Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Baga no to masz zagwozdję, oby znaleźli zastępstwo choc do budżetówki to myslalam że ludzie to sie chętnie garną. Ja co prawda nie w budżetówce, ale byłoby co opowiadać o ludziach z jakimi przychodzi mi pracować, nie raz mnie zwyzywali i straszyli sądem czy samobójstwem...
Moje dziecko pd dwoch dni idzie spac po 17 i wstaje koło 21 wyspane, na szczęście dzis juz spi, ale wczoraj to do 1 walczyła i juz 7 na nogachWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 23:29
-
Biedronko masz jeszcze msc także odpoczywaj. Ja w piątek idę do bezrobocia po zasiłek ciekawe jakie pracę mi wyszukaja czy może kolejny staż oby nie bo to porażka rypac 8 godz za 800-900 zł
Mój syn notorycznie budzi się po rano 5 godz . Szkoda że nie pospi do 7 no ale i tak nie Mam źle . Cała noc śpiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 23:39
Kubuś
-
Mila pytałam o cc bo jak czytałam o tym moim defekcie blizny tym zachyłku to właśnie on może powodować coś takiego że jakiś czas po zwykłym okresie ma się jeszcze plamienie bo w tym zachyłku się zbiera ta krew i później wylatuje. Więc spytaj wprost lekarza czy przypadkiem to nie przez bliznę, żeby Ci ją dobrze oglądnęli na usg. Jak czytałam jakieś naukowe opracowania na temat defektów blizn po cc a znalazłam aż 2 w miarę świeże to w jednym było podane że ok 5% a w drugim ze 18% kobiet ma idealnie wygojoną bliznę, a reszta defekty większe lub mniejsze.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
D84 no to mnie nastraszylas, nie ma co ignorować sprawy tylko odzalowac kasę i pójść do mojego super ginka, bo ten u którego bylam to ładnie mówiąc średniowiecze. Kiedyś też pisałaś że nie musi boleć tą blizna? Bo mnie nie boli, ale Ciebie też nie z tego co pamiętam. Kurczę u mnie zabieg byłby niemożliwy, znaczy zostanie w szpitalu chociaż jedna noc, przecież mój cycu ledwo mnie do sklepu puszcza. A jak idziemy razem do sklepu to muszę być ciągle przy nim, bo alarm jak zostanie z tatusiem albo moja mama. Do zabiegowki na zastrzyki chodzilismy razem, krzywo patrzyły i zdziwione, ze w obcym miejscu nie zostanie z kimś innym. Już mi się tłumaczyć nie chce wszystkim naokoło, ze to taki mamisynek
-
O Biedronko to szybko, a jak to jest z macierzyńskim we Włoszech? Tez jest rok? Czy Ty teraz juz wybierasz urlop?
Od kilku nocy daje raz cycka, budzi sie wiadomo cześciej ale potrafi zasnac bez cycka, choć dzisiaj miał o 5 rano problem bo trwało to 40 min, ale za to zamiast wstać o 7 to pospal do prawie 8:)
-
Biedronko ja wiem. Ty wracasz do pracy i Brusia. Nie ma lekko. Tylko chodzi mi o ten czas jaki mi został dany na nagle przyzwyczajenie się, zorganizowanie opieki i siebie. Ja od maja 2015 w pracy nie byłam :o cały czas tylko pracowałam w domu. Wy się z tym mogłyscie "oswoić".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 08:29
-
D! Czyli jestes polityczką!?
Co do blizny po cc to mnie tez zastanawia, bo u mnie jakby nad blizna zrobila sie taka faldka tez tak macie? Jakby tluszczyk przeciety wzdluz i w miejscu blizny lekko zapadniete,a nad nia jakby wałeczek leciutki:/ chodzi mi o to ze nie jest tak jakby gladko jeden poziom skory.. Nie wiem jak to wyjasnic lepiej.. -
Ja Wam powiem ze z tym okolicznosciowym to jak sie komu uwidzi. U mnie kadrowa nie wiedziala, poprosila pania prawnik o opinie to tamta jej wyslala przepisy gole,be opinii, wiec zadzwonila do sadu okregowego a tam bez problemu powiedzieli ze sie nalezy.
Ktoras z Was proponowala by zadzwonic do panstwowej inspekcji pracy. Moze to jest mysl? I pracodawcy powiedz tez zeby zadzwonil. -
No mam zaległy urlop właśnie na którym miałam jeszcze być. Jak najdłużej z małym chciałam. O to się rozchodzi ze ta sama kasę dostawałbym siedząc z dzieckiem w domu co chodząc do pracy i urlop mi przepadnie, bo u nas się nie da go wykorzystać potem. Robią się zaległości i bałagan.
-
Zosia wow! To się nazywa pełnia szczęścia
A ja dziś drugi trymestr zaczynamd84, Mila920, tulipanna, Tusiaa, Mamusia_synusia, Moniaa, dana222, Zosia_wop, vayn, Biedroneczka29, Kri, tysiaa93, Ediii lubią tę wiadomość
-
Tuli broń Boże ja w kadrach pracuje w odpowiedniku ministerstwa tzn w głównym inspektoracie. Też mam zwąłek, a raczej zwał tłuszczu mad blizną, ale u mnie to ewidentnie tłuszcz ;/
Mnie blizna po cc nic nie boli, może podczas okresu ją czułam ale ból to nie był. Mila idź to sprawdź większość osób nie musi mieć operacji z tego co mi ginka powiedziała. Ale czasem rozkręca się to na starość i boli. To jest ważne przy kolejnych ciążach i trzeba to przede wszystkim dobrze oglądnąć i wiedzieć co w środku siedzi.
Dziś mały się obudził o 2 i skakał o łóżku i był w ferworze wszelkich zabaw przez chyba godzinę - masakra po czym budził się non stop i wstał o 7 - nie wiem jak on się wysypia bo ostatnio w dzień też 2 drzemki po 30 min.
Dziś wycieczka do lidla po ciuszki b wybitnie mi się podobają i pościel. Kupuję na jesień ciuszki jak pójdzie do żłobka żeby nie wyglądał jak obdartus heh
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Jasiu 100 lat, 100 lat i samych najlepszości.
Lexi super zazdroszczę najgorsze już za Tobą.
Baga ale przepada czy ekwiwalent Ci wypłacą?
A jak nie wrócisz tylko pójdziesz na ten urlop to co? Powiedzieli Ci coś? W ogóle to oni dali Ci jakiś wybór? Czy Ty masz jakieś poczucie obowiązku wobec pracy i nie chcesz ich stawiać w takiej sytuacji?
Bruśka lubi tę wiadomość
17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Też sie czailam na ubranka ale mężu pracuje wiec dupa blada. Ale byłam w poniedziałek i byly dwupaki spodni dresowych i bluzek na długi rekaw to wzięłam wieksze.
Nasz od kilku dni budzi się z takim przerazliwym płaczem w nocy. Przy tym oczy zamknięte. Nie wiem czy coś mu się śni czy jak. I trzeba go przytulić i Jagodki śpiewać. -
Ja to bym nie wrocila Baga. U mnie w ogole nie ma zastepstw,bo trzeba odbyc aplikacje i nikogo nie da sie przyjac na zastepstwo wiec kolezanki i koledzy zaiwaniaja na moim terenie za mnie,ale ja tez zaiwanialam za innych. Tez by na pewno chcieli zebym wrocila,ale za chiny! Baga wspolczuje, ale moze powiedz im ze na razie nie masz z kim dziecka zostawic. Ze po prostu nie masz jak wrocic.