X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roberta wrote:
    Tuli a Twoi teściowie nie mają problemu z tym ze syn ułożył sobie życie na nowo? Bo trochę tak to wygląda skoro równo obu wnuczek nie traktują... Przykre to ale znam wiele takich przypadków, przeważnie pierwsza wnuczka /wnuk jest "lepsza" :|
    Nie,raczej nie,wrecz przeciwnie,chwala mnie, lubia, Lubego matka codziennie dzwoni. Julce to raczej Norbert dba zeby dali kase albo cos kupuje zeby tam u bylej zony nie bylo gadania ze nic nie dostala, no i Julka jest obrazalska pod tym wzgledem, bo juz jak babcia mowila ze Jagodzie kiedys tam kupi to Julka jej tekstem walnela "przypominam Ci ze w maju ja mam komunie" :-p
    I moze i dobrze,chociaz to niegrzeczne ale wychowywanie na dwa domy ma takie skutki..
    Ale ja to ich nie rozumiem zwyczajnie

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga wrote:
    Laski tak w ogóle siedzę od godziny 11 i prawie płaczę, bo też rozmawiałam z przełożoną.

Dziewczyna, która wykonuje podobną do mnie pracę zaszła w ciążę i dzisiaj przyniosła zwolnienie. Szefowa niby szuka kogoś na zastępstwo, ale nikt nie chce tak na gwałt na pół etatu i chyba będę musiała wrócić do pracy.
    Mam tydzień na załatwienie spraw. Jestem w szoku, bo plan był inny ustalany i wiem, że ciąży się nie wybiera, ale jakoś nie mogę się z tym pogodzić.
    Ale Baga,przeciez nikt Cie nie moze zmusic do powrotu.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja umowa jest na cały etat, wiec musiałabym na cały. Pół to by było niezgodne z prawem i by mi się nie opłacało. Teraz na tym urlopie dostaje 100% pensji a tak miałabym przeżyć za polowe i jeszcze do pracy chodzić? Lewe sanie.

Mały albo do dziadków albo do żłobka tylko gdzie w połowie roku ja żłobek znajdę? A nietescie schorowani. Nietesc w marcu na operacje idzie i to jemu trzeba będzie pomagać wtedy. Plan był na powrót we wrześniu to mały by już chodził i był bardziej samodzielny a jego dziadek zrehabilitowany i gotowy do opieki.

No niby Tuli nie mogą mnie zmusić ale ja lubię swoją prace i nie chce z nimi.klocic się. Potem jak Kuba Bogu tak bóg Kubie mogłoby być. A ja chce mieć do czego wrócić. No jedynie mam nadzieje, ze ktoś na zastępstwo przyjdzie. Trzymajcie kciuki.

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga a nie ma możliwości przynajmniej po cześci pracy zdalnej tam robić? Jako kto pracujesz jeśli można wiedzieć? Ja bym chyba nie wróciła bo tych miesięcy z dzieckiem nikt ci nie odda A PRAWDA JEST TAKA ŻE W PRACY NIE MA SENTYMENTÓW. Jest jeszcze taka ochrona, ale szczegółów nie pamiętam, że jak wracasz do pracy po macierzyńskim i zmniejszasz etat do np 7/8 to przez i tu nie pamiętam rok albo czas należności wychowawczego pracodawca nie może cie wywalić. I jeszcze jak kp to masz godzinę krócej dniówkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 15:15

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D mam najbardziej znienawidzony zawód świata :) Niestety nie da się go zdalnie wykonywać :(

atdc6iyei0o27of5.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn co bo jak dla mnie jest ich kilka nauczyciel, urząd skarbowy :P

dana tu są faje przepisy
    http://veganbanda.pl/index.php/recipe/jaglane-mini-napoleonki-z-trzech-skladnikow/ - btw dzięki za polecenie strony MS

dana222, Roberta lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Kri Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga jesteś Policemanką czy Panią z dziekanatu ? ;) hehe
    Jaś super ! Musi być ciężko go nosić ...
    My zaraz na badanie krwi bo znów krew w pieluszce ;(
    A te tła to popłynęłam ... nie ma takich samych na Ali ?

gorgeous, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• d84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze komornik i polityk :P

kri powodzenia

Kri, Moniaa, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri trzymam kciuki!

D zgadłaś :)

Kri, d84 lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa a ja myslalam ze ja jestem wybredna :)

Baga trzymam kciuki.

Moniaa lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri oby wszystko poszło dobrze! Trzymamy kciuki!

Kri lubi tę wiadomość

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do znienawidzonych zawodów, to mnie na pewno nie lubią klienci banku bo pracuje w zajęciach egzekucyjnych:)

Moniaa lubi tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri trzeba byc dobrej mysli! Mój Wojtuś pozdrawia kolegę Wojtusia :)

Kri lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby któraś mam potrzebowała to na stronie Optimalprint zaproszenia na roczek -50% a dodatkowo w górnym roku jest daj 20zł znajomemu to jeśli sie udostępni i potem wejdzie w tej swój udostępniony linkt to na konto (dopiero co zarejestrowane nowe) dodatwo otrzymacie 20zł rabatu. Ja za 20 zaproszeń (otwierane i na każdej stronie zdjęcia) zapłaciłam razem z wysyłka 35 zł ;) !

WIDZIAŁYŚCIE ??? PROMO CHYBA DO JUTRA

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko ... mam wizję dół deska ale jasna i nie pionowo a poziomo najlepiej. A ściana to cegła najlepiej spora i bordowa ale nie za ciemna. No i pupa. .. nie ma takich wiec dół jest i ściana zostaje cegłą ale biała. Jakieś studnie albo o zgrozo krzyże jakie widziałam na aukcji odpadają.

Kri a co do tego tła fotograficznego to jasne ze można kupić na ali ale przychodzą w kostkę złożone i skoro to jest druk na tkaninie z dodatkiem winylu jest to ciężko rozpraszać. I u majfrendów zapłacisz conajmniej 10 dolaresów u nas dodasz drugie tyle i tło "powinno" przyjść w tubie skręcone. Wiec mniejsze prawdopodobieństwo mega zgięć.
    I w tej aukcji co podała Biedronka to one mają już tunel wiec mona juz na coś nawlec i focić

• gorgeous Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri wrote:
    Baga jesteś Policemanką czy Panią z dziekanatu ? ;) hehe
    Jaś super ! Musi być ciężko go nosić ...
    My zaraz na badanie krwi bo znów krew w pieluszce ;(
    A te tła to popłynęłam ... nie ma takich samych na Ali ?

Ciężko, ciężko, ale tak było do samego urodzenia, więc nie przyzwyczajałam. Czasami maruda się włącza to ponoszę chwilę, ale zaraz kręgosłup i ręce dają o sobie znać. ;)

Zdrowia!! Daj znać jak badania!

Kri lubi tę wiadomość

dxom9vvj2dzo2yyb.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorgeous na pewno ciężkawo się robi. Tym bardziej że z Ciebie drobną kobieta

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak byłam pozytywnie nastawiona do zlibka bo Jasiek lubi dzieci lubi się bawić to caraz bardziej zaczynam się bać czy da radę. Dziś jak został z mężem w samochodzie ja wyszłam do sklepu to beczal. Jak że mną zostawal było ok. Mam nadzieję że to wybryk jednorazowy. Chyba męczą go te żeby. Za nic nie da zajrzeć. Obysmyjutro nie musieli iść do lekarza. Ma od czasu do czasu kaszel ale dla mbie to od śliny ciągle prawie całą ręką w buzi. Smaruje ale mbie gryzie a jak psikam to mam wrażenie że na gardło idzie bo w dziąsła nie da trafić. Dałam mu pół dawki ibumu po 11 i sapl dziś 3 godziny z kawałkiem w dzień. Nie dałam całej dawki bo miał 37,2 po odjeciu bo mierze w pupie mu. Ale ewidentnie chyba go głową bolała.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • tulipanna Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusiu, dawki powinno dawac sie pelne i w przeliczeniu na kilogramy. Gdzies tu ktoras z was wklejala taki artykul kuedys.

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Roberta Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d84 wrote:
    tzn co bo jak dla mnie jest ich kilka nauczyciel, urząd skarbowy :P

dana tu są faje przepisy
    http://veganbanda.pl/index.php/recipe/jaglane-mini-napoleonki-z-trzech-skladnikow/ - btw dzięki za polecenie strony MS

W urzędach skarbowych pracują super ludzie, wypraszam sobie:P to rząd stanowi prawo a oni za śmieszne pieniądze muszą się z nim użerać. Niestety akty normatywne piszą ludzie oderwani od rzeczywistości

‹‹ 2485 2486 2487 2488 2489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ