WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak nic nie znajdziemy to chyba moja mama będzie na jeden tydz przyjeżdżać a drugi nie wiem co. Haha fantazja nas poniosła. Niania kosztuje tyle samo co i plzlobek jak nie więcej jeśli ma kwalifikacje bo za 1200 pracować nie będzie. A mi zależy żeby dziecko miało kobtakt z innymi integracja w grupie. Fakt może choroby przynieść ale to tylko go zahartuje. No i jeszcze taka niania nic nie zrobi trzeb uszykowac ubrania ugotować itp.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta jak tam jestes zadowolona z fotelika?

A my dzis z mezem musielismy jechac na 4h na kurs,mala zostala z ciocia o ktorej kiedys w spominala,ze jak tylko ja widziala to od razu beczala.Od jakiegos czasu juz naszczescie jej to minelo,ale do dzis bylo tak,ze nie mogla brac jej od razu na rece tylko po czasie.Wiecie jak ja to przezywalam,ze musze ja zostawic balam sie ze bedzie plakac i bedziemy musieli wracac.Wracalam do domu prawie ze uschnieta z tesknoty i przekonana,ze mala jak mnie zobaczy to bedzie przeogromna radosc.Mylilam sie popatrzyla na mnie nawet raczek nie wyciagnela.Bylam w szoku,ale to dobry znak przed pojsciem do pracy :)

Bruśka, Zosia_wop, vayn lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko Sofijka dorosła :-)

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha ale was Sofija zaskoczyła :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boedroneczko u nas jest wlasnie faza, ze nie chce do nikogo pójść. Dzis z mężem pojechałam do teściowej i chvial wejść do sklepiku, a ona wzięła mała do domu, a tam 2 min happy i potem ryk, no ale tez jej nie zna za bardzo. Ale moze inaczej byłoby u nas w domu. W każdym badz razie jak ide nawet do taty i jego żona chce bardzo sie z nia bawic i nosi i prowadzą no wszystko robi conona lubi to nie i tak do mnie ciągle przychodzi i chce żebym ja ja nosiła. Mam nadzieje, ze minie, a u reszty z Was jak to wyglada?

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to prawda. Ja wracam po ledwie 2h pracy (bo więcej nie wytrzymam) i sie cieszę jak dziecko kiedy widze, że to małe do mni drepta albo skacze z radości :)

atdc6iyei0o27of5.png

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu to zapewne minie.Za tydzien bedziemy w Polsce to zobaczymy jej rekacje :) tutaj to bala sie tej cioci jej meza i syna jak tylko ich widziala to od razu zaczynala plakac.

zosiu a powiedz mi prosze jak na Ali wchodze w "sledz przesylke"to mam taka wiadomosc your package Depart From Original Country co ona oznacza?bo ta kropeczke mrugajaca ktora tam pokazuje dlugosc trasy nie jest jeszcze na koncu?

no dziewczyny bylam w szoku :)jestem z Niej dumna ze szok :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia twoja na razie przoduje mój to potem powtarza, wiec sie zacznie i u mnie to niedługo. Na razie mnie nie odstępuje i wspina po nogach albo po czym kolwiek. Jest mama mama mama. Ostatnio mi przy inkasencie tak koszulkę naciągnął, ze cycki mi wyszły.

Mój to juz pełnymi zdaniami mówi :) mam teraz jak Vayn kiedyś - jest nienażarty i jego ulubione zdanie to "mniam da!" A jak sie juz serio wścieknie to " mama mniam da! Da mniam damniam damniam damniam!" :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga my nadal mamy fazę chcę jeść to co rodzice w tym momencie :D

Zosia Pola nawet z małżem nie chce być. Ja wychodzę do sklepu a ona jak przyuważy że mnie nie ma to płacze pod drzwiami wejściowymi #(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aż z łazienki wybiegłam... Pola śmieje się na głos od wielkiego dzwonu a tu taka radość, śmiechy z łóżeczka. No coś pięknego, oczywiście nagrałam :P rozbawił ją tak garnuszek, zawsze mu nos wciskała żeby coś mówił, a teraz.'odkryła' że mówi jak paluszkiem wciśnie guziczek w każdym kształcie :D

Zosia_wop lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziewczyn kp

http://www.hafija.pl/2016/12/lista-potraw-ktorych-nie-moze-jesc-mama-karmiaca-w-te-swieta-i-dwanascie-potraw-ktore-jesc-moze.html

Sofija <3
    201602294556.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha. I z tego sie śmieje? :)

Aha te dzieci :)

Mój ostatnio bawił sie sam w basenie piłeczek i mamtam wrzucona taka piłeczkę z przyssawkami i śmiał sie jak pacnął nią w plastikowa piłeczkę a ona sie przystała :) na głos sie śmiał :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super Polcia!!
    Jak z mężem nie chce zostac to juz w ogole dramat :P
    Baga naciąganie koszulki u nas tez jest tylko pi to zeby cycek sie odkrył, a am am to ja chyba nigdy nie usłyszę :P ostatnio nie chce wiecej niz pare łyżeczek i macha rekami i wszystko spada na ziemie, no chyba ze jest do raczki to sie bawi i tez wyrzuca jak sie zaczyna nudzić, ostatnio większość jedzenia ląduje w koszu.

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko nareszcie coś nie-nazistowkiego od Hafiji :) smacznego mamy KP! :)

Pierogi ze śliwkami? U kogoś sie robi?

Coś w ogóle robicie dziewczyny?

Może konkurs na najdziwniejsze danie wigilijne? Czy myślicie ze wszystko juz znamy? :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja pomolestuje . Wybaczcie mi :D a ktos sie zdecydował na fotelik tyłem montowany ?

Moje dziecko na mój widok wcale sie nie cieszy. wychodze z domu patrzy na mnie , robie mu papa a on sie patrzy i usmiecha :P wracam popatrzy na mnie i dalej sobie gdzies idzie , cos robi :D moze dlatego ze nie jestem z nim sama cały czas tylko są moi rodzice, brat.

Dzisiaj sie smiał jak go karmiłam łyzeczką. Zblizałam łyzke do ust i zabierałam a taki zadowolony był, tak sie smiał heheh :D zawsze płacze jak sie jedzenie konczy. Nierazz daje mu dodatkowa ilosc no ale ilez mozna. Chodzi poźniej i mu sie odbija a czasem jeszcze rzygnie i na to siadzie :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i jak chce mu sie jesc to mnie na krok nie odstepuje i sie wspina po nogach .
    Jak mu zabraniam cos, albo zabieram od tv jak blisko stoi to od razu krzyczy mama. Tak ładnie i wyraźnie jak nigdy hehe :D

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tylko makowce i krokiety będę wiozła 400km :d

Najdziwniejsze to może nie jest, ale u mnie nigdy się nie pościło. Oczywiście mój jeszsze wtedy niemąż wniebowzięty bo to taki antyrybny typ. Zamiast rybki kotlet i szczęśliwy :)
    Dla Poli moja mama gęś będzie piekła na wigilię bo ta uwielbia, no i zupa rybna

• natalica06 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był czas ze beczala na wszystkich, ale zaczęliśmy prawie co tydzień kogoś do nas zapraszać, teraz nawet do listonosza ręce wyciąga :-) z moim m to woli być niż ze mną bo on się tylko z nią bawi, podrzucę wygina na wszystkie strony, a ja zawsze mam coś do zrobienia, mam czasem wrażenie, że jak ktoś idzie po klatce to ona patrzy w drzwi i na niego czeka, bo jak już wróci to nie patrzy się w drzwi. A najlepsza zabawa u nas to wylegiwanie się na łóżku, wystarczy że się tam z nią położę i juz się chichra jak szalona, mogłaby cały dzień tam leżeć.
    A no i niania kosztuje mniej więcej tyle co prywatny żłobek, bo do państwowego to nie mam ani najniższej krajowej, ani nie jestem pseudo samotna matka, wiec szanse mam może z 1 %. Dwie panie na 5 dzieci? To albo te panie coś nie teges albo ten żłobek kosztuje z 2 tys, licząc koszty 2 pracowników, powiedzmy 2,5 tys, brutto to jest po 1000 zł od dziecka za same pensje, a do tego utrzymanie przedszkola i zarobek właściciela, wiec albo to drogo, albo jakaś ściema.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 22:47

201602111680.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najdziwniejsza potrawa co zawsze wszyscy sie dziwią to kompot z truskawek z makaronem - musi byc na swieta potem jem jeszcze przez 3 dni i gotuje drugi raz na sylwestra :P

vayn lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014

Wysłany: 13 grudnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myslicie o takich cichobiegach te sa na jesien zima:

https://pl.aliexpress.com/item/New-Cotton-Lovely-Baby-Shoes-Toddler-Unisex-Soft-Sole-Skid-proof-0-12-Months-Kids-infant/1809320494.html?scm=1007.13339.33317.0&pvid=69446c7a-a6d9-4c6d-bb88-a919c35dd585&tpp=1&detailNewVersion=&categoryId=200000942

a ja zamowilam takie:
    https://pl.aliexpress.com/item/2015-spring-and-summer-cute-light-pink-baby-girls-lovely-owl-shoes-bow-slip-on-frist/32305126643.html?spm=2114.13010608.0.0.qnBwHW&detailNewVersion=&categoryId=200000942

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 22:49

Sofija <3
    201602294556.png
‹‹ 2320 2321 2322 2323 2324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ