Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Roberta wrote:Tuli a Twoi teściowie nie mają problemu z tym ze syn ułożył sobie życie na nowo? Bo trochę tak to wygląda skoro równo obu wnuczek nie traktują... Przykre to ale znam wiele takich przypadków, przeważnie pierwsza wnuczka /wnuk jest "lepsza"
I moze i dobrze,chociaz to niegrzeczne ale wychowywanie na dwa domy ma takie skutki..
Ale ja to ich nie rozumiem zwyczajnie -
Bagabaga wrote:Laski tak w ogóle siedzę od godziny 11 i prawie płaczę, bo też rozmawiałam z przełożoną.
Dziewczyna, która wykonuje podobną do mnie pracę zaszła w ciążę i dzisiaj przyniosła zwolnienie. Szefowa niby szuka kogoś na zastępstwo, ale nikt nie chce tak na gwałt na pół etatu i chyba będę musiała wrócić do pracy.
Mam tydzień na załatwienie spraw. Jestem w szoku, bo plan był inny ustalany i wiem, że ciąży się nie wybiera, ale jakoś nie mogę się z tym pogodzić. -
Moja umowa jest na cały etat, wiec musiałabym na cały. Pół to by było niezgodne z prawem i by mi się nie opłacało. Teraz na tym urlopie dostaje 100% pensji a tak miałabym przeżyć za polowe i jeszcze do pracy chodzić? Lewe sanie.
Mały albo do dziadków albo do żłobka tylko gdzie w połowie roku ja żłobek znajdę? A nietescie schorowani. Nietesc w marcu na operacje idzie i to jemu trzeba będzie pomagać wtedy. Plan był na powrót we wrześniu to mały by już chodził i był bardziej samodzielny a jego dziadek zrehabilitowany i gotowy do opieki.
No niby Tuli nie mogą mnie zmusić ale ja lubię swoją prace i nie chce z nimi.klocic się. Potem jak Kuba Bogu tak bóg Kubie mogłoby być. A ja chce mieć do czego wrócić. No jedynie mam nadzieje, ze ktoś na zastępstwo przyjdzie. Trzymajcie kciuki. -
Baga a nie ma możliwości przynajmniej po cześci pracy zdalnej tam robić? Jako kto pracujesz jeśli można wiedzieć? Ja bym chyba nie wróciła bo tych miesięcy z dzieckiem nikt ci nie odda A PRAWDA JEST TAKA ŻE W PRACY NIE MA SENTYMENTÓW. Jest jeszcze taka ochrona, ale szczegółów nie pamiętam, że jak wracasz do pracy po macierzyńskim i zmniejszasz etat do np 7/8 to przez i tu nie pamiętam rok albo czas należności wychowawczego pracodawca nie może cie wywalić. I jeszcze jak kp to masz godzinę krócej dniówkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 15:15
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
tzn co bo jak dla mnie jest ich kilka nauczyciel, urząd skarbowy
dana tu są faje przepisy
http://veganbanda.pl/index.php/recipe/jaglane-mini-napoleonki-z-trzech-skladnikow/ - btw dzięki za polecenie strony MSdana222, Roberta lubią tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Baga jesteś Policemanką czy Panią z dziekanatu ? hehe
Jaś super ! Musi być ciężko go nosić ...
My zaraz na badanie krwi bo znów krew w pieluszce ;(
A te tła to popłynęłam ... nie ma takich samych na Ali ?gorgeous, Mamusia_synusia lubią tę wiadomość
-
Gdyby któraś mam potrzebowała to na stronie Optimalprint zaproszenia na roczek -50% a dodatkowo w górnym roku jest daj 20zł znajomemu to jeśli sie udostępni i potem wejdzie w tej swój udostępniony linkt to na konto (dopiero co zarejestrowane nowe) dodatwo otrzymacie 20zł rabatu. Ja za 20 zaproszeń (otwierane i na każdej stronie zdjęcia) zapłaciłam razem z wysyłka 35 zł !
WIDZIAŁYŚCIE ??? PROMO CHYBA DO JUTRA -
Biedroneczko ... mam wizję dół deska ale jasna i nie pionowo a poziomo najlepiej. A ściana to cegła najlepiej spora i bordowa ale nie za ciemna. No i pupa. .. nie ma takich wiec dół jest i ściana zostaje cegłą ale biała. Jakieś studnie albo o zgrozo krzyże jakie widziałam na aukcji odpadają.
Kri a co do tego tła fotograficznego to jasne ze można kupić na ali ale przychodzą w kostkę złożone i skoro to jest druk na tkaninie z dodatkiem winylu jest to ciężko rozpraszać. I u majfrendów zapłacisz conajmniej 10 dolaresów u nas dodasz drugie tyle i tło "powinno" przyjść w tubie skręcone. Wiec mniejsze prawdopodobieństwo mega zgięć.
I w tej aukcji co podała Biedronka to one mają już tunel wiec mona juz na coś nawlec i focić -
Kri wrote:Baga jesteś Policemanką czy Panią z dziekanatu ? hehe
Jaś super ! Musi być ciężko go nosić ...
My zaraz na badanie krwi bo znów krew w pieluszce ;(
A te tła to popłynęłam ... nie ma takich samych na Ali ?
Ciężko, ciężko, ale tak było do samego urodzenia, więc nie przyzwyczajałam. Czasami maruda się włącza to ponoszę chwilę, ale zaraz kręgosłup i ręce dają o sobie znać.
Zdrowia!! Daj znać jak badania!Kri lubi tę wiadomość
-
No ja jak byłam pozytywnie nastawiona do zlibka bo Jasiek lubi dzieci lubi się bawić to caraz bardziej zaczynam się bać czy da radę. Dziś jak został z mężem w samochodzie ja wyszłam do sklepu to beczal. Jak że mną zostawal było ok. Mam nadzieję że to wybryk jednorazowy. Chyba męczą go te żeby. Za nic nie da zajrzeć. Obysmyjutro nie musieli iść do lekarza. Ma od czasu do czasu kaszel ale dla mbie to od śliny ciągle prawie całą ręką w buzi. Smaruje ale mbie gryzie a jak psikam to mam wrażenie że na gardło idzie bo w dziąsła nie da trafić. Dałam mu pół dawki ibumu po 11 i sapl dziś 3 godziny z kawałkiem w dzień. Nie dałam całej dawki bo miał 37,2 po odjeciu bo mierze w pupie mu. Ale ewidentnie chyba go głową bolała.
-
d84 wrote:tzn co bo jak dla mnie jest ich kilka nauczyciel, urząd skarbowy
dana tu są faje przepisy
http://veganbanda.pl/index.php/recipe/jaglane-mini-napoleonki-z-trzech-skladnikow/ - btw dzięki za polecenie strony MS
W urzędach skarbowych pracują super ludzie, wypraszam sobie:P to rząd stanowi prawo a oni za śmieszne pieniądze muszą się z nim użerać. Niestety akty normatywne piszą ludzie oderwani od rzeczywistości