WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te same dzieci, a co kraj to inny system szczepień

A zeby jedne dzieci przechodzą gładko inne cierpią ehhh musi przejść gorączka i koniec!

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby minęło. A jak Polcia? Nie rozłożylo jej?

Dostalam zdjecia z sesji świątecznej, fajne są, pospamuje wam potem :P

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko u nas po 2 dawce na Rota też była temp. Ale na drugi dzień było ok, więc może dzisiaj już będzie dobrze. To nie jest wykluczone. Obserwuj i nawadniaj pojedynczymi łyczkami - małe dawki. Zobaczysz jak ok. 15-16 temp nie zacznie rosnąć to już będzie ok. A nie możecie przełożyć wyjazdu na jutro? Ja tez bym się bała

My będziemy szczepić na pneumokoki bo po roczku już tylko wystarczy 1 dawka, a meningo to nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 11:01

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i gorączka nie jest od ząbków :/ może być tylko stan podgorączkowy, taki 37,4, ale nie więcej. Czyli to ewidentne po szczepieniu :( bo Sofijka była zdrowa, więc też nie choroba.

My po wizycie kontrolnej i już nie ma śladu po anginie. Uffff.... tylko antybiotyk na wszelki wypadek jeszcze 3 dni, czyli do 10 dni. Zaraził się... uwaga! ... ukrytą anginą od kuzynów chodzących do przedszkola! ale masakra... nawet nie wiedziałam, że tak można :( koniec odwiedzin do lata

natalica06 lubi tę wiadomość

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia Iglaki? Zaraz znajdę ale chyba nie reklamowałeś....

Biedna Sofi:( jak sie boicie jechać dzisiaj to przelozcie na jutro :( nie rezygnujcie:(

Mamusia jak ukryta angina?

atdc6iyei0o27of5.png

Wysłany: 21 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga nie wiem. Jakiś kosmos. Dziecko w wieku przedszkolnym może być bezobjawowym nosicielem i samo nie zachorować :/ a innemu może sprzedać :( i u nas tak było :( wiesz w tym wieku dzieci to wylęgarnia wirusów i bakterii :/ nawet na ubraniu przenoszą. A na 20 dzieci w grupie ZAWSZE 3 czy 4 będzie coś miało, no i włala. Więc unikajcie dłuższych wizyt no i przede wszystkim przytulania czy całowania. U nas szarańcza zawsze miętoliła Księciunia :( ale teraz embargo!

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko moje dziecko nie znosi spacerów? W wózku wytrzymuje góra 30 minut :/

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia_synusia wrote:
    No i gorączka nie jest od ząbków :/ może być tylko stan podgorączkowy, taki 37,4, ale nie więcej. Czyli to ewidentne po szczepieniu :( bo Sofijka była zdrowa, więc też nie choroba.
    Mamusia nie chciałam polubiać :P Blanka od zębów miała gorączkę 38,5. Nic innego jej nie było, bo za pierwszym razem byliśmy u lekarza. Przy każdych następnych dwóch (wychodzą jej po 2) było dokładnie to samo.

201602111680.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysia moj ma podobnie i chodzę z nim na plac zabaw i wsadzam w 1 huśtawke i się cieszy, na inne rzeczy jest za mały.

Biedronka przeczytaj uotkę ze szczepionki tam powinno pisać ile przeważnie trwa dany objaw poszczepienny

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia moj Tymon miał taki okres ze samo wsadzenie do wózka to był wyczyn, no i jak się udało to 30min max, chyba ze była pora spania to usnal jak miał dobry chumor i dłużej chodziliśmy. A teraz z dnia na dzień mu się zmieniło i godzinkę smialo możemy pochodzić nawet nie na spiocha :-D czasami tylko muszę pospiewac auto jest na a auto robi brum :-P no i w kryzysowych sytuacjach jeszcze biegniemy w momencie brum ;-) teraz lipa rekawiczki, kocyki itd to nawet nie można nic do rączki dac. A może odwróć spacerowke? Tak niektóre z dziewczyn robiły :-)

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia nie tylko Twoje, niestety. Raz jest lepiej raz gorzej, ale generalnie szału nie ma

201602111680.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu nasza rota przeszła bardzo łagodnie delikatny stan podgorączkowy i to tyle.

Wyjazd jest odłożony na jutro.

U nas nadal gorączka ,malutka umęczona bo i spac nie moze położyłam ja dwa razy to pospala moze z 15 minut.Taka kochana jest czasami tylko troszke popłacze czasami sie pośmieje,a tak mi jej szkoda bo taka umęczona :( :(

No i hit przebiły sie dolne jedynki,dziewczyny ile trzeba czasu zeby te zabki juz były całkowicie na wierzchu???widac dwie białe plamki no i czuc je na płacach i słuchać na łyżeczce.Dwe górne dwójki tak samo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 13:22

vayn, Mamusia_synusia, tysiaa93, Zosia_wop lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż opowiadał jak z synem koleżanka z pracy jechałą na SOR bo gorączka 40 stopni i zbić nie potrafili.. Bali się sepsy albo innego świństwa... okazało się że zęby. Także co dziecko to inaczej.

Biedroncia gratuluję! <3 U nas już ponad miesiąc temu się przebiły, ale chyba nadal całe nie wyszły

Tysia z Polką już lepiej :) Aczkolwiek coś ciepławą głowę ma, a ja jak na złość termometru znaleźć nie umiem....

Teraz hit :D Zasnęła o 22, obudziła mnie dzisiaj o 9.50 :D Trzy razy patrzyłam na zegarek bo mi się wierzyć nie chciało. Wzięłam ją do siebie i poleżałyśmy jeszcze do 10.30

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Sofiji! :) bidulka wreszcie sie nie bedzie męczyć.

Mój tez miał jednodniowa gorączkę 38,2 - nic poza tym ani nawet kataru. Dwa dni pózniej odkryłam zęba. Wiec to łącze :)

atdc6iyei0o27of5.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn miałam pisać ze zazdroszczę biletów, bo słyszałam ze świetny jest "Łotr 1", lepszy niż Nowa Nadzieja o 100 razy. Ale u nas kina nie na i nie wiadomo czy pojedziemy bo to wyprawa prawie 50km. Na razie mamy taka namiastkę:

tvzdlcede39h_t.jpg

vayn, Mamusia_synusia, tysiaa93 lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga no my też mamy kino 50km w jedną stronę, także to nawet nie wchodzi w grę.... Nawet u mojej mamy w małym miasteczku na śląsku mają kino, a my takie duże miasto i lipa. Ponoć mają otworzyć w przyszłym roku, ale to już ładnych kilka lat obiecują

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miałam Wam napisać, jak Pola nie miała szczeniaczka uczniaczka tak teraz chyba dostanie 3 pod choinkę. Od mojej mamy, od teściowej i od brata małża. Tak to jest jak się nikt o zdanie nie pyta. Ja powiedziałam mamie żeby kupiłą bo się opłaca w tesco teraz - wychodzi 80 zł szczeniaczek. A tutaj pretensja do mnie bo oni jej to chcieli kupić :D Bożesz wiecznie szukają problemów i powodów do kłótni

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn sprzedasz i kupisz potrzebne rzeczy. Przecież sie nie skapną który od kogo :)

Tusiaa lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga będzie pretensja bo 2 tutaj dostanie, brat jeszcze z mamą mieszka i kupili to samo :D Nie rozumiem czemu jednego nie oddali...

• Roberta Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn weź ich olej. Mogli oddać jednego. Myślenie nie boli. Sprzedaj i kup to co chcesz. Ja bym nie miała wyrzutów.

‹‹ 2345 2346 2347 2348 2349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ