X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jak tam Brusia napisała to wywrotkę Wadera tez od mojego brata dostanie.

My mu nic nie kupujemy, dość od nas dostaje na co dzień :p

atdc6iyei0o27of5.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagódce, Poli, Marcelkowi, Florce, Mikołajowi (jak pominęłam jeszcze jakieś dziecko to przepraszam) wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin - duuuużo zdrówka i samej radości!!!:):)

Mamusia_synusia, vayn, Zosia_wop lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia szkoda faktycznie jakby nikogo z Twojej rodziny nie było na roczku, ale faktycznie teraz paskudny okres z tymi choróbskami. JA mam nadzieję, że do mnie też się uda wszystkim przyjechać, bo mają kawał drogi, ale to jeszcze trochę czasu do końcówki lutego

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D wlasnie dwa dni temu oglądałam plakaty do ściągnięcia :) te co podałaś sa świetne na pewno cos wybiorę,dzieki za podzielenie sie linkiem :)

Monia fajne "to cos" :) a podasz link na Allegro do tego tła do zdjec ? :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D świetny link, dzięki również! :) uwielbiam strony poświęcone wnętrzom :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • d84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a trafiłam na ten blog bo dziś zrobiłam mini przemeblowanie pokoju i muszę jakieś dodatki dac bo mi się ponury ten jego pokoik wydaje tzn mało przytulny i inspiracji szukałam.

Co do arki noego to ja ją tu zawsze wychwalam nie ma dnia żeby się mój nia nie bawił. Wywala wszystkie zwierzatka i roznosi po całym domu. Dziś trzymał 1 w buzi i po jednym w każdej ręce i tak chodził, jednak najbardziej lubi sobie puścić muzyczkę i tańczyć do niej, normalnie "przewija wierszyki i puszcza muzyczkę". Na yt cichopkowa to recenzuje zobaczcie sobie. U nas to zdecydowany hit. Ale z tego co Zosia pisała to Florka póki co na nie. Mój ją dostał na gwiazdkę.

Z tych prezentów co ja kupiłam na roczek to polecam ten wóz strażacki:
    http://www.emag.pl/fisher-price-little-people-wesoly-woz-strazacki-dnp12-357786/pd/DYV632BBM/
    i ten sklep tez poleca ceny fajne dostawa za free i wszystko ok.
    Mamy też klocki gumowe clemmy plus też sa całkiem fajne ale +18ms.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiedroniU myślałam o tym
    Jakoś te chińskie ładniejsze wzrory mają ... ale zastanawiałam się na 001, 034, 036,063
    http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6303865688

• d84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do głośności arki czy ja wiem czy jest jakąś mega głośna? powiedziałabym że jak cichszy poziom zabawek z fp. Z reszta ja w większości zabawek zakleiłam taśma klejąca głośniczki i jest jeszcze ciszej - w arce tego nie mam, ale można to zrobić bez problemu.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • gorgeous Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z moim okruszkiem - 12,8kg szczęścia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 17:21

tulipanna, Mila920, Lexi150, d84, Moniaa, vayn, Zosia_wop, tysiaa93, dana222, Kri, Tusiaa, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem ze Jagoda dostala swietny dosc spory drewniany sorter klockow, kobyłe na patyku do pchania z muzyczkami i sukienke od chrzestnego, bluzke i getry od drugiego wujka, od chrzestnej za male buty (kupione w Londynie wiec nie ma szans na wymiane) i dwie bluzeczki swietnej jakosci, od moich rodzicow zloty pierscionek,od pradziadka 100 zl na buty a od drugich dziadkow nic jak zwykle... Ani na chrzciny, ani na roczek nic nie dostala.. Troche mi przykro, a ciagle opowiada jak to ona nakupuje zloty lancuszek z wisiorkiem i jeszcze bezczelnie pyta co Jagoda dostala na urodziny.. Bo ona najpierw musiala oszczednosci zostawic bo jak jej wroci rak a teraz rak wrocil i musi miec.. Przy tym nie przeszkadza jej to dawac lubemu po 500zl na ubrania,kupowac odkurzacze,blendery etc.. Powiecie ze podla jestem.. Przykro mi zwyczajnie bo dla oka zabawke za 20 zl mogli z dziadkiem kupic.. Ale na komunie drugiej wnuczki to odkladaja... No przykro mi..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous-Okruszek sliczny! I jak buziakuje slodko!

gorgeous lubi tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśko słodziak do schrupania. :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Mila920 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Jaś do schrupania ;-) śliczny chlopczyk!

Mam jeszcze kilka propozycji na roczek, moze ktoś ma, wypowie się?

http://m.ceneo.pl/35443831

http://m.emag.pl/kinderkraft-grajacy-slon-na-biegunach-zielony-5906736052045/pd/DMP8Z3BBM/?path=product%2Fpd%2FDMP8Z3BBM&utm_medium=Feed&utm_source=Ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=14741726#Zwierzęta

http://m.ceneo.pl/32083068#crid=68213&pid=11051

Na tą sesję chyba się zdecydujemy, tylko muszę się zorientować ile u nas taka przyjemność kosztuje, bo pamiętam że kiedyś jak pisalyscie to wydawało mi się strasznie drogo. Ale to super pamiątka jest, jak wrzucalyscie swoje sesje to bardzo mi się podobały, szczególnie wspólne zdjęcia :-)

Ja uwielbiam drewniane zabawki i ten zbijak co wcześniej wstawiłam to moja mama mi poleciła, ona teraz zajmuje się takim troszke opóźnionym chłopcem i on ma duzo zabawek, które mają pobudzac rozwoj i mówiła ze sama się tym zbijakiem bawi, ze takie proste a wciaga :-P

Znowu skonczyl mi się okres, a po paru dniach te dziwne krwawienie.. żywa krew czerwona. Jak z palca. Byłam u gin i niby wszystko ok przez usg dopochwowe, ale to był gin na NFZ i ja mu za bardzo nie ufam.

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hah jaki okruszek hahha mój jeszcze 10kg nie ma :D

Tuli a Julce ona ona daje prezenty poza tym komunią czy też nie?

Moja teściowa tez nic nie daje tzn na chrzciny dostał prezent ale kupiony przez teścia jeszcze pare lat temu przed jego śmiercią, teraz o dziwo sama zadzwoniła i powiedziała żebym coś na urodziny kupiła od niej, a tak to nigdy nic nie dostał bo ona uważa że ma wszystko. Ale jak jeździ do drugich wnuków na święta to im nawet prezentu pod choinkę nie daje i to nie kwestia kasy bo kurzy jak smok więc na fajki ma. Ale za to mój małz ma takie podejście że jak ona nic mu nie daje to on jej też nie i na dzień babci nic nie dostała itp.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila a Ty mialas cc czy sn

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na urodziny Julka dostala kase od dziadkow.na chrzciny dostala lancuszek. I zawsze dostawala i na swieta albo Luby cos kupowal.Na swieta Jagoda dosala zabawke,bo Luby kupil, na dzien babci i dziadka dostala 50 zl od nich bo pojechalismy z prezentem. I wczesniej raz dostala 50 zl jak przyjechalismy z nia pierwszy raz do nich. Trzymam ta kase bo moze sie okazac ze to jedyna pamiatka bedzie:/ No cholera przykro mi jest..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuli mój od babci z jej inicjatywy dostał 3 używane prześcieradła :D
    ten prezent na urodziny teraz to chce kupić tylko pewnie dlatego że przyjedzie z moja mamą a ona zawsze mu dużo daje. A to też żenujące bo maskotkę to można kupić nawet za 10zł

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D84- dokladnie, nie chodzi o te lancuszki a o jakis symboliczny podarek. Ale z urodzin to wszystko trzeba bylo babci do jedzenia zawiezc,tort,ciasta,obiad bo oczywiscie sie nie pofatygowali (no dobra,to jeszcze rozumiem bo znow bierze chemie i roznie sie czuje)

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no jak dziecku można nic nie kupić, przecież to aż głupio iść i nic nie dać...

Byłyśmy na zajęciach i oczywiście ryk już na wejściu. No cóż Pola nie toleruje obcych, babeczka fajna obserwowała ją. I co, Polka ma trochę obniżone napięcie mięśniowe. Nam się wydawało, że się przejada i temu ma taki wywalony brzuch a to są takie słabe mięśnie brzuszka. No i garbi się, nie podobał jej się odcinek lędźwiowy ale to podobno ma czas - zacznie chodzic to będzie też wymuszać na plecach prostą postawę. A z tym siedzieniem to powiedziała, że jeżeli zmienia pozycję i nie siedzi długo w siadzie W to jej mam nie ruszać. Jeśli siedzi już tak dłużśżą chwilę to mam jej zmienić pozycję.
    Następna wizyta 27 lutego.

Była teściowa wczoraj u nas, no dziewczyny ręce cycki i inne mi opadły. Bo Polka się popłakałą na jej widok a ta do niej z pretensją że POLA JUŻ MASZ ROK JUŻ MUSISZ POZNAWAĆ RODZINĘ. To jej mówię, że jak się babcię widzi raz na miesiąc to trudno od niej wymagać żeby znała. No jak dziecko, siadła sobie w zabawkach od Poli i się nimi bawiła, piszczała książeczką 10 minut. No ja myślałam że mi głowa pęknie, małej przeszkadzała w słuchaniu piosenek. No i Polka w końcu uciekła z płaczem z pokoju, a ta za nią leci z tą książeczką i piszczy :) Pola do mnie uciekła, to ta znowu że tylko do tej matki leziesz - no dokładnie leziesz :D Zadzownił jej brat i mówi mu że jest u POli, i wiecie co aż mi przykro było tego słyuchać. No bo ona tylko ryczy, jest znieznośna, mała wscieklizna i skurczybyk z niej. A no i nie rozumiem jednego, siedzi u mnie na kolanach to ją szarpie za nogi żeby ją zaczepiać, jeszcze trochę i by jej te nogi wyrwała. Wiecie, może przesadziłam, ale to że mi ją zarazili i to wczoraj. Kazałam jej wyjść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 11:01

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasio to przodownik wagowy na lutówkach :D cudowny <3

Moja do arki sie nie przekonała. Tylko ją wyciągnęłam z pudełka to nawet nie bardzo chciała di niej podejść, czasem te zwierzątka powyciągala i tyle zabawy, ani wierszyki ani odgłosy zwierząt ją nie interesują.

Oh Vayn moja podobnie gada, tez przychodzi od swieta to jeszcze sie dziwi, ze Mała ucieka...z reszta wkurza mnie, bo ciagle sie chwali że ona miała 2 dzieci i sobie ze wszystkim radziła i Jesxcze do pracy chodziła (ake o tym, ze miała mamę emerytkę prxy sobie to juz zapomniała) a wszystjo a propo to, ze wracam do pracy, a ona juzpo wakacjach konczy dyżury i szuka wymówek, zeby nie pilnować małej jak i tak przeciez nikt o to nie prosił...ale juz sie zabezpiecza

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
‹‹ 2483 2484 2485 2486 2487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ