Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lexi współczuję ale ściskam bo jesteś mega dzielna. Wczoraj wydzwanialam po zlobkach i ceny mnie zalamaly. 890 zł to trochę dużo. A jeszcze muszę szukać takiego co jest blisko bo rano jeden tydz ja będę prowadząc a do pracy mam na 7. A co najgorsze dużo punktów jest od 6;30. Więc mega styk a prace mam na samym końcu miasta. I tak pomyślałam gdyby drugie ale chyba bym rady nid dała mój syn będzie jedynKiem. Bo jak on się odchowa to ja już do pieluch nie wrócę. Nastepby rok ciężki będzie najgorszy jest ten kredyt studencki całe szczęście tylko rok.
-
Płacę kartą przez aplikację ali i wszystko jest w porządku, czasem wymieniam coinsy na kupony i jest taniej.
Tusia chyba jedyna metoda szukania cebul to szukanie danej rzeczy od jak najniższej kwoty, ale może się jeszcze jakoś inaczej da -
nick nieaktualnyBrusia ja obdzwoniłam dzisiaj żłobki i co... brak miejsc. Ja to jestem dopiero w czarnej d***. Mają się dwa w połowie stycznia otworzyć także zobaczymy, a czesne 950zł.
Byłam u gin, dostałam receptę na antyki. Szkoda że dzisiaj 4 dzień @ i muszą poczekać na następny cykl -
nick nieaktualny
-
mój jest na 305 miejscu na rezerwowej liście, póki co kryterium do przyjęcia do żłobka dochody nie są, a w każdym mieście są ludzie zarabiające minimalną. Ogólnie jest to żenada i powinni to rozwiązac jakoś, skoro np w podstawówkach jest niż a w żłobkach brak miejsc to powinni przystosować klasy na żłobek itp. bo to chore jest tyle bulić i to że w tych prywatnych miejsc też nie ma17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Ten niż w podstawówkach to jakaś brednia. U nas tylko w tym roku dlatego, że 6 latki nie wiem po co poszły do szkoły ( i już było pod nich dostosowane). W następnym roku będzie full klas. I w przedszkolach to samo. Jest 3 państwowe i 3 prywatne i wszystkie pełne. Żłobek jeden państw. jeden pryw. Gadają takie bzdury w tv i potem ludzie się burzą - cały PIS i ich dobra zmiana.
Ale ceny o jakich piszecie to kosmos. Tak na chłopski rozum to na co idą te pieniądze? 1.5 latek tyle zje? Czy tyle zabawek zniszczy? A może aż tyle wycieczek i atrakcji potrzebuje? -
Moja kuzynka w pobliskim mieście płaci za państwowy żłobek 450 zł. I do tego musi zapewnić Małej pampersy, chusteczki nawilżane itp. Prywatne u nas ok 1000 więc jakbym doliczyła sieciówkę to z pensji zostało by mi 200-300 zł. Szał.
Dlatego w ogóle nie opyla mi się powrót do roboty. Na państwowy nie mamy szans bo nie jesteśmy tu zameldowani.
-
Mamusiu synusia jak tam?
Cebule to głownie zakupy z kuponami ktore mozna szukac tu
https://coupon.aliexpress.com
Jest jeszcze jedna stronka ale nie pamieyam
Apka widze wytłumaczona czesto sa jakies kupony za zainstalowanie
U nas żłobek tez ponad 1000zl
20kwiwtnia mam pierwszy dzien w pracy
d84 lubi tę wiadomość
-
Baga ceny sa wysokie, bo koszty utrzymania ogromne, prywatne nie maja dofinansowania, sam lokal, jego adaptacja, wyposażenie,pensje, zusy, podatki, ubezpieczenia, a gdzie jeszcze zarobek właściciela....stad te ceny
-
w niektórych szkołach jest mało dzieci może nie w pods ale w gimnazjach czy liceach, wie bo u mnie w mieście rodzinnym nawet zamkneli jedno LO i włączyli je do innego. Więc pewno proporcjonalnie w całej polsce tak jest i oni powinni sie dostosowywać do warunków teraźniejszych a nie robić zmianę na warunki dzisiejsze za 5 lat bo to sensu nie ma.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Prababcia kupiła takiego Mikołaja co jedzie ma reniferze i gra jak Mała sie go wystraszyła na początku ryk, a teraz jsk idzie w jej stronę to mi ucieka na kolana. Śmialiśmy sie z tego jak nie wiem co
-
Natalica to masz szczęście, ze Cie na to stac. Opiekunka w dużym mieście to 1700zl minimum.
Po drugie znajoma ma prywatne przedszkole i dwie panie opiekują sie 5 dzieci -
nick nieaktualnyZależy od żłobka, u mnie za ścianą - tak mam to szczęscie graniczyć ścianą ze żłobkiem
- były 3 panie na 48 dzieci. Teraz jest mniej, bo burmistrz zrobił zadymę, mieli żłobek zamknąć, ale ja dalej dzieci słyszę, aczkolwiek ilościowo sporo ich mniej jak wychodzę na spacer widuję. Do tego żłobka trzeba swoje mm, pampersy i chusteczki + czesne 1000
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 21:31