X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już Lidla odwiedziłam, oczywiście wszystko narozwalane i poprzebierane. Wziełam 2x body na 86/92, ale u nas to też na jesień dopiero będą, bo jakieś takie duże są (Brusia Twój syn naprawdę musi być spory! :) Sto lat dla niego!!!). Kupiłam też rajtuzki i skarpetki. Pajaców nie używamy, bo nie lubię, tym bardziej teraz kiedy tak się kręci przy ubieraniu to sobie nie wyobrażam zapinać tego.

Mój synek powoli zaczyna sam stać bez podparcia, zwłaszcza jak się czymś zajmie i się zapomni, bo jak go sama próbuję puścić to oczywiście zaraz na kolanka. No i nadal mamy tylko 2 zęby :) Mama też mówi pięknie i bardzo świadomie :) KOCHAM GO!!! <3

tysiaa93 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexi a kupiłaś już coś dla fasolinki? :) Kiedy następne usg? Jestem ciekawa czy płeć się potwierdzi. Jeśli tak to będziesz mogła zaszaleć z ubrankami :) Dla dziewczynek jest tyle pięknych rzeczy. Chłopca też można fajnie ubrać, ale wszystko szare/niebieskie/żółte/granatowe ewentualnie zielone.

Dziewczyny pewnie poruszany był juz ten temat, ale nie zawsze jestem na bieżąco niestety. Rozglądałyście się już może za wózkami typu parasolka? Planuję kupić na wiosnę, bo nawet do sklepu się wybrać to trochę roboty ze składaniem takiego wózka typu 2w1. Na szczęście nie muszę go znosić po schodach, bo ciężki jest, ale i tak jestem z niego zadowolona, choć parasolka tez się przyda. Planuję też kupić nosidło TULA, ma któraś już?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz długo korzystam z sonic espiro ale składa się tam na pół a nie jak parasolka.

• Kri Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaś Jaś ! Stooo lat stooo lat ! Bądź kochany i milutki dla mamusi ! Wszystkiego dobrego !

Wyniki krwi u nas w miarę dobre , bardzo nisko ma żelazo nie wiemy dlaczego a ten cały zły fibrynogen tylko 50 pkt niżej od normy! A było nawet 180 pkt niżej także jest lepiej .
    Ale biegunka dalej i znow dziś była krewka :( nie chce jechać do szpitala bo zrobią to co ostatnio wymecza kilka dni i nic nie znajda bo weekend raz i bo dizecko jest wesołe itd krew normie. Jak się powtórzy to oczywiście pojadę ale póki co obserwujemy. I od kilku dni na buzi ma takie krostki jak ugryzienie komara i czerwone wkoło pojawia osę nagle i nagle znika . Miałyście z czymś takim do czynienia ?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka na razie zakupów nie robię. Bo jak jeszcze siusiak wyrośnie to wszystko mam :) wizytę mam w przyszłym tygodniu ale moja ginka słabo się zna na rozpoznawaniu płci więc chyba dopiero polowkowe w marcu pokażą.
    A zeby tak nie było wesoło to dostałam skurczy. Wzięłam nospe i leżę. Dobrze że Mlody śpi. A na jutro Mąż załatwił wolne bo muszę odpocząć.

Co do wózka to najlepiej pójść so sklepu popatrzeć i popróbować. Mi w joie strasznie podoba się mechanizm skladania bo można to zrobić jedną ręką. A parasolek jest masa. Dobre jakosciowo sa espiro. Kuzynka kupowała używaną i była z niej mega zadowolona.
    Tule mamy ale nie używamy raczej. Bo mi ciężko mimo wszystko tak Małego dźwigać a Mąż preferuje wózek. Za to przyda się pewnie dla Maluszka.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz ubranek nie przeciera ale on teraz bardziej na stojaka się porusza. Chodzi przy meblach, scianach itp.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor spi mi juz prawie 3 godziny. A całą noc spał pięknie i obudzil sie o 8.30. Chyba ten katar tak go męczy.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka nie wiem czy Tule chcesz kupić nową ale jak tak to polecam stronkę moncziczi.pl czesto mają tam promocje. Ja tam kupilam swoją i zaplacilam 390 zl i darmowa przesylka. Tylko trzeba obserwować.

mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka. My też chcemy parasolkę/spacerówkę jak najbardziej kompaktową i fajnie jakby się łatwo składała. Ale jeszcze nie grzebałam w temacie.
    Mi koleżanka proponuje swoją Graco - któraś coś o niej słyszała?

Tuli ma tulę oryginalną. Ja mam na wzór tuli szyte nosidło na wymiar. I bez niego ani rusz. Nawet teraz w zimie. Także ja polecam!

Kri dobrze, że wyniki lepiej!

Kri lubi tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiu sto lat, duuuuzo zdrówka i samych radosnych dni życzy Michałek z mama

Moje dziecko od godziny bawi sie odkurzaczem bezprzewodowym, jak mu niewiele trzeba, ma swój zabawkowy ale wiadomo od mamy lepszy. Kupiłam dzisiaj nocnik, tzn dziadek kupił bo musiał cos kupic, bo ostatnio nas policja wzięła na kontrol i wszyscy mieliśmy pasy zapięte oprócz dziadka, powiedziałam policjantowi zeby popatrzył jak ładnie wnuka zapiął, to policjant uznał ze ma dziadek kupic cos dla wnuka.

Mamusia_synusia, tysiaa93, Bruśka, vayn lubią tę wiadomość

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to odpoczywaj Lexi ile możesz skoro Igorek też śpi.

Kri dobrze, że wyniki nie najgorsze. Oby samo przeszło i wizyta w szpitalu była niepotrzebna. Współczuję Wam, bo pewnie stres jest. Może to jednak silniejsza alergia. Nasz Mały tez czasami jakieś krostki na policzkach dostaje, ale nie znika tak szybko czerwone. Też podejrzewam uczulenie na coś, bo na dupce tez jakieś czerwone plamy od czasu do czasu. Nie jest to od zmiany pieluszek, bo używamy tylko pampersów (zraziłam się kiedyś do specjalnej edycji Dady - takich z Tweety, bo po nich dostał strasznego odparzenia). Od czasu do czasu jakieś suche plamy na nóżkach ma. Cięzko mi zaobserwować od czego to może być.

Ten espiro dosyć ciekawy, tylko mógłby być tańszy ;) Lubię swój wózek, ale mógłby mniej miejsca zajmowac.

Dziewczyny czy Wy tez tak oczekujecie wiosny? Ja już mam dość śniegu... Chciałabym nad morze z Młodym się wybrać, ale to zapewne gdzieś w czerwcu.

Kri lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lexi za stronkę, chcę kupic nową Tulę. Przyda się czy to do sklepu na zakupy, czy na wakacje. Czasami szybko coś trzeba załatwić i nie chce mi się za każdym razem brać wózka. Poza tym może drugi dzidzius kiedyś będzie więc myślę, że warto zainwestować.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Jasia!!! Zdrówka, szczęścia i codziennych uśmiechów na tym słodkim pysiolku :)

Tusia 4U http://allegro.pl/lampiony-360cm-na-urodziny-roczek-dekoracja-w-wa-i6673439932.html
    Tylko one nie są tak blisko siebie, tylko odległość jest ok. 30 cm. U mnie na zdjęciu są więc looknij sobie. Zostawiliśmy je na pamiątkę i na sesję roczkową będą :)

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baga to Ty pisałaś o taktorku Dumela? Zaczęłam się zastanawiać arka czy traktor... No i pewnie minie z tydzień zanim się zdecyduję. Arka ma więcej zwierzątek, ale jakoś traktorek bardziej wizualnie do mnie przemawia no i jeździ trochę, a arkę chyba tylko ciągnąc można,ech... ;) To się dzisiaj rozpisałam jak nigdy. Pewnie zaraz Wojtuś wstanie a tu obiad niegotowy ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nasz 2w1 uwielbiam, ale na wyjazdy dramat. Cały bagażnik zajmuje, a najczęściej stelaż w bagażniku jedzie a spacerówka przypięta pasem na przednim fotelu. Chciałam kupić joie bo rewelacyjnie się sprawują i co mijam kobietkę w parku to 90% joie. No ale on drogi, a byłby dla nas tylko na wyjazdy.

Mąż do mnie dzownił i pytał czy nie chcę iść do niego do pracy na już. Bo jedna dała L4 bo się zaciążyła i potrzeba kogoś na gwałt. Ja mu kiedyś mówiłam że mogłabym z nim pracować bo to praca jednozmianowa na czym mi bardzo zależy. No ale to na już trzeba, musiałaby Pola od jutra najpóźniej od poniedziałku do żłobka iść. Nie jestem psychicznie na to gotowa, a dwa pewnie nadal w żadnym nie ma miejsc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 14:28

• tysiaa93 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasiu ty mój przyszły zięciu, wszystkiego dobrego <3

Lexi wow ale szybko zleciało, niedługo będziesz rodzić! ;D

Tusiaa widocznie popularna na fb jesteś :)

Zosia widziałam ostatnio ten artykuł, piękny jest...

Vayn Polcia to twarda babka, musiała mu oddać, niech sobie nie myśli chłopak :D

D u nas niektóre portki poprzecierane na kolanach, jak już śmiga coraz więcej na dwoch nóżkach to ciuchy nie będą się tak szybko niszczyć :)

Agulineczka mam Tulę i nie używam jej za często, Gabrysia nie lubi :)

Kri czyli wyniki są całkiem dobre, super :) Będziesz suplementować jakieś żelazo?

Bruśka, vayn lubią tę wiadomość

0potul.gif
    ♥Gabrysia♥
    3i49jw4zebtargzr.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam joie muzę i sobie chwałę. Jest lekki to jaska w wózku po schodach wniose i zniose nawet go nie wyjmuje bo z naszym poprzednim wózkiem nie dawałam rady musiałam schodzić na dwa trzy razy a poza tym tamten miał klasyczny dół i dużo miejsca zajmował niby mieszkanie większe a miejsca mbiej. No i jak sama z nim jestem to tragedia była go zostawić i lecieć na łeb na szyję z wózkiem i powrót. Fakt koła pianka ale nawet śnieg im nie straszny.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dana mój się tego irobota boi ;/i jak on chodzi to go chodzi za ni mi patrzy ale z dystansem dużym. Jak jest wyłączony to się nim bawi.

Mój arkę to pcha jak samochod, ale sama napedu nie ma.

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D tak pomyślałam wczoraj jak pisałaś o tych 300, że w ogóle nie kumam jakim prawem teraz, podczas macierzyńskiego mogli wypłacić Ci nawet 1 zł mniej??? Przecież NADAL dostajesz ze średniej z ostatnich 12 miesięcy przed L4. I gówno Cię obchodzi, czy w tym czasie były jakieś zmiany dodatków, czy innych składników. Średnia to średnia i dopiero od nowa mogą przeliczyć jakbyś wróciła do pracy na 6 tygodni. A Ty masz ciągiem L4 (100%), macierzyński (80%) i urlop (100%), więc chyba jakiś tłuczek musi się dokształcić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2017, 14:55

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia, ja np dostaje co miesiac inna wyplate... Rok temu dostalam taka ze myslalam ze to juz bylo z 13-tka.. Ale nie 13-tka byla osobno.. Wiem ile dostawalam 100%, zawsze tyle samo, na L4 bylo wiecej sporo niz pensja a terez placa mi jakby 100zl mniej niz pensja... Nijak nie daje mi to 80proc. ale przeciez nie bede sie spierac,nie znam sie,ale fakt od tamtego stycznia niby byla podwyzka,wiec w sumie te 100 proc to nie wiem ile kest. Ale co miesiac jest inaczej, a to 100 zl w ta a to w druga..

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
‹‹ 2489 2490 2491 2492 2493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ