Jestem już 3 dzień na diecie heheh drugie podejście aktualnie mam 72kg. Waga jak przed ciążą. Chciałam iść dziś na siłownię ale już widzę że po tej hiper nocy będę mieć siłę, póki co konam ;/(tryliard pobudek i płacz non stop + hałasująca budowa obok przez całą noc)

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc znosna ale od 21 u mamusi byla Jagoda:) no za cholere jej odlozyc nie moge jak sie przebudzi:/ ryk natychmiast...jakby w tylek parzylo... A ju jak sie na brzuch u mnie przekreci to nie ma mowy o odlozeniu... Umiecie odlozyc dzieci jak na brzuchu zasna?
    Brusia-pociesze-mam to samo z zasypianiem:/ zazdrosze ludziom co przyloza glowe i spia natychmiast jak moj Luby:)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naralica wyczailam też świętuje.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Blanka zaśnie na brzuchu to jej od strony tyłka między nogami wkładam rękę pod nią aż to główki, że ma główkę na mojej dłoni i tak ją przenoszę. Odkąd spadła z łóżka to nie ma bata żebym jej nie odłożyła, a że generalnie śpi na brzuchu to taki sposób znalazłam.

tulipanna lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka wrote:
    Naralica wyczailam też świętuje.
    a Ty też Natalia? to wszystkiego naj :) spokojnego dziecka i bezproblemowego dnia :)

Bruśka lubi tę wiadomość

201602111680.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo- reka od strony dupki po klatkę piersiową i druga reka klatka i głowa. Mikołaj bardzoooo dużo spi na brzuchu, w nocy tez.

• d84 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też odkładam jak spi na brzuchu. ale podnoszę pod pachami i przytulam do siebie i szumie w trakcie przenoszenia w 98% się udaje,ja to mam gorzej bo mój nienawidzi łóżeczka (ja też taka byłam i w nim nie spałam- geny??? ogólnie czasem mam wrażanie ze nasze dziecko ma po nas najgorsze cechy :p)

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
‹‹ 2258 2259 2260 2261 2262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ