X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2016
Odpowiedz

Lutówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia może jak kluski smakują to wszelkiego rodzaju kopytka, makarony też podejdą? Można z sosem i mięskiem, można z jogurtem, z owocami, z warzywkami. A zupki możesz spróbować zamiast miksowanych takie tylko rozgniecione widelcem warzywka dawać. Poza tym placuszki z owocami lub warzywami. Pomysłów jest mnóstwo tylko musisz popróbować co Córci podejdzie.
    Możesz wejść sobie na stronkę alaantkoweblw.pl tam też znajdziesz kilka fajnych przepisów :)

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia mozesz tez spróbowac z kaszami moze podejda np gryczana, orkiszowa, jaglana :) Musisz probowac metoda prób i błedów :) no i tak jak Lexi pisze makarony, kopytka przemycac w zupie :)

Vayn a to cena tez spoko :) poprosimy o zdjecie jak Polcia podrózowała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 19:59

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym jedzeniem to chyba większość miała przygody właśnie na przełomie 9/10 miesiąca. U mnie dopiero teraz w 14 miesiącu zaczęła mi wymyślać no :P
    Pamiętaj że do roku podstawą jest mleczko, nie miej ciśnienia na to żeby jadła cały obiad już teraz. Bo u nas na grupie to chyba moja Polena tyle jadła w tym czasie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 21:39

Lexi150, Mamusia_synusia, Biedroneczka29, Bruśka, Tusiaa, Kri, Mila920, d84, dana222 lubią tę wiadomość

• Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa jaki buziol. Łapie!!!

vayn lubi tę wiadomość

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy dzień wygrał dziubek Polusi!!!! <3

vayn lubi tę wiadomość

• Kocia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ja mam jeszcze o tyle yrudniej ze ona nie toleruje przetworow mlecznych. Kasz nie lubi a makarony i kopytka bede robic tylko jakie sosy do tego bez smietany? Dzięki za stronę skorzystam z niej.

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocia a probowalas zupke z burakiem?moja uwielba,albo lososia z ziemniakiem marchewka i cebula na parze?

Polcia ale dziubek uroczy :)

vayn lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Kocia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie ryb nie moze... zupka z burakiem byla juz kilka razy tego nie lubi...

3jgxrjjgjcihyty1.png

l22nkrhm8r0lnbnn.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ma rzeczy które lubi to do oporu. Masz jeszcze kalafior brokul dynia pełno tego nawet już z mięsa wieprzowego pulpety z warzywami i koprem.
    My jesteśmy już od tyg na sloikach nie uwierzycie po gotowanych daniach miał czersone wypieki na polikach i kasze a po sloikach nic. Skóra ideał. Muszą już go te okopowe warzywa uczulac np marchew. No i grudki mu nie przeszkadzają. No i szok w końcu parówki mu smakują zje takie cielece dwie ale chleb i bułki dalej go nie interesują a wręcz odrzucaja. Kasze gryczana je albo ta zwykła albo że śliwka bo tej morelowej nie możemy bo jest mleczna. A szkoda. Do tego tutka owoców i zje aż mu się uszy trzesa. Kisiel z owocami można robić choć Jasiek nie lubi tak jak ja nie cierpię bydyniu i kislu. Ryb też nie możemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 20:43

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Tusiaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo super buziak :) aaa ile miejsca na nózki :) :O

vayn lubi tę wiadomość

Kubuś <3
    1usae6yd1m2ge70e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia sporo miejsca bo fotel na skraju kanapy usadowiony bo takie skosy w oplu no i przypłaciliśmy to fotelem z przodu. Z auta 5 osobowego zrobiło nam się 3 :P No, ale tylko my nim w sumie jeździmy więc daliśmy wolną rekę co do ilości potrzebnego miejsca. Minikid zająłby 2/3 miejsca które wymagał u nas maxway. Mierzyli maxway do innego samochodu i tam nie ruszyli praktycznie przedniego fotela. Wsio zależy od auta :)

• Kri Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra dziewczyny ale wymieniacie warzywa i mięska co można zjeść ale co z tego zrobić hę? Przecierów i papek już nie ruszy u mnie a w kawałeczkach podane je ale ile trwa taki obiad z godzinę . Mięso to co albo posiekane kawałki albo pulpeciki a reszta to naprawdę ja tez nie wiem co mu dawać. Jak dałam kanapkę z szynka to całego go wysypało . Właśnie Brusia mieliśmy to samo jak zjadł sklepowego kalafiora .
    Polenka super !!!

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Mamusia_synusia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brusia widocznie Jasiowi służą konserwanty ;)
    my pół na pół ze słoiczkami. Przecież nie będę sama robić 1 porcji królika albo jagnięciny. Nie wspomnę już o rybie...

Kocia ja nawet dla nas nigdy nie dodaję śmietany do sosów ;)
    Do wody wrzuć pokrojoną włoszczyznę i trochę koperku, ugotuj w tym kuleczki mięsne obtoczone w mące i masz już sos ;)
    Ale Brusia ma rację, ulubione rzeczy możesz dawać do oporu ;) Albo próbuj różne słoiczki ;)
    Może surowe owoce zaostrzą apetyt?

• Mila920 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to samo miałam pisać, pierwszy raz widzę fotelik tylem gdzie nóżki mają tyle miejsca, wygląda na super wygodny, zresztą widać po Poli minie, ze się podoba ;-) slodziak

Kocia ja z Tymonkiem mialam też problem z jedzeniem i na tym etapie pomogło bardziej dorosłe jedzenie - tzn on lubial jak były jakieś grudki, nie zmiksowane warzywa tylko w kosteczkę albo makaron, kluseczki, generalnie wszystko oby nie papka. Wtedy też odzwyczail mi się od kaszek. No i polecam stronę osesek.pl tam fajnie jest opisane jakie produkty moze dziecko od jakiego miesiąca, także przyprawy, bo ja też cudowalam z ziołami, żeby Niuni smakowało :-) powodzenia

ckaiskjotzqxyjdt.png
    dqprp07wug12eik7.png
  • d84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki całuśny króliczek :D

My też pół na pół domowe i słoiczkowe.

Kocia spróbuj ziemniaki+szpinak+mięso np wołowina - mój to pochłania
    i makaron świderki w jakimkolwiek sosie ale jak BLW wysyp dziecku na tackę.

mój tak je czasami mięso :P podudzie z kurczaka

ps fryzura nie wyjściowa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 08:38

Tusiaa, dana222, Mamusia_synusia, vayn, Lexi150, Mila920, Kri lubią tę wiadomość

17/2/2016 B
    11/3/2018 I
  • dana222 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No każde dziecko inne i trzeba kombinować co podawać. Moj jak kiedyś pochłaniał kaszki tak teraz robi sie wybredny, raz zje a raz tak jak dzisiaj kaszka była beee i zjadł na szybko troche jogurtu naturalnego. Jeśli chodzi o zupki to musza byc zblendowane bo jak bedzie mały kawałeczek nie zblendowany to ten smyk to wyczuje i go wypluje. Drugie danie je bezproblemowo, lubi tak jak Kri pisze zimńiaki mięso szpinak albo kasza gryczana i mięso, placki z kaszy jaglanej, kluseczki z ziemńiakow i sera białego. Ogólnie uwielbia grzebać w jedzeniu ale dzieki temu lepiej je

Borysku jak Ty ładnie jesz, a jest w stanie odgryźć sobie tego kurczaka, bo moj chyba by ńie wiedział co z tym zrobic

zem33e5e6q3eb1ur.png
    zem32n0aejiedvpj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jasna cholera :P Borysek sobie lepiej radzi z udkiem ode mnie haha :D :D Ja to zawsze tak rozpaćkam że masakra, a tu pełna profeska w łapkę i obgryza :) :)

Ja to nadal czekam na zęby, chyba tylko moja Polena ma tylko 2 :/

• Lexi150 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia jaki słodki dziubas! <3

Borys jak fajnie obgryza. Naszemu trz dawalismy ale bylo tylko odrobinę mięsa na kości bo niestety Igor ma dalej manie wpychania do buzi wszystkiego co jest w raczce. Ostatnio mało sie nie udusil bo wepchal kawal ciasta od pizzy.

A tak w ogole Mlody cos dzis nie wyraźny no i chyba zarazil sie ode mnie bo wieczorne mleko zwymiotowal. Takze jutro przychodnia i znowu szpital w domu. I zawsze jak ojciec do pracy wraca to my się rozkladamy. Na szczęście juz babcię poprosiłam zeby przyjechała do nas.

Mama 4 Aniołków <3 <3 <3 <3
    ♥ IGOR ♥ 24.02.2016 (3390g, 56cm, 10pkt.)
    mhsvh371f8hry86r.png
    0d1ygywl27duo1io.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vayn my 4. Moje dzievko nie gryzie tylko łyka więc samo jak ma zjeść to się dlawi po akcji z jabłkiem już nie ryzykuje. A jak coś dostsnie aby zjeść to ładuje na poflodze. Jak dotknie makaronu to minę ma taką jakby go to brzydzilo. Nie ma to tamto panicz.

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 2602 2603 2604 2605 2606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ