Lutówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Brusia u nas jakis czas temu to samo było z makaronem nawet nie chciał dotknac. Ostatnio dałam mu gruszke a ona tez taka sliska jest. Na poczatku nie chciał zbytnio trzymac ale za chwile było juz spoko wcinał jak szalony
Lexi współczuje że znowu Was cos rozbiera duzo zdrówka !
No a Borys ekstra je pierwsza klasaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 22:01
Kubuś
-
Oooo wpadam na końcówkę dnia.
Bossssski buziak Poluśki:)
Ale Borysio wcina tego kuraka! Muszę swojemu tak dać mój teraz wszystko widelcem chce...
Piękny spacer Tymoniasty! Mama dumna nie dziwie się
Kocia jeśli nie możecie nabiału polecam blog veganbanda albo smakoterapia tam gotują dla alergikow.
Czekam na foty z imprezki Mariki -
ja warzywa kupuje u faceta na straganie pod blokiem albo w biedrze, auchan.
My powoli też przechodzimy na widelec. Łyżeczki nie ogarnia w ogóle, do buzi ładuje ta część co się w ręce trzyma.
A podudzie ładnie obgryzł zjadł 1/3. Ale nie zawsze tak kolorowo. Ja mu robię tak średnio 2/3 x tydzień BLW, reszta słoiczki. Na śniadanie je kaszke z owockami, potem same owocki póki co z tubki bo zastępuje cyca to coś to ssania daję, i na podwieczorek jogurt i kolacja mleczna kaszka - 5 łyżek. A kanapki, bez jajeczne naleśniki itp, parówki itp ble. Biały ser jeszcze je ale sam i zaczyna się do żółtego przekonywać, ale sam.17/2/2016 B
11/3/2018 I -
Kocia, zupka ogorkowa z ryzem,kasza,ziemniakiem (co tam chcesz),do mieska mozesz dac ogorka kiszonego. Ja zamiast smietany do zup Jagody dodaje jogurtu naturalnego. I przyprawy-ziele, lisc laurowy,lubczyk. Zupa pomidorowa tez fajna jest. Ja na tym etapie tez juz dawalam w kawaleczkach a nie papki. Milosc do klusek slaskich u Jagody jest wielka,robie z pulpecikami z cielecinki. Rosol. Szpinak w jogurcie z kluskami,kasza,ruzem, co mam.Dynia jest super. Robie zupki albo sosy. Platki jaglane albo owsiane z owocami,kisiel z kompotu. Jablka z ryzem i jogurtem. Bakoma Bio-takie jogurty jej daje, sa super,maja swietny sklad. Jajecznica,kanapka z maslem i dzemem:)
-
nick nieaktualnyJa się delektuje ciepła herbatą a w miesKaniu ciszą. Zaniepokojona udałam się do kuchni, moja pierworodna jak duch cała w mące. Haha no nie mogłam tak się śmiać zaczęłam że sie popłakałam
Mamusia_synusia, d84, Lexi150, Tusiaa, dana222, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo u nas zawsze było Pola nie wolno i to działało. Dzisiaj była samowolka bo nikt nad nią nie stał i nie pilnował. Ale jak szybciutko uciekała jak przyszłam z telefonem porobić zdjęcia dowodów zbrodni A jak się tuliła, chyba bała się że źle zrobiła a ja w śmiech. Pokazałam że nie wolno i jak narazie działa. Pytanie jak długo
W sumie aż tak mi to nie przeszkadzało, bo to chwila zamieść a widząc jaką ma frajdę to myślałam nawet tego nie sprzątać -
Młody dzis prawie 39 stopni miał rano. Byliśmy u lekarza. Na razie tylko lekko podraznione gardło. Moze sie rozwinie albo to trzydniowka. No a u mnie klasyczna wirusowka. Uj mnie jasny strzela ze nic nie mozna w ciąży brac.
Vayn ale to musiało wyglądać. Haha. Dzieciaki to mają pomysły
Mila u nas nie ma problemów z ubieraniem. Przynajmniej do tej pory -
zaraz Was pospamuję... szykuję fotki
uff udało się ...
Dziękujemy cioci Tulipannie za piękne ozdoby jedynkowe :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 22:24
Lexi150, Tusiaa, Mila920, vayn, dana222, Mamusia_synusia, d84, Kri, tysiaa93, Zosia_wop, tulipanna lubią tę wiadomość
-
No Młody juz raz miał ta trzydniowke. Jakby teraz przeszedl ten drugi szczep to by było z glowy. Mogą to być tez zęby bo ponoć dziasla ma rozpulchnione.
Eferalgan pije. Ale to to samo co apap. No i można do 3g czyli 6 tabletek na dobę. A ze też mam gorączkę to muszę brac tak min. 4 razy bo temperatura niebezpieczna dla Brunka moze być. -
O Lexi wybraliscie juz imie ?
Mila u nas ubieranie tez fajne, czesto ucieka nieraz wije sie jak wąz na kolanach
Ogólnie nie wiem co sie dzieje z moim dzieckiem no kur... budzi sie w nocy np tym razem po 23 i nie wiadomo o co chodzi. Czy mu sie cos sni czy co. W łózeczku płacze a jak go biore dpo nas do łózka to zaczyna chodzic, pokłada sie, siada i wyglada tak jakby miał sie przewrócic taki chwiejny jest i raz poleciał do tyłu ze niby chciałs ie połozyc. Moze spał. Juz nie pamietam czy te noce to juz 2 tydzien tak trwaja czy pierwszyKubuś
-
Tusia jak dziecko zaczyna chodzić czy raczkowac to w mózgu powstaje bardzo duzo nowych połączeń nerwowych. Chyba Mari kiedyś o tym pisala. I dlatego dzieciaki mogą być w nocy takie niesokojne. U nas to sie sprawdzilo. Przy raczkowaniu to trwalo chyba jakies 2-3 tygodnie a teraz moze ze 2 max. Już teraz śpi duzo lepiej.
A imię na razie jeszcze w wersji roboczej ale jakoś musze sie zwracać do brzucha więc póki co jest Bruno. Chociaż Maz powoli się lamie i może da się namówić na Borysatysiaa93 lubi tę wiadomość
-
Lexi dziękuję...
Dzień świętowania rozpoczęła z temp 37,8 i widać po fotkach że taka przytłumiona. Zresztą też cały czas prawie przez te dni ze smokiem chodziła bo inaczej cały czas płacz. bo tak to w ciągu dnia nie dostaje smoczka, tylko na drzemki