Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamy to vo Tysia i patyczkami zbieramy lub końcówka ręcznika. Vayn gdy boli ucho sprawdź naciśnij Poli ten jezyczek przy uchu położne i lekarka mówiły że jak dotknies to będzie ryk niemilosierny. A na to straszne uczulenie wkoncu znaleźliśmy krem bo latopic który nas ratował nie, emolium nie oilan med też nie. Pomógł emotopic krem barierowy więc jak któraś coś to polecamy pani powiedziała że emolient ale właśnie ma trochę zmienioby skład w stosunku do innych obecnych i gdy wszystko już zawodzi się sprawdza i miała rację.
tysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Monia z tego względu ze jestesmy w Pl to roczek odbędzie sie 18stgo
D Ty pytałaś czy kupiłam light boxa? Tak tak kupiłam juz dawno i szczerze to az raz ja użyłam
Ja czyszczę uszka patyczkami tymi dla dzieci.
Dzis w nocy słyszę mala ,wstała na cyca,patrze a ona siedzi sobie na łożkupojadła położyła sie i znowu ale w koncu położyłam ja i padła
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Pytanie mam o Nasivin trscioqa kazała pędzelkowac ale to jest niemożliwe do wykonania ona jest za ruchliwa i drze sie wkładam jej ten patyk za mocno i nic nie smaruje
Moge wpuścić kropelkę czy nie mozna? Jak Wy robicie? -
Nasivin Soft? Zosia to masz na mysli? My uzywalismy, lekarz nam przepisał, oby nie na często i nie za dlugo. My zazwyczaj na noc psikalismy, a jak juz był hardkorowy katar to przed każdym położeniem sie spac, Tymi jak chory to ma zazwyczaj dwie drzemki no i potem na noc czyli używałam max 3 razy na dobę. A jak było lepiej to tylko na noc. Nam pomagały też domowe inhalacje - wrzątek do garnka i zakrapiasz kropelkami do inhalacji,no chyba ze masz prawdziwy inhalator to pewnie lepszy
. No i zawsze jak katar to pod materac ręcznik, pod glowke, żeby glutki mogły sobie splywac w nocy. Zdrówka! Dużo dużo zdrowka
Zosia_wop lubi tę wiadomość
-
A no i te inhalacje to robiłam jak Mały spal, tzn.kladlam obok łóżeczka. Bo to jeszcze za malutkie srajtki, zeby tak z nimi siedzieć np na kolanach według mnie.
Macie jakieś fajne stronki ze strojami na roczek? Tak przeglądałam ali, tak wymyslalam, że w koncu nic nie zamówiłam, a teraz już za późnoZosia_wop lubi tę wiadomość
-
Tysia, brusia a to się tak zakrapia do uszka czy jak to się stosuje ?
U nas ryk w nocy okropny. Ja nie wiem czy on spał czy nie . Tak się darl że szok. No nic ni pomagało. Już miałam mu viburcol Dax ale się w końcu uspokoił. A co zgasilam światło to ryk. Więc jak dobrze zasnął to i światło zgadilam i odłożyłam do łóżeczka. Co to byłomoże się przestraszył psa jak byliśmy na sankach ale żaden do niego nie podbiegl...
Kubuś
-
my mamy ten psikacz do ucha i psikamy już od dawna dawna, lekarz nam to polecił chyba jeszcze w czerwcu, więc chyba nie są od roku
mamy vaxol, bo ten kazała lekarka, jest drogi ale od tego czerwca cały czas mamy ten sam, więc starcza na długo.
Fuuuuj śnieg sypie! -
Zosia ja wpuszczalam kropelke. A teraz nasivin już jest w formie psikacza na lezaco także łatwiej się aplikuje.
Co do uszek to ja tylko z wierzchu przecieram. Położna nam mówiła że właśnie ta woskowina chroni uszko przed stanami zapalnymi a jej nadmiar po prostu wycieka i to wycierac.
Byliśmy u lekarza bo Mlody jakis mi się wydawał nie swój. Trochę mleko ulewal. Ale ani kataru ani goraczki. No i miałam rację bo gardlo czerwone. Jakaś wirusowka.
Zosia_wop lubi tę wiadomość
-
Normalnie psikasz ja sobie sama też kilka razy psiklam najlepiej przed kapaniem bo jest zajęty i w uchu nie grzebie. A nasivin normoanie psikalismy z tym że najpierw woda odciagniecie glutkow i dopiero na wyczyszczony nos. A żeby lepiej się spało to małemu w pokoju robiłam miska z wrzątkiem kilka kropel olejku tak żeby się napachnilo w pokoju i super się odtykal. Do tego łóżeczko z jednej stroby wyżej na książkach stało i miał jeszcze klin pod głową.
-
Polciu Kochanie życzymy Tobie dużo, dużo zdroweczka. Uśmiechu, ktory nie będzie znikał z Twojej buzi. Samych życzliwych ludzi wokół Ciebie, którzy będą wnosić miłość i szczęście do Twojego życia. Cudnownego nastepnego roczku! Igor przesyła buziaki i tulaki :*
vayn lubi tę wiadomość
-
Sto lat !!!
Sto lat !!!
Mamy piersze urodzinki na forum
Wszystkiego najlepszego Polciu rosnij zdrowo!! :* :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 09:52
vayn lubi tę wiadomość
-
My mamy inhalator, ale masakra z tym łobuzem inhalację zrobić. W ogóle ostatnio Jasiek jest taki marudny i brzęczący, że już wysiadam. W sobotę mąż miał 12h do pracy, dziś to samo, a ja już niekiedy jestem zła na siebie, że nie powinnam się wkurzać, ale jak Jasiek nie chce ani się bawić, ani jeść, ani dać się przewinąć, ani nic to już szlag mnie trafia. Lekarze mówili, że zęby idą, ale nic pod palcami nie czuję...zresztą czwórki to dość daleko chyba... Eh, masakra.
Zosiu, poszłam za Twoją radą na Ali i się udało! Ale... majfriend napisał, że prześle mi pieniądze przez PayPal, ale nie mam tam konta i nie za bardzo chce mi się zakładać, bo nie bardzo wiem z czym to się je. Mogę zrobić coś, żeby wysłał na moje konto?