Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ninka jaka slodzinka :*
Michas jak cudny! Podobny do mamusi
Wiecie pytałam kuzynek jak to było z odstawianem Maluchów od cyca to większość potwierdziła, że ok roku same się dzieciaki odstawialy wiec może nie będzie tak źle.
Posadzilam dziś Małego na nicnik bez pampa i był taki krzyk, że raczej prędko nie spróbujemy.
Ja wczoraj trochę polezalam. Tatuś zajął się Igorem i trochę lepiej.marissith lubi tę wiadomość
-
Mari milo cię widzieć, wpadaj częściej
nMamy podobne krzeselko i Gabrysia kombinuje tak samo jak Ninka, dopycha krzeselko do szafy i próbuje sie po nim wtarmolic na blat haha
Tuli i tak długo karmilas wiec nie miej wyrzutów
Lexi super, ze juz lepiej
Ktoś tu pisał o imprezce, kiedy, gdzie, jak? HehWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 09:12
marissith lubi tę wiadomość
-
A my wczoraj poszukując sanek kupiliśmy puzzle takie giga że jeden jest bardzo duży akurat w sklepie było promo na produkty i w zestawie jest figurka i książka kupiliśmy dwa komplety drugi dla chrzesniaka ale w domubdooatrzylismy że drugi zestaw można dołączyć i dokupimy małemu druga plansze http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/203265/?gclid=CjwKEAiAmo_CBRC9qbGQssjqi28SJABYTgZxzSrWjkfPIVHbm_4Luod5eWe-iLVc5sMxqSVAFTCuORoC_E3w_wcB&gclsrc=aw.ds
-
nick nieaktualnyDiewczyny, jeszcze a propos kp
Uprawnienia kobiety związane z karmieniem dziecka piersią określone są wprost w Kodeksie pracy. Zgodnie z przepisami, przerwa na karmienie dziecka piersią jest wliczana do czasu pracy.
Wymiar przerw na karmienie dziecka piersią
Ilość i długość przerw na karmienie dziecka w godzinach pracy jest uzależniona od dwóch czynników: wymiaru zatrudnienia pracownicy oraz ilości karmionych dzieci. W niektórych przypadkach przerwa na karmienie nie przysługuje wcale.
Ilosć przerw na karmienie zależy od wymiaru zatrudnienia. Kobiecie zatrudnionej na:
mniej niż 4 godziny dziennie przerwy na karmienie nie przysługują wcale.
co najmniej 4 godziny dziennie, ale nie więcej niż 6 godzin dziennie przysługuje jedna przerwa na karmienie.
więcej niż 6 godzin dziennie przysługują dwie przerwy na karmienie piersią.
Natomiast długość przerw na karmienie uzależniona jest od liczby dzieci, które pracownica karmi piersią. Jeżeli pracownica karmi:
- jedno dziecko - przysługują jej przerwy w pracy po 30 minut każda.
- więcej niż jedno dziecko - przysługują jej przerwy w pracy po 45 minut każda. Należy przy tym zaznaczyć, że jeżeli matka karmi piersią więcej niż jedno dziecko, nie muszą to być dzieci urodzone podczas jednego porodu, aby przysługiwały jej przerwy po 45 minut każda.
Terminy udzielania przerw w pracy
Pracownica ma prawo sama zadecydować o tym, kiedy z przerwy na karmienie skorzysta. Przerwy te mogą więc być udzielone w dowolnej porze dnia, zarówno oddzielnie jak i łącznie (jeżeli kobiecie przysługują dwie przerwy w ciągu dnia).
U mnie w pracy zazwyczaj dziewczyny przychodziły godzinę później lub wychodziły godzinę wcześniejtakże nie ma co panikować i od razu odstawiać
-
Wiem o tym, ze jest ta godzinka na kp, z tym że mi pracodawca idzie juz na rękę i zmniejsza etat pod moje autobusy i juz nie zamierzam jezdzic autem - za duży koszt i nie ma gdzie zaparkować, wiec to mija sie z celem. Takze nawet 30min mnie nie uratuje, bo i tak nie bede miała jak wrócić do domu
takze w moim przypadku lipa, za daleko mieszkam od miejsca pracy.
Jakos moja mała 9h bedzie musiała wytrzymać bez cycusia, innej rady nie ma. -
Oj chciałabym pracować od 7 do 14 marzenie, pół dla jescze zostaje. Normalnie pracuje 9-17 ale bede mogła wykorzystać ta godzinkę i wychodzić o 16 z tym ze ja godzinę mam na dojazd dod domu
Dziękujemy za komplementy. Lexi duzo osób mówi ze podobny do mnie, ja twierdze zeby najwazńiejsze miał moj charakter bo z dwoma takimi jak maz nie wytrzymam w domu
-
Brusia super te puzle napisz jeszcze prosze potem z czego one sa to kartonik czy pianka? i jak duza mniej więcej jest całość.
Dana fotki extra, co do włosów to mojemu obcięliśmy grzywkę tak o połowę i wygląda teraz jak od ronda obcięty heheh
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
nie załapałam sie na zdjecia.
Mamusiu za te ksw trzebabylo płacić a ja nie mam zamiaru za takie cos płacić.Te polskie ksw to tam wszystko mam wrażenie poustawiane a te pajace pudzian i popek to juz w ogole tragedia tylko po to sie boja zeby oglądalność zwiekszyć,szczerze to nie ma tam na kogo patrzećwyjątek to Mamed którego bardzo lubie
Kocham UFC
-
Kurde. Trzeba rzucić jakiś kontrowersyjny temat i się zacznie
A tak na serio to pewnie taty w domu, obiadki u rodziców czy teściów, spacery i świąteczne zakupy
U nas jutro otwierają Biedronkę po remoncie i Lego Duplo i City po 40 zł. Skusić się? Czy będzie wojna jak w Lidlu? -
Baga podejrzewam, ze za taką cenę będą ostre awantury, jak sie zdecydujesz to uważaj na siebie
Moja spala od 19, obudziła sie i cmoka cyca juz chyba ze 20 minut a matka telefon w dłoni haha. Ja nie wiem jak to będzie gdy tego cyca zabraknie, masakra. Będzie trzeba jakiegoś sztucznego kupić :pWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 20:20