X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te foteliki 9-36 tez tak do końca nie starczają. Siostra pracuje w smyku i rozmawiałam ze specjalistą od fotelikow i oba powiedziała ze często ludzieje jednak rozczarowani przychodzą po fotelik 18-36 bo ten 9-36 jednak nie wystarczył

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn oddajcie nam troche apetytu ;) ja to sie cieszę jak zje chlebek i jajecznice z pol jajka (a jajko jej najlepiej wchodzi), a teraz czy przez ten katar czy zeby czy co wcale jeść nie chce i dzis płacze bez powodu, alko mąż nie chciał pokazać telefonu i ryk nie z tej ziemi :/ najbardziej teraz gardzi obiadem, jedynie jeszcze rosół zje; juz jej daje takie jak my jemy, jak na ppczatku cos dawało, tak teraz nic. Ostatnio kolezanka mi mówiła, ze apetyt jest dziedziczny i jak rodzice nie jedli to dziecko tez moze byc niejadkiem, a moj mąż za dziecka na kolacje jadał herbatę :P i zawsze był najmniejszy - ach te geny po ojcu :P

Biedroneczko gratuluje ząbka. A pchacz mamy wozek z fp, ale mała juz chodzi teraz czekamy az zakuma wożenie lalek :)
    Ozdób roczkowych dalej nie ma, a imprezę mamy na dwie raty w sobote i niedziele, przyjdą po to beda do sesji zdjęciowej

D dzis na fb jakas mama pisała ze jest w 5tc poszła do lekarza a tam niedoszyta macica ma 5mm <szok> nie dają jej szans donoszenia, a nawet straszyli śmiercią. Chyba to nie jest taki rzadki przypadek :/

Dziewczyny jak bedzie was łapać przeziębienie to polecam gropronosin/Neosine jest to chemia, ale drugi raz uratowal mnie przed katarem i kaszlem, bardzo bardzo polecam!!

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna kurtka dla chłopców ;)

goo.gl/81Bx6M

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu wlasnie nad tym pchaczem sie zastanawiam,Sofijka jeszcze nie chodzi to moze przy tym wozku zaczęłaby ,nadzieja matka głupich :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko a Sofijka juz wstaje i porusza sie przy meblach? Florka dopiero wyedy zaczęła używać pchacz. Nie ma pośpiechu czy z pchaczem czy bez i tak nauczy sie chodzić :) ale ogólnie polecam go, jest fajny, szczególnie duzo go nie używała (chwile przez la i juz cos ją rozproszył i koniec), ale przez to ze jest to tez wozek to bedzie lalki wozić sobie.

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Kri Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek bije dziś rekordy poszedł za pchaczem pół pokoju , bi tata trzymał zabawkę ci on chciał , oraz wszedł na dwa schody ! Wszystko na raz !
    Pchacz spoko ale sporadycznie uzywany

Mamusia_synusia, tysiaa93, Zosia_wop lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polka chodzi przy meblach od 3 miesięcy, a nie wpadła nadal na to żeby z pchaczem łazić :P Stawiałam ją z pchaczem, ale od razu na kolanka siadała - bała się i boi nadal. Kilka kroczków siamo siamo było, stać też stoi na środku pokoju. Teraz przez choróbsko się spsuło. Także u nas pchacz to zabawka jak każda inna

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak sobie myślę ze tyłem do 18 kg mamy możliwość ale tez pewnie wcześniej pójdzie przodem. Jednak póki co niech jeździ tak.

Vayn ale kinderkrafta za zadne skarby nie kupuj. Moj brat kupował córce. Gowno jakich mało. Rozlatuje sie, pruje, pasy sie zacinaja. Ogolnie masakra. Nie warte nawet tych pieniedzy. Moja kuzynka kupila caretero sport albo diablo i sobie chwali. A cenowo przystępne.

vayn lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz lubi chodzić z pchaczem ale u nas nie może zbytnio poszaleć bo malo miejsca.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore kupują pampersy zielone lub białe na emag.pl jest promocja + darmowa dostawa
    Wlasnie kupiłam 174 zielone czwórki za 110zl :)

Kri lubi tę wiadomość

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje ze po cos ten fotelik jest i na pewno cos pomoże. Każdy kupuje wg swoich przeczuć ale nie mozna bagatelizować wagi tego sprzętu.

Biedronko jak wstaje to spróbuj jej pokazać jak sie chodzi np z pudłem na zabawki (ale pełnym-tzn ciężkim). Mój tak wyczaił i coraz częściej z tym chodzi. Dzisiaj próbowałam aby przeszedł te dwa stąpnięcia od mebla do mnie -
    Mila pisała ze tak robiła z Tymon. Raz mu sie udało, drugi tez a potem był ryk. Nie chciał. Boi sie. W ogóle strachliwy jest. Nie wariuje ze wspinaniem sie na cos czy przełażeniem przez przeszkody. To tez dziedziczne?

Bo apetyt to wierze ze tak. Ja jadłam wszystko mój syn tez. A mój brat nie jął nic i jego syn tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 22:07

atdc6iyei0o27of5.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn ja jak widzę po porcji ze juz powinien pojeść, a wrzeszczy to wyciągam wtedy Doidy cup i daje mu pic, on go tak uwielbia ze zapomina juz o całym jedzeniu.

Zosia thx za info

Pisalyscie wczesńiej i kurkach z gazem, ja nie wiem jak oduczyć podchodzenia. Wiadomo od podchodzi to mu zwracam uwagę, zabieram go z tego miejsca ale on zawsze wraca, wspina sie na tej rączce na piecu i zaczyna kręcić kurkami, niedługo sięgnie plomieńi z gazu.

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana u nas skonczylo sie na zamontowaniu barierki do kuchni. Ale gdzieś mi się kiedyś rzuciło w oczy ze są takie zabezpieczenia kuchenek. Poszukaj może coś znajdziesz.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia_wop wrote:
    Dziewczyny ktore kupują pampersy zielone lub białe na emag.pl jest promocja + darmowa dostawa
    Wlasnie kupiłam 174 zielone czwórki za 110zl :)
    Zosia w gemini są te same za 107,99 :)
    my kupiliśmy fotelik maxi cosi pearl przodem, bo tyłem nie wejdzie nam do samochodu, przednie siedzenie jest tak wyprofilowane, że musiałoby być maksymalnie przesunięte do przodu, że nikt na nim by nie usiadł. a to by było bez sensu. Po prostu dokupiliśmy bazę iso fix, bo nosidło też mamy maxi cosi i póki się będzie mieścić w nosidle będzie w nim jeździła jak długo się da, a później będzie jeździć przodem.
    Wiem, że są różne testy itp. i nie jestem zdania, że to bzdura, ale też nie wiem ile w tym najprawdziwszej prawdy a ile szału i mody, tak jak z kp, chodzikami, itd. Mam nadzieję, że nigdy nie będzie nam dane sprawdzić jak bezpieczny ten fotelik jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 22:07

201602111680.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana zobaczysz ze w koncu pomoże to gadanie. Tylko trzeba byc konsekwentnym. Mój tato ma kominek w salonie i swoje sprzęty nie zabezpieczone i juz drugiego wnuka uczy ze tam sie nie podchodzi. Teraz Misza sam baaaardzo jest ciekawy ognia ale doczłapie sie do granicy wyznaczonej przez dziadka i macha papa i mówi nienienienienie. Oczywiście wszystko pod nasza kontrola ale juz nie trzeba łapać i upominać.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu nie chodzi przy meblach jak ja postawie przy łożku to postoi chwile ale zaraz chce na rece albo siada :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zapomniałam napisać o ty, ze dzis to juz mnie nerwy poniosły, jak poraz setny ściągnęła dekoder z półki na telewizor no grrr czasem tez tracę cierpliwość (a z natury jestem bardzo wyrozumiała), ma dalej manie chodzenia i wyrzucania wszystkiego do wc lub do wanny, do wanny to pal licho, ale do wc dzis próbowała wrzucić moje spodnie od piżamy, a potem papier toaletowy. A czasem musze cos w łazience zrobic, a Mycha wszędzie chodzi za mną i wystarczy, ze ma sekundę sie obroce. My tez mamy na szczęście indukcję, szafki pozaklejane, teraz z parapetów mi zrzuca rzeczy...a z tą bramka mamy tak samo jak Lexi stanie i tak płacze pod puki nie wezmę :/ hustawka daje chwile na przygotowanie obiadu

Natalia 2 zł taniej, ale przesyłka 13 to wychodzi ostatecznie drożej

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko nic na sile, ja tez jak postawiłam pierwszy raz przy pchaczu to siadła i koniec, ale sama sie przekonała w koncu. Tak samo z chodzeniem kak mąż na sile puszczał ręce to nie chciała stac sama, mówiłam zeby przestał tak robic to odpuścił i za jakis czas sama do tego dojrzała. Kup pchacz, przeciez to mie majątek, spróbuj pokazać jej do czego tp służy, moze załapie od razu, moze bedzie potrzebować troche czasu, ale w koncu załapie ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym emag.pl maja rożne rzeczy i AGD i sprzęty itp itd i zabawki widziałam garnuszek chyba za 85zl i inne moze akurat cos konus podpasuje ;)

hchy0tc79jyv0psk.png

Aniołek [*]12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OO no właśnie my też musimy przymierzyć fotelik bo przy naszym recaro już jest fotel trochę do przodu wysunięty - na miejscu pasażera jest mniej miejsca na nogi niż z tyłu. Także może to też nas zmusić po części do fotelika przodem.

Dziewczyny czy któraś z Was jak kupowała fotelik stacjonarnie to montowali go Wam jak pasuje do kanapy itp? I przy okazji sprawdzić ja bardzo musi być wysunięty fotel do przodu?
    Mamy nieduży samochód więc mogę się zdziwić trochę

‹‹ 2458 2459 2460 2461 2462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ