Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedronko u nas po 2 dawce na Rota też była temp. Ale na drugi dzień było ok, więc może dzisiaj już będzie dobrze. To nie jest wykluczone. Obserwuj i nawadniaj pojedynczymi łyczkami - małe dawki. Zobaczysz jak ok. 15-16 temp nie zacznie rosnąć to już będzie ok. A nie możecie przełożyć wyjazdu na jutro? Ja tez bym się bała
My będziemy szczepić na pneumokoki bo po roczku już tylko wystarczy 1 dawka, a meningo to nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 11:01
-
No i gorączka nie jest od ząbków
może być tylko stan podgorączkowy, taki 37,4, ale nie więcej. Czyli to ewidentne po szczepieniu
bo Sofijka była zdrowa, więc też nie choroba.
My po wizycie kontrolnej i już nie ma śladu po anginie. Uffff.... tylko antybiotyk na wszelki wypadek jeszcze 3 dni, czyli do 10 dni. Zaraził się... uwaga! ... ukrytą anginą od kuzynów chodzących do przedszkola! ale masakra... nawet nie wiedziałam, że tak możnakoniec odwiedzin do lata
natalica06 lubi tę wiadomość
-
Baga nie wiem. Jakiś kosmos. Dziecko w wieku przedszkolnym może być bezobjawowym nosicielem i samo nie zachorować
a innemu może sprzedać
i u nas tak było
wiesz w tym wieku dzieci to wylęgarnia wirusów i bakterii
nawet na ubraniu przenoszą. A na 20 dzieci w grupie ZAWSZE 3 czy 4 będzie coś miało, no i włala. Więc unikajcie dłuższych wizyt no i przede wszystkim przytulania czy całowania. U nas szarańcza zawsze miętoliła Księciunia
ale teraz embargo!
-
Mamusia_synusia wrote:No i gorączka nie jest od ząbków
może być tylko stan podgorączkowy, taki 37,4, ale nie więcej. Czyli to ewidentne po szczepieniu
bo Sofijka była zdrowa, więc też nie choroba.
Blanka od zębów miała gorączkę 38,5. Nic innego jej nie było, bo za pierwszym razem byliśmy u lekarza. Przy każdych następnych dwóch (wychodzą jej po 2) było dokładnie to samo.
-
Tysia moj Tymon miał taki okres ze samo wsadzenie do wózka to był wyczyn, no i jak się udało to 30min max, chyba ze była pora spania to usnal jak miał dobry chumor i dłużej chodziliśmy. A teraz z dnia na dzień mu się zmieniło i godzinkę smialo możemy pochodzić nawet nie na spiocha
czasami tylko muszę pospiewac auto jest na a auto robi brum
no i w kryzysowych sytuacjach jeszcze biegniemy w momencie brum
teraz lipa rekawiczki, kocyki itd to nawet nie można nic do rączki dac. A może odwróć spacerowke? Tak niektóre z dziewczyn robiły
-
Mamusiu nasza rota przeszła bardzo łagodnie delikatny stan podgorączkowy i to tyle.
Wyjazd jest odłożony na jutro.
U nas nadal gorączka ,malutka umęczona bo i spac nie moze położyłam ja dwa razy to pospala moze z 15 minut.Taka kochana jest czasami tylko troszke popłacze czasami sie pośmieje,a tak mi jej szkoda bo taka umęczona
No i hit przebiły sie dolne jedynki,dziewczyny ile trzeba czasu zeby te zabki juz były całkowicie na wierzchu???widac dwie białe plamki no i czuc je na płacach i słuchać na łyżeczce.Dwe górne dwójki tak samoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:22
vayn, Mamusia_synusia, tysiaa93, Zosia_wop lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMąż opowiadał jak z synem koleżanka z pracy jechałą na SOR bo gorączka 40 stopni i zbić nie potrafili.. Bali się sepsy albo innego świństwa... okazało się że zęby. Także co dziecko to inaczej.
Biedroncia gratuluję!U nas już ponad miesiąc temu się przebiły, ale chyba nadal całe nie wyszły
Tysia z Polką już lepiejAczkolwiek coś ciepławą głowę ma, a ja jak na złość termometru znaleźć nie umiem....
Teraz hitZasnęła o 22, obudziła mnie dzisiaj o 9.50
Trzy razy patrzyłam na zegarek bo mi się wierzyć nie chciało. Wzięłam ją do siebie i poleżałyśmy jeszcze do 10.30
-
nick nieaktualnyBaga no my też mamy kino 50km w jedną stronę, także to nawet nie wchodzi w grę.... Nawet u mojej mamy w małym miasteczku na śląsku mają kino, a my takie duże miasto i lipa. Ponoć mają otworzyć w przyszłym roku, ale to już ładnych kilka lat obiecują
-
nick nieaktualnyA miałam Wam napisać, jak Pola nie miała szczeniaczka uczniaczka tak teraz chyba dostanie 3 pod choinkę. Od mojej mamy, od teściowej i od brata małża. Tak to jest jak się nikt o zdanie nie pyta. Ja powiedziałam mamie żeby kupiłą bo się opłaca w tesco teraz - wychodzi 80 zł szczeniaczek. A tutaj pretensja do mnie bo oni jej to chcieli kupić
Bożesz wiecznie szukają problemów i powodów do kłótni
-
nick nieaktualny