X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję we wtorek i tak wcisnąć się na konsultację i obgadam temat z lekarzem ;). Też miałam wytrwać, ale kurde doktorka nie będzie te 3 tygodnie. Okaże się we wtorek co postanowię :).

Tymczasem gotuje się u mnie rosołek, mniam mniam. A na obiadek będziemy mieli młode ziemniaczki, kotlety mielone (a dla mnie pulpety z parowaru) i surówę z marchewki i jabłka :D. Zupę sobie tak na później gotuję :D

Koktajl dzisiejszy również zaliczony:D: jarmuż+grapefruit+kiwi+kawałek banana :D. Jutro kupuję truskawki, bo mam mega bombe na taką ciapę z truskawek :D. Oooo albo galaretka z truskawkami :D

Monkey lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss niestety też jestem zmuszona przejść na zdrową stronę mocy i od wczoraj jestem na bezglutenowej :)
    Będę Ci bardzo wdzięczna jak będziesz pisać codziennie co jadasz bo nie powiem ale póki co jestem strasznie zagubiona.
    Do tego walczę z głodem nikotynowym i szlak mnie trafia bo nie bardzo mam co przegryzać w zamian za dymka :)

Dzis pierwszy raz zagęściłam sos zmiksowanym ziemniakiem i nawet zajebisty wyszedł :)
    Może nie będzie tak źle ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 13:11

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Iriss, rozumiem doskonale, ja też bardzo się boję, że jednak ktoś odbierze nam szczęście... jedyne co to tak jak piszesz, że od początku plamiłaś... ale codziennie? mocno? a jak było z betą przy twojej biochemicznej?
    Mnie pociesza jedynie fakt, że przy moich biochemicznych beta od początku była słaba... Dzisiaj mam 36dc, w 36 dc przy biochemicznej miałam betę 100 z hakiem... i już spadała... Dzisiaj ten test 3+ co według producenta to wynik ponad 2000 bety... Czy jeśli beta dobrze rośnie, można mieć nadzieję, że tym razem biochemiczna nie będzie?
    U mnie było tak: 16 dpo beta ok 22, 18dpo beta ok.54 i progesteron niecałe 6, więc od razu popędziłam do lekarza, dostałam luteinę. Plamiłam chyba od tego 18dpo, raz mniej, raz więcej. Później kilka dni spokoju. W 5t i1d pochorowaliśmy się z mężem, on antybiotyk ja naturalne leczenie, w 5t i 2d zaczęło się mocniejsze plamienie i lekkie bóle, zadzwoniłam do lekarza i zwiększyłam luteinę. 5t i 3d zaczęło się pod wieczór rozkręcać, brałam nospę, ale ja już czułam że to koniec, i wiedziałam że musimy przetrwać noc. W nocy mąż mnie pilnował, bo wracając z toalety prawie zemdlałam. Powiem Wam coś mega głupiego, jak się położyłam wtedy spać, to w głowie śpiewałam sobie kołysankę, tak jakbym się chciała pożegnać.
    No następnego dnia zadzwoniłam do lekarza, bo taka była umowa, wieczorem wizyta, ja sobie popłakałam i do wieczora się pogodziłam z sytuacją. Lekarz był zdziwiony i zaskoczony moim nastawieniem, bo powiedziałam że to mi tylko dało więcej siły do dalszej walki :).
    Jednak wtedy od tego badania progesteronu czułam, że nie jest dobrze.

Ufff to naskrobałam, może to trochę smutne wiec jak coś to skasujemy :)

h84fe6ydttjiala2.png
  • zosiaaa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey no ja wiem, że 50 mg to największa bezpieczna dawka, ja zmniejszyłam teraz do 10 mg, zapytam jeszcze o opinię gin i najwyżej zwiekszę :)

My jesteśmy z Olą w lasku na placu zabaw, dziś jest fajna temperatura u nas :)

ijpbtv7310m1ozqf.png
    yuuds65ggbkid9zq.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Iriss niestety też jestem zmuszona przejść na zdrową stronę mocy i od wczoraj jestem na bezglutenowej :)
    Będę Ci bardzo wdzięczna jak będziesz pisać codziennie co jadasz bo nie powiem ale póki co jestem strasznie zagubiona.
    Do tego walczę z głodem nikotynowym i szlak mnie trafia bo nie bardzo mam co przegryzać w zamian za dymka :)

Dzis pierwszy raz zagęściłam sos zmiksowanym ziemniakiem i nawet zajebisty wyszedł :)
    Może nie będzie tak źle ;)
    Ale to ściśle bezglutenowa? Bo wiesz, gluten czai się wszędzie. JEst w kiełbasach, wędlinach, pasztetach, bo zagęszczane sa skrobią pszenną. Jest w sokach i napojach bo słodzone syropem glukozowo-fruktozowym. :). Mogę Ci wysłać jak chcesz taką rozpiskę, w czym jest gluten, co jest potencjalnym źródłem i co jest nieskażone :). Ja już mam taka wprawę że hej, ale na początku było mi bardzo ciężko, bo myślałam że gluten to tylko tam gdzie mąka pszenna :P, a tu zonk ;). Nawet bakalie kupuję tylko sprawdzone, bo są one często podsypywane mąką pszenną żeby się nie sklejały :).
    W domu używamy osobne deski, nie używam widelca czy noża po glutenowym jadle ;).

A mielone, schabowe itp - zamiast panierki to mielę płatki kukurydziane corn flakes :D, a do mielonków zamiast namoczonej bułki dodaje właśnie namoczone płatki kukurydziane :). Chętnie pomogę tą wiedzą, która posiadam :)

Z jakich względów dieta u Ciebie?

Monkey lubi tę wiadomość

h84fe6ydttjiala2.png
  • Iriss Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę robić obiadek, zjemy i spadamy na spacer, więc chwile mnie nie będzie. Monkey jakbyś chciała jakieś rozpiski, to skrobnij do mnie na priv :) wyślę na maila:)

h84fe6ydttjiala2.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po obiadku. Ziemniaki, schabowy i mizeria :P Dawno nie miałam takiego apetytu więc zjadłam wszystko :D Ale dzisiaj skwaaaaar, miłego dzionka lutóweczki! ;)

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss u mnie dietka ze względów Hashimoto :/
    Myślę, że nie musze popadać w totalną paranoję ale chcę jak najbardziej ten gluten ograniczyć :)
    Będę Ci wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki :)
    Póki co unikam słodyczy, słodkich soków, jasnego pieczywa i mąki.
    Nie wiem jak jest w tej diecie z masłem i śmietaną ale z tych rzeczy zrezygnować będzie bardzo ciężko. No i z serów które uwielbiam ponad wszystko :/

tysiaa93 lubi tę wiadomość

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iris, czyli od razu w sumie było wiadomo że słaba ciąża, tak jak u mnie... Teraz biorę cały czas luteinę, dzwoniłam do mojego gina z Polski, kazał brać i się wyluzować... Jednak prawdą jest to, że po kilku latach starań można zajść w ciąże bez wspomagania, jeśli się odpuści... My ten miesiąc odpuściliśmy i pykło :D

Ja dzisiaj zjadłam na śniadanie płatki z mlekiem i potem jabłko... i nie wiem co dalej, nie mam apetytu... wrócę z pracy o 22 30 więc mąż dzisiaj sam sobie obiad ogarnia...
    Muszę trochę zwolnić w pracy, ale jak na złość dostałam nową pracę w połowie maja i nie mogę sobie odpuścić :(
    Ale jeszcze tylko przyszły tydzień i mam nadzieję, że się uspokoi... Maj był tragiczny, w całym maju miałam 1! zasrany dzień wolnego... dzień w dzień w pracy po 10 h... ale za 2 tygodnie mam wzięte wolne bo miałam leciec do Polski :) ale i tak wolne wykorzystam, może pojadę do rodziców na tydzień :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka no i super, odchamisz się trochę :D

Iriss poszło pw :D

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Na usg byłam we wtorek, teraz pójdę za jakieś 3 tygodnie :)
    Tysia, było coś widać???
    Ja idę jadę jutro, mam o 8-ej wizytę :) Moje towarzystwo umysliło sobie dziś spanie na działce pod namiotem:P Więc zostaję na noc sama z Fifuszką, juto rano muszę wstać skoro świt, zawieżć im piesa i grzać 60 km na wizytę do gina..a potem na weekend do rodziców. Powiedzieć Rodzicom??? Jak myślicie???

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iriss wrote:
    Ja planuję we wtorek i tak wcisnąć się na konsultację i obgadam temat z lekarzem ;). Też miałam wytrwać, ale kurde doktorka nie będzie te 3 tygodnie. Okaże się we wtorek co postanowię :).

Tymczasem gotuje się u mnie rosołek, mniam mniam. A na obiadek będziemy mieli młode ziemniaczki, kotlety mielone (a dla mnie pulpety z parowaru) i surówę z marchewki i jabłka :D. Zupę sobie tak na później gotuję :D
    :D
    Ja też mam mielone i młode ziemniaczki :P

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Pianistka no i super, odchamisz się trochę :D

Iriss poszło pw :D

Odchamię to sie w styczniu :D Mąż kupił mi bilet na jezioro łabędzie, przyjeżdża grupa baletowa z Teatru Bolszoj :d już się nie mogę doczekać :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Tysia, było coś widać???
    Ja idę jadę jutro, mam o 8-ej wizytę :) Moje towarzystwo umysliło sobie dziś spanie na działce pod namiotem:P Więc zostaję na noc sama z Fifuszką, juto rano muszę wstać skoro świt, zawieżć im piesa i grzać 60 km na wizytę do gina..a potem na weekend do rodziców. Powiedzieć Rodzicom??? Jak myślicie???
    Widziałam tylko pęcherzyk, nie za ciekawy widok muszę przyznać :D Wzruszę się dopiero jak zobaczę zarodek z bijącym serduszkiem :)

Mnie strasznie korci, żeby powiedzieć wszystkim ale się wstrzymuję :D Wie tylko moja przyjaciółka. Rodzicom powiem jak już będzie biło serduszko a reszcie około 12 tygodnia. Jeśli oczywiście dotrwam. Ale muszę dotrwać! :D

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a u mnie wie mąż i siostra... I dzisiaj puściłam parę babci :/ trochę żałuję, że jej powiedziałam tak szybko, bo może jeszcze coś nie pójść po mojej myśli... Ale mam nadzieję, że jednak będzie ok :) z resztą ona wie jak sprawa wygląda...
    Po usg powiem rodzicom i najbliższym przyjaciołom a w pracy po wakacjach... :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka byłam na Jeziorku. Cudnie było :D

U mnie najbliższa rodzina już wie...

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mnie dziś brzuchol pobolewa. Nie mam nospy w domu.
    Magnez mam wziąć?
    Jaką dawkę?

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy pewnie się domyślają, że jestem w ciąży skoro na grillach i innych spotkaniach zawsze sączyłam piwo a teraz tylko soczek :P

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monkey wrote:
    Cos mnie dziś brzuchol pobolewa. Nie mam nospy w domu.
    Magnez mam wziąć?
    Jaką dawkę?
    Mam nadzieję, że ktoś ci zaraz odpowie bo ja nie mam pojęcia :/
    Brzusiu, proszę nie boleć i nie męczyć Monkey :)

Monkey lubi tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Monkey Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysiaa93 wrote:
    Niektórzy pewnie się domyślają, że jestem w ciąży skoro na grillach i innych spotkaniach zawsze sączyłam piwo a teraz tylko soczek :P
    No dokładnie, u mnie identiko :P

2020.png
    ek + 09.05.2014 (9tc)
    d69cj44jvg72mq3b.png
    d69ct5od9nlrlrcq.png
‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ