Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas nie ma nigdy niczego na słodko, zawsze jest zupa grzybowa z suszonych grzybów i smażony karp a inne rzeczy to różnie. W sumie karpia to jemy ylko ten jeden raz w roku. Ja zrobię tradycyjna sałatkę i może jakieś ciasto, mama nigdy nie chce żebym coś robiła, bo po co to wiezc am teściowa do mnie też nigdy nic nie przynosi to i ja nic nie zabieram
a mi się przypomniało ze na naszym osiedlu mają zbudować przedszkole państwowe, ale ma ruszyć za dwa lataWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 23:04
-
To jest przedszkole w domu właścicielki i ona toa z corka, nie wiem ile kosztuje, ale maja nawet strobe fb i widac ze dzieci tam malutko 5max no i to duże miasto to 1200zl+ pewnie bedzie to 5dzieci i 6tys za sama opiekę, z zusem mozectez cos kombinują, moze jakas dotacja i jakos sie kręci.
-
Biedroneczko fajne, ale to tez niechodki, a nasze dzieciaczki beda juz wiosna raczej śmigać
Vayn zupa wyszła stad, ze tradycja to zupa owocowa z suszu z makaronem, z tym ze my za dziecka nigdy suszu nie lubiliśmy i mama gotowała nam za to kompot/zupę z truskawek tylko, ze troche kisielem cytrynowym zagęszczalado tej pory nie przełknę nic z suszu
D ciekawe jak smakują takie pierogi, ale to tez wędzona to mi pasuje tylkp do kiełbasyvayn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Vayn współczuję. Jak ja się cieszę ze zawsze kladlam moje dziecko spać po kąpieli. Do upadłego będę to podtrzymywać ale trochę się boję ze jak będzie większy to będzie chciał buszowac po domu
U nas jest min. ryba po grecku, zupa rybna,grzybowa, karp, makaron gwiazdki z makiem, groch z kapustą, placki drożdżowe z rodzynkami, oczywiście barszcz czerwony z uszkami i grosik w jednymWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 23:31
Kubuś
-
Fajne beda teraz swieta co nie? Większość z nas tutaj poraz pierwszy raz w trojke
juz nie bedzie wylegiwania sie na kanapie tylko trzeba bedzie zasuwać
Moje dziecko poszło spac o 22, z tym ze o 16 poszła na drzemkę, moj tato przyszedł zaczął głośno gadać i sie obudziła to wzielam na łóżko przytuliłam i spałyśmy do 18:30 i tersz tez mi sie nie chce spac, a rano bedzie tak:
-
Aaaaa. Jakie przysmaki, ze aż "mniamda! Damniam!"
Jak na razie w dziwnosciach wygrywa Zosia i jej truskawkowa z makaronema najbardziej ciekawi mnie przepis na farsz do pierogów ze śliwkami suszonymi
Chętnie sie dowiem o jakiej zupie rybnej mówicie. Na pomidorach czy na rosole itp? -
Hej dziewczyny
Tak tylko się przywitam bo o nadrobieniu Was mowy nie ma...co byście o mnie nie zapomnialyja codzień myślę co tam u Was i dzieciaczkow. Mam nadzieję że zdrowie Was nie opuszcza.
Aaaa najważniejsze... wszystkim jubilatom życzę wszystkiego co najlepsze dużo zdrówka i uśmiechu na codzień :-*
Lexi powodzenia na dzisiejszej wizycie :-*
U nas ok Ada wczoraj skończyła 10 miesięcypowoli się podciaga na raczkach do pionu i coraz więcej opowiada po swojemu. Co mnie zastanawia to ilość jej kup kiedyś była raz na 3-4dni teraz jest codziennie ale to chyba dobrze? Tylko u was też kawałki jedzenia czasem są w tej kupce?
Dobrego dnia
Lexi150, d84, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
L a właśnie miałam Cię wzywać do odpowiedzi
U naszego też widać co jadł w kupce ale to chyba dlatego że tymi dziaselkami nie umieją zmielic porządnie.
Ja nic nie szykuje na święta. A u mnie w domu jest barszcz ukrainski z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, karp smażony, ziemniaki w mundurkach, śledź w oleju i sos grzybowy. Z racji ze w tym roku na wigili będzie mój Mąż to mama zrobi jeszcze rybę po grecku i sałatkę jarzynowa bo mój ryb słodkowodnych nie jada i grzybów tez nie
Nasz wczoraj też szalał do 22. Nie mogliśmy go uśpić. A w nocy znowu wiercenie takie, ze ledwo żyjemy.
A ja dziś zaczęłam plamic. Na szczęście tylko na brązowo. No nie może być spokoju. Zobaczymy co mi dziś na wizycie powie. -
Lexi powodzenia na wizycie
W pierogach są same śliwki ale wędzone nie suszone - u mnie w regionie jest ich pełno bo to i stolica śliwowicy heheh, Podaje się je polane masełkiem z podprażona bułką tartą i cukrem - dla mnie to najlepsza potrawa wigilijna i ja karpie od dziecka nie jem bo nie lubie tylko dorsza czy halibuta. Ja potem mrożę te pierogi i jem jeszcze pare razy. Mój mąż ich nienawidzi hehehe.
U nas jak dawniej B zasypiał fajnie przy cycku wieczorem to od jakiegoś czasu wieczorem jest komedia z usypianiem i nie wiem c robić ;/ usypianie go to 2h i finał że czasem zaśnie ok 21 a nieraz grubo po 22, a w trakcie dnia ma 2 drzemki po ok 30-60min ok 9-11 i 14-16.Teraz chory to mu odpuszczam ale jak wyzdrowieje to trzeba coś z tym fantem zrobć.17/2/2016 B
11/3/2018 I